Egon, Egil och Edgar och mamma Vanja

Vi förstår om ni smälter nu. Men... låt oss presentera Egil, Edgar, Egon och deras fina mamma Vanja. Vanja kom till oss tillsammans med ett större gäng katter eftersom deras förra ägare inte kunde ta hand om dem. Den 24 mars födde hon dessa charmiga killar. Vanja är född våren 2013. När Vanja kom till oss var hon försiktig men idag är hon kelig. Egil, Edgar och Egon är nyfikna och tycker om att hitta på hyss. ;-) De kan flytta vid 12 veckors ålder.
 
Vill du veta mer om Egil, Edgar, Egon och Vanja? Kontakta oss på telefonnummer 0706-07 13 90. Prata in ett meddelande med namn, telefonnummer samt vad ärendet gäller, så ringer vi upp. Det går även bra att skicka sms
 
Mamma Vanja.
 
 Det är svårt att se skillnad på dessa charmtroll... Men vi lovar, Maritha har stenkoll på vem som är vem. ;-)

Sötnosarna i Katthult

I Katthult, som är ett hus på vår gård, bor en grupp katter som vi kallar för "Arvekatterna".
 

En kvinna utanför Nybro blev svårt sjuk och hennes önskan sedan dess var att Katthemmet Kompis skulle ta hand om hennes katter efter hennes bortgång. År 2010 försämrades hennes hälsa kraftigt och hon fick svårt att ta hand om sina katter och tyvärr gick hon bort under sommaren.

 

Katthemmet Kompis kontaktades av en väninna till den avlidna kvinnan och berättade om katterna. Trots att vi egentligen inte hade plats på grund av återuppbyggnaden av vårt nya katthemmet försökte vi ändå hjälpa till då katterna annars skulle blivit avlivade.

 

Till en början matades katterna av väninnan medan vi beredde plats för nykomlingarna i vårt loppishus och en provisorisk rastgård byggdes. När katterna kom till Kompis visade det sig vara betydligt fler än vi räknat med och katterna var då både magra, mask- och skabbangripna samt okastrerade.

 

Sedan vintern 2010 bor de och de andra arvekatterna i Katthult, som är vårt lilla nya katthem som vi byggde upp parallellt med huvudbyggnaden. Alla katterna mår idag bra efter att ha blivit avmaskade och fått medicin mot sin skabb. De har också kastrerats, vaccinerats och ID-märkts samt fått god och ordentligt mat och fått ordentligt med hull.

 

Studsbollen överest och Mowgli underst.
 

Överst: Taggen. Liggande: Studsbollen.
 

En hälsning från Cindy

För några månader sedan flyttade Cindy till sitt drömhem. Vi har nu fått en hälsning från Cindy och matte Mona. Så här skriver de: "Nu har vår prinsessa kommit hem med sin första mus och lagt framför fötterna. Vi gav henne mycket beröm och många klappar för gåvan och så blev det kattgodis.
 
Hon är en klätterkatt. Upp och ner i dom höga träden med rasande fart. På kvällarna är hon trött och kelsjuk.
Hälsningar Mona och Cindy."
 
 

Upphittade katter i Örsjö, Nybro kommun

 

En hälsning från Viggo

Viggo kom till oss tillsammans med ett större gäng katter där ägarna inte längre kunde ta hand om dem på bästa sätt. I mars flyttade han till en ny familj på landet. De hälsar att Viggo mår bra och han är en mycket älskad katt. Titta vilka underbara bilder de ha skickat! :)
 
  
 
 

Stipendium till Maritha

Det är med stolthet som vi kan berätta att Maritha har fått ett stipendium på 5000 kronor av Djurskyddet i Kalmar. Pengarna kommer självklart att gå till katthemmet. Stipendiet betyder oerhört mycket för vår verksamhet och vi mycket glada och tacksamma!
 
 
 
 

Julafton på katthemmet

Förra veckan var det julafton på katthemmet. Hildes, Michelles och Turilds matte Malin hade skickat en stor kasse med mat, halsband och en massa annat smått och gott. Gissa om katterna var lyckliga?

Ett stort tack för den fina presenten, Malin!
/Katthemmet Kompis

En hälsning från Millan och Pysen

I februari flyttade Pysen och Millan till Johan och Karin i Torsås. De är numera innekatter eftersom de bor vid en trafikerad väg. Pysen och Millan flyttade till Katthemmet Kompis sommaren 2010. De kom till oss eftersom deras tidigare matte tyvärr hade gått bort.

Så här ser det ut i deras nya hem.
 
Bäst att ta skydd när matte dammsuger, tycker Millan.
 

Pysen var till en början svår att fånga på bild.
 

Skönt att sola magen.

 

Millans favoritplats är i servettlådan på matbordet.
 

Pysen och Millan sover för det mesta ihop i favoritfåtöljen.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

En hälsning från Tilly och Teddy

För en tid sedan flyttade Tilly och Teddy till ett gemensamt hem. Så här skriver deras matte i ett mail:

"Nu har kissekatterna varit hos oss i två veckor. Dem mår bra o är riktigt busiga av sig, jaga skosnöre gör dem mer än gärna. Att bli kliad på magen är nog det bästa dem vet. :) Skickar med lite bilder på dem."
 
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0