Var bor ni?

Som ni säkert redan vet ligger Katthemmet Kompis i Svalehult, en mil utanför Nybro. Själv bor jag (Jenny) i Lyckeby som ligger strax utanför Karlskrona. Men nu skulle vi vilja veta var i landet ni bor. Vi har förstått att vi har läsare från norr till söder, men hjälp oss att sätta era namn på kartan. Flört 


Våra grannar

Småland är verkligen vackert. Svalehult, där Kompis finns, är en mysig liten by som ligger strax utanför Nybro. Gröna ängar och söta kossor pryder landskapet. Just nu är dessa kossor katthemmets närmaste grannar. Trevligare grannar får vi leta efter! Och som de pratar på morgonen, härligt är bara förnamnet. Två gånger om dagen stannar Maritha till vid hagen för att utbyta ett par ord. Lite mjau och muu är en bra start på dagen, enligt Sonny.  


Respektera våra telefontider

Det är tråkigt när jag behöver skriva inlägg som detta. Men eftersom våra telefontider inte respekteras av alla är jag ännu en gång tvungen att göra det - för Maritha och Sonnys skull. Klockan 22.20 ikväll (fredag) ringde en person och sa att det hade kommit en hemlös katt till dem. Klockan 22.20! Förvånad Våra telefontider är fortfarande mellan kl 12.00-16.00 alla dagar utom onsdagar och söndagar, då är "katthemmet" stängt.

Vi vill dock sända ett varmt tack till er som respekterar våra telefontider.Takläggning (vecka 21)

Sonny och hans otroligt duktiga medarbetare kämpar på med takläggningen. Inte en enda gång har de beklagat sig över den höga höjden. (Förutom Mia som håller sig på marken och langar brädor till karlarna.) Det skulle inte förvåna mig om Sonny blir erbjuden ett arbete som snickare på en flashig tevekanal när bygget är klart. Skrattande


Inslag från TV4

Idag visas inslaget om uppbyggnaden av Kompis på TV4:s lokalnyheter.
Vi ber er att inte hänvisa till vårt katthem

Den senaste tiden har vi fått flera samtal och mail från privatpersoner som har velat lämnat katter till oss. Som de flesta av våra bloggläsare vet brann vårt katthem ner till grunden den 1 januari 2010. Flera av de som har kontaktat oss har blivit hänvisade från andra katthem (?). Detta kan vi tycka är lite märkligt eftersom många katthem vet att vi inte har något katthem. Därför är det svårt för oss att ta in nya katter. Vi vet fortfarande inte vilket datum vårt katthem kommer stå klart, men när det är färdigt kan vi efterhand, och i den mån det finns plats, börja ta emot nya ärenden.

Vi ber er därför att inte hänvisa till vårt katthem när det gäller nya kattärenden. Vi hoppas att ni har förståelse för detta.Foto: Räddningstjänsten


Katthemmet Kompis på TV4-nyheterna

Den 27/5 eller 28/5 kommer ett inslag om uppbyggnaden av Katthemmet Kompis i TV4:s lokalnyheter. Det kommer sändas både på morgonen och kvällen. Jag återkommer med en länk till inslaget om ni inte har möjlighet att titta direkt.

Missa inte detta!


Kattstatus

Kattstatus är en sajt som jag varmt rekommenderar. Den innehåller mycket bra information om bl.a. kastrering, vaccinering, ID-märkning, utekatter och försäkringar. Vill du hjälpa till att sprida deras viktiga budskap så finns material tillgängligt på sidan.

Och du, glöm inte att göra ett tassavtryck i deras gästbok! Flört


På väg mot nya äventyr

Violetta är en äkta perserkatt. Hon räddades från avlivning genom att hon kunde flytta till ett stödhem. Efter ett par år i stödhemmet har turen nu kommit för idag flyttade hon till ett äldre par i Eksjö. Familjen reser mycket och Violetta kommer bli en "husbilskatt". Nu förväntar vi oss yvkort från alla hennes resmål. Skrattande
Karlar på taket (Vecka 20)

Idag gör vår medarbetare Mia ett gästinlägg på bloggen:

Taket håller sakta men säkert på att komma på plats. Rune, Stefan, Tobias och Sonny har spikat hela dagen. Jag höll mig på backen och langade brädor och allt annat som behövdes. Grabbarna som inte led av samma respekt för höjden fick spika! /Mia


Ni ska arbeta, inte sola på taket! ;-)


Så där ja, bäst att resa sig upp.


 


Rädda katten behöver en hjälpande tass

   

Våra fantastiska vänner Rädda Katten behöver Er hjälp.

Svårt sjuka katter utanför Malmö!

På en tomt i en liten ort utanför Malmö finns det väldigt många katter som behöver akut veterinärvård. Det som från början säkert var en god gärning har urartat och nu har det gått för långt, katterna är enormt många och alla har svår kattsnuva. Just nu försöker vi kartlägga katterna men det är svårt eftersom ingen vet hur många det egentligen är och vilka som kommer från de närliggande gårdarna. Vi har redan lyckats fånga in åtta stycken men enbart två av dem gick att rädda, de andra fick somna in svårt sjuka i både kattsnuva och Fiv, även kallat kattaids. Deras tillstånd var så dåligt att de hade inte överlevt många dagar till.

Problemet är långt ifrån löst och detta kommer ta föreningen mycket tid och framför allt kosta oss väldigt mycket. Varje katt måste testas med ett blodprov och eftersom det är ca 20 katter kvar på gården kommer det bli ett kostsamt projekt. Vi har därför en insamling till detta projekt, och är du en av dem som vill skänka en liten gåva till katterna är vi tacksamma. Märk din betalning med " veterinärvård L-A" så vet vår kassör vad pengarna ska gå till. Vårt plusgironummer är 302628-3.

Text och foto: Rädda Katten


Vem kan öppna sin dörr för Winnie?

Winnie är tillbaka på Kompis. Hon söker därför ett nytt hem. Hon trivs inte med de andra katter på katthemmet och behöver därför ett hem där hon är ensamkatt och får vistas mycket ute. Läget är akut och vi hoppas att någon kan öppna sin dörr för henne.

Winnie fyller ett år i juni och hon är social, kelig och pratglad. Kastrerad, vaccinerad och ID-märkt är hon också.
Kontakta Maritha om du är intresserad av Winnie, 0706-07 13 90. Telefontider är mellan kl 12.00-16.00 alla dagar utom onsdagar och söndagar då katthemmet är stängt.Winnie till vänster.


Mr Robinson

Lotta har tagit nya bilder på Robinson. De flesta av våra bloggläsare vet att han skadade sina öron i samband med branden. De har dock läkt fint och idag mår han prima igen. Han är fortfarande försiktig av sig och vi stressar honom inte utan låter han få göra framsteg i sin egen takt.

Så här skrev jag om Robinson i samma veva som han kom till Kompis.
Robinson och Tassie spanar efter fåglar i rastgården.


Den sista bilden av Robinson tog jag under mitt senaste besök på Kompis.


Takstolarna är på plats (vecka 19)

Det händer grejer när arbetar-Kalle är i farten. Nu är takstolarna på plats och det börjar likna ett katthem (hus). Karlarna har slitit hela dagen med takstolarna och Maritha har som vanligt styrt upp arbetet och pushat dem. Efter en lång dags arbete fick de avnjuta en god fika i ett gråmulet Svalehult.
Fernström på taket.Arbetar-Kalle vet hur man bygger tak.


Grattis på födelsedagen Maritha

Det är en stor dag i Svalehult idag. Maritha fyller nämligen år! Sonny har lovat att bjuda på både bakelser och tårta. Kan det bli så mycket bätttre? Skrattande
Maritha hälsar att hon önskar sig ett nytt katthem och att fler insåg vikten av kastrering och ID-märkning. Det låter som en bra födelsedagspresent!

Ett stort grattis världens bästa Maritha!


En dag på slottet

Vilken tur att vi har Lotta som har med sig kameran i stort sett varje gång! Det hade varit omöjligt att driva bloggen ut alla hennes bilder. Tack Lotta! Temat för idag är "mys och gos". Om det beror på det tråkiga vädret eller för att det är fredag, låter jag vara osagt. Jag låter katterna tala genom dessa härliga bilder.

En dag på slottet i Svalehult!Flinstone


Malin


Samantha


Sickan


Sixten


Tassie


Vecka 19


Sonny mot högre höjder...


Sonny är stabil...


Maritha inspekterar Sonnys arbete. Även denna dag fick han betyget godkänt.


Så här ser Kompis ut vecka 19.


Älskade katter

Varje gång vi pratar och kelar med våra katter fylls vi av en varm känsla inombords. Katterna betyder så oerhört mycket för oss. Kärleken till dem är väldigt stark. Vi kan inte tänka oss ett liv utan dem. Men det hugger till i hjärtat när vi möter alla dessa hemlösa, misshandlade, sjuka, skakade och oönskade katter. Då rinner tårarna ner för våra kinder. Det känns som att det aldrig tar slut...
Det är tungt att inte kunna hjälpa alla. Känslan plågar oss jämt och ständigt. I bland är det lätt att glömma de insatser vi faktiskt har gjort för väldigt många katter, när vi ser att det finns så många katter som behöver hjälp.

Har ni tagit hand om en hemlös katt någon gång?


Samantha


Petronella


Auktioner till förmån för Katthemmet Kompis

Jag surfade in på Tradera och upptäckte till min stora glädje att det fortfarande ligger auktioner ute till förmån för vårt katthem. Ni är fantastiska! Här är ett utdrag på några av auktionerna. Alla auktioner hittar ni HÄR.
Pengarna går till uppbyggnaden av vårt katthem.

  

Söker ett lugnt och kärleksfullt hem

Malin och Matti är lite försiktiga av sig men har gjort framsteg sen de kom till oss. De kommer från ett sommarstugeområde där de hade gått en längre tid och när det blev ledigt fick de komma till oss på Kompis. Malin och Malin behöver ett lugnt hem där ägaren har mycket tålamod och som är beredd att lägga ner tid på dem. Matti har flera, lite större hack, på öronen. Om han har varit i många slagsmål eller om någon har gjort honom illa vet vi inte.

Kontakta Maritha om Du vill veta mer om dem.
Tfn: 0706-07 13 90


Malin söker ett lugnt hem.


Vad har hänt med Mattis öron?


Favoritgodis

Idag är det lördag och det innebär lördagsgodis för katternas del. De älskar det mesta i godisväg, men just nu är Whiskas Temptations favoriten. Mmm... de njuter av varje tugga! (Förutom Kopian som slänger i sig allt utan att känna vad det smakar...) Godiset finns att köpa i de flesta mat- och djurbutiker, vilket vi tycker är bra. Den är dessutom prisvärd.

Vilket godis föredrar era katter?


Bild från Whiskas


Inredningstips från Lilo och Flossa

Lilo och Flossa, numera Vilma och Molly, flyttade till matte Anna-Karin för två år sedan. De trivs utmärkt och idag fick jag ett mail från dem där de tipsar om en skön inredningspryl.

"Vad roligt det är att följa uppbyggandet av det nya katthemmet, och vad fint det ser ut att bli! Väntar med spänning på resultatet. :)
Men nu till nåt annat, jag såg i bloggen för några veckor sedan hur fina bilder alla skickade in på Sofias och Misons kattbäddar och blev genast supersugen på att skaffa ett par till Vilma och Molly (de älskar att mysa på mjuka, sköna ställen så jag tänkte att detta nog skulle bli den bästa presenten på länge!). Sagt och gjort så beställdes ett par av Sofia (något som Alla borde göra som inte redan har gjort det!) och ända sen jag fick hem dem så har de varit de absoluta favoritställena att sova och mysa på! Jag tackar Sofia varmt för dessa välgjorda bäddar och skickar med lite bilder på hur det kan se ut när tjejerna ligger och myser som bäst i dem.

Ha det finast på Kompis!
Hälsningar Vilma, Molly och Anna-Karin"


Flossa (Vilma)


Lilo (Molly)


Kärlek...


Grattis Nalle!

Nalle lade det vinnande budet i Wikkis födelsedagsauktion och Lady Thirtys kluriga Wikkitavla är din för 550 kr - som går direkt 100% till Katthemmet Kompis! /Text hämtad från Wikkis blogg
 


Vecka 18

Snart är det äntligen helg igen! Det har varit relativt lugnt på byggfronten denna vecka. Lotta rapporterar med några bilder.

   


Tur och retur till brevlådan

Varje eftermiddag följer Filippa och Kopian med Maritha till brevlådan. Vägen dit är den längsta sträcka Kopian rör sig per dygn. Idag var det endast reklam i lådan, vilket Maritha jublade över. Sonny däremot tycker det är trevligt att få post adresserat i sitt namn. Ju mer post, desto populärare är man, menar han. Tja, om det ligger något i det låter jag våra bloggläsare avgöra... ;-) Varje vardag får i alla fall tre kottar i familjen några kalorier förbrukade genom den dagliga promenaden till brevlådan. Starkt jobbat, Kopian!
"Och så rör vi på oss, kompisar...(!)"


Minns ni Älvas ungar?

Minns ni änglakatten Älvas ungar, Faith och Hope?
Igår eftermiddag hälsade Maritha och Sonny på dem i deras hem. I samma familj bor även Malte, Mira Mix och Majsan.
M & S möttes av ett gäng glada och spralliga busfrön när de kom innanför dörren. Och jisses, vad de hade växt! Maritha berättade att det var härligt att se dem igen.

Faith och Hope har berört oss väldigt mycket. Ni kan läsa varför här.


Faith


Hope


Mira Mix


Majsan


Familjen matglad.


Nalle och Tussen charmar sin nya ägare


Tussen

I början av april flyttade Nalle och Tussen till Anders. Vi har nu fått en uppdatering per mail. Husse berättar:

Tack vare Marithas hjälp gick resan "hem" bra, och jag öppnade korgarna i badrummet, där sandlådorna stod. Tussen försvann under badkaret och Nalle under ett skåp under handfatet. Efter ett och ett halv dygn ville jag ser mer av dem än att genom att lägga mig på golvet och med hjälp av spegel konstatera, att jag inte var ensam i huset. Alltså plockade jag bort täckplåten vid bakaret och en del timmar senare kom Tussen fram, om än försiktigt. Nalle ansåg uppenbarligen att han låg bra där han låg, och vem var det egentligen, som hade tagit om hand godisbitarna i närheten av hans skåp?
Nalle lät vänta på sig ytterligare ett par dagar och då MYCKET FÖRSIKTIGT, bortsett från en natt, när jag skulle till toa, och vi skrämde slag på varandra.

Det går ständigt framåt i riktning mot "här bor vi och här vill vi bo"! Om jag bara inte kommer skenande, så flyr Nalle inte längre ur det rum, som jag är på väg in i, bägge kommer och kelar, när jag jobbar, anser att godisbutiken har öppnat, när äter i vardagsrummet, censurerar boken jag läser i innan John Blund kommer till mig, hjälper mig att skriva på datorn respektive sorterar mina papper. (Jag jobbar hemma, är normalt "alltid" hemma och har ett litet skrivbord, ett betydligt större golv samt en faslig massa papper.)

Som gamla polare kommer de båda bra överens, det är närmast jag som är det störande momentet, men det är endast en tidsfråga. De har redan hunnit rätt lång med sin uppfostran av mig.
Tussen har ett utpräglat intresse för vad som finns på andra sidan glasskivan i dörren till källaren, och Nalle har börjat söka sig till ytterdörren allt oftare, när jag gått ut för att smygröka. (I morse var jag tvungen att använda mig av källaren som "sluss" för att få mig ett bloss.) Jag vill emellertid vänta litet till, innan vi vågar oss ut respektive ner i källaren.


Jag tycker om Maritha, tycker att hon gör ett storartat jobb samt har den största respekt för henne och hennes åsikter och lyssnar gärna på hennes tips och råd. Bara en sådan sak, som att hon följer upp vad som sker med och hur det går för katter, som kommer från Kompis. Själv "rapporterar" jag minst en gång per vecka (deras miljöbyte skedde ju också helt nyss) för att utbyta erfarenheter, få svar och tips på frågor.

Tack för en trevlig blogg!
/Anders


Nalle


Katthemmet Kompis i Östran

I måndags blev Maritha intervjuad av Östran. Artikeln handlar om uppbyggnaden av katthemmet. Ni kan läsa den HÄR.


Hur mycket inflytande har vår blogg?

Genom Bloggkommentatorena hittade jag denna sida. Den visar hur mycket inflytande olika bloggar har. Vår blogg ligger på plats nummer 4905 av 14344 bloggar. Inte dåligt. Hur pass tillförlitlig sidan är kan jag inte svara på, men intressant är det. Hjälp oss att bli ännu större! Tillsammans kan höja kattens status!

Följ oss via blogglovin!


 


RSS 2.0