Upphittad katt vid ICA, Lindsdal (Kalmar)

Denna katt har uppehållit sig kring ICA i Lindsdal i Kalmar sedan ett par veckor tillbaka. Inledningsvis ska katten ha varit väldigt skygg, men nu är den mycket tillgiven och hälsar på alla. Är det någon som saknar den? Katten är ganska stor i växten och ser välmående ut. Den är ID-märkt med nummer 44592. Finns inte registrerad hos Kennelklubben.

Vet du vem som äger katten?
Kontakta oss på mail: [email protected]
Öppet hus på Katthemmet Kompis


Låt inte den nya djurskyddslagen bli en dödsdom för hemlösa katterDin röst behövs. Skriv på du också.

41 centimeter...

Så lång är, enligt säker källa, Filles svans. Så tyvärr Sören Fernström, känn dig besegrad av din släkting med fyra centimeter. Sonny skickar dock ett par tröstande ord och menar att den blir längre med tiden. Inget att oroa sig för med andra ord. Sonny är en klok man som vet vad han talar om. Du får trösta dig med det, Sören Fernström.


Fille känner sig värd en torskbit efter segern.


Släktdrag - familjens långsvans.

Puma försvann från Tegelviken i Kalmar

NÖDROP! Puma bodde tidigare på Katthemmet Kompis men flyttade till Kalmar för ett par månader sen, försvann från sitt hem på Jungs väg i Kalmar (Tegelviken) den 8 maj.

Puma är född 2009. Svarttigre och vit och har en fläck runt nosen.

ID-nummer: 1865M.

Puma är försiktig av sig. Vi vill be er att titta i era förråd, garage m.m. i fall han skulle vara instängd.

Vet du något om Puma? Kontakta Maritha på 0706-07 13 90. Alla tips är välkomna!
En hälsning från Öland

Kissen och Lillkissen har skickat en hälsning genom husse Michael. De heter numera Kissemiss och Trasselsudd och bor med sin familj på Öland. Husse hälsar att de trivs jättebra och att soffan och fönstret har blivit deras favoritplatser. Att leka med alla prylar på övervåningen är ett annat intresse som roar dem. 

Vi är så glada och tacksamma att det löste sig så snabbt för Kissemiss och Trasseludd. Deras första husse blev svårt allergisk och hade ingen möjlighet att ha kvar dem. Lyckligtvis dök Michael upp tog dem till sig. :-)Världens bästa chef fyller år!Grattis Maritha Fernström!
:-)

Det är en stor dag på Katthemmet Kompis. För idag fyller Maritha Fernström, som är föreståndare på Katthemmet Kompis år! På sin födelsedag önskar hon att huskattägare tar sitt ansvar och bidrar till att det inte föds fler hemlösa och oönskade kattungar. Den magiska formeln för detta kallas kastrering. I den perfekta världen finns inte Katthemmet Kompis.

Vill du gratulera Maritha går det bra att skänka en slant till Katthemmet Kompis där pengarna går till att rädda hemlösa, oönskade och vanvårdade katter. PG: 35 74 82-9. Märk ditt bidrag med "Grattis Maritha".

Sonny och katterna har lovat att bjuda på både tårta och nybakade bullar.

Vi vill ännu en gång utbringa ett stort grattis! Hipp hipp hurra för världens bästa chef!

/Katterna på Katthemmet Kompis

Maritha och Paddpojken.


Efterlysning i Orrefors

Vi har fått ett telefonsamtal från en dam vars treåriga hankatt försvann från sitt hem i Orrefors den 9 maj. Killen är långhårig och är gråsvart till färgen med vita framtassar. Halva huvudet är vitt och andra delen svart. Han har ett ärr på sin vita nos efter en gammal skada.

Han är en blandning av maine coon och huskatt, väldigt social och tillgiven. Hans matte är förtvivlad och önskar inget hellre än att han ska komma hem.

Vet du något om katten? Hör av dig till Maritha på Katthemmet Kompis som hjälper till att förmedla kontakten. Tel: 0706-07 13 90.

Sören Fernström har fått konkurrens

Svalehultsonen Sören Fernström har fått konkurrens. Han är inte längre ensam på tronen om att ha lååång svans. En av våra pälsbollar på katthemmet, Fille, är modig nog att ta upp kampen om vem som har Sveriges längsta svans. Vår medarbetare Emma har lovat att mäta den vid nästa besök. Någon som vet hur lång Sörens svans är i centimeter? :-)Fille


Bilden på Sören är lånad från hans Facebooksida.
Öppet hus på Katthemmet Kompis

Söndagen den 10 juni mellan kl 11.00-16.00 är det öppet hus på Katthemmet Kompis. Vår ordnar flera olika aktiviteter så som tipspromenad, loppis, rundvisning i katthemmet, lotterier m.m.

Till försäljning finns även fika på Café Kompis, hembakat, diverse kattprylar m.m.

Katthemmet Kompis ligger i Svalehult, en mil utanför Nybro.

Välkomna!

/Katthemmet Kompis

(Bilderna på Café Kompis är tagen vid ett tidigare öppet hus.)


Marithas matglada katt Kopian håller som vanligt ställningarna på Café Kompis.
Kompis mumsiga kakor är ljuvliga.

Vem vill älska Loffe?

Loffe har bott på katthemmet sen i februari då han hittades skadad och hoppade på tre ben. Han var ensam och övergiven och ingen verkade bry sig om honom. Idag mår han bra och är kastrerad, vaccinerad och ID-märkt. Han har gjort stora framsteg och blivit en otrolig kelig kille som gärna vill stryka sig kring benen och få uppmärksamhet. Loffe är född 2009. Han trivs både inne och ute.

Vill du veta mera om denna charmiga och härliga kille? Kontakta Maritha på telefonnummer 0706-07 13 90. Prata in ett meddelande med namn, nummer samt vad ärendet gäller så ringer hon upp. Det går även bra att skicka sms.


Vi lovar, det är svårt att motstå mysiga Loffe.

Så gick det på Nybro marknad

I fredags var vi med på Nybro Marknad och sålde diverse kattprylar, tröjor, glaskatter, hembakat m.m.

Även marknadskatten Sören med matte Nalle och husse Lasse var på plats. Sören jobbar ju stenhårt på att samla in klappengar till andra hemlösa katter som inte haft lika stor tur som han.

Det gick bra för oss och vi fick in 1 924 kr under dagen. Pengarna går direkt till katterna och vi tackar alla ni som besökte oss.

Bilden på Maritha och Sören är dock tagen vid ett annat tillfälle.

Text: Carola


Flyttkalas

Härliga nyheter så här i början av veckan!

För någon vecka sen la vi ut ett nödrop för Lillkissen och Kissen. Deras husse är svårt allergisk och kunde inte behålla sina pälsbollar. Igår flyttade de till samma hem där de får tillgång till rastgård.

Igår flyttade Slim och Jello till landet. (På andra sidan Nybro.) De kommer att vara innekatter i år men därefter kommer de troligtvis att få vara ute.

Igår flyttade Gosan och Cole till sin nya familj där de får möjlighet till både inom- och utomhusvistelse.

Även Truckis och Ciccibell har flyttat till samma hem. Deras nya familj bor i lägenhet. Dessa katter hann aldrig läggas ut på hemsida eller blogg.

Vi önskar våra pälsbollar lycka till i de nya hemmen!Slim och Jello


Kissen


Lillkissen


Vem äger denna hankatt i Färjestaden?

Finns det någon i Färjestaden Öland som känner igen denna hankatt?

Katten dök upp hos en av våra medarbetare i Färjestaden i höstas och har sedan dess besök henne ett flertal gånger. Han har varit synlig kring de sk "namnvägarna" i Färjestaden. (Saras väg, Johannas väg, Margaretas väg.) Vi vet inte om katten har någon ägare. Det som oroar vår medarbetare är hans päls som någon antingen har klippt eller så har den ramlat av av sig själv. Han har inte kunnat gå att klappa då han är försiktig av sig.

Är det någon i Färjestaden som vet vem som äger denna herre?

Vet du mer om katten? Skicka ett mail till: [email protected]


Zelda försvann från sitt hem i Nybro

I mitten av april, den 16/4, försvann Zelda från sitt hem på Platåvägen (Kungshall) i Nybro. Hon är 6 år, kastrerad, sköldpaddsfärgad och innekatt. Zelda är ganska blyg av sig men har den senaste tiden blivit lite tuffare och kommer lättare fram när besökare hälsar på. Man vet också att Zelda varit synlig på Algatan (cykelvägen).

Har ni sett Zelda? Hör av er till ägarna här:

 

Conny: 0723 - 20 29 90
Ingela: 0733 - 80 99 92

 


Våren har anlänt

Det märks att våren har anlänt till Svalehult. Emmas fotografier präglas numera av en grön utomhusmiljö. Katterna njuter i värmen och de verkar vara fullkomligt nöjda med livet. Medan Maritha, Lotta, Katarina, Emma och Sonny sliter rumporna av sig i katthemmet tar pälsbollarna vara på varje sekund. Livet är till att för njutas. Vi människor har mycket att lära av våra pälsbollar.

Foto: Emma
Träffa oss på Nybro marknad

Har Ni vägarna förbi Nybro fredagen den 4 maj mellan kl 9.00-16.00 är Ni varmt väkomna att träffa Maritha & co på Nybro marknad. Vi kommer att finnas på plats tillsammans med Nalle, Lasse och marknadskatten Sören. Till försäljning finns bland annat t-shirts, virkade möss (kattleksaker), katthalsband, handsydda grytlappar och necessärer m.m. Besök oss gärna! :-)

Välkomna!

Glädje för Cole och Gosan

På söndag är det dags för Cole och Gosan att flytta till ett gemensamt hem på landet. Det kommer passa dem perfekt. Vi önskar våra charmtroll och den nya familjen lycka till! :-)


Gosan och Cole ser fram emot flytten.


Cole


RSS 2.0