12-åriga Hulda har flyttat till Kalmar

12-åriga charmtrollet Hulda är först ut med att flytta till ett eget hem. Igår flyttade hon till en kvinna i Kalmar. Till våren kommer hon att få möjlighet att gå ut. 

Hulda är en snäll och rolig kattflicka som flyttade till Katthemmet Kompis sommaren 2010. Hon tillhör en grupp katter som vi kallar för "Arvekatterna".

En kvinna utanför Nybro blev svårt sjuk och hennes önskan sedan dess var att Katthemmet Kompis skulle ta hand om hennes katter efter hennes bortgång. År 2010 försämrades hennes hälsa kraftigt och hon fick svårt att ta hand om sina katter och tyvärr gick hon bort under sommaren.

Katthemmet Kompis kontaktades av en väninna till den avlidna kvinnan och berättade om katterna. Trots att vi egentligen inte hade plats på grund av återuppbyggnaden av vårt nya katthemmet försökte vi ändå hjälpa till då katterna annars skulle blivit avlivade. Till en början matades katterna av väninnan medan vi beredde plats för nykomlingarna i vårt loppishus och en provisorisk rastgård byggdes. När katterna kom till Kompis visade det sig vara betydligt fler än vi räknat med och katterna var då både magra, mask- och skabbangripna samt okastrerade.

Sedan vintern 2010 bor Hulda och de andra arvekatterna i Katthult, som är vårt lilla nya katthem som vi byggde upp parallellt med huvudbyggnaden. Alla katterna mår idag bra efter att ha blivit avmaskade och fått medicin mot sin skabb. De har också kastrerats, vaccinerats och ID-märkts samt fått god och ordentligt mat och fått ordentligt med hull.
 

Kommentarer
Postat av: Michelle Lindh

Gud vad bra, blir glad när man läser ett sånt här inlägg. :)

2013-01-07 @ 14:25:05
URL: http://fashiionbeautys.devote.se
Postat av: Suzanne

Vilken härlig nyhet!! Lycka till fina Hulda.

2013-01-09 @ 14:11:12

Gör ditt tassavtryck här:

Ditt vackra namn?:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Säg det med ett mjau:

Trackback