Vem kan öppna sitt hjärta för Märta?

 

Märta är en trevlig men lite blyg kattflicka som flyttade till Katthemmet Kompis sommaren 2010. Hon tillhör en grupp katter som vi kallar för "Arvekatterna".

 

Märta är en honkatt född 2009. Hon är bruntabby och vit. Hennes vänstra öra ett s.k. blomkålsöra men det är inget hon lider av idag. Hennes ID-märkning är därför gjord i höger öra. Hon är lite försiktig men tycker mycket om att bli kliad och klappad.

 

En kvinna utanför Nybro blev svårt sjuk och hennes önskan sedan dess var att Katthemmet Kompis skulle ta hand om hennes katter efter hennes bortgång. År 2010 försämrades hennes hälsa kraftigt och hon fick svårt att ta hand om sina katter och tyvärr gick hon bort under sommaren.

 

Katthemmet Kompis kontaktades av en väninna till den avlidna kvinnan och berättade om katterna. Trots att vi egentligen inte hade plats på grund av återuppbyggnaden av vårt nya katthemmet försökte vi ändå hjälpa till då katterna annars skulle blivit avlivade.

 

Till en början matades katterna av väninnan medan vi beredde plats för nykomlingarna i vårt loppishus och en provisorisk rastgård byggdes. När katterna kom till Kompis visade det sig vara betydligt fler än vi räknat med och katterna var då både magra, mask- och skabbangripna samt okastrerade.

 

Sedan vintern 2010 bor Märta och de andra arvekatterna i Katthult, som är vårt lilla nya katthem som vi byggde upp parallellt med huvudbyggnaden. Alla katterna mår idag bra efter att ha blivit avmaskade och fått medicin mot sin skabb. De har också kastrerats, vaccinerats och ID-märkts samt fått god och ordentligt mat och fått ordentligt med hull.

 

Märtas öra har förmodligen blivit skadat tidigare och sedan har inte såret skötts ordentligt och Maritha berättar att hon har fått vad man brukar kalla blodöra men det är inget som Märta idag har några besvär av. Hon är en snäll och trevlig katt om än lite försiktig och behöver ett hem där hon får mycket kärlek.

 

Vill du veta mer och mysiga Märta? Kontakta Maritha på telefon 0706-07 13 90. Prata in ett meddelande med namn, telefonnummer samt vad ärendet gäller så ringer hon upp. Det går även bra att skicka sms.


Text: Carola, webmaster - Katthemmet Kompis

 

Märta myser i sin bytta.

 

Märta njuter av vårsolen.

 

 

 

 


Kommentarer

Gör ditt tassavtryck här:

Ditt vackra namn?:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Säg det med ett mjau:

Trackback