Härliga Topsy söker eget hem

 

Topsy är en fin kattjej som flyttade till Katthemmet Kompis sommaren 2010. Hon tillhör en grupp katter som vi kallar för "Arvekatterna". Topsy är född 2009 och är bruntigré och vit. Hon är mycket kelig av sig och möter oss ofta vid dörren. I sitt nya hem fungerar hon som både inne- och utekatt, men vill gärna ha en kattkompis av mysa med. Topsy är kastrerad, vaccinerad och ID-märkt.

En kvinna utanför Nybro blev svårt sjuk och hennes önskan sedan dess var att Katthemmet Kompis skulle ta hand om hennes katter efter hennes bortgång. År 2010 försämrades hennes hälsa kraftigt och hon fick svårt att ta hand om sina katter och tyvärr gick hon bort under sommaren.

Katthemmet Kompis kontaktades av en väninna till den avlidna kvinnan och berättade om katterna. Trots att vi egentligen inte hade plats på grund av återuppbyggnaden av vårt nya katthemmet försökte vi ändå hjälpa till då katterna annars skulle blivit avlivade.

Till en början matades katterna av väninnan medan vi beredde plats för nykomlingarna i vårt loppishus och en provisorisk rastgård byggdes. När katterna kom till Kompis visade det sig vara betydligt fler än vi räknat med och katterna var då både magra, mask- och skabbangripna samt okastrerade.

Sedan vintern 2010 bor Topsy och de andra arvekatterna i Katthult, som är vårt lilla nya katthem som vi byggde upp parallellt med huvudbyggnaden. Alla katterna mår idag bra efter att ha blivit avmaskade och fått medicin mot sin skabb. De har också kastrerats, vaccinerats och ID-märkts samt fått god och ordentligt mat och fått ordentligt med hull.


Vill du veta mer om fina Topsy? Kontakta oss på telefonnummer 0706-07 13 90. Prata in ett meddelande med namn, telefonnummer samt vad ärendet gäller, så ringer vi upp. OBS! Vi tar inte emot nya katter pga intagningsstopp.

 

Vackra Topsy.

 


Kommentarer
Postat av: Abe

Hej!
Vilken sötnos :-) Tyvärr är jag allergisk.
Hur går det egentligen med insamlingen till Malin?
Många hälsningar
Abe

2013-02-21 @ 23:23:00
Postat av: Katthemmet Kompis

Det har gått bra med insamlingen till Malin, men vi hoppas såklart på att kunna få ihop hela summan. Insamlingen kommer att redovisas på hemsidan.

Jenny

2013-02-23 @ 21:42:33

Gör ditt tassavtryck här:

Ditt vackra namn?:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Säg det med ett mjau:

Trackback