En hälsning från Frida och Freja

Frida och Trine hette två katter som för tre år sedan flyttade till ett gemensamt hem tillsammans med Elin och hennes sambo Emil.

Idag heter katterna dock Frida och Freja och matte har skrivit ihop ett litet brev där hon berättar om hur det gått för de båda kattflickorna. Paret är mycket glada över att de fick ta hand om Frida och Freja.

Matte berättar:

"Den tionde juni 2010 kom de hem till oss, våra små kattflickor. Lite rädda och medtagna av den halvtimmeslånga resan var de, och det första de gjorde var att springa under sängen. Där ställde vi deras mat och vatten och även kattoaletten, för att sen sätta oss i soffan och titta på tv.

Freja överraskade med att smyga runt i lägenheten redan under det första dygnet, medan Frida låg tyst i sin kattsäng under sängen. Dock såg vi aldrig Freja röra på sig, plötsligt var hon bara på en ny plats, vilket gav henne smeknamnet Ninjakatten. Efter ett par dagar vågade de sig fram allt mer. Nu var det Frida som ville utforska allt medan Freja la sig i bakgrunden. Vi busade mycket med kattvippor och bollar och rätt som det var fick man komma nära och klappa lite. Men bara på deras egna villkor såklart.

När vi hade haft dem i två veckor så vågade sig Frida upp i sängen. Det skyller vi helt och hållet på husses ihärdiga busande som gjorde henne allt mer benägen att se vad det var som lät när han krafsade i sängen. I början var hon på helspänn, men sen började hon slappna av allt mer. Det dröjde ytterligare två veckor innan Freja vågade sig upp i sängen, och då enbart om det inte var någon människa i närheten. Rörde man på sig från andra sidan rummet så hoppade hon genast ner. Det tog ytterligare några veckor innan Freja vågade ligga uppe i sängen även om man som människa befann sig på hyfsat nära avstånd.

Nu har det gått tre år. Vi har skaffat ännu en katt, en Maine coon som heter Loke. Oj, vad sur Frida var, i nästan en månad gick hon runt och fräste åt nykomlingen. Nu är de bästa vänner. Hon och Loke kör alltid race upp och ner för trappan och jagar möss ihop. Frida älskar att ligga högt upp på bokhyllor och garderober, medan Freja helst håller sig på golvet eller i sängen. Hon som var så nervös till en början är i dag en helt ny katt, hon älskar att kela och spinner bara man tittar på henne. Frida gillar också att bli klappad, men bara om det är på hennes villkor. Hon har sina speciella platser i lägenheten där det är okej att bli klappad på, annars springer hon i väg. Hon är helt klart min sambos katt, det är bara han som får kela med henne när han vill, jag får alltid vänta på min tur.

Båda två är fortfarande väldigt nervösa och skygga när det gäller nya människor. Ibland tar vi med oss katterna till mina föräldrar, men det är aldrig någon som märker att vi har dem med oss. De gömmer sig alltid. Men det gör inte oss något, med oss är de ändå världens goaste katter."

Frida 

Freja
 

Frida i sele.


Loke och Frida.

Kommentarer

Gör ditt tassavtryck här:

Ditt vackra namn?:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Säg det med ett mjau:

Trackback