Därför firas Hittekattens Dag

 

Kattungen Kämpe överlevde - mot alla odds.


Hittekattens dag firas första söndagen i september. Det är en tradition sedan 2005. Dagen när alla hittekatter och katthem får stå i centrum. I år infaller Hittekattens Dag den 2:e september. Flera katthem brukar ha öppet hus på Hittekattens Dag. Det är också lämpligt att göra en egen liten insats för de hemlösa katterna just den här dagen. Om inte annat tända ett ljus och skänka alla hemlösa kissar en extra tanke. Du kan också köpa ett eller flera Hittekattsband dagen till ära.

 

Hittekattens Dag var en idé som började ta form våren 2005 i webbgruppen Kattgruppen. Först vara det tänkt som en dag när alla hittekatter skulle få en födelsedag. Idén utvecklades efter lite diskussioner på andra forum. Det kom kloka förslag om att det skulle kunna bli en dag när alla katthem och hittekatter får stå i centrum. En dag som får en plats i almenackan och där vi alla hjälps åt att slå ett slag för huskattens ställning. Med tiden skulle det ju faktiskt kunna bli något riktigt stort av det.

 

Vi hade lite olika förslag om vilken dag som skulle vara lämplig. Efter att frågan varit uppe ytterligare en gång för diskussion fastnade vi för första söndagen i september.
 

Första Hittekattens Dag ägde rum söndagen den 4:e september 2005. Men denna första upplaga av Hittekattens dag hann inte få så mycket innehåll utan blev mera ett startskott inför det framtida arbetet. Under de efterföljande åren har dagen växt till sig. Flera katthem har haft öppet hus och det har börjat hända lite olika saker. Nu är det dags för 8:e upplagan av Hittekattens Dag som 2012 äger rum den 2:e september.

 

Text: Lena Lindell, Hittekatter i fokus.

 

Den 2 september firar Katthemmet Kompis Hittekattens Dag. Information om dagen finns HÄR.

 

 

Cinamon levde som hemlös.


Kommentarer
Postat av: Inkan och Ligan

Hoppas ni får en fin dag. Tazz&Kram

Svar: Tack så mycket, Inkan och Ligan. :-) /Kompisarna
Katthemmet Kompis

2012-09-01 @ 09:49:32
URL: http://inkanochligan.se

Gör ditt tassavtryck här:

Ditt vackra namn?:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Säg det med ett mjau:

Trackback