Vem kan motstå Taggen?Taggen är en trevlig kattpojk som flyttade till Katthemmet Kompis sommaren 2010. Han tillhör en grupp katter som vi kallar för "Arvekatterna". Han är född 2003 och är brunspotted med vita tecken. Taggen har vad man kallar för Blodöra, vilket han troligen fått av ett sår som inte har skötts ordentligt men han mår bra och lider inte av det. Han är inte så förtjust i andra katter och behöver komma till ett hem där han får vara ensamkatt.

En kvinna utanför Nybro blev svårt sjuk och hennes önskan sedan dess var att Katthemmet Kompis skulle ta hand om hennes katter efter hennes bortgång. År 2010 försämrades hennes hälsa kraftigt och hon fick svårt att ta hand om sina katter och tyvärr gick hon bort under sommaren.

Katthemmet Kompis kontaktades av en väninna till den avlidna kvinnan och berättade om katterna. Trots att vi egentligen inte hade plats på grund av återuppbyggnaden av vårt nya katthemmet försökte vi ändå hjälpa till då katterna annars skulle blivit avlivade.


Till en början matades katterna av väninnan medan vi beredde plats för nykomlingarna i vårt loppishus och en provisorisk rastgård byggdes. När katterna kom till Kompis visade det sig vara betydligt fler än vi räknat med och katterna var då både magra, mask- och skabbangripna samt okastrerade.


Sedan vintern 2010 bor Taggen och de andra arvekatterna i Katthult, som är vårt lilla nya katthem som vi byggde upp parallellt med huvudbyggnaden. Alla katterna mår idag bra efter att ha blivit avmaskade och fått medicin mot sin skabb. De har också kastrerats, vaccinerats och ID-märkts samt fått god och ordentligt mat och fått ordentligt med hull.

Vill du öppna din dörr för underbara taggen och ge honom all den kärlek han önskar? Kontakta Maritha på telefon: 0706-07 13 90. Prata in ett meddelande på telefonsvaren med namn, telefonnummer samt vad ärendet gäller så ringer hon upp. Det går även bra att skicka sms.

Text: Carola - Katthemmet Kompis


Kommentarer
Postat av: Annie

Lilla kissen, så söt!

2011-11-26 @ 19:21:30

Gör ditt tassavtryck här:

Ditt vackra namn?:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Säg det med ett mjau:

Trackback