Lekfullt syskonpar

Sixten och Toola är födda i maj 2009. Sixten är en hane och Toola en hona. Båda två är mycket sociala och gillar lekfullt bus. De är härliga och fulla av kärlek. Sixten och Toola är två av de katter som överlevde katthemsbranden vid nyår 2010. Båda mår idag bra och är redo att flytta till egna hem. De är kastrerade, vaccinerade och ID-märkta.

 

Vill du veta mer om Toola och Sixten? Kontakta oss på 0706-07 13 90. Prata in ett meddelande med namn, telefonnummer samt vad ärendet gäller. Det går även bra att skicka sms.

 

Vackra Toola. 
 
Söta Sixten myser i sin bytta. 
 
 

 

 


Sonny var kung i Målerås

Wow, vilken fantastisk helg det har varit! Lotta, Sonny och Mia höll i ställningarna när vi medverkade vid julmarknaden i Målerås. Och resultatet? 8189 kronor. Varenda krona går till katthemmet. Att finnas på plats vid sådana här tillställningar passar Sonny alldeles utmärkt eftersom han älskar att prata och underhålla. Han var den stora kungen under julmarknaden. Sören Fernström, som var på plats med matte Nalle och husse Lasse, får tyvärr stå tillbaka denna gång trots ett bra jobb och ett gästvänligt bemötande. ;-.) 
 
Sonny Fernström vet hur man bemöter besökare på bästa sätt. 
 

Lagom till jul passar det alldeles utmärkt med kakor i alla dess former och smaker... 
 
Fantastiska vinster till lotteriet. 
 
Sören Fernström charmar alla - vart han än vänder sig. 
 

Träffa oss på Kattens dag

Kattens dag kommer vi att fira på Nybro Zoo.

Datum: 1 december 2012
Tid: 10.00 - 14.00
Plats: Nybro Zoo

Hoppas vi ses i höst och vinter!

Välkomna!


Katarina fyller 50 år

Idag gratulerar vi vår medarbetare Katarina som fyller 50 år. Vi vill passa på att tacka för de åtta år hon har varit hos oss och hoppas att hon stannar många år till. :-)
 
Hipp hipp hurra för våra glada 50-åring!
 
/Maritha, Sonny och katterna på Katthemmet Kompis 
 
PS. Katarina: Katterna bjuder på en riktig delikates vid nästa besök. ;-)
 

Rymmaren Roffe fyller år

Det har nu gått ett par veckor sen Roffe hittades på Stensö. Lagom till hans födelsedag lät vi vi matte Jannie berätta några ord om honom. För vi är många som är undrat, vem är han egentligen - Kalmars mest omtalade rymmare?

"I februari 2010 såg jag en annons på Blocket med massa söta kattungar. Björn är mer hundmänniska och
har aldrig haft katt, men jag som är uppväxt med katt ville så gärna ha en hankatt. Katterna som jag hittade på Blocket kom från Sölvesborg. Ganska långt ifrån Kalmar, som du förmodligen vet :) Jag lyckades iallafall övertala Björn om att vi skulle köpa en hankatt från den kullen. Hon som hade katterna skickade lite bilder, å jag fastnade för Roffe med en gång. Han hade så stora öron och ett litet huvud. Han var så charmig! Så den 16 februari 2010 åkte vi till Sölvesborg för att hämta hem våran lilla bebis. Allt gick bra när vi skulle hem. Det var så roligt när Björn gasade på lite, då började han mjaua. Han höll på så hela vägen från Sölvesborg till Kalmar. Vi pratade om namn påvägen hem. Det var faktiskt Björn som kom på Roffe. Han är ju verkligen en Roffe.

När Barometern var här frågade hon som interjuvade oss vad som var så speciellt med Roffe. Just då kom vi inte på något sådär superspeciellt mer än att han älskar att dricka öl, men det sa vi ingenting om. Det kan ju inte stå i tidningen. Nu när han har börjat bli mer lik sig själv har vi verkligen insett hur speciell han är. Han öppnar garderober när dom är stängda, pratar hela tiden, slickar Björn i håret när han är nyduschad osv. Jag som har haft katt hela mitt liv vet ju hur katter beter sig. Alla har ju sina egna egenskaper, men Roffe är verkligen speciell. Han gör så mycket lustiga saker och ibland kan man verkligen se vad han har för ideér för sig. Han är mer som en hund än en katt. Han ska alltid vara med. Överallt! Och det här pratandet... Om man säger en lång mening, då väntar han alltid med att svara när vi har pratat klart med honom. Och det här med öldrickandet... Haha! När Björn öppnar en öl, då kommer han springande med en gång.
 
En annan sak som också är lite speciellt är när han luktar på något som han inte tycker om öppnar han munnen å blundar. Det ser så jäkla roligt ut! Som t ex på morgonen när man inte har hunnit borsta tänderna, å han ska fram å nosa en i munnen. Då luktar han, sen öppnar han munnen och går därifrån.

Jag tror att han har blivit såhär speciell för att han är innekatt och att jag pratar väldigt mycket med honom. Jag älskar verkligen den här katten. Och alla hans vackra linjer som gör honom så ståtlig. Du förstår hur tomt vi har haft det hemma va? Det är så skönt att har han hemma, och att veta att han har det bra. Han får mat, han får dricka, han får all kärlek han behöver. Jag skulle kunna skriva en bok om honom. Han har gjort en jäkla massa bus i sitt liv. På onsdag (21/11) då fyller han tre år. Då ska han få massa gott!"
 
Grattis på födelsedagen, Roffe!
 
/Katthemmet Kompis
 
Några kilo lättare, men så lycklig.
 
Roffe försvann från området i den vita cirkeln. Han hittades vid Stensö VVS. (Röd cirkel.)

Fodertunnor

Vi har fodertunnor utplacerade i en del butiker. Du som vill stödja katthemmet får gärna lägga lite kattmat (burkar/torrfoder) i tunnorna som vi tömmer regelbundet. Vi har tunnor utplacerade i följande butiker:
  • Emmaboda Djurklinik, Järnvägsgatan 24, 361 30 Emmaboda
  • Coop Extra, Stora Nygatan 6, 382 30 Nybro
  • Din Djuraffär, Norra vägen 2, 382 30 Nybro
  • ICA Kvantum, Bangatan 4, 361 40 Nybro
  • Nybro Zoo, Garvare Nybergsg. 2, 382 30 Nybro
  • Willys, Torget, 382 30 Nybro
  • Hippo Djur och Natur, Madesjö
Tack för din insats!
 
/Katthemmet Kompis

Vem vill älska Jasmin och Kahlua?

Nu har vi bara två kattungar kvar. Kahlua och Jasmin har sett sina syskon och kompisar flytta men ingen har visat intresse för dem. Därför gör vi ett nytt försök att hitta ett gemensamt kärleksfullt hem till våra fina tonåringar. Kahlua är född 
i april 2012 och Jasmin i slutet av mars 2012. De har olika mammorna men har lekt och busat under hela uppväxten och de älskar varandra innerligt mycket. De är båda sociala, keliga och fulla med bus. Båda är kastrerade, vaccinerade och ID-märkta. Jasmin och Kahlua vill flytta tillsammans. 

Vill du veta mer om Jasmin och Kahlua? Kontakta oss på 0706-07 13 90. Prata in ett meddelande med namn, nummer samt vad ärendet gäller, så ringer vi upp. Det går även bra att skicka ett sms. Observera att vi INTE tar emot nya katter pga sjukdom i familjen. 

Fler bilder och mer information om Jasmin och Kahlua hittar ni på hemsidan. Jasmin hittar ni HÄR och Kahlua HÄR.
 
 
 
Lakritstrollet Kahlua vill flytta med bästisen Jasmin.
 
Söta och mysiga Jasmin.
 
 En oväntad vänskap

Ceasar är en gudomligt snäll katt. Tycker om sina kattkompisar lika mycket som han avgudar den vackra porslinskatten i fönstret. Kan ni se vem porslinskatten föreställer? :-)
 
 
 

Shoppa i prylboden

Under 2012 inredde Katthemmet Kompis prylboden som är precis vad det låter som. En bod med olika prylar som katthemmet säljer till förmån för katterna.

 

Alla intäkter vi får in går direkt in på katternas Plusgirokonto.

 

Prylboden håller öppet i samband med de evenemang Katthemmet Kompis ordnar t ex öppet hus och andra aktiviteter. Vi kommer nu också att hålla öppet någon dag i veckan fram till jul. Vilka dagar och tider som gäller kommer senare.

 

Vill du köpa något i vår Prylbod?

 

I första hand gäller försäljning på plats då prylboden håller öppet. I övrigt kontakta Maritha på mobilnr: 0706-07 13 90. Prata in ett meddelande på telefonsvararen med namn, nummer samt vad ärendet gäller. Det går även bra att skicka sms. OBS! Vi tar inte emot nya kattärenden.

 

Alla pengar vi får in via shopen går direkt till katterna.

 

                

 

 

 

 


Julmarknad i Målerås

I slutet av november är det julmarknad i Målerås och Kompis kommer att vara med och sälja kattprylar, hembakat, smycken, tröjor, glaskatter m.m. samt ha lotteri.

Datum: 24-25 novmber 2012. 
Tid: 10.00 - 16.00
Plats: Målerås

Välkomna!


Kalmars mest omtalade katt?

Oj, vilken fin respons vi fick efter inlägget om Roffe. På vår Facebooksida har över 630 personer gillat inlägget. Idag finns en artikel i Barometern om Roffes återkomst. Han ser så nöjd ut i mattes famn. :-)
 
Artikeln hittar ni HÄR.
 

Roffe har hittats

Det är med glädje som jag idag kan berätta att Roffe, som försvann från Stensövägen i mitten av augusti, har hittats. I flera månader har vi kunnat följa Jannie och Björns jakt på Roffe.

I stort sett varje dag, i nästan tre månader, har de annonserat i Barometern och Östran. De har satt upp lappar i områdena där han försvann, medverkat i en artikel i Barometern om Roffes försvinnande, efterlyst honom via olika kattforum och hemsidor och de har pratat med folk i området. Det sista som övergav dem var hoppet. Det fanns inga tvivel - Roffe skulle hitta hem igen.

Låt oss berätta hur han hittades. Jannie och Björn hade fått flera tips om att en katt som liknade Roffe hade varit synlig vid ett VVS-företag vid Stensö. I flera dagar la de ut mat och varje gång var den uppäten. Men så igår kväll åkte de som vanligt till företaget och ropade och la fram mat. Sedan åkte de och letade på andra ställen som de fått tips på. Innan de skulle åka hem ville Jannie åka förbi VVS-företaget ytterligare en gång för att kolla om maten var uppäten. När hon kom fram såg hon en katt vid matskålen och när hon tände lampan såg hon att det var deras älskade Roffe! När Jannie ropade på honom svarade han med ett pip.

Roffe har befunnit sig bara 200-300 meter från platsen där han försvann. Han har minskat kraftigt i vikt, men han spinner och kelar som vanligt.

Jag har nog aldrig träffat kattägare som har varit så engagerade vid en katts försvinnande så som Jannie och Björn. I månader har vi mailat fram och tillbaka. Jag har gett råd och Jannie och tackat och hållit oss uppdaterade.

Det är med tårar i ögonen som jag skriver denna text. Jag skulle vilja ge en stor kram till Jannie och Björn för deras härliga engagemang – och framförallt till Roffe. Vilken överlevare! Tusen tack till alla fantastiska människor som har hjälpt oss att dela alla efterlysningar på Facebook. Roffe är ännu en gång ett bevis på att man aldrig ska ge upp när ens katt försvinner. Som kattägare finns det så mycket man kan göra. Jag avslutar med att citera Jannie: ”Folk säger att katter glömmer, men det gör de inte. Roffe kom så väl ihåg mig när han hörde min röst.”

Ge aldrig upp! :) /Jenny
 

Roffe befinner sig nu inne i värmen hos matte och husse.

Otur för Frans

Ikväll skulle Frans ha flyttat tillsammans med Kitten men tyvärr drog sig hemmet ur och Frans får stanna kvar på katthemmet. Kittens husse har bott utomlands ett tag men har nu flyttat tillbaka och därför kan Kitten flytta hem igen.
 
Frans kom till oss tillsammans med Rufus för fem år sedan eftersom deras första matte skulle studera utomlands. De fick ett hem tillsammans men tyvärr trivdes inte Frans och fick flytta tillbaka. I sitt tredje hem fungerade det och Frans trivdes jättebra. Men dessvärre gick hans husse bort och Frans fick återigen flytta tillbaka till katthemmet.
 
Frans söker fortfarande efter ett kärleksfullt hem där han får möjlighet att vara både inne- och utekatt. Han är åtta år och är både kastrerad, vaccinerad och ID-märkt. Mycket social och trevlig.
 
Vill du veta mer om Frans? Kontakta oss på 0706-07 13 90. Prata in ett meddelande med namn, telefonnummer samt vad ärendet gäller. Det går även bra att skicka sms.
 

Roffe är fortfarande försvunnen - Kalmar

AKUT! Efterlysning! Roffe försvann från Stensövägen i Kalmar. Hittelön på 1000 kronor.
 
Roffe är fortfarande försvunnen. Han försvann från Stensövägen (Kalmar) i mitten av augusti. Förmodligen är han väldigt skygg, då han bara är innekatt. En katt som liknar Roffe har varit synlig vid Stensö VVS.
 
Roffe är grå med tydliga svarta ränder. Underkäken är vit och han har även en vit fläck på halsen. Annars är han lite gulfärgad i ansiktet + att magen är gul och hänger lite. Hans nos är väldigt röd/orange. Han är kastrerad och id-märkt i vänster öra med numret S427H. Man ser att han är märkt, det kan dock vara svårt att se vad det står. Vi behöver all hjälp vi kan få med att hitta honom.
 
Ring om du tror att du har sett honom, eller vet vart han är. Han kanske är påväg till Djurängen. (Finns mer bilder av honom på Blocket.)
 
Björn: 0730-89 64 44 Jannie: 0738-33 33 46
 
Uppdatering: Roffe hittades vid Stensö VVS den 6 november. 
 
 
 
Artikel om Roffe i Barometern.

Solen lyser med sin frånvaro

Hoppas ni alla haft en bra och skön helg!

Veckans första dag börjar med en spaningstur i rastgården. Men var är solen? I Svalehult lyser den med sin frånvaro. Robinson, Cole, Mimmi och Pengla vågade sig ut trots det gråa vädret.
 
Robinson, Cole och Mimmi.
 
Pengla lyssnar efter fågelljud.
 
Mimmi ser lite ledsen ut när solen inte vill visa sig.

Succé på kattutställning

Idag har Sonny, Lotta och Lottas man Thomas befunnit sig på Calmare Kattklubbs utställning. Tidigare år har Sonny hållit i ställningarna hemma på katthemmet, men idag var han tvungen att avlösa Lotta och Tomas, vilket han gjorde med bravur.
 
Sören Fernström och Båtsman, båda fostrade på Kompis, ställde upp i varsin klass. Sören fick dock se sig besegrad av sin tolvåriga sambo Signe, medan Båtsman vann sin klass för långhåriga huskatter. Tråkigt nog var Båtsman ensam i sin klass. Men ändå. För Sörens del varade bitterheten inte särskilt länge. När dagen var slut kunde han lämna Kalmar med stolt hållning efter att ha blivit utsedd till årets katt 2011. Inte illa.
 
Lotta, Thomas och Sonny skötte sig exemplariskt, enligt utsända källor. Vilken trio.
 
Vi vill tacka alla som skänkte leksaker, mat, sand, godis och pellets till katthemmet. Och ett varmt tack till Calmare Kattklubb. 2384 kronor fick vi in till katthemmet. Sören klappade ihop 366 kronor till sina kompisar. Med andra ord - dagen blev en succé, tack vare alla inblandade.
 
Emma med fd Kompiskatten Båtsman.
 
En röd snygging - och konkurrent till Sören och Signe.
 
En guldstjärna till Sonny som gjorde succé bakom bordet.
 
Thomas trivdes på kattutställningen.
 
Sören visar upp sin husse.
 
Signe knep förstaplatsen framför nosen på Sören.
 
Årets katt 2011 - Sören Fernström.
 
Emmas katter Båtsman och Ullviva.
 
 

Frasse är återfunnen

Minns ni Frasse som vi efterlyste för några veckor sen? Vid ett besök i Nybro i slutet av september försvann Frasse från sin matte. Idag meddelade matte att Frasse har hittats efter ett tips där han varit synlig vid Lejongatan i Nybro.

Tusen tack till alla som hjälpte oss att dela inlägget på vår Facebooksida så att Frasse kunde hittas! :-)
 


Träffa fd katthemskatterna Båtsman och Sören

På lördag finns Katthemmet Kompis på plats på Calmare Kattklubbs utsällning. Ta chansen att träffa både Sören Fernström och Båtsman, som båda kommer från oss. Båtsmans matte Emma menar att det finns två ord som beskriver honom: Rackarunge och slaskhink. Han hittar på hyss jämt och när Emma kollar vad som händer så ser han så oskyldig ut. Han äter allt och dammsuger inte hon så gör han det. Smart katt.
 
Tid: kl 09.30-15.00
Plats: Folkets Park, Kalmar.

Vi kommer att sälja hembakat, smycken, glaskatter, t-shirts, kattprylar m.m.

Välkomna!
 
Sören Fernström finns på plats...
Likaså Båtsman.

RSS 2.0