Är klövdjur mer värda än andra djur?

Ja det kan man verkligen undra efter polisens samtal med en kvinna som en natt hittade en svårt trafikskadad grävling i vägkanten.

Kvinnan är kompis med Maritha och berättade för henne att hon hittat den svårt skadade grävlingen i vägkanten. Bland annat var hela käken avslagen. Hon ringde då polisen för att be dem skicka ut en jägare som kunde göra slut på det stackars djurets svåra plågor. Men ack vad hon bedrog sig för någon hjälp hos polisen fanns inte att få då han svarade att de bara skickar ut jägare till skadade " klövdjur". Med andra ord var alltså inte den stackars grävlingen berättigad till någon hjälp bara för att den inte hade klövar till fötter.

Ska det verkligen ha betydelse vad det är för sorts djur när de blir skadade eller hamnar i nöd? Ändå står det klart och tydligt i djurskyddslagen att djur ska skyddas för onödigt lidande och skadade djur har rätt till vård. Är djuren mycket svårt skadat kan veterinär eller en polis avliva det på plats men om inte detta kan ske ska polismyndigheten underrättas. Med andra ord är det ganska uppenbart att just den här polismannen har agerat felaktigt.

Vad tycker polisen att man ska göra?

Vad gör man då man råkat köra på eller hittat ett svårt skadat vilt djur och när polisen vägrar att hjälpa dig? Leta upp ett djursjukhus? eller hitta en jägare mitt i natten vilket kanske inte alltid är så lätt. Kan polisens ovilja att ställa upp ha att göra med att så många struntar i att stanna när olyckan varit framme? Och varför anser polisen att klövdjur är mer värda än andra? Gäller det t ex även hästar som inte är ett klövdjur utan ett hovdjur?

Vad hände då med den stackars grävlingen?

Jo Marithas kompis hade tur och kände en kille i närheten som också var jägare och körde dit och väckte honom. En stund senare tog grävlingens lidande till sist slut.

Text: Carola, webmaster/Katthemmet Kompis


Kommentarer
Postat av: Marie

Att det bara får gå till så. En grävling lider ju precis lika mycket som ett rådjur ...

2011-05-17 @ 16:39:28
Postat av: Kjelle Bus

Låter ju inte klokt det svaret att dom bara skickar ut någon jägare om det är klövdjur som skadats !

Men jag är inte förvånad !!!

När ett Rådjur sprang rätt in i sidan på vår bil och bröt ett ben och vi ringde polisen så fick dom inte fatt på någon jägare i närheten. När jag frågar om inte jag kan ringa vår granne som är jägare och är typ 2km bort , så får jag till svar att nää jag får INTE ringa honom eftersom dom inte har honom på sin lista !!!

Var ju mycket bättre att det stackars djuret fick vänta i nära en timme innan "rätt" jägare kunde komma ??!!

2011-05-17 @ 17:59:28
URL: http://kjellebus.blogspot.com
Postat av: Theres

Usch vad förbannad man blir när man läser detta. Jag förstår inte hur man kan säga att ett liv är mer värt än något annat. Alla lider lika mycket och kan känna samma smärta. Fy skäms polisen!

Postat av: Anna - rösta på mig och bli länkad!

Men fy så hemskt! Ingen ska behöva lida, varken människa eller djur, så tycker det är hemskt!

Polisen kanske borde se över hur de sköter såna här ärenden?

Men tur att hon kände den där jägaren i alla fall.

2011-05-21 @ 09:10:04
URL: http://annaanstensen.blogg.se/

Gör ditt tassavtryck här:

Ditt vackra namn?:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Säg det med ett mjau:

Trackback