Svar till "Jane Doe"

"Jane Doe" skrev i vårt kommentarsfält och undrade följande:

"De katter ni får in verkar ovanligt välskötta och fina. Hur många katter är det som staten "omhändertar" och transporterar vidare till er? Vilken Länsstyrelse och polisstation är kopplade till er? Hur mycket får ni betalt av staten för er verksamhet?

Jag funderar på att göra en undersökning om hur många katter det är som omhändertas och hur många det egentligen är som stjäls. Det verkar vara en lukrativ bransch."


Katthemmet Kompis svarar:
Hej "Jane Doe"!
Katthemmet Kompis drivs helt ideellt, dvs vi får inget bidrag från kommunen/staten. Vårt katthem finns tack vare generösa och givmilda människor som skänker gåvor, sand, mat m.m. Det vi får in till verksamheten går direkt till katterna.

Om du går längre tillbaka i bloggen kan du läsa att flera av de katter vi får in inte alls är så fina och välskötta när de kommer till oss. Anledningen till att det inte ligger några "ovårdade" katter på hemsida och blogg är för att vi inte vill lägga ut en katt som ovårdad eller vanskött. Innan katten läggs ut på hemsidan blir den ompysslad och får veterinärvård (om det behövs). När katten är i gott skick läggs den ut på hemsidan - då är den samtidigt redo att flytta.Kommentarer
Postat av: Kattfamiljen

Katthemmet kompis, ni gör ett underbart jobb!

2012-01-29 @ 01:50:20
URL: http://kattfamiljen.se/
Postat av: Sanna - en svart ko ger också vit mjölk

Fint arbete ni gör! Min arbetskollega driver Skövde katthem, men är fortfarande i startgroparna!

Keep up the good work!

/Sanna

2012-01-29 @ 19:46:41
URL: http://shesasaint.blogg.se/
Postat av: Suzanne

Om 'Jane Doe'hade forskat aldrig så litet så hade h*n vetat att man inte behöver stjäla några katter till katthem. Det finns, lågt räknat, ca 100.000 hemlösa katter i Sverige. Långt fler än vad de ideella föreningar som bedriver omhändertagande och omplacering av hemlösa katter har möjlighet att hjälpa.Stat/kommun/landsting lämnar inga som helst bidrag och de gör heller ingenting för att minska problematiken. Ett sätt skulle kunna vara att man inför en lag om id-märkning och registrering av samtliga katter, samt kastrering av utegående katter.Att det skulle vara lukrativt att driva katthemsverksamhet är helt fel. Det är kostsamt att id-märka, vaccinera och kastrera de katter man tar in. Dessutom är det ofta katterna behöver veterinärvård och det är inte gratis. Om det är någon som tror att ett katthem drivs för vinnings skull är ni helt fel ute. Om inte många frivilliga lämnade bidrag och arbetade som volontärer skulle det inte finnas någon katthemsverksamhet.Kompis, liksom så många andra katthem, gör ett fantastiskt arbete för att hjälpa de mest utsatta katterna i samhället - de hemlösa. Ni är värda ett stort fång rosor för det arbete ni utför.

2012-01-30 @ 15:23:15
Postat av: Marie

Jane Doe kan omöjligt vara seriös med sin fråga/kommentar. Kanske är personen ifråga enbart ute efter att provocera?

2012-02-05 @ 12:20:07
Postat av: Emelie

Jag blir förvånad över att det faktiskt finns folk som tror att det går att tjäna pengar på hemlösa katter....

2012-02-11 @ 20:42:52
URL: http://emmisibirier.bloggagratis.se

Gör ditt tassavtryck här:

Ditt vackra namn?:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Säg det med ett mjau:

Trackback