Simba har blivit öbo


Söta Simba har blivit ölandsbo.

Idag flyttade Simba till en familj på Öland. Han är en stor och mysig kattpojk på 6 år som flyttade till Katthemmet Kompis sommaren 2010. Han tillhör en grupp katter som vi kallar för "Arvekatterna". Simba är något försiktig men älskar att bli klappad och kelad med kammen som han tycker är skön. Ofta lägger han upp magen för att bli kliad.

En kvinna utanför Nybro blev svårt sjuk och hennes önskan sedan dess var att Katthemmet Kompis skulle ta hand om hennes katter efter hennes bortgång. År 2010 försämrades hennes hälsa kraftigt och hon fick svårt att ta hand om sina katter och tyvärr gick hon bort under sommaren.

Katthemmet Kompis kontaktades av en väninna till den avlidna kvinnan och berättade om katterna. Trots att vi egentligen inte hade plats på grund av återuppbyggnaden av vårt nya katthemmet försökte vi ändå hjälpa till då katterna annars skulle blivit avlivade.


Till en början matades katterna av väninnan medan vi beredde plats för nykomlingarna i vårt loppishus och en provisorisk rastgård byggdes. När katterna kom till Kompis visade det sig vara betydligt fler än vi räknat med och katterna var då både magra, mask- och skabbangripna samt okastrerade.


Sedan vintern 2010 bor Simba och de andra arvekatterna i Katthult, som är vårt lilla nya katthem som vi byggde upp parallellt med huvudbyggnaden. Alla katterna mår idag bra efter att ha blivit avmaskade och fått medicin mot sin skabb. De har också kastrerats, vaccinerats och ID-märkts samt fått god och ordentligt mat och fått ordentligt med hull.

Vi önskar underbara Simba lycka till i sin nya familj!

Text: Carola - webmaster/Katthemmet Kompis


Kommentarer
Postat av: Inkan o Ligan

Lycka till Simba

*Tazz&Kram*

2011-11-25 @ 00:23:55
URL: http://www.inkanochligan.se
Postat av: Dui och Deco

Grattis Simba! Nosbuff

2011-11-25 @ 06:06:17
URL: http://duideco.blogspot.com

Gör ditt tassavtryck här:

Ditt vackra namn?:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Säg det med ett mjau:

Trackback