Göteborgs katthjälp behöver ditt stödSluta avliva katter i Hisings Backa!


Skriv på du också!


I Hisings Backa, Göteborg, har det i många år funnits hemlösa katter. Många av dessa är förvildade. Varje år avlivas en del av kattbeståndet. Förr genom avskjutning, nuförtiden genom infångning och avlivning hos veterinär. Katterna som är kvar fortsätter föröka sig. Problemet löses inte, det flyttas bara över till nya individer. Det kommunalägda bostadsbolaget Poseidon, städbolaget Klinab och flera djurkliniker är idag huvudaktörerna inom "omhändertagandet" av en del av katterna. Med ”omhänderta” menas här att Poseidon ger uppdrag åt Klinab att fånga in katterna och att djurklinikerna avlivar katterna. Trots att bostadsbolaget Poseidon och Klinab flera år i rad har blivit informerade om att avlivning varken är en human eller långsiktig lösning har man inte visat något intresse av andra metoder. Så länge man fortsätter att avliva en del av kattbeståndet kommer det att finnas katter kvar som förökar sig, som är skadade, hungriga och eländiga.


Den enda långsiktiga och humana metod som finns är Trap Neuter Return: katterna fångas in, tama katter och kattungar omplaceras, förvildade individer(som mår dåligt av att leva nära inpå människor) återplaceras efter kastrering och ska få skydd, mat och tillsyn så länge de lever. På det viset stabiliserar man i första hand beståndet för att sedan låta den minska genom naturlig avgång. Kastrerade katter har en mycket bättre hälsa än okastrerade och man slipper även oönskade kattungar.


Vi vill att ni slutar avliva hemlösa katter och börja använda Trap Neuter Return istället!


Text: Göteborgs katthjälp


Kommentarer
Postat av: Anonym

Hej!

på temperaturgatan finns hemlös katt som hon kallar Mirra.Hennes äggare bor på fårsta vånningen på temperaturgata nr 37.Mirras kattungar är inlåsta i lägenheten hos den familj.mirra fick sinna kattungar för några veckor sedan .i lägenheten hos den familj finns en hane katt som han kommer aldrig ut och är med kattungar i lägenheten.Medan hona är ute familjen ville inte ha katten.Katten lidder utan mat utan vatten och är ute ofta på vinter ,på våren och i alla års tiden.katten gammar och hoppar via fönstret hos oss som vi bor i botten vånning och är ofta hungrig och är i balkongen hos oss grannar.Katte kliade sig ront sinna öronn och kräkte mask.hon äter rotor och om man ger henne lite mat.mirra katten har lärt sig att leva ute för att familjen ville inte ha katten.katten är snäll behöver villa och mat och behöver ett boende.Katten blev trakasserad av barn i området dem skrek och jaggat henne och dem kallade att katten är galen.det finns barn som spellar fotbol tror mirra bli skaddad när dem kasstade boll .eller va skaddad av andra barn när dem trakasserat henne när dem skrek på henne och jaggat henne.hon kliar ront sinna örron.Jag ringde hyres värd och polisen att tala om det till dem.En granne ringde katt hem meda ingeting händer fortfarandet.Katten måste ha hjälp så fort som möjligt.måste avmaskas och undersökas hos veterinär.hon har sinna kattungar fast dem är inte med henne dem är hemma hos den familj.familjen ljögg att mirra vill inte vara hemma att hon blivit konstigt efter förlösningen och att hon hoppar från balkongen.familjen vill inte ha katten för att dem har bådda två okastrerade katter hanne och hona.katten är lungt snäll vill villa vill ha matt.utan mat gammar katten dag och natt.hoppas att ni hör av ER som fort som möjligt

mitt.mobil.tel.nr är 0760972519

2011-08-10 @ 12:52:53

Gör ditt tassavtryck här:

Ditt vackra namn?:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Säg det med ett mjau:

Trackback