Vilka är ni?

Vår blogg har cirka 70-100 besökare varje dag. Men nu vill vi veta vilka ni är och hur ni hittade till oss!
Har ni besökt vårt katthem? Kanske har ni köpt katt från oss? Eller ni kanske "bara" älskar katter.

Skriv och berätta, vi vill lära känna er!


Vackra Robinson bor på vårt katthem.

Ett stort tack till Calmare kattklubb!

Vi vill tacka Calmare kattklubb för att vi fick medverka på kattutställningen genom att sälja diverse kattprylar, hembakade katter m.m. Det betyder jättemycket för vår verksamhet. Vi glada för att ni tänker på oss. Ni är värda många stora röda rosor och en massa vackra tassar från oss på Katthemmet Kompis.
Tack för ett gott samarbete och välkomna till vårt katthem när ni vill! /Tass, katterna på Katthemmet Kompis

Vilka fantastiska dagar!

Wow, vi är så glada! Idag sålde vi för 2231 kronor på kattutställningen i Kalmar! Sammanlagt, under dessa två dagar, fick vi in 4146 kronor till vårt katthem. Det är helt fantastiskt. Tack alla underbara människor som handlade av oss under kattutställningen. Ni är guld värda. /Katterna på Katthemmet Kompis

Katthemmet Kompis på kattutställning

Idag har vi medverkat på Calmare kattutställning. Vi har inte ställt ut någon av våra katter, däremot har vi sålt hembakade kakor, diverse kattprylar, glaskatter och halsband. Vi har sålt bra och alla pengar kommer såklart att gå till katthemmet. Gun och Lotta hjälpte Maritha under dagen. Maritha var dock trött. "Nu ska jag inte baka en kaka på tio år. Jag har så ont i hela kroppen!"
Maritha har ägnat veckan åt att baka, besöka veterinären och att sköta katthemmet. Det tar på krafterna. Det är tur att snälla Lotta, Katarina och Gun hjälper henne. Och att hon ger order till mig att sköta bloggen. Och ser till att Carola får information till hemsidan. Plus att Sonny är väldigt händig och kan hamra och spika upp ett helt katthem. Det är ungefär så man får ett katthem att gå runt. Ungefär...

1915 kronor fick Katthemmet Kompis in idag! Hoppas på lika bra tur imorgon.
En sån sockertopp!


Mums för alla goda kakor!


Gun, Lotta och Maritha håller ställningarna."Kostar varje kaka 25 kronor styck, Maritha?"
"Naj, det förstår du väl? Man får burken på köpet!"


Trevliga glaskatter. Först till kvarn...
Maritha och Lotta pratar med en kund. Men ser inte Maritha ut att vara lite purken på bilden?


Så där ja. När dagen var slut kunde Maritha lämna kattutställningen med ett leende. För dagen blev riktigt lyckad!

Nu bär det av...

...mot kattutställningen i Kalmar. Vi hoppas på att få mycket sålt under dagen. Vi kommer även att medverka under morgondagen. Maritha och hennes hjälp är redan på plats. Så håll tummarna för oss!
Hej så länge!

Vi har hittat Simone!

Av en slump hittade jag Simones mattes blogg. Här berättar hon om charmtrollet Simone, som faktiskt kommer från vårt katthem! Kul! Sådant gillar vi. :)


Lugna gatan

Just nu är det väldigt lugnt på kattfronten. Det är inte många som skaffar katt på sommaren. Många vill vänta till efter semestern då man inte är på resande fot. Men på katthemmet är det som vanligt fullt ös. Så arbetet med katterna har inte blivit mindre. ;)
Imorgon kommer vi att finnas med på Calmare kattklubbs kattutställning och sälja diverse kattprylar och hembakade kakor. Besök oss gärna!

Bästa vänner

Katarina, vår trevliga katthjälpare, har blivit kattpaparazzifotograf. Igår tog hon detta härliga kort på Lilo och Flossa som myser på klösmöbeln. Visst ser det riktigt härligt ut?

Så kan du ge oss en hjälpande tass...

Det är många som läser vår blogg. Alla vet eller tänker kanske inte på att man kan hjälpa vårt katthem med små medel.
Här är några exempel:
  • Bli kattfadder åt Katthemmet Kompis  Mer info »
  • Sätta in pengar på vårt Plusgiro 35 74 82-9
  • Hjälpa till att sköta katterna på katthemmet
  • Skänka kattmat, sand och kattleksaker
  • Skänka städmaterial etc som används till katthemmet
  • Sprida länken till hemsidan och tipsa dina vänner om oss
  • Hjälpa till med körning till blivande hem/veterinär etc
  • Skänka saker till loppisar
  • Lägga kattmat i våra fodertunnor  Mer info»
  • Svara på undersökningar hos CINT  Mer info»

Att bli medlem på Cint är populärt. Dessutom är det gratis. Och väldigt enkelt. Anmäl Dig idag! ;)


 


En ängel har landat...

En härlig tjej, vid namn Malin, har hittat till vår blogg. Så här skrev hon i sin senaste kommentar:
Malin förklarar varför hon vill skänka pengar till ett katthem, och i detta fall till oss.

"För min är det en självklarhet!
Om jag har det minsta över så går det absolut till Katthemmet Kompis, det lovar jag dig! En eloge för er som jobbar...ett hjärta av guld har ni!
Tänkte ställa mig på loppis i juli och de pengar som kommer in där går direkt till katthemmet

Sköt om dig :)
Malin"

Så talar ett äkta Katthemmet Kompisfan. ;) TACK MALIN!

Katthemmet Kompis på utställning

Calmare kattutställning

Lördagen och söndagen den 28 och 29 juni kommer Katthemmet Kompis att befinna sig på Calmare kattutställning.

Datum: 28 - 29 juni 2008
Tid: 10.00 - 16.00
Plats: Calmare Kattklubb i Kalmar

Nu kan du köpa T-shirt hos Katthemmet Kompis Under utställningsdagarna kommer vi att sälja bl a våra egna T-shirts, hembakat, kattprylar, våra fina glaskatter, smycken m.m.


Hjärtligt välkommen!
Text: Carola, Katthemmet Kompis


Inge har blivit en Knatte

Inge har bytt namn. Det är Maritha, chefen, som inte kan bestämma sig. Nu heter han Knatte. Och jag tackar Gud för det. Inge passar inte på en katt, inte i mina ögon. Maritha brukar säga så här: "Ibland tror väl folk att jag inte är klok i hövet, som döper mina katter till så underliga namn."

Jag brukar ha invändningar mot vissa namnval. Mercedes är ett av dem. Och Spragge. Det är så typiskt Maritha att välja sådana namn. Nästa gång blir det kanske en Volvo-katt eller en BMW-katt. Men det hade kanske inte varit så dumt, för då hade kanske dessa företag velat sponsra vår verksamhet? ;)


Vi är upprörda! (Igen)

Det har varit många ilskna blickar och tankar på katthemmet denna vecka. Först var det kattungarna som hittades i en låda i skogen. Idag är vi upprörda för Tuss skull. Hur kan man som människa göra något sådant?
Ingen hade gjort det mot en hund! Varför ska vi katter, och andra djur, behöva bli drabbade av det? Ibland, eller väldigt ofta, brukar vi fundera på hur mänskligheten fungerar. Det är riktigt skrämmande!

/Katterna på Katthemmet Kompis - en gång hemlösa eller oönskade.

Att vara liten och inte ha någon mamma

Livet knallar på för våra nya stjärnskott, Inge och Tingeling. Maritha hälsar att de äter och mår bra. Och båda ungarna har gått upp i vikt. De blir busigare för varje dag som går. Och tuffare. Det är ett heltidsjobb för Maritha att sköta kattungar som inte har någon mamma. ;)

Här kommer fler bilder på dem.


Tingeling.


Inge hälsar på världen.

Avliva eller inte?

Inlägget "Människor utan hjärta" publicerade jag även på min blogg. Inlägget fick en hel del kommentarer. En av dem löd så här: "Eller så ser man till att avliva dem direkt när de kommer ur mamman."

Inlägget handlade om kattungarna Inge och Tingeling som hittades i en låda. Jag skrev att man ska kastrera sin katt om man inte vill ha oönskade kattungar. Jag fick då ovanstående kommentar.

Min fråga till er är: Är det bättre att låta sin katt vara okastrerad och avliva kattungarna vid födseln? Eller kastrera honan, så att inga oönskade kattungar föds?


Kattungarna från lådan

Igår hittades de här små underverken i en låda intill en vägkant i skogen. De har fått namnen Inge och Tingeling. De är verkligen söta som socker. Maritha har matat dem med välling i natt och även idag, såklart.
Nu börjar de undersöka sitt nya "hem". Vi hoppas att de får nya hem när de är tolv veckor gamla.
Visst är de underbart söta?

Vill du veta mer om dessa charmtroll? Kanske vill du bli deras nya ägare?
Kontakta Maritha på Katthemmet Kompis.
[email protected]


Söta Inge trivs med all kärlek som han får av Maritha och Sonny.Tingeling är en modig tjej.


Människor utan hjärta

Rubriken låter kanske kall. Men den talar faktiskt sanning. Vi fick uppleva det senast idag. En kvinna ringde till oss och berättade att hon hittat två små kattungar på tre veckor vid i en vägkant ute i skogen. Kattungarna var så små och ynkliga och de pep när hon hittade dem. Kvinnan visste inte vad hon skulle göra, så hon ringde till Maritha på katthemmet.
Vi har egentligen intagningsstopp, men kunde inte tacka nej när kvinnan berättade om sin fasansfullla upptäckt.
Kanske är det någon som har invändningar emot att Maritha tog in kattungarna trots att katthemmet har intagningsstopp. Men hur skulle ni ha gjort i en sådan situation?
Låtit kattungarna sitta i lådan och lämna dem åt sitt öde? Eller tagit emot dem och gett dem den kärlek och trygghet de behöver?

För att minska antalet hemlösa och oönskade katter krävs kastrering. Svårare än så behöver det inte vara. Om ägarna till kattmamman hade tagit sitt ansvar hade de kastrerat sin katt. Och sluppit oönskade kattungar. Vem vet, om några veckor är hon kanske dräktig igen, och då kommer snart ännu en kull med ungar. Kommer även de kattungarna att bli utslängda? Och gå samma öde till mötes?

Det är inte första gången sådant händer. Och inte sista gången heller. Tyvärr. För några år sedan hittade en familj kattungar i en Konsumkasse. Två av dem dog på väg till veterinären, den tredje kattungen, Kämpe, överlevde. Mot alla odds.

Ett gott råd! Skaffa inte katt om ni inte är beredda att ta ansvar för den! En katt kostar pengar och den är ingen slit och slängvara, eller något som man bara har för stunden. En katt har ett liv, precis som du och jag. Den kan inte tala, därför måste vi föra dess talan. Inget djur vill bli dumpad i en påse eller i en kartong. Ett djur vill inte bli utslängt när deras ägaren har tröttnat på dem. Ett djur vill ha kärlek, precis som vi människor. Kan man inte ge sitt djur det, ska man heller inte ha något.

Kattungarna har fått namnen Inge och Tingeling. Just nu ligger de och sover tätt bredvid varandra. I natt ska Maritha mata dem med välling flera gånger om. Och så kommer det att hålla på tills de blir stora nog att äta torrfoder och blötmat. Så gör en riktig djurvän. Och hon gör det med kärlek. Till skillnad mot människor som inte har något hjärta, som dumpar hjälplösa kattungar i en låda. Skäms på er!

Naken är tillbaka

Vår vän Naken är tillbaka på bloggfronten. Han har tagit några veckors timeout. Vad det beror på vet vi inte. Men vi ser mer än gärna fram emot en förklaring. För vi har saknat honom. Väldigt mycket.
Här hittar ni vår vän.

Kopian är "krigsskadad"

Den gamle kämpen Kopian har varit i slagsmål. Han har ett sår på ryggen. Maritha misstänker att han har slagits med en katt som då och då besöker deras trädgård. För under de senaste dagarna har "gästen" haltat. Ikväll kunde Maritha dock rapportera att han/hon är bättre i sitt ben. Tur är det väl. Så att de inte åker på skadestånd, familjen Fernström. Men som Maritha sa "Vi vet ju inte vem som började! Det går inte att bevisa..."

Värdiga liv?

Stockholms katthem bedriver just nu en kattkampanj i Stockholm. Den kommer att vara synlig i Stockholms lokaltrafik under åtta veckor. Syftet är att allmänheten ska få upp ögonen för kattfrågor.

Läs och bli berörd. För det är svårt att inte bli det. (Länken är i PDF-format och det kan ta en stund innan affischen öppnas.)
Först ut är Tigger.
Komet
Joel
Sumo

Läs mer om kampanjen på deras hemsida.

Zeke

Zeke
Zeke är en av våra akutkatter. Han behöver komma till en familj som kan ge honom mycket tid och kärlek eftersom han är lite blyg av sig. Han har fått ett stort förtroende för Maritha som han mer än gärna kelar med. Han håller sig gärna kring sin mamma Maxime. Vi tror att Zeke är ungefär 1,5 år gammal.  
Maila Maritha om Du vill veta mer om denna skönhet. [email protected]


Diva är månadens katt

När Diva blev upphittad var hon så mager och uttorkad att det bara var skinn och ben av henne...

Diva är en av många upphittade katter vi fått in genom polisen. Hon har varit hos oss en tid men inte blivit utlagd på hemsidan förrän i april -08 pga av sitt hälsotillstånd. Diva var så svag att hon blev inlagd på djursjukhuset och fick där vätska och en ordentlig kontroll.

Idag mår Diva bra och är en riktig kelgris. Hon ligger gärna på armen och myser. Hon är både vaccinerad, kastrerad och id-märkt. Hon är omkring ett år gammal.
Text: Carola/Katthemmet Kompis

Vill du veta om Diva? Kontakta Maritha. [email protected]

Diva     Diva
Söta, busiga och glada Diva.


Hittekattsfrågor del 2

Hittekatter ifokus har ställt frågor till olika katthem i Sverige. Vi har tidigare publicerat några av svaren. Här kommer del 2.
Vad händer när ni tar in en katt?
Alla nya katter som kommer till oss placeras i vår karantän. Där blir de undersökta av Maritha. Alla katter vaccineras innan de placeras i katthemmet eller flyttar till ett nytt hem. Är katten på något sätt i dåligt skick låter vi alltid veterinären få titta på katten. De katter som behöver vård får det. Alla våra katter kastreras. Om det är kattungar, så kräver vi ett intyg från kastrering när de flyttar till sitt nya hem. Våra katter ska kastreras innan åtta månaders ålder. Vi kräver att få intyg på att katten är kastrerad innan åtta månaders ålders. Har en vuxen katt  inte hunnit bli kastrerad under tiden på katthemmet ska vi ha intyg på det inom tre månader från den nya ägaren. Ibland går det väldigt snabbt för vuxna katter att få hem, och då är det inte alltid som vi får tid hos veterinären innan den har fått nytt hem. Men vi kastrerar alltid våra katter så snart vi kan.


Katter:
Tar ni hand om skygga katter? Hur gör ni om en skygg katt kommer in?

Självklart tar vi hand om skygga katter. Det är väldigt vanligt. Alla nya katter placeras i karantän innan de flyttar in i katthemmet. Skygga katt får ett eget rum tills man kommer lite närmare dem. En skygg katt behöver lugn och ro. Det tar olika lång tid.    

Vet ni vad TNR är?

Ja, det gör vi. Vi har använt oss av det. Förra året fick vi in en jättevacker röd hankatt. Han hade förmodligen levt ute i hela sitt liv. Felix, som vi kallade honom, placerades i karantän. Men han mådde jättedåligt av det. Blev väldigt stressad, tappade aptiten och kissade och bajsade utanför lådan. Personen som hittade honom erbjöd sig att han skulle få bo i deras uthus, och gå in och ut som han ville. (Han gick inte ihop med familjens egna katter.) Idag mår Felix bra igen. Han är kastrerad och vaccinerad och lever som utekatt och går in och ut i sitt uthus. Familjen ser till att han har mat och vatten. Katthemmet Kompis står för mat och veterinärvård.


500 kronor från Cint

För någon vecka sedan betalde Cint ut 500 kronor till vårt katthem. Detta tack vare alla er som svarar på undersökningar och som har valt att pengarna ska gå till Katthemmet Kompis.
Så här skriver vår webmaster Carola om Cint på vår hemsida:

Genom att bli medlem på CINT och svara på olika undersökningar kan du stödja vårt katthem. För varje undersökning får man en liten summa och du väljer själv vart du vill att pengarna ska gå. Här kan du alltså skriva Katthemmet Kompis som mottagare.

Cint skriver själva på sin hemsida att de är ett företag som vill låta oss vanliga människor utbyta erfarenheter av olika produkter och tjänster i syfte att undvika att vi gör felaktiga inköp eller val av tjänster.

Vill du läsa mer om hur det går till att stödja oss genom CINT, hur man blir medlem hos dem och vad ett medlemskap innebär föreslår vi ett besök på deras webbplats.

Katthemmet Kompis tackar er alla som stödjer oss i vår verksamhet att hjälpa katter till ett bättre liv.

Sammanlagt har Katthemmet Kompis fått 2500 kronor utbetalt från Cint. Alla pengar går såklart till katthemmet.


Farväl Joline

Vi har något tråkigt att berätta. Lilla söta Joline har somnat in. Hennes lilla kropp klarade inte sjukdomen, som tvingade oss att ta bort henne. I söndags fick hon somna in. Joline och Isadora (Jolines mamma) skulle flytta till samma familj. Men igår fick Isadora flytta själv. Sorgen är stor och vi är jätteledsna. Men nu har Joline det bra, där borta, eller där uppe, I Nangijala. Kompis tar väl hand om henne.


Joline.


Isadora och Joline.


Snyggast av dem alla!


Titta vilken skönhet som sitter på väggen! Maritha tycker att katten på bilden är ibland det snyggaste som har passerat katthemmets dörrar, så hon bad att få en tavla med honom. Blixten, eller Hugo, som han hette då han bodde på katthemmet, är min stora kärlek. Och jag kan förstå om Maritha ångrar sig idag, att hon sålde honom. För visst är han vacker, min Blixten McQueen?
Nu pryder han ena väggen på katthemmet. Dock måste Blixten och jag ge Sonny lite bakläxa som har byggt den ena väggen för kort...

Kelly hälsar till sina vänner på katthemmet

Igår träffade jag Kelly, som tidigare bodde på katthemmet. Hon bor nu i Flymen, som ligger ovanför Rödeby, i Blekinge. Kelly älskar att vara ute. Tyvärr har hennes syster Grace försvunnit. Vi vet inte vad som kan ha hänt henne. Men vi håller tummarna för att hon ska komma tillbaka snart igen. Kelly saknar sin syster jättemycket.
När Kelly inte vill kela och mysa med matte och husse tycker hon om att jaga och fånga möss. Det gjorde hon även igår. Hon toterade en stackars ynklig mus i en halvtimme. Husmusen har nu flyttat till Nangijala, tack vare Kelly.


Kelly leker med "sin" mus.


Musjakt.


Den stackars vettskrämda husmusen.


Kelly med matte Cecilia.

Vinnarna i tipspromenaden

Nu är vinnarna i vår tipspromenad klara. Det blev tre lyckliga vinnare!

Katarina, Nybro
Annika, Nybro
Lars, Nybro


Grattis säger katterna på Katthemmet Kompis! Priset består av glaskatter från Målerås glasbruk.


De rätta svaren

Vår vän Lotta gjorde en trevlig tipspromenad till Öppet hus. Här kommer frågorna. Och svaren. Vinnarna meddelas senare.

Fråga 1.

Vad heter en kattras utan svans ?

1. Svanslös

X. Manx

2. Burma

Rätt svar är X  


Fråga 2.

När blev Katthemmet Kompis en organiserad ideell förening?

1. 1 september 2005

X. 1 september 2006

2. 1 september 2007

Rätt svar är X 


Fråga 3

Vad nedan kallas också kattguld ?

1. Granit

X. Pyrit

2. Stalaktit

Rätt svar är X 


Fråga 4.

Hur länge har katten varit tam?

1. Ca 4000 år

X. Ca 6000 år

2. Ca 8000 år

Rätt svar är X 


Fråga 5.

När har en katt i genomsnitt vuxit färdigt?

1. 7-9 mån

X. 10-12 mån

2. 13-15 mån

Rätt svar är X 


Fråga 6.

Hur gammal ska en kattunge vara innan man tar den från mamman?

1. 6 veckor

X. 8 veckor

2. 12 veckor

Rätt svar är 2 
 

Fråga 7.

Vilket av kattens sinnen är starkast?

1. Hörsel

X. Lukt

2. Syn

Rätt svar är 1 


Fråga 8.

Vad betyder Ailurofil?

1. Kattälskare

X. Person som får ångest av katter

2. Amerikanskt namn på en katt som är sköldpaddsfärgad och vit

Rätt svar är 1 


Fråga 9

Det finns katter i alla världsdelar

utom en vilken?

1. Sydamerika

X. Oceanien

2. Antarktis

Rätt svar är 2 


Fråga 10

Hur fort kan en frisk katt springa?

1. Upp till 48 km i timmen

X. Upp till 68 km i timmen

2. Upp till 28 km i timmen

Rätt svar är 1 


Fråga 11

Vad kallas det med ett ord när pälsen är ringmönstrad?

1. Tigre

X. Spotted

2. Tabby

Rätt svar är 2 


Fråga 12

Vad heter/hette Bill Clintons katt?

1. Suger

X. Socks

2. Sookie

Rätt svar är X


RSS 2.0