En beundrare

Samantha, en av våra katter som fick den stora äran att vara med på bild i Året Runt, har fått en beundare. Det är ingen mindre än Måns som har fått upp ögonen för vår skönhet. Så här skriver Sörpingskatterna på sin blogg:

"Samantha, you breaking my heart!" sjöng Måns och dansade på bakbenen. Själv tittade jag lite närmare och förstod genast vad som hänt. Det var igen en misse som liknade Måns, Sippo och Sixten. Men denna var av HONkön, och det är en jamarns skillnad!"


Samantha


Måns


Kylskåp sökes

Vi behöver ett litet kylskåp till Katthult. Är det någon som har ett stående där hemma som inte används? (Självklart måste det fungera.) Kontakta Maritha på telefon: 0706-07 13 90.

Telefontider: Måndag och torsdag: Kl 16.00 - 19.00. (Övriga tider håller vi stängt.)
Annika vann boken "Med känsla för dig"

Ett stort grattis till Annika Granberg som vann Carina Wilkes bok "Med känsla för dig". Tack till alla som deltog i tävlingen. Håll utkik efter nya tävlingar längre fram. :-)
Vem äger Murphy och Gigolo?

I april förra året dök två katter upp hos Maritha och Sonny. En av katterna, Murphy, dök upp innan branden, men försvann från gården efter branden, men återkom efter ett par månader. I samma veva som Murphy kom tillbaka dök en annan katt upp, nämligen Gösta Gigolo, som Maritha kallar honom. Båda är blyga och försiktiga. Murphy är svart och Gösta Gigolo är nästan en kopia av Chester. Kanske är det därför Gösta Gigolo njuter av att reta Chester så fort han får chansen? ;-) Stackars Chester som tror att han är kung på bygget. Nu är har fått konkurrens av en lika ståtlig herre.

Maritha tror att katterna har sökt sig till gården eftersom de ställde ut mat till de katter som sprang till skogs efter branden. Eller så har någon dumpat dem på gården. Murphy och Gösta Gigolo matas dagligen. Tyvärr har vi inte bilder på dem.

Maila mig om ni vet vart Murphy och Gigolo hör hemma. [email protected]


Vad vet du om djurskydd?

Djurarken har tagit fram ett quiz om djurskydd i praktiken. Testa din kunskaper genom att svara på deras frågor. Hur många rätt hade du?


Award från Klosterkatterna

Våra underbara vänner, Klosterkatterna, har skickat en award till oss med motiveringen:
"Vi har beslutat att sända er denna award därför att ni har så fina sajter och gör ett så fankattiskt arbete för att hjälpa missar i nöd."

Tass vänner!


Reportage om Katthemmet Kompis i Året Runt

I veckans nummer av Året Runt finns ett reportage om Katthemmet Kompis där Maritha berättar om branden och om djurens betydelse för hennes välmående. Reportaget finns att läsa i nr 5 2011.


Dagens skönheter

Bisse och Basse som kommer från Katthemmet Kompis lever lyxliv hos vår medarbetare Lotta sedan några år tillbaka. Lotta är en riktig ängel och skämmer bort dem med godsaker och kärlek. Hon är expert på sådant! När hon hjälper till på katthemmet är hon, som Maritha brukar säga, "en klippa". Hon gör ett fantastiskt arbete med djuren. Tummen upp och en stor guldstjärna för Lotta! :-)


Bisse är på upptäcksfärd i ett vackert vinterland.


Basse busar.


Djurarken vill driva djurhem efter amerikansk modell

Den nystartade organisationen DjurArken vill förbättra svenskt djurskydd genom att driva proffsiga djurhem så som de finns i bland annat USA och England. Denna typ av djurhem - med inbyggd veterinärklinik, utbildningslokaler, butik, kontor etc. - finns inte i Sverige idag. 

För att nå målet arbetar organisationen efter amerikansk och engelsk modell: alla som vill vara med och arbeta för att förbättra svenskt djurskydd har möjlighet att bidra med det man kan, vare det sig är pengar, tjänster eller material.

Friska djur skall kunna räddas
Veterinär Kamilla Breum är en av initiativtagarna: 
−  Som smådjursveterinär står man mycket ofta i dilemmat med hemlösa eller oönskade djur som folk kommer in med för att avliva. Det är frustrerande och oanständigt att vi inte har något alternativ att erbjuda dessa friska djur. Därför är det oerhört viktigt att etablera ett - och med tiden förhoppningsvis flera - professionella djurhem med moderna faciliteter och plats för många djur, i väntan på adoption.

Förutom att denna typ av djurhem skulle ge ett bättre djurskydd, ger de även människor möjlighet att aktivt engagera sig i djur som behöver hjälp. Detta påverkar i sin tur samhället positivt. Även företag som väljer att stödja DjurArken får möjlighet att visa att de tar socialt ansvar, något som kunder tycker blir allt viktigare.

Genom att teckna ett gåvobrev så uppfyller man sitt åtagande först när tillräckligt med medel för att kunna bygga och driva djurhemmet har samlats in. Som privatperson eller företag finns också möjligheten köpa en byggsten på vilken man kan lämna ett personligt budskap.

DjurArken behövs
Antalet hemlösa katter i Sverige ökar för varje år. Hundhemmen rapporterar att det även har blivit mer vanligt med hemlösa och vanvårdade hundar. Kvaliteten på svenskt djurskydd har diskuterats flitigt i media de senaste åren och engagerar många.

−  Många människor som vill arbeta för ett bättre svenskt djurskydd känner sig maktlösa och tror inte att de på egen hand kan göra skillnad, menar veterinär Kamilla Breum. En del människor undviker att anmäla vanvårdade eller hemlösa djur till myndigheterna då man vet att många djur som omhändertas av myndigheterna avlivas. Inte för att de är i så pass dåligt skick att man inte kan rädda dem, utan på grund av att man inte har någonstans att placera djuren. Det är här DjurArken kommer att göra skillnad för både djur och människor.

Källa: Djurarken


Peppaward från Max och Måns

Max och Måns har delat ut peppawards till sina bloggkompisar och självklart är vi en av dem. Tusen tass, Måns och Max!

Så här skriver de om oss:
"För ett år sedan brann deras katthem ner.
Och nu ett år senare är det nya uppbyggt och klart.
De om några är värda alla Peppawards, som finns. Underbart med 2beningar som inte ger upp.
Extra nosbuffar till er."

Visst är hjärtat fint? Vi riktigt känner de varma vibbarna som det sprider omkring sig. Mer kärlek i kattvärlden, säger vi. :-)


Ekologisk kattmat


Yarrah Bio Nature´s Finest
tillverkar hund- och kattmat som är helt ekologiska. Tyvärr vet jag inte var det finns att köpa. Jag kan inte minnas att jag har sett det i någon djuraffär. Det verkar vara svårt att få tag på ekologisk kattmat.

Är det någon som vet var på nätet man kan beställa deras mat? (Förutom från deras hemsida.)

En ny favorit

Mina katter har upptäckt en ny favorit i kattmatshyllan. Det är Purinas Gourmet Gold med smak av havsfisk, i béchamel och spenatsås. Tassen upp för denna burkmat!

Äter era katter burkmat? Vilken föredrar de i så fall?


Någon som har testat PetCom?

Jag är nyfiken på PetCom som är en spårningsutrustning för husdjur. Djuret bär ett halsband som innehåller en sändare och en mottagarenhet. Med detta kan djuret röra sig fritt. Med hjälp av mottagen kan du se i vilken riktning ditt djur befinner sig. Styrkan på volymen talar om hur nära du är ditt husdjur.

Är det någon som har testat PetCom?Bild från PetCom

Tävla om boken "Med känsla för dig"

Med känsla för dig är en stark berättelse om Tassa, en kattflicka som blir lämnad av sin familj då de bestämmer sig för att flytta. Vi får följa Tassas svåra väg till värme och trygghet. Med känsla för dig är en bok som lyfter fram djurs känslor och drömmar. Jag tycker att den fyller ett viktigt syfte, den tar upp problematiken med hemlösa katter samtidigt som barn får förståelse djurs känslor och behov.

I samarbete med författaren Carina Wilke lottar vi ut ett exemplar av boken. Det enda du behöver göra är att skriva en hälsning (kommentar här nedan) till katterna på Katthemmet Kompis, så är du med i utlottningen. Glöm inte att ange din e-postadress. Tävlingen pågår fram till den 27 janauri 2011 kl 18.00.

Lycka till!


Strul med bloggen


Flera av er har kanske haft problem med att läsa vår blogg den senaste veckan. Hos mig, och hos flera andra, har det stått "Internet explorer har slutat fungera". Först trodde jag det var fel på min dator, men så fick jag höra att samma problem har uppstått hos andra som har Internet Explorer. (Sidan fungerar utmärkt i Firefox.) Men idag fungerar bloggen som den ska (än så länge). Jag hoppas problemet bara var tillfälligt.

Har ni haft samma problem? Hur fungerar det hos er idag?

Vi sörjer Yvonne Drougge


Maritha har i dagarna varit på begravning och tog ett sista farväl av en mycket kär vän, Yvonne Drougge. Yvonne gick bort nyligen sedan en tids sjukdoom och har stöttat Katthemmet Kompis mycket under årens lopp. Tidigare var hon domare i Smålandskatten och hon var också uppfödare av Perserkatter. Det var Yvonne som såg till att Maritha fick vara med och sälja sina kattprylar, bakverk m.m. på kattutställningar, hon har också samlat in en del pengar och kattmat till katthemmet.

Vila nu i frid och vi är säkra på att både dina vänner och katterna ser till att du kommer till himlen.

Text: Carola, webmaster/Katthemmet Kompis


ABC för kattägare

På sin hemsida publicerar Agria en bra artikel om första hjälpen för katten. De tar upp hur du som kattägare skall göra vid blödningar, benbrott, brännskador, elchocker, förgiftning och värmeslag.
Följande ska du tänka på:

  • Gör en bedömning av situationen.
  • Håll dig lugn, tänk på din egen säkerhet först.
  • Undersök katten.
  • Behandla skadorna och smärtan så gott du kan.
  • Håll katten varm och lugn.
  • Kontakta veterinär om skadorna är allvarliga.
  • Skydda katten från att förvärra sina skador.

Källa: Agria


Sweet dreams

Jag fortsätter att tipsa om några av de produkter som finns hos Kattfamiljens shop. Har ni inte besökt sidan tycker jag ni ska göra det. Där finns många trevliga kattprylar i alla möjliga färger och former. Så... in och shoppa! :-)

Jag föll för dessa sovplatser. Tycker de ser så mysiga ut. Jag tror att mina katter, Ängla och Blixten, hade älskat att få mysa på denna fönsterbräda.

Är det någon som äger en sådan? Vad tyckte i så fall era katter om den?


Min favorit. En fönsterbräda för pälsklingarna. (Så att husse kan få sova gott om natten...) ;-)
Jag funderar på en sådan skulle vara en uppskattat present till katterna på Kompis så katthemmet invigs. Vad tror ni om idén?


Hammock för väggmontering.Cool igloo för lata katter.


Bilder från Kattfamiljens shop.


Vattenautomat

Kattfamiljens shop finns Petmate Fresh Flow vattenautomat att beställa. Vattenautomaten ska, enligt hemsidan, minska dålig lukt och ge den allra bästa smaken. Ni kan läsa mer om produkten här. 

Är det någon som har köpt produkten? Vad tyckte ni i så fall?


Bild från Kattfamiljen
 Stressa mindre och sov gott

Jag hittade dessa coola och annorlunda bäddar hos Cattio. Jag gillar deras sida för det finns många roliga och ovanliga prylar. Cattio är helt klart värt ett besök. :-)

Var sover helst era katter?


Katthus för 895 kr.


Ärtgrön sovplats för 5675 kr

Foto: Cattio

En fråga om "gilla-knappen"

Är det någon av våra läsare som vet hur jag får in Facebooks "gilla-knapp" efter varje blogginlägg, så som exempelvis Filibabba har? Hoppas någon kan hjälpa mig. :-)

Tips mottagesHur lär man sin katt att gå på toaletten? Det verkar otroligt/omöjligt men å andra sidan, när jag tittar på filmen, så finns det ju levande bevis på att det fungerar...

Skånekatter
Tänkte bara meddela att Vilma (Flossa som hon hette på då hon bodde på katthemmet) och Molly (Lilo) sedan en vecka tillbaka är malmökatter! Istället för att bo i en liten etta har de numera tillgång till en fyra på hela 105 kvadrat att springa runt på (med så många som två balkonger, som inte hunnit nätas in än men som ska bli det så snart som möjligt så att katterna kan få gå ut där också), vilket de så klart tycker är underbart! Mellan varven ligger de mest och latar sig på soffan. Som ni kan se tycker de fortfarande mycket om att ligga och gosa tillsammans! :)

Hoppas allt är bra på katthemmet!

Hälsningar från Vilma, Molly och Anna-Karin


Januarimys


Toola och Isse myser tätt tillsammans.


Sixten leker.


Petronella visar upp sin skönhet.


Fiffi är en riktig pingla men tyvärr är hon inte alltid så glad för kameran...


Ibland går det snabbt

Det dröjde inte många dagar innan Zingo fick ett nytt hem. Idag flyttade han till ett par i Kalmar. Zingo kommer att vara innekatt och hans nya ägare lovar att han kommer få massvis med kärlek. ;-)

Vi önskar Zingo lycka till i det nya hemmet!Dagens tröttasteOch jag som trodde att Kopian var dagens tröttaste katt. Där fick jag!

Dagens coolasteVad tycker ni om videon? Visst är den underbar? :-)

Även Kitten och Nästan kommer att flytta tillbaka

Det är inte bara Lisa och Zingo som har flyttat tillbaka till katthemmet, även Kitten och Nästan har hakat på "trenden" eftersom deras husse denna gång har bestämt sig för att flytta till ett annat land. Kitten och Nästan flyttar tillbaka i februari men söker redan nu nya hem. De är utekatter, mycket sociala, trevliga och gosiga. Båda är runt 7 år och kastrerade, vaccinerade samt ID-märkta.

Vill du träffa Kitten och Nästan för att lära känna dem? Kontakta Maritha på telefon: 0706-07 13 90.
Telefontider: Måndag och torsdag: Kl 16.00-19.00. (Övriga tider håller vi stängt.)


Nästan


Kitten
Vill du öppna ditt hem för Zingo?


Zingo myser på katthemmet i sin nya bytta.

Zingos matte har träffat en kille som är pälsallergisk vilket gjorde att Zingo inte kunde följa med till det nya hemmet. Han har därför fått flytta tillbaka till katthemmet. Zingo föddes våren 2007 och mitt första minne av honom var att han charmade oss med sina vackra gula ögon. Han är en social och härlig kille som söker ett nytt hem. Zingo är kastrerad, vaccinerad och id-märkt.


Vill du träffa Zingo för att lära känna honom? Kontakta Maritha på telefon: 0706-07 13 90.
Telefontider: Måndag och torsdag: Kl 16.00-19.00. (Övriga tider håller vi stängt.)


Zingo då han var 14 veckor.Lisa har flyttat tillbaka


Söta Lisa.

Söta Lisa flyttade från Kompis för ca 3-4 år sedan men när hennes husse somnade in förra året fick hon flytta tillbaka till oss. Hon saknar sin husse som hon stod mycket nära. Lisa är kelig, glad och nyfiken. Hon är nio år och är kastrerad, vaccinerad och id-märkt. Hon vill komma till en ny familj som kan ge henne kärlek, värme och glädje.

Vill du träffa Lisa för att lära känna henne? Kontakta Maritha på telefon: 0706-07 13 90.
Telefontider: Måndag och torsdag: Kl 16.00-19.00. (Övriga tider håller vi stängt.)


Fin julklapp

Detta fina kort och julklapp har katthemmet fått från studenterna Malin, Elin och Hanna i Växjö. Visst är kortet riktigt sött? Tack så mycket, tjejer! Vi uppskattar verkligen er omtanke.

Nosgos från oss alla på Katthemmet Kompis"Till alla fina katter på Katthemmet Kompis! Från de kattälskande studenterna i Växjö."


2010 - Året som förändrade våra liv

I dag är det ett år sedan Katthemmet Kompis brann ner till grunden. Jag pratade med min vän Pia på msn när hon plötsligt skrev "Har Kompis brunnit ner?" Hon hade läst ett inlägg på Hittekatter i fokus där en av medlemmarna hade sett en notis om branden i en tidning. Jag minns att jag blev alldeles kall och det kändes som att hjärtat skulle sluta slå. När jag läste notisen förstod jag att det var sant. Vårt älskade katthem hade brunnit ner. När Sonny till sist svarade i mobilen kunde han inte prata. Han grät och det kändes som att våra hjärtan skulle brista. På bara någon timme hade deras älskade "barn" (Maritha och Sonny ser katterna som sina barn), deras andra hem och den största delen av deras liv tagits ifrån dem. Kvar fram ett stort tomrum och vi var tvunga att inse att våra liv kom att förändras föralltid.

Det var timmar, dagar och veckor av tårar, sorg, oro och förtvivlan. Det finns inga ord i världen som går att beskriva vad vi kände. Men trots alla motgångar kände vi att det fanns ett hopp om en framtid, även om den skulle bli lång och svår. En av mina största rädslor var att Maritha och Sonny skulle ge upp, att de inte skulle fortsätta med verksamheten. Men när jag en dag senare pratade med Maritha berättade hon att det skulle bli ett nytt katthem. Katthemmet Kompis skulle byggas upp till minne av de katter som omkom i branden och för att det finns så många hemlösa, oönskade och misskötta katter som behöver vår hjälp. Vår kärlek till djuren var starkare än alla motgångar som hade drabbat oss.


2010 har passerat, 2011 har anlänt och står öppen för nya möjligheter och drömmar. Det är med pirr i magen som vi går in i ett nytt år. Vi ser fram emot invigningen av katthemmet som kommer ske någon gång under året. Jag känner på mig att 2011 kommer bli ett bra år. Vi är redo för nya utmaningar och vi hoppas innerligt att ni är med oss.


Det är med värme och kärlek som jag skriver hur glada och tacksamma vi är för allt stöd vi fick. Utan er hjälp och era bidrag hade det aldrig blivit något katthem. Det är fantastiskt att se att det finns så många generösa, omtänksamma och givmilda människor. Ni är alla guld värda och vi önskar att ni en dag har vägarna förbi vårt katthem. Tack för att ni finns!

Våra tankar går till de katter som omkom i branden.
Ni finns i våra hjärtan.
Vi älskar och saknar er så.
Vi håller era hjärtan i våra händer.

Till Maritha och Sonny:
Änglar visst finns dom.
Och ni är två av dem.
Er kärlek till alla djur är starkare än något annat.


Här kan ni läsa om branden och vägen till ett nytt katthem.
Livet efter branden.


Vår webmaster Carola har skrivit en nyårshälsning på vår hemsida.Januari 2010.


November 2010.

RSS 2.0