Kattspann

Om Fenix var ute efter mat eller för att hjälpa Katarina att skura katthemmet låter vi vara osagt. Här står han med huvud och tassar i en spann med vatten. För någon mat fanns det inte i den. Men Fenix var lika glad och nöjd för det. Ibland kan det vara värt att chansa, menar han. (Annars kanske Kopian hinner före?)


Spannen innehöll inte en smula mat. Men Fenix verkade inte deppa för det.


Fenix försöker göra en "Emil i Lönneberga".


Så skriver Carola på vår hemsida om "arvskatterna" som Fenix tillhör:

En kvinna utanför Nybro har varit svårt sjuk i några år och hennes önskan har sedan dess varit att Katthemmet Kompis skulle ta hand om hennes katter när hon hade gått bort.

Kvinnan dog sommaren 2010 efter att hennes hälsa hade förämrats kraftigt. Hon var då så sjuk att hon hade svårt att ta hand om sina katter. En väninna till den avlidna kvinnan kontaktade oss efter kvinnans död och berättade om katterna. Eftersom vi då var mitt uppe i bygget av vårt nya katthem hade vi egentligen inte plats att ta in fler nya katter men då detta hade varit kvinnans sista önskan försökte vi ändå hjälpa till eftersom katterna annars skulle blivit avlivade.

Katterna matades till en början av kvinnans väninna medan vi beredde plats för nykomlingarna vid vårt loppishus. Som väl var hade vi nyligen färdigställt en ny rastgård som vi hade tänkt att ha i reserv och den kom väl till användning nu. Väninnan fångade in och lämnade katterna till oss och det visade sig vara fler än vad vi räknat med. Katterna var magra och både mask- och skabbangripna samt okastrerade.

Idag mår katterna bra igen efter att ha blivit avmaskade och fått medicin mot sin skabb. De har blivit kastrerade och ID märkta samt vaccinerade. Katterna har också ätit upp sig och fått ordenligt med hull. De är tama och mycket trevliga att ha och göra med. Yngsta katten är ca ett halvår gammal och den äldsta, som också är mamman, är nio år. De flesta ligger dock i åldern från två år och uppåt.


Kommentarer
Postat av: Dui och Deco

Man måste ju ha koll på läget så det blir rätt. Ni är fankattiska som lyckades ta hand om alla nya katterna mitt i uppbyggnaden.Nosbuff

2011-08-21 @ 08:30:09
URL: http://duideco.blogspot.com
Postat av: Kjelle Bus

Jamar som Dui o Deco = Klart man måste kolla läget !

För inte vill man riskera att missa något gott !

2011-08-21 @ 22:17:43
URL: http://kjellebus.blogspot.com

Gör ditt tassavtryck här:

Ditt vackra namn?:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Säg det med ett mjau:

Trackback