Ronnebys hittekatterRonnebys Hittekatter & Co
är en ideell verksamhet som har funnits ganska länge egentligen utan att stå på egna ben, eftersom vi tidigare varit en del av KKS. Ronnebys Hittekatter & Co har sedan vuxit sig allt större och nu var det dags att starta eget.

Emma Green, som grundat Ronnebys Hittekatter & Co har godkänd djurverksamhet (paragraf 16tillstånd) hos länsstyrelsen vilket innebär att verksamheten får ta in, vårda samt omplacera djur. Vi får även bedriva jourverksamhet. Allt förutsatt att vi följer de paragrafer som står på tillståndet, vilket självklart görs. RHK har ett gott samarbete med myndigheter och media, och en del lokala affärer. Men vi hoppas få fler samarbetspartner under år 2011. Vi anser att ett samarbete med andra djurhjälpsorganisationer och myndigheter i längden enbart gynnar djurens och kattens status. Däremot stödjer vi inte katthem som avlivar friska katter, skygga katter samt använder sig av 3 månaders regeln. varje individ har rätt till sitt liv. Inga friska djur avlivas under vårt beskydd.

RHK använder sig utav jourhem för att kunna hjälpa så många djur som möjligt, både platsmässigt samt ekonomiskt. Allra först hamnar de i karantän, där de sitter i 2-3 veckor p.g.a smittorisken, samt får besöka veterinären. Sedan slussas de vidare till jourhemmen eller in på djurhemmet som bedrivs hemma hos Emma Green. Jourhemmen kollas noga upp, så att rätt djur får rätt jourhem och vice versa. Tack vare våra jourhem utspridda över hela landet kan vi snabbt och effektivt hjälpa fler djur! I vissa fall kan vi även förmedla direktkontakt mellan de nya hemmen och de som kontaktar oss om djur och i de fallen behöver inte djuren mellanlanda hos oss eller hos något jourhem. (t.ex ägarägda djur under privata omplaceringar)

Text: Ronnebys hittekatter


Kommentarer
Postat av: Katten Sippo

Vi fäller en tår av lycka när vi läser att inga friska djur ska avlivas. Tänk om fler kunde följa det exemplet.

2011-07-13 @ 16:29:24
URL: http://kattensippo.com
Postat av: Kjelle Bus

Jammar instämmande med Sippo !!!

2011-07-14 @ 12:13:17
URL: http://kjellebus.blogspot.com

Gör ditt tassavtryck här:

Ditt vackra namn?:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Säg det med ett mjau:

Trackback