Djurarken vill driva djurhem efter amerikansk modell

Den nystartade organisationen DjurArken vill förbättra svenskt djurskydd genom att driva proffsiga djurhem så som de finns i bland annat USA och England. Denna typ av djurhem - med inbyggd veterinärklinik, utbildningslokaler, butik, kontor etc. - finns inte i Sverige idag. 

För att nå målet arbetar organisationen efter amerikansk och engelsk modell: alla som vill vara med och arbeta för att förbättra svenskt djurskydd har möjlighet att bidra med det man kan, vare det sig är pengar, tjänster eller material.

Friska djur skall kunna räddas
Veterinär Kamilla Breum är en av initiativtagarna: 
−  Som smådjursveterinär står man mycket ofta i dilemmat med hemlösa eller oönskade djur som folk kommer in med för att avliva. Det är frustrerande och oanständigt att vi inte har något alternativ att erbjuda dessa friska djur. Därför är det oerhört viktigt att etablera ett - och med tiden förhoppningsvis flera - professionella djurhem med moderna faciliteter och plats för många djur, i väntan på adoption.

Förutom att denna typ av djurhem skulle ge ett bättre djurskydd, ger de även människor möjlighet att aktivt engagera sig i djur som behöver hjälp. Detta påverkar i sin tur samhället positivt. Även företag som väljer att stödja DjurArken får möjlighet att visa att de tar socialt ansvar, något som kunder tycker blir allt viktigare.

Genom att teckna ett gåvobrev så uppfyller man sitt åtagande först när tillräckligt med medel för att kunna bygga och driva djurhemmet har samlats in. Som privatperson eller företag finns också möjligheten köpa en byggsten på vilken man kan lämna ett personligt budskap.

DjurArken behövs
Antalet hemlösa katter i Sverige ökar för varje år. Hundhemmen rapporterar att det även har blivit mer vanligt med hemlösa och vanvårdade hundar. Kvaliteten på svenskt djurskydd har diskuterats flitigt i media de senaste åren och engagerar många.

−  Många människor som vill arbeta för ett bättre svenskt djurskydd känner sig maktlösa och tror inte att de på egen hand kan göra skillnad, menar veterinär Kamilla Breum. En del människor undviker att anmäla vanvårdade eller hemlösa djur till myndigheterna då man vet att många djur som omhändertas av myndigheterna avlivas. Inte för att de är i så pass dåligt skick att man inte kan rädda dem, utan på grund av att man inte har någonstans att placera djuren. Det är här DjurArken kommer att göra skillnad för både djur och människor.

Källa: Djurarken


Kommentarer
Postat av: Annie

Ett jättebra initiativ, tycker jag!

2011-01-26 @ 18:24:29

Gör ditt tassavtryck här:

Ditt vackra namn?:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Säg det med ett mjau:

Trackback