Vi firar 3 år!

Denna månad firar Katthemmet Kompis blogg 3 år. Det är sannslöst vad tiden har gått snabbt. Tanken med bloggen är bidra till att kattens status höjs samt att ni läsare ska få en inblick i vårt arbete kring katthemmet. Det finns kanske de som ifrågasätter hur jag, som bor åtta mil från Katthemmet Kompis, kan skriva om det dagliga arbetet när jag bor så långt bort och inte har möjlighet att vara på plats flera gånger i veckan. Sanningen är den att det har gått över förväntan. Lotta bidrar med de flesta bilder och Maritha fotograferar med mobilen när hon har möjlighet. Maritha och jag har kontakt flera gånger i veckan och då uppdaterar hon mig om det senaste.

Jag önskar dock att jag hade mer tid att lägga på bloggen, men eftersom jag studerar heltid och arbetar extra räcker tiden inte alltid till. Under dessa tre år har vi fått lära känna flera av er läsare, vilket är väldigt roligt.
Vi hoppas att bloggen lockar fler läsare och ni som redan läser fortsätter att följa oss. Tillsammans kan vi öka kattens status och förhoppningsvis få några av inse vikten av kastering och ID-märkning.


Tack för att ni följer oss i vårt arbete!


Kommentarer
Postat av: Marica ☆ Rödebäck

Tack för ditt snabba svar!Vi skulle ha kastrerat honan men det blev tyvärr inte så. Jag har pratat med apotekspersonal som läst i någon djurbok som dom har att man kan kastrera en mamma efter en vecka men att mjölkproduktionen kan minska så det ville vi inte skulle ske, men så fort barnen äter själva kunde man göra detta och det skall vi göra!Vi hade inte planerat några kattungar men dom är så välkomna så ändå. Har haft många katter men aldrig egna kattungar så detta är spännande att följa.Som sagt, mamman är fortfarande väldigt ung men hittills har hon visat stort engagemang gällande sina ungar, hon tar verkligen hand om dom och många som vart här har sagt att hon är en exemplarisk mamma trots sitt unga år och det är roligt att höra.Kastrering kommer ske så fort det bara går på dom, när vi var i kontakt med veterinär när två av våra andra katter skulle kastreras sa dom att en katt behöver vara minst 6 månader för att kastreras (speciellt hanar) eftersom dom utvecklas och det är lättare att ta bort. Men vi kan nog inte ha dom inne så pass länge faktiskt.Tack för ditt svar, nu skall lådan fram :)

2010-07-03 @ 15:48:25
URL: http://rodeback.blogg.se/
Postat av: Marica ☆ Rödebäck

Jaha, jag trodde det var mestadels för hanar, men bra att veta gällande honor eftersom vi skall behålla honan i kattungegänget!Men att ha dom inne i sex månader är jättesvårt när det är så fint väder eftersom man har fönster och dörrar öppna, men vi skall hålla koll på dom :)

När vi skaffade mamman samt våra andra två katter (dock bara en av dom kvar då den första har försvunnit) hade dom inte vart ute så jättemycket när vi fick dom vid 12 veckor. När dom hade vart här några veckor så släppte vi ut dom och det är först nu mamman blev dräktig (vilket iofs gick väldigt fort jämnförelse med vår första hona).Men vi får se vad som händer och sker .. Är det viktigt att avmaska och allt sånt där också?

2010-07-03 @ 15:57:05
URL: http://rodeback.blogg.se/
Postat av: Puma och Sixten

Matte träffade både Lotta och Marita på kattutställningen i kalmar idag, hoppas du får några bra bilder från Lotta för Matte såg nog att hon gick omkring med kameran i högst hugg, det gjorde såklart vår matte också och några av de bilderna har Wikki fått.

2010-07-03 @ 18:00:38
URL: http://rosbladhskattfotosida.blogg.se/
Postat av: Heidi.Kattfamiljen

Grattis på bloggens 3 års dag :DTycker det är jättebra att ni har en blogg så att man kan följa arbetet på katthemmet kompis. Genom bloggen får ju Katthemmet Kompis även bra uppmärksamhet :D

2010-07-03 @ 19:29:07
URL: http://kattfamiljen.se
Postat av: Marica ☆ Rödebäck

Jag tror inte att ungarna MÅSTE vara kvar tolv veckor för jag har vart med om kattungar som skiljs efter åtta veckor, men jag VILL INTE att mina skall åka iväg tidigare än dagen då dom fyller 12 veckor för att jag vet att det är bäst för dom.Vi kommer garanterat kastrera våra ungar men idmärkning, avvaskning och vaccinering är jag mer osäker på. Även om man aldrig skall tänka "det händer inte dom så det händer inte våra heller" så tror jag inte det behövs egentligen, vaccination alltså.

Avmaskning gör vi hemma med mamman så det kommer vi troligtvis även göra med ungarna också.

Idmärkning struntar vi helt i denna gången för vi har inte märkt att det ger något bra, förutom några procent i rabatt om man försäkrar dom. Våran ena katt var öronmärkt och försvann för 7 månader sen men ingen ringt.. visst kan hon försvunnit i skogen där ingen hittat henne men ändå.

2010-07-03 @ 19:33:43
URL: http://rodeback.blogg.se/
Postat av: Marica ☆ Rödebäck

Men det finns så många lagar här i världen som inte följs så även när det gäller att lämna ifrån kattungar.. Jag har då inte märkt någon skillnad från en katt som lämnades efter åtta veckor och en katt som lämndes efter tolv veckor..Men som sagt, det är ju alltid bättre att vänta till 12.

2010-07-03 @ 20:27:39
URL: http://rodeback.blogg.se/
Postat av: bella

2010-07-03 @ 22:55:32
URL: http://disabella.devote.se
Postat av: Dui och Deco

Vi tycker att det här är en jättebra blogg. Blandat med stort och smått och naturligtvis katterna på Kompis som nummer 1.Är säkra på att bloggen är viktig. Nosbuff

2010-07-04 @ 17:03:00
URL: http://duideco.blogspot.com
Postat av: Natalie

Tycker att den här bloggen är så bra och alltid intressant att läsa! Trots att jag inte brukar kommentera så vill jag bara skriva här och gratta på 3-årsdagen, och Jenny du gör ett jättebra jobb med bloggen!

Kram Natalie

2010-07-04 @ 22:04:13
URL: http://www.twokoolkats.blogspot.com
Postat av: Suzanne

Grattis till en fin blogg som jag hoppas kommer att fira många, många födelsedagar.Du som skriver om att det inte märks någon skillnad på en kattunge som tvingats lämna mamma vid 8 veckor jämfört med en som lämnat henne vid minimum lagstadgade 12 veckor: Det är inte alltid skillnaden märks i början, men när vi som arbetar mycket med katter börjar nysta i problem som uppstår så är det nästan alltid så att dessa katter fått lämna mamma i förtid. Det finns ett starkt socialt skäl till att lagen föreskriver 12 veckor för att separera mor och ungar. 4 veckor är en lång tid i en kattugnes liv. Och under dessa veckor sker en viktigt social utveckling som man inte ska underskatta. Vi människor kan inte utföra det arbete som mamma katt gör, hur mycket vi än försöker.

2010-07-05 @ 10:33:48
Postat av: Jenny/Katthemmet Kompis

Suzanne: Du får gärna lägga in ditt inlägg i Maricas blogg direkt: http://rodeback.blogg.se/

Jag har påpekat vikten av kastrering, ID-märkning och avmaskning... ;-)/Jenny

2010-07-05 @ 12:14:42
URL: http://katthemmetkompis.blogg.se/
Postat av: Nalle o Lasse

Självklart säger vi oxå Grattis, som letar nyheter nästan varje dag hos Kompis.

I går var vi en runda hos Maritha o Sonny och fikade efter kattutställningen och vi hörde att du Sms:ar redan innan hon hinner hem ibland för att få höra nyheter.

Så det är klart att man kan sköta en Blogg även om man bor långt ifrån.

Det gör du jättebra Jenny.

Kramisar till dig.

Nalle

2010-07-05 @ 19:16:43

Gör ditt tassavtryck här:

Ditt vackra namn?:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Säg det med ett mjau:

Trackback