Söta som socker

Mamma Paprika och hennes syster sökte sig till en familj för att få mat och vatten. De var magra och jättehungriga. Familjen matade dem och när det fanns plats på katthemmet fick de komma hit. Mamma Paprika är runt ett år gammal och har nu hunnit äta upp sig. Den 21 juli 2014 födde hon tre honor (sköldpaddsfärgade) och en röd hane. Paprika är mycket social tycker om att kela. Eftersom ungarna bara är några dagar gamla har de ännu inte fått några namn. De kan flytta när de är tolv veckor.
 
Vill du veta mer om Paprika och hennes små bebisar? Kontakta Maritha på 0706-07 13 90. Prata in ett meddelande eller skicka ett sms med namn, telefonnummer samt vad ärendet gäller, så ringer vi upp.

 
 
 
 
 
 
 

Isak och Malva flyttar tillsammans

För ett tag sedan efterlyste vi en amma till fyra små kattungar på ca 2-4 veckor eftersom deras mamma blivit ihjälkörd. Vi hittade en amma i Blomstermåla som hade två egna ungar. Lilja, som deras nya mamma heter, älskar sina bonusungar Isak, Malva, Muschen och Lina. Malva och Isak har blivit tingade och flyttar tillsammans när de är tolv veckor. 

 

Deras syskon Muschen och Lina söker fortfarande egna kärleksfulla hem. Vill du veta mer om dem? Kontakta oss på 0706-07 13 90.

 

Malva
 
Isak

 


Hälsning från Mio och Signe

Vi har fått en hälsnig från Mio och Signe som tidigare bodde på Katthemmet Kompis. Mio är son till Maxime som ni kan läsa mer om här. Idag heter Mio Elliot och Signe Eyla. De hälsar att de trivs mycket bra! :-)
 

Mio till vänster och Signe till höger. 

Mr Hawk hittades ute i skogen

Mr Hawk hittades ute i skogen. Kanske har han blivit dumpad? Han fick komma till oss på Kompis. Mr Hawk är cirka ett år. Han är social och trevlig.
 
Vill du veta mer om Mr Hawk? Kontakta Maritha på 0706-07 13 90. Prata in ett meddelande med namn, telefonnummer samt vad ärendet gäller så ringer vi upp.
 
 


 
 
 

Söta Baghera

För ett tag sedan hittades Baghera ensam och övergiven, men fick då komma till oss. Han är en ca 11-12 veckor. Social och kelig och full med bus.
 
Vill du veta mer om Baghera? Kontakta Maritha på 0706-07 13 90. Prata in ett meddelande med namn, telefonnummer samt vad ärendet gäller så ringer vi upp.
 
 
 
 

Tutan och hennes familj

Tutan och hennes ungar Lisa och Sluggo blev dumpade av sin ägare och fick då komma till Katthemmet Kompis. Tutan är cirka 1,5 år. Mycket social och pratglad. Lisa och Sluggo är cirka sex veckor. De är sociala och lekfulla.
 
Kattungarna kan flytta när de är tolv veckor.
 
Vill du veta mer om Tutan, Lisa och Sluggo? Kontakta Maritha på 0706-07 13 90. Prata in ett meddelande med namn, telefonnummer samt vad ärendet gäller så ringer vi upp.
 

Sluggo
 

Lisa
 

Lisa
 

Mamma Tutan
 

Sluggo
 
 

Busan och Sverre

Syskonparet Busan och Sverre är två trevliga och lekfulla kattungar som söker kärleksfulla hem. De är födda den 28 februari 2014.
 
Vill du veta mer om Busan och Sverre? Kontakta Maritha på 0706-07 13 90. Prata in ett meddelande med namn, telefonnummer samt vad ärendet gäller så ringer vi upp.
 

Busan
 

Sverre
 
 

Förlorade sin mamma - nu söker de egna hem

För ett par veckor sedan efterlyste vi en amma till fyra små kattungar på ca 2-4 veckor eftersom deras mamma blivit ihjälkörd. Vi hittade en amma i Blomstermåla som hade två egna ungar. Lilja, som deras nya mamma heter, älskar sina bonusungar.

 

Ungarna, som heter Malva, Lina, Muschen och Isak är nyfikna och busiga. De är födda runt den 17 maj. De är redo att flytta till egna hem när de är tolv veckor.

 

Vill du veta mer om Lina, Malte, Muschen och Isak? Kontakta Maritha på 0706-07 13 90. Prata in ett meddelande eller skicka ett sms med namn, telefonnummer samt vad ärendet gäller, så ringer vi upp.

 

Malva.
 
Lina
 
Muschen
 
Isak
 

Mamma Lilja med sin familj.
 

Muschen och Lina leker.
 
 

 


Så gick det på kattutställningen

Vi hade en mycket trevlig helg på Calmare kattklubbs utställning slutet av juni. Vi fick in 4166 kr till katterna. Fantastiskt!

Vi vill tacka Calmare kattklubb och ett stort tack till alla som skänkt mat och saker till våra katter.

Maritha, Karolina, Katarina och Lotta är mycket nöjda med helgen!

Många katter är tingade

Flera av våra katter är tingade eller har flyttat. Silvia är tingad och kommer att flytta till Teddy som tidigare bodde hos oss. Tick-Tock flyttar till två kattkompisar och en hund. Vanja har flyttat ihop med Vega, även hon bodde tidigare på Kompis. Pratglada Baloo har flyttat. Livia och Estellise har tingats kommer att bli karlskronabor när de är tolv veckor.
 
Tick-Tock flyttar hem till Teddy.
 
 
Baloo
 

Vanja flyttar hem till Vega.
 
Livia
 
Estellise
 
 
 
 
 

AKUT! Vem kan öppna sitt hjärta för Polly?

Vi har fått ett mail från Camilla som behöver hjälp att omplacera sin katt. Så här skriver Camilla:
 
"Vi behöver hjälp med att omplacera vår älskade katt Polly, 8 år gammal. Hon är en lugn och fin katt som trivs bäst med att vara ensam “herre på täppan” och inte ha någon konkurrens från andra katter. Hon har haft ett tufft liv innan hon kom till oss, hon har blivit utstött och inte trivts i hemmen hon varit i tidigare då det funnits andra katter där.
 
Polly har då valt att gå hemifrån och tidvis har hon levt utan något tryggt hem. Vi flyttar nu och har ingen möjlighet att ta med oss Polly men vår förhoppning är att hon ska få ett nytt kärleksfullt hem där hon kan må bra de år hon har kvar. Snällare katt finns inte, aldrig har hon visat någon tendens till att rivas eller bitas. Bäst gillar hon att bli klappad och kelad med, på sina egna villkor förstås! Vi flyttar den 14 juli.

Polly är kastrerad och ID-märkt."
 
Är det någon som kan öppna sitt hjärta för Polly? Kontakta Camilla: 0761-62 41 56. 
 
 
 

Alfons och hans nya kattkompis

Vi har fått en hälsning från Alfons som tidigare bodde på Kompis. Alfons kom till oss tillsammans med ett större gäng katter i december eftersom hans före detta ägare inte kunde ta hand om katterna på bästa sätt. Så här skriver matte Ellen:

"I slutet av mars hämtade jag hem Alfons ifrån Katthemmet Kompis, jag lovade Maritha att skicka ett par bilder när han kommit tillrätta med sin nya kattkompis Siri. Alfons är nu en uppskattad och älskad del i vår lilla familj och han har även charmat kattmormor och kattmorfar.
 
Tusen tack för allt det värdefulla arbete ni lägger ned, både på katthemmet och på facebooksida."
 

Alfons och Simba.
 
 
 

En hälsning från Simba och Ragnhild

Simba och Ragnhild bodde tidigare på Katthemmet Kompis men bor numera hos vår medarbetare Karolina. Karolina hälsar att de trivs och mår bra.
 

Simba och Ragnhild myser.
 

Ragnhild
 
 

Xena och Silvia är tingade

Vi kan meddela att Xena och Silvia är tingade. Xena kommer från det stora gänget med katter som vi tog in i december eftersom deras förra ägare inte kunde ta hand om dem på bästa sätt. Silvia är en av Vandas ungar. Vanda kommer från samma hem som Xena.
 

Xena


Silvia
 
 
 

RSS 2.0