På resande tass


Bild från Cattio


Reser din katt ofta? Då kanske transportväskan Sleepypod kan vara något? Väskan har vunnit flera priser och är tillverkad för att passa din katts individuella behov. Tillsammans med en värmeplatta finns den att beställa hos Cattio 2 495 kr inklusive frakt!

Så här skriver Cattio på sin hemsida:
Sleepypod låter din katt resa på ett säkert sätt i en komfortabel miljö av lyx. Väskans design och funktion tar bort en del av den stressen som många katter upplever i samband med resor. Den är lätt att bära med sig och kan med ett enkelt handgrepp spännas fast i bilens säkerhetsbälte. Via en dragkedja som går runt hela transportväskans mitt kan du enkelt ta av toppen. Genom Sleepypods finurliga design och funktion har katten med sig sin egen sovplats överallt.

Sleepypod värmeplatta!
Vill du ha din famn ifred ett tag? Det finns fler sätt att göra katten varm och lycklig! Komplettera din Sleepypod, Sleepypod Air och Crater Dot med värmeplattan som är speciellt framtagen till din Sleepypod. Mysigt för katten! Perfekt vid de tillfälle då din varma famn inte finns att tillgå. Med ett enkelt grepp lägger du in värmedynan i botten på din Sleepypod, kontakten som sticker ut från sidan sätter du in i valfritt uttag hemma eller i bilen.

Värmeplattan blir aldrig varmare än 39 grader.
Du får med en eladapter för europeisk standard
och en till bilen.

Leveranstid 1-2 veckor

Katten kan väga upp till 7 kg
Underdelen + toppen är Ø43×34cm
Hela väskan väger 2 kg


Är det någon av våra läsare som har köpt Sleepypod transportväska och värmeplatta? Vilka är era erfarenheter?


En titt på våra rastgårdar

Snart är rastgårdarna klarar. Rastgården till Katthult blev klar alldeles nyligen och katterna njuter av värmen, gräset och alla fåglar som de spanar på.


Rastgården till katthemmet.


Snart är allt nät på plats.


En av de mindre rastgårdarna.


Rastgården till Katthult.


Katterna i Katthult trivs i sin nya rastgård.


Millan smakar på färskt gräs.

Den 2 juni finns vi på Agebodagen

Träffa oss på Agebodagen (utanför Nybro) den 2 juni. Det kommer bl.a. finnas amerikanska bilar, konstutställning, utställare av olika hantverk och andra tjänster, blommor, dans och föredrag med bl.a. djurkommunikation. Det finns även möjlighet att testa olika behandlingar.
Tid: kl 10.00-16.00

Vägbeskrivning:
Till Agebo hittar du genom att köra väg 25 och svänga av mot Alsjöholm, kör sedan 7 km och sväng in vid skylten Aktivitetsgård.

Välkomna!

Ljust och fräscht...

Snart hoppas vi att allt i katthemmet är klart. Karantänen och katthemmet är ljust och fräscht med många fönster. Allt för att katterna ska se vad som händer på gården. På övervåningen kommer Maritha ha sitt kontor.


Katthemmet.


Karantänen.


Tävla hos Kattfamiljen

Heidi som driver bloggen Kattfamiljen samarbetar med Helena Johansson som är rådgivare inom kattbeteenden. Nu pågår en tävling på Kattfamiljen där en läsare kan vinna en problemkonsultation med hembesök. För att tävla måste du bo i Stockholms län. (För att Heidi och Helena lättare ska kunna ta sig till vinnaren.)

Tävlingen pågår fram till den 5 juni. Läs mer på Kattfamiljen.Helena

En katt i lådan

Hur upplever ni utbudet av tidningar om katter? Vilka läser ni? Jag tycker utbudet är litet i Sverige. Själv läser jag bara Kattliv och kan därför inte uttala mig om innehållet i utländska tidningar. Däremot finns det flera på engelska. Jag har hittat några utanför Sveriges gränser. Tipsa oss gärna om flera. På bl.a. Tidningskungen finns möjlighet att prenumera på exempelvis Your cat.


 

 

 

    


 


Heidi driver bloggen Kattfamiljen

 

Vi har ställt några frågor till Heidi som driver bloggen "Kattfamiljen" samt nätbutiken "Kattfamiljen shop". Heidi är 25 år, bor i Stockholm tillsammans med fem katter och sambon Andreas, men är uppvuxen i Småland. Hon ägnar dagligen mer än två timmar till bloggen som besöks av mellan 100-200 läsare varje dag. Heidi berättar att det oftast inte är svårt att hitta inspiration eftersom hon anser att det finns så mycket viktigt, intressant och roligt att skriva om.

Hur startade ditt intresse för katter?
Jag har älskat djur så länge jag kan minnas. Var mycket ute i naturen tillsammans med mina föräldrar och kika på de vilda djuren, insekterna osv och tyckte det var såå kul och fascinerande. När jag var 8 år flyttade vi till ett hus och då kom en mager, hungrig katt och tiggde mat på vår trappa. Jag som så väldigt gärna ville ha ett eget husdjur började mata katten trots att mamma sagt att jag inte skulle mata främmande katter. Det var ju bara det att den här katten var övergiven. Han var vrålhungrig, rufsig och mager. Han orkade inte ens hoppa över ett staket, så svag var han. Jag började köpa kattmat på Ica för mina egna veckopengar för jag ville ju ha katten sen vad mamma sa spelade ingen roll.
- Efter ett tag förstod mina föräldrar hur gärna jag ville ha katten så han fick stanna till min stora glädje. Efter ett tag snokade vi reda på att han tillhört en knarkare som bara vad glad över att någon annan tagit hand om katten. Katten fick namnet O`Malley efter min favorit film Aristocats där en av huvudkaraktärerna heter Thomas O`Malley och är en vildkatts kung. Ja när O`Malley kom in i mitt liv blev jag kattfrälst :-)


Berätta om bloggen.

- Jag driver bloggen själv men bloggen handlar om hela familjen dvs mig, sambon och framför allt katterna. Katter har varit mitt stora intresse sen barnsben och det har inte minskat ett dugg. Jag brinner starkt för hemlösa katter och skriver en del i bloggen om de hemlösa katternas situation och jag skänker även pengar och saker till katthemmen. Självklart har mitt hem alltid stått öppet för hemlösa katter på ett eller annat sätt. Tex vår vackra Hugo är en hittekatt som en höstdag på egen tass bestämde sig för att vi var en bra familj att bo hos och eftersom ingen saknade honom så fick han bo kvar hos oss vilket vi är jätteglada för. Annars arbetar jag på ett lager och driver vårt egna företag Kattfamiljen shop. Jag tycker om att vara ute i naturen för det ger mig ro. Tycker också det är jättekul att pyssla. Att få använda min kreativitet på olika sätt är jätteviktigt för mig.


Hur kom det sig att du startade bloggen?

- Det var flera anledningar. Jag får ofta frågor gällande katter från vänner och bekanta och får ofta höra att jag kan så mycket om katter så jag tänkte att varför inte dela mig av det jag kan i en blogg. Sen en annan anledning att jag bloggar är att jag vill visa genom våra underbara katter vilken härlig familjemedlem katten är och hur roligt man kan ha tillsammans med sin katt. Jag vill på det sättet höja kattens status och få folk och förstå att man kan inte bara släppa en katt vind för våg och tro att den klarar sig om man skulle tröttna. Sen är det väldigt kul att få skriva om det jag tycker är så himla kul, katter.

Vad betyder bloggen för dig?
- Jättemycket! När jag gick i skolan var jag ganska stökig och tyckte det var tråkigt med skola. Fick väl liksom lite den där "slarverstämpeln" fast jag egentligen inte är det, men sånt sätter sig ju på självkänslan. Jag gick omkring i många år och visste inte alls vad jag ville med mitt liv och jag kände mig inte duktig på något. Efter något år började jag blogga och bloggen blev ganska fort väldigt populär. Jag blir så himla glad varje gång jag får fint beröm som mina underbara läsare ger mig för bloggen och min kunskap om katter. Jag känner liksom att "shit det här är jag ju jätteduktig på". Nu har jag äntligen hittat MIN grej. 
- Tack vare det här så vågade jag också starta mitt företag tillsammans med Andreas. Bloggen har helt klart hjälpt mig att komma på vad jag vill göra i mitt liv och gett mig mer självkänsla. Jag måste säga att jag har världens bästa läsare. Det underbart att varje dag få prata så mycket katt jag vill med mina läsare. De tröttnar liksom aldrig på kattprat.

Vad tror du bloggen betyder för dina läsare?
- Jag tror bloggen betyder mycket för många av läsarna. De som kanske inte kan så mycket om katter än, får svar på många av sina frågor och råd och stöd till ett roligt liv tillsammans med sin katt. Jag hjälper mer än gärna människor som funderar på att skaffa katt eller precis skaffat katt med deras funderingar och frågor. För andra är bloggen ett trevligt ställe att komma och prata katt på i en glad miljö. Det är ju inte alltid man har vänner med samma kattintresse och då är det kul att kunna träffa likasinnade på nätet i stället.


Berätta om dina katter.

- Här hemma hos oss bor fem underbara katter. Vi kan börja med Theodore, han är en ragdoll på 4 år. Han är kung här hemma om han får bestämma. Theodore är en riktig goskille samtidigt som han är väldigt macho och skall bestämma över alla här hemma. Han älskar skogspromenader och mys i sängen med mig. Han har lite roliga egenheter, om Andreas säger till honom när han gör något han inte får så kan Andreas vakna mitt i natten av att Theodore sätter honom på plats genom att jucka på hans ben. Haha.


- Marwin är också en ragdoll på 4 år, kullbror med Theodore. Marwin är coolingen här hemma. Han är världsbäst på att vara cool. Han tycker husse är bäst helt enkelt. Visst gosar han med mig ibland men husse är nummer ett. Om husse skulle vara borta en natt så brukar Marwin bli orolig och kan inte riktigt sova då. Människor förutom mig och husse Andreas brukar han inte bry sig om. Han är rätt reserverad utan att vara rädd. Han har bara inget intresse för människor han inte känner (finns något undantag). Något som Marwin älskar är promenader i skogen. Han blir så lycklig när han få luffsa i skogen tillsammans med oss.


- Hugo är vår hittekatt på 4 år. Han satt här utanför porten en höstdag 2007 och han fick följa med in för han verkade angelägen om det och sen gick han aldrig. Vi satte upp lappar, ringde polisen och annonserade på nätet men ingen hörde av sig så han fick stanna hos oss. Hugo är en busig kille med mycket spring i benen. Han har en väldigt omhändertagande personlighet och han tar gärna hand om t.ex. jourkatter som är rädda. Även yngre osäkrare katter tar Hugo gärna under sina vingar och leker, tvättar och busar med. Han tar också gärna en promenad i skogen men är lite försiktigare än sina ragdollbröder. Hugo gillar också att gosa.


- Eddie är snart 4 år och är en korsningskatt vad vi vet. Eftersom han är köpt på Blocket så vet man ju inte säkert men de sa att han hade norsk skogkatt, perser och huskatt i sig, om det stämmer får vi nog aldrig veta men det spelar ingen roll för han är underbar ovasett ursprung. Eddie är egentligen näst yngst i familjen men han kommer nog alltid vara lillebror i familjen. Han är en väldigt smart och snabb katt men framför allt är han goskillen nummer ett. Han vill ligga som en bebis i famnen och goooosa massor jätteofta. Han är mattes pojke helt klart även om han älskar husse massor också.
- Ibland när Eddie har lust kan han apportera, och oj vilket spring det blir i benen när man kastar en leksak! Han blir jättebusig. Han tycker även det är jättekul att leka ta fatt med mig eller Andreas. Då skall man springa och jaga honom och sen skall man byta så han får jaga tillbaka. Han brukar även tvätta mig nästan varje dag på armarna, hans sätt och säga att han älskar mig tror jag. Eddie är en sån katt som ingen kan bli arg på för han är en känslig kille och alltid så fruktansvärt genomsnäll. Till exempel Hugo som kan retas lite med Theodore som har sånt enormt självförtroende och blir så himla sur om någon trotsar honom retar aldrig Eddie. Han är alltid snäll mot honom.


- Luna är vår lilla prinsessa. Hon är en ragdollflicka som vi har på foder. De innebär att Luna ägs av sin uppfödare Åsa men bor hos oss går allt som det är tänkt så skall hon få tre kullar och sen skrivs hon över på oss. För Luna är det ju egentligen ingen skillnad för henne är det jag och Andreas som är hennes matte och husse. Luna har ett enormt självförtroende och har en väldigt glad och sprallig personlighet. Med henne är det inget krångel, hon är väldigt lätt att ha och göra med helt enkelt.
- Hon älskar att busa och hitta på små upptåg. En av hennes favoritleksaker är en liten leksakstiger som hon frekvent mördar haha. Hon bär omkring på den, morrar och brottas med den. Luna må vara väldigt flickig och prinsessig men hon är också pojkflicka. Att brottas med Hugo är jättekul tycker hon, att hon är minst i familjen bekommer henne inte det minsta.
Heidi

 
Eddie och Marwin

 
Hugo och Luna


Theodore

 

 


Invigningen av det nya katthemmet

Eftersom det återstår en del arbete med nya katthemmet är det svårt att lämna besked om exakt datum för invigningen. Men 2-3 veckor innan kommer vi annonsera i lokaltidningen, på hemsidan samt här på bloggen. Så håll utkik! :-)

Är klövdjur mer värda än andra djur?

Ja det kan man verkligen undra efter polisens samtal med en kvinna som en natt hittade en svårt trafikskadad grävling i vägkanten.

Kvinnan är kompis med Maritha och berättade för henne att hon hittat den svårt skadade grävlingen i vägkanten. Bland annat var hela käken avslagen. Hon ringde då polisen för att be dem skicka ut en jägare som kunde göra slut på det stackars djurets svåra plågor. Men ack vad hon bedrog sig för någon hjälp hos polisen fanns inte att få då han svarade att de bara skickar ut jägare till skadade " klövdjur". Med andra ord var alltså inte den stackars grävlingen berättigad till någon hjälp bara för att den inte hade klövar till fötter.

Ska det verkligen ha betydelse vad det är för sorts djur när de blir skadade eller hamnar i nöd? Ändå står det klart och tydligt i djurskyddslagen att djur ska skyddas för onödigt lidande och skadade djur har rätt till vård. Är djuren mycket svårt skadat kan veterinär eller en polis avliva det på plats men om inte detta kan ske ska polismyndigheten underrättas. Med andra ord är det ganska uppenbart att just den här polismannen har agerat felaktigt.

Vad tycker polisen att man ska göra?

Vad gör man då man råkat köra på eller hittat ett svårt skadat vilt djur och när polisen vägrar att hjälpa dig? Leta upp ett djursjukhus? eller hitta en jägare mitt i natten vilket kanske inte alltid är så lätt. Kan polisens ovilja att ställa upp ha att göra med att så många struntar i att stanna när olyckan varit framme? Och varför anser polisen att klövdjur är mer värda än andra? Gäller det t ex även hästar som inte är ett klövdjur utan ett hovdjur?

Vad hände då med den stackars grävlingen?

Jo Marithas kompis hade tur och kände en kille i närheten som också var jägare och körde dit och väckte honom. En stund senare tog grävlingens lidande till sist slut.

Text: Carola, webmaster/Katthemmet Kompis


Chefen fyller årHipp hipp hurra för Maritha som fyller 59 år idag! Dessvärre har hon blivit sjuk och är inte alls piggelin. Så Sonny har lovat att servera paj och kaffe. Ett stort grattis till Maritha på hennes stora dag! Och självklart sänder vi henne massor av krya-på-dig-kramar. :-)
Nybro marknad

Igår var det marknad i Nybro och givetvis Maritha på plats tillsammans med Katarina, Nalle, Lasse och Sören Fernström. Det var en lyckad dag och när klockan slog sex hade Katthemmet Kompis fått in 3600 kr. Ett stort tack till alla som besökte oss! Och ett stort tack till Sören, Nalle och Lasse som ordnade plats. :-)

Sören, som var den stora magneten, njöt av att stå i centrum. Att vara kändis är inte något som stör honom.


Maritha tillsammans med Sören Fernström som tidigare bodde på katthemmet.


Maritha.


Sören Fernström tar en paus.


För Sörens del avslutades kvällen med en nattpuss.


Nästan som julafton

Att öppna paket är något våra katter uppskattar. Eller ja, i alla fall så länge innehållet är till dem. När dessa paket dök upp på posten kändes det nästan som julafton. Och det bästa av allt, alltihopa var till katthemmet! Margareta Endahl har tillverkat och skänkt myntamöss, Agneta Hedlund har bl.a. sytt grytlappar och necessärer, Eva Söderberg har byggt ett katthus och Åsa Brydner har tillverkat ett pussel och en kattbok.

Tack för alla fina gåvor, tjejer! Vi blev jätteglada. :)Margaretas katter visar upp de söta mössen.
En kopia av Kompis

Eva Söderlund har gjort detta fina katthus som föreställer vårt nya katthem. Marithas katt Paddy ingvigde det med stolthet. Eva har lagt ner ett fantastiskt arbete och vi är oerhört tacksamma för hennes gåva.

Ett varmt tack till Eva!
/Katterna på Katthemmet Kompis


Hem ljuvliga hem.


Läget just nu

Rastgården till Katthult är nu klar. I veckan ska Sonny & co börja med med rastgården till det stora katthemmet. Vill du hjälpa till? Hör av dig! Vi är tacksamma för all hjälp vi kan få. Vi väntar dock fortfarande på att vatten ska kopplas till Katthult och katthemmet. Invigningen kan inte ske förrän det är färdigt.

Vill du hjälpa till? Kontakta Maritha på telefon 0706-07 13 90.


RSS 2.0