Mejl från Simba


Fina och underbara Simba.

För ett par veckor sen flyttade Simba till Färjestaden på Öland. Här berättar husse Thorsten hur det går med den nya familjemedlemmen.

Här kommer en liten lägesrapport om och från den praktfulla rödtabbyn Simba som nu har flyttat sina bopålar från katthemmet till Färjestaden. Simba är en riktig "tolvtaggare" i kattvärlden, en genomsnäll myskatt som dock ännu så länge, efter bara tio dagar hos oss, går försiktigt fram. På dagarna bor han mest under våra sängar i sovrummet. Han anser dock att kycklingfilé, Sheba lax och köttfärs är oemotståndligt och kan då lockas ut från sitt trygga krypin. Därför tror vi att han egentligen är en förklädd eremitkräfta.

På kvällen kommer han dock fram och går sina vändor i huset. Mest sitter han i ett fönster i vardagsrummet och spanar på nattlivet kring fågelbordet. Då är han tryggare, går på lådan och knaprar hårdisar på sin ordinarie matplats i köket. Han tillåter också att husse - som också är nattuggla - tassar omkring i huset eller sitter uppe och läser. Simba har en härlig päls och låter sig villigt kammas. Han vältrar sig då i vällust. Men han vill ännu helst inte bli upplyft och buren. Det får vänta.

Våra tidigare katter har alltid insett att man vid middagstid bör infinna sig i köket. Det lönar sig att lystra till skramlet av stekpannor och kastruller. Simba har ännu inte fått igång den reflexen, men eftersom vi idag ska steka biffar lär han ändå bli delaktig i kalaset. Låter det som en bortskämd katt ska vi inte protestera.


Bästa hälsningar från Thorsten, Sigun, Niklas och Simba i Färjestaden


Kommentarer
Postat av: Nalle

Härligt Simba. Lyxliv.

Nalle

2011-12-08 @ 01:32:08

Gör ditt tassavtryck här:

Ditt vackra namn?:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Säg det med ett mjau:

Trackback