En dröm

Vill du ge din katt en lyxig present? Då kanske denna säng kan vara något? Finns i färgerna rosa, mint och benvitt. Pris? 995 kr inkl frakt. Levereras till dig inom cirka en vecka. Finns hos Cattio. Så... passa på!


Bild från Cattio





Fest i Katthult



Så här såg det ut i Katthult tidigare idag. Veckan har bara börjat men både Lotta och Maritha var överens om att katterna skulle bjudas på lite extra gott. Mums, godis är alltid uppskattat! (Oavsett veckodag.)


Chefen sköter sig


Foto: Elin Thornberg

Kelgrisen Kickan ville såklart stå i centrum när Maritha intervjuades av Avtryck. Att katterna får den mesta uppmärksamheten är självklart för Maritha. Hon hävdar att de gör sig bättre på bild. Jag tror å andra sidan att Maritha börjar vänja sig vid media. Någon mediaträning är inte aktuell för tillfället. Chefen sköter sig bra.


Stort behov av en rörmontör

Vi är i stort behov av en rörmontör i närheten av Nybro som kan hjälpa oss. Invigning av katthemmet kan inte ske förrän de sista pusselbitarna är på plats.

Vet ni någon rörmontör som kan och vill hjälpa oss? Tveka inte att höra av er!
Tfn till Maritha: 0706-07 13 90. Lämna ett meddelande eller skicka ett sms om Maritha inte svarar.



PRO-möte

Idag var chefen (Maritha) uppe med tuppen. För Lucky, Petronella, Rembrandt, Kopian och Lisas del började dagen med blötmat med smak av tonfisk. Till det serverades som vanligt torrfoder och vatten. När magarna var mätta drog Lucky, Rembrandt, Petronella, Kopian och Lisa igång årets första PRO-möte. Veteranerna Rembrandt, Kopian och Lucky hälsade nykomlingen Lisa välkommen in i gemenskapen. När klockan hade passerat 15.00 var de fortfarande inte klara. Enligt Sonny, som sägs bli nästa medlem (?), ska den äldre generationen får mer att säga till om på bygget. Vi får väl se hur det blir med det. (Som "optimistern" Chester brukar säga.)


Ordförande Rembrandt Fernström.


Rembrandts sambo Lucky.


Nykomlingen Lisa.


Mysiga Petronella.


Bantarkungen Kopian.

I väntan på invigningen...


Foto: Elin Thornberg

Tills dess pryder vår fina skylt familjen Fernströms husvägg. Bilden togs av Elin Thornberg, student vid Linnéuniversitetet, som tillsammans med Hanna Glössner gjorde ett reportage om Katthemmet Kompis för ett par veckor sen. Hanna och Elin skriver en webtidning som heter "Tidningen avtryck".

Lisa drömmer om ett eget hem



Söta Lisa flyttade från Kompis för ca 3-4 år sedan men när hennes husse somnade in förra året fick hon flytta tillbaka till oss. Hon saknar sin husse som hon stod mycket nära. Lisa är kelig, glad och nyfiken. Hon är nio år och är kastrerad, vaccinerad och id-märkt. Hon vill komma till en ny familj som kan ge henne kärlek, värme och glädje.

Vill du träffa Lisa för att lära känna henne? Kontakta Maritha på telefon: 0706-07 13 90.
Telefontider: Måndag och torsdag: Kl 16.00-19.00. (Övriga tider håller vi stängt.)




10 % rabatt hos Kattfamiljen


Slaget om tronen

Ajdå! Några dagar efter inlägget om Gösta Gigolo meddelade Maritha att slagskämpen Chester blivit sjukskriven. Anledningen? Han stod inte ut med att Gösta G fick uppmärksamhet. Metod? Catfight. Resultat? Omplåstring hos veterinären. Vinnare? Gösta Gigolo. Grattis GG! Och krya på dig, Chester! (Att du aldrig lär dig!) ;-)


Gösta Gigolo


Chester

"Jag lever för mina katter..."

Elin och Hanna läser på Linnéuniversitet och tillsammans driver de en webbtidning. Förra veckan gjorde de ett reportage om vårt katthem som ni kan läsa här.


Till minne av Kompis



Vår vän Wikki har gjort denna bild på vår älskade Kompis som tyvärr lämnade oss för några år sen. Vi saknar honom oerhört mycket men han finns i våra hjärtan - som en ängel.
Tack Wikki! Bilden är gjord genom Catoonizer.

Utdrag ur bloggen den 9 december 2007:
Kompis kom som hittekatt till Maritha och Sonny för elva år sedan. Från allra första dagen var han en riktig vän, en riktig kompis. Och han var älskad av alla i familjen. Han måste ha levt ett tufft liv, vår älskade Kompis. När han dök upp vid deras lägenhet i Nybro en dag för elva år sedan, var han mager och i dåligt skick. Och han skrek på hjälp.

Från allra första stund växte en kärlek till honom. Och den var stark. Och den skulle vara för evigt. Det var vad Maritha sa till honom den dagen. Och han trodde på henne. Maritha höll sitt ord.
Kompis var en kelig, charmig och vänlig katt, som aldrig skulle göra någon annan illa. Det var därför vi valde att döpa katthemmet efter honom. 







 

Övergiven?



För ett par veckor sen berättade jag om Gösta Gigolo. Han dök upp på gården förra året. Kanske är han född hemlös eller blivit övergiven? I alla fall, Gösta Gigolo är en riktig snygging. Han är så stilig! Han liknar Chester, som tror att han är kung på bygget och det verkar som att han har fått konkurrens på tronen. Lotta berättar att Gösta Gigolo börjar få förtroende för dem. Kortet är taget på tre meters avstånd och vi håller tummar och tassar för att Lotta och Maritha snart kan klappa honom. :-)





Dagens finaste



Denna kommentar är tillägnad vår pensionär Rembrandt. Jag tycker det är så fint skrivet.

"Älskade Remme! Jag blir alldeles varm i hjärtat när jag tänker på dig och det gör jag ofta. Efter 20 år i kattvärlden med både hitte- och raskissar är du en av mina absoluta favoriter. Jag önskar dig ännu några goda år med mycket mys och kärlek.

Puss på nosen."

Tine




Husse flyttade utomlands

Jag har tidigare berättat om Kitten och Nästan. Deras husse har nu flyttad utomlands och de behöver därför ett nytt hem. De är utekatter, mycket sociala, trevliga och gosiga. Båda är runt 7 år och kastrerade, vaccinerade samt ID-märkta.

Vill du träffa Kitten och Nästan för att lära känna dem? Kontakta Maritha på telefon: 0706-07 13 90.
Telefontider: Måndag och torsdag: Kl 16.00-19.00. (Övriga tider håller vi stängt.)


Nästan


Kitten


RSS 2.0