Vem kan öppna sitt hjärta för Märta?

 

Märta är en trevlig men lite blyg kattflicka som flyttade till Katthemmet Kompis sommaren 2010. Hon tillhör en grupp katter som vi kallar för "Arvekatterna".

 

Märta är en honkatt född 2009. Hon är bruntabby och vit. Hennes vänstra öra ett s.k. blomkålsöra men det är inget hon lider av idag. Hennes ID-märkning är därför gjord i höger öra. Hon är lite försiktig men tycker mycket om att bli kliad och klappad.

 

En kvinna utanför Nybro blev svårt sjuk och hennes önskan sedan dess var att Katthemmet Kompis skulle ta hand om hennes katter efter hennes bortgång. År 2010 försämrades hennes hälsa kraftigt och hon fick svårt att ta hand om sina katter och tyvärr gick hon bort under sommaren.

 

Katthemmet Kompis kontaktades av en väninna till den avlidna kvinnan och berättade om katterna. Trots att vi egentligen inte hade plats på grund av återuppbyggnaden av vårt nya katthemmet försökte vi ändå hjälpa till då katterna annars skulle blivit avlivade.

 

Till en början matades katterna av väninnan medan vi beredde plats för nykomlingarna i vårt loppishus och en provisorisk rastgård byggdes. När katterna kom till Kompis visade det sig vara betydligt fler än vi räknat med och katterna var då både magra, mask- och skabbangripna samt okastrerade.

 

Sedan vintern 2010 bor Märta och de andra arvekatterna i Katthult, som är vårt lilla nya katthem som vi byggde upp parallellt med huvudbyggnaden. Alla katterna mår idag bra efter att ha blivit avmaskade och fått medicin mot sin skabb. De har också kastrerats, vaccinerats och ID-märkts samt fått god och ordentligt mat och fått ordentligt med hull.

 

Märtas öra har förmodligen blivit skadat tidigare och sedan har inte såret skötts ordentligt och Maritha berättar att hon har fått vad man brukar kalla blodöra men det är inget som Märta idag har några besvär av. Hon är en snäll och trevlig katt om än lite försiktig och behöver ett hem där hon får mycket kärlek.

 

Vill du veta mer och mysiga Märta? Kontakta Maritha på telefon 0706-07 13 90. Prata in ett meddelande med namn, telefonnummer samt vad ärendet gäller så ringer hon upp. Det går även bra att skicka sms.


Text: Carola, webmaster - Katthemmet Kompis

 

Märta myser i sin bytta.

 

Märta njuter av vårsolen.

 

 

 

 


Ett stort grattis till Tordis och Nils

Ett stort grattis till våra medarbetare Tordis och Nils som båda fyller år idag. Hipp hipp hurra!
Vid ert nästa besök bjuder katterna på överraskningsfika!

/Katthemmet Kompis


Buster trivs i sitt nya hemDet är alltid lika roligt när vi får bilder och en rapport hur det går för våra tidigare katthemskatter. Nu senast är det Busters matte Anna som delger oss information om familjens nya stjärna.

Hej!
Buster har funnit sig väl till rätta hos oss. Relationen med hans kompis, kattflickan Smilla, är fortfarande lite frostig men det blir bättre för var dag som går! Buster vill sååå gärna gå ut i solen men han får vänta några dagar till. Han är mycket sällskaplig och tillgiven, ska vara med hela tiden. En riktigt go kisse som vi är glada att fått som familjemedlem.

Hälsningar Buster m. familj
Träffa oss på Hippo Djur och Natur

Lördagen den 31 mars mellan klockan 09.00-14.00 finns på Hippo Djur och Natur när de inviger sina nya lokaler på Jutarnasvägen i Madesjö (utanför Nybro).

Vi har med oss en del prylar till försäljning och en eller två katter från katthemmet kommer att göra oss sällskap under dagen.

Välkomna!

/Katthemmet Kompis


Trafikvett med Sören FernströmSvalehultsonen Sören Fernström är en riktig glidare. Tänk er Kjell från teveserien Ullared, så förstår ni. Nu senast försökte han instruera sin husse Lasse i trafikvett. Sören menar att man måste använda säkerhetsbältet innan man kan trycka på gaspedalen. Hurvida Sörens metod fungerade vill matte Nalle inte berätta. Men av bilden att döma ser det ut som att Lasse fått respekt för sin tonårsson när Sören stirrrar honom djupt i ögonen.

Vi människor borde lära mer av djuren. Använd bilbältet, gott folk. ;-)

Att göra succé som pudel

Att Maritha är intresserad av både mode och frisyrer har väl inte undgått någon. När våren gjorde intåg i Svalehult tidigare i veckan passade hon på göra Bönan vårfin. Och resultatet? En pudel av högsta kvalitét.
Snyggt, Bönan. Det luktar succé!


En vårfin Bönan i sin nya outfit.
ÖgongodisMolly är nyfiken och älskar att bli klappad.

Orup och Molly är två vackra charmtroll som älskar att få uppmärksamhet och bli klappade. De kommer från en kattsamlare och stod på kö innan vi kunde ta emot dem. Molly och Orup är födda 2009 och fungerar bra som innekatter i sitt nya hem.

Kan Ni motstå dessa skönheter?

Vill Ni veta mer och Molly och Orup och få chans att träffa dem på katthemmet?
Kontakta Maritha på telefon 0706-07 13 90. Prata in ett meddelande med namn, telefonnummer samt vad ärendet gäller, så ringer hon upp. Det går även bra att skicka sms.


Vem vill öppna sin dörr för Orup?

Mimmis förlorade sin matte - drömmer om ett nytt hem

Mimmis är en äldre kattdam som kom till Katthemmet Kompis när hennes älskade matte hade somnat in. Mimmis är född 2002 är väldigt social och tillgiven. Hon trivs bäst som ensamkatt och tycker om att gå i sele.

Mimmis söker nu en ny ägare som kan älska henne livet ut. Vill du öppna din dörr för denna underbara och härliga dam? Kontakta Maritha på telefon 0706-07 13 90. Prata in ett meddelande med namn, telefonnummer samt vad ärendet gäller, så ringer Maritha upp. Det går även bra att skicka sms.


Social, lugn och kelig kattdam söker nytt hem.

En hälsning från Tjabo

I oktober förra året flyttade chamören Tjabo till eget hem. Nu har han bott hos Gunilla och Fred i fem månader och stormtrivs. Så här skriver matte och husse i ett mail.

"Nu har Tjabo varit hos oss i fem månader och han blir bara mysigare och keligare för varje dag.
Han har verkligen blivit sällskaplig från att ha varit en lite skygg katt till vilja vara med oss överallt. Idag hade min man satt sig vid köksbordet för att görs lite pappersarbete och strax var Tjabo där och la sig i locket till en kartong som det legat papper i. Den passade honom så perfekt och han såg så nöjd ut.

Många tycker att Tjabo ser så fin ut så vi kallar honom “Sir Tjabo” nu förtiden. Hoppas allt är väl med er och alla fina katterna!"

Bästa hälsningar
Gunilla och Fred Nordberg


Buster har flyttat till Virseum

För en vecka sen flyttade Majsan till ett hem på Öland. Igår var det dags för hennes bror, Buster, att flytta hemifrån. Buster har styrt kosan till en barnfamilj och en kattflicka i Virserum, där han får möjlighet att vara utekatt på landet. Låter underbart i våra ögon. Lycka till vår älskade Buster!


En riktig charmör.

Det finns ett hem för alla - Tristan väntade i fem år


Puma


På tisdag flyttar Tristan och Puma till ett hem i Kalmar där de får möjlighet att vara både inne och ute.

Tristan
är född 2007 och kom till Katthemmet Kompis i oktober samma år. Han är född 2007. När han kom till oss som kattunge och var han både sjuk och rädd. Han fick ögonsalva och ögondroppar för att hans ögon skulle läka. Idag mår Tristan bra och har blivit vuxen. Han tycker om att kela och är en riktigt trevlig myskatt.

Puma är en hittekatt från Öland och född i början av 2009. Han är en stor och stilig kille som spinner så fort man tittar på honom. Han är en av de katter som överlevde katthemsbranden i januari 2010. Idag mår han återigen bra och är redo att bli sambo med Tristan i deras nya hem.

Vi är så otroligt glada för Tristan och Pumas skull och vi önskar dem lycka till i det nya hemmet!


Tristan
Dagens skönheter


Cole

Jag smälter när jag ser dessa vackra bilder på Smoke och Cole. Vem kan motstå dessa skönheter?

Smoke och Coles mamma var hemlös när hon sökte efter kärlek, värme och mat hos en familj. De fortsatte att mata henne och under tiden födde hon tre ungar. Familjen beslöt sig för att behålla mamman och Smoke och Coles syster. Smoke och Cole stod på kö ett bra tag innan vi hade plats för att ta emot dem.

Smoke och Cole är födda i april 2011. De är lite försiktiga av sig men både Emmaoch Maritha berättar att de älskar att spinna och kela när de känner trygghet till den som klappar dem. Vi vill att de ska vara innekatter tills de känner sig trygga. Båda är kastrerade, vaccinerade och ID-märkta.

Vill du veta mer om våra mysiga killar, Cole och Smoke?  Kontakta Maritha på telefon: 0706-07 13 90. Prata in ett meddelande på telefonsvaren med namn, telefonnummer samt vad ärendet gäller så ringer hon upp. Det går även bra att skicka sms.
Smoke

Utslängda

Gosan

Syskonen Gosan och Nanette har haft otur i livet. När deras familj tröttande på att ta ansvar slängdes de ut, ensamma och rädda i en värld som var totalt främmande och skrämmande. Men tack och lov fick de mat av en granne som också kontaktade Katthemmet Kompis. Just då hade vi fullt på katthemmet, men så snart det blev ledigt fick tjejerna flytta in. Gosan och Nanette är födda i maj 2010. De är båda lekfulla, trevliga och sociala.

Vill du öppna din dörr för syskonaret Gosan och Nanette? Kontakta Maritha på telefon: 0706-07 13 90. Prata in ett meddelande på telefonsvaren med namn, telefonnummer samt vad ärendet gäller så ringer hon upp. Det går även bra att skicka sms.


Gosan


Nanette


Nanette

Majsan har flyttat till Öland

Igår flyttade Majsan till ett eget hem hos en barnfamilj på Öland. I hemmet finns en kattkompis och när Majsan känner sig trygg kommer hon även att få vistas utomhus. Vi önskar söta Majsan och hennes nya familj lycka till i framtiden!


Veckans frisyr

Vad gör man när hårtrimmern slutar fungera mitt under klippningen? Använder katternas, såklart. Som i sin tur resulterade i veckans snyggaste karl. Smart tänkt, Maritha! Och grattis till en riktigt läcker frisyr, Sonny!
 
En nöjd chef. Och en läcker karl. Katrina kände nästan inte igen Sonny.

Foto: Katarina

Lilleman och Fiffi har flyttat

Fiffi och Lilleman har flyttat till eget hem i Kalmar där de får tillgång till en innätad uteplats. Vi hoppas att de båda två kommer att trivas fint i sitt nya hem.


Lilleman


Fiffi

Brev från Simba

I november 2011 flyttade Simba till Öland. Så skriver matte och husse i ett mail.

"Det råder just nu dödläge i förhandlingarna om vem som äger sängen. Simba har börjat bo in sig ordentligt nu. Väcker oss tidigt på morgonen med ynkliga jam-pip och pockar på frukost medetsamma. Kommer också numera ut i köket och kollar vad vi äter till middag för att se om det är något som han gillar. Vi får se om han framåt våren är sugen på att utforska omgivningarna utomhus, just nu kollar han genom fönstren bara."

Varma hälsningar från Sima med hans matte och husse.


Husets herre.

Hankatt upphittad i Nybro

Efterlysning! En mycket undernärd hankatt är upphittad på Humlevägen i Nybro.

En kastrerad hankatt hittades på söndagen den 26/2 på Humlevägen i Nybro. Katten var mycket undernärd, uttorkad och är nu omhändertagen.

Det är en trevlig och social katt, beigetigré och vit till färgen. Man tror att katten varit ute i det fria under en längre tid men han tycker om att kela och pratar lite när man sysslar med honom.

Känner ni igen den här kattkillen?
Ring (eller SMS:a) mobiltel: 0706-07 13 90 så får ni veta mer.


Vem äger denna fina herre?

Syskonparet Buster och Majsan

Syskonen Buster och Majsan har sedan en tid stått på kö för att komma Katthemmet Kompis där de nu bor i väntan på eget hem.


Detta är två underbart keliga katter och Majsan är en riktigt pratmakerska. Majsan är lite smoke-färgad, särskilt på svansen som är randig i grått och svart. Buster och Majsan är födda den 17 maj 2011.

Katterna vill få utemöjligheter i sitt nya hem.

Vill du öppna din dörr för syskonaret Buster och Majsan? Kontakta Maritha på telefon: 0706-07 13 90. Prata in ett meddelande på telefonsvaren med namn, telefonnummer samt vad ärendet gäller så ringer hon upp. Det går även bra att skicka sms.

Text: Carola, webmaster/Katthemmet KompisBuster är en social och mysig kille.


Majsan tycker om att stå i centrum.


RSS 2.0