King Kong har flyttat

King Kong, som har bott i ett av våra stödhem, har flyttat. Han har flyttat ut på landet och blivit kung. Stoltare kan han inte vara.

image544
King Kong är en riktig "kattkatt", enligt Melker, fem år.


Kopian bantar

Bloggen har varit "död" de senaste dagarna. Ni får skylla på mig. Jag har jobbat mycket med tidningen, dessutom har det inte hänt så mycket på Katthemmet Kompis. Men nu har det vänt. Den första nyheten är att Marithas katt, Kopian, går på diet. Han är för fet och behöver tänka på figuren.

Maritha:
Han får bara lite burkmat nu. Sedan äter han bara torrfoder. Han får ingen mat vid bordet.
Jag: Ojdå, men äter han inte upp de andra katternas blötmat?
Maritha: Nä, jag ställer blötmaten på bänken i köket, så får de andra katterna äta där.
Jag: Men då hoppar väl Kopian upp dit?
Maritha: Naj, det kan han inte. Han är för fet.

image543
En rund och go Kopian.


Caprice har blivit biten av en räv

För snart två veckor sedan hände det en tråkig sak på katthemmet. Caprice, även kallad "Skräcken", har blivit biten av en räv. Det finns nämligen många rävar i skogarna kring katthemmet.
Maritha hittade henne svårt skadad. Hon kunde inte stödja på sitt ena ben, så Maritha körde henne till veterinären Satu Kärna på Öland. Satu tror att Caprice har lyckats försvara sig mot räven, kanske att hon klöste till när räven högg tag i henne. Caprice har opererats och vilar nu ut hemma i Svalehult.
Jag vill tillägga att Caprice är Maritha och Sonnys egen katt. Hon tillhör alltså inte katthemmet. Ingen av katterna som bor på katthemmet får går "lösa" ute. De har däremot tre rastgårdar att traska runt i.

Det är bra att fylla år

Den 15 maj fyllde Maritha år. Det firade katterna med torkad torsk och tonfisk. Maritha önskade sig inget på sin födelsedag, däremot var gåvor till katthemmet välkomna. Och idag meddelade Maritha att två Ölandskatter (Maritha sa namnen, men jag kommer inte ihåg dem...) har skänkt 300 kronor till vårt katthem. Detta var en födelsedagspresent till Maritha. Kul!
Jag är glad att jag skrev, mot Marithas vilja, att hon fyllde år. Det tjänade katterna 300 kronor på. Det kan ju bara inte bli bättre. ;)

Bianca är tingad

Det går bra för vårt katthem just nu. Bianca blev tingad idag. Det känns väldigt bra för Bianca har bott på katthemmet sedan hon föddes. Alla hennes syskon fick hem relativt snabbt, men inte Bianca. Därför är vi extra glada idag. Hon är snart ett år gammal.

image542
Söta Bianca.

Är en bondkatt värd mer än en människa?

Marie Söderqvist har skrivit en krönika om att hon inte förstår varför det finns människor som väljer att skänka pengar till hemlösa katter än till exempelvis Läkare utan gränser.

Håller ni med Marie?

Stella har fått ett hem

Mysiga Stella har fått ett eget hem. Stella har bara bott på katthemmet ett par månader och ska nu flytta till sina nya ägare. Visst är hon riktigt söt, Stella?

image541

Kopian äter ekorrar till middag

Marithas och Sonnys katt, Kopian, tycker om ekorrar. Idag fångade han en söt liten ekorre som han glatt mumsade i sig. Maritha var inte lika glad. Kopian verkar i vilket fall som helst inte bry sig om vad hon tycker. Han tänker fortsätta jaga fåglar, möss, råttor och ekorrar. Men den stora frågan är; Hur lyckas Kopian FÅNGA en ekorre? Han är ju väldigt stor och det borde väl inte vara så mycket fart i honom?
Jodå, Kopian fixar det mesta. Bara det handlar om mat.

image540
En rund och go Kopian.

En olycka händer så lätt...

Det har hänt en olycka på katthemmet idag. Maritha har fått en kattklo i tummen. Igen. Denna gång var det hennes egen katt, Fläcken, som stod för attacken. Fläcken är inte på något sätt aggresiv eller sur i vanliga fall. Men idag var hon det. Chester bråkade med Fläcken och Maritha ville skydda Fläcken genom att bära in henne i huset. Och det gick som det gick. Ikväll hade tummen svullnat upp. Men Maritha är envis.
Jag: Du får ringa och boka en tid på vårdcentralen imorgon.
Maritha: Naj, det har jag inte tid med! Sitta där och glo en hel dag. Jag har ett helt katthem att sköta! Det går inte.

Så talar en riktig djurvän... ;)


En hälsning från Osvald Mollberg

Osvald Mollberg bodde bara på katthemmet under en kort tid. Han fick flytta till ett hem väldigt snabbt. Här kommer en hälsning från honom.
Han är en stolt, ståtlig och matglad kille som har blivit lite kraftigare.
Vi tror att han kanske varit innekatt i sitt tidigare liv (?), fast han gillar också att ströva runt i trädgården en stund  då och då. Han är aldrig långt borta och nu i veckan fångade han sin första mus - vad vi har fått se i alla fall!
Mollberg tar det mest med ro och han gillar också att softa på uteplatsen och kolla in vad som händer... Mjau mjau från Mollberg som bor i Smedby utanför Kalmar.

image538
Osvald är en riktig skönhet.

image539

Lisa är tingad

Det var flera personer som var intresserade av att köpa katt av oss under Öppet hus igår. Lisa blev tingad. Hon förälskade sig i sin nya ägare direkt! Härligt. Under veckan kommer det flera personer och tittar på våra katter. Håll tummarna för att någon hittar sin drömkatt!

Dagens resultat!

Äntligen! Här kommer dagens försäljningsresultat vid Öppet hus; 8656 kronor. Alla pengar kommer att gå till katthemmet.

Öppet hus - dagen i bilder!

Här kommer några bilder från Öppet hus. Jag har ännu inga uppgifter på hur mycket pengar katthemmet fick in till sin verksamhet. Men det kommer kanske under kvällen eller morgondagen. Vi vill tacka alla som besökte oss idag! Tack vare er kan hemlösa, oönskade och vanvårdade katter få en andra chans i livet! Tack!

image526
Lotteriet var populärast. Här är det blekingeborna som har hittat till katthemmet. Och till lotteriet. Cecilia var dock besviken, hon köpte 45 lotter, och inte en enda vinst... :(

image527
"Har vi vunnit?" Kalle hjälper Melker att kontrollera om han har vunnit och det gjorde han! En flaska att sätta vin i.

image528
En stolt vinnare! Melker, 5 år.

image529
Café Kompis. Ett supermysigt café som erbjöd både kakor, läsk, kaffe, korv och våfflor.

image530

image531
Våfflorna var kalasgoda!

image532
Mums! Sonny hade gjort ett riktigt bra jobb med våffelsmeten! Han får dagens guldstjärna.

image533
Det fanns halsband till salu.

image534
Och hembakade kakor!

image535
Tipspromenad. Frågorna handlade om katter, såklart.

image536
Paus. Det fanns även tid för att läsa Aftonbladet...

image537
Tack och hej. Sonny tackar alla kunder för en trevlig och lyckad dag!

Öppet hus!

Jippi! Idag är det Öppet hus på katthemmet! Besök oss gärna! Det skulle vara roligt om någon av våra katter fick ett hem. Violetta, Doris och King kong kommer att charma alla! De är jättesöta! Nu ska jag rusa till Kompis! Hörs ikväll alla kattvänner!

Öppet hus imorgon!

Imorgon söndag är det äntligen dags för öppet husKatthemmet Kompis! Det ska bli jätteroligt! Familjen Fernström har laddat i flera veckor. Vi hoppas att det kommer många och besöker oss. Tänk på att varenda öre går till vårt katthem! Välkommen!

Tack för publiciteten Nybro!

Oj, se här. Nybro kommun länkar från sin hemsida till vårt katthem! Visst blir man glad! Heja Nybro!
Ni ser länken längst till höger.

Storstädning på katthemmet

Idag har Maritha och Gun storstädat katthemmet. Hur det har gått har jag dock inga uppgifter om. Men jag antar att det har gått alldeles utmärkt. Maritha brukar säga att Gun gör ett fantastiskt jobb. :)
För er som inte vet vem Gun är kan jag berätta att hon är stödhem till tre av våra katter, Violetta, Doris och King kong.

Dilba - numera Semla

Det var inte speciellt länge sedan som Dilba flyttade från katthemmet. Hon heter inte längre Dilba utan Semla. Så här berättar hennes matte Monica.

Efter att förälskat oss i Dilba, som numera heter Semla, vid första ögonkastet har denna förälskelse blivit äkta kärlek. Hon är redan en fullvärdig familjemedlem i vårt hem, och det känns som om vi har känt henne betydligt längre än de 5 dagar hon har förgyllt våra liv.
Till en början var hon och vår "gamla" katt Bubben lite avvaktande mot varandra. De gick runt här i lägenheten och spanade på varandra på behörigt avstånd. Numera jagar de varandra runt, runt i lägenheten :)
Vi har märkt att Semla är ett riktigt matvrak! Hon äter sin egen mat, kollar i Bubbens matskål om det finns nåt gott där och hon sitter alltid nära oss när vi äter om det skulle vara så att en godbit skulle kunna undvaras :) och så fort vi går ut i köket kommer hon efter för att kolla om det vankas mat.
Semla har även provat på livet utanför lägenheten genom att sitta med oss på uteplatsen och sola. Det var spännande så länge hon satt i knät på matte eller husse, men när selen kom på var det inte kul längre, så det är något hon får vänja sig sakta vid.
Igår var hon hos veterinären och fick sin andra spruta och hon var så duktig så!
Semla sover alltid i vår säng på natten och tycker om att gosa och kela. Hon verkar trivas i sitt nya hem och vi är så tacksamma över att ha fått lära känna henne och ser fram mot många år tillsammans!
Vi hörs snart igen!
Hälsningar från oss i Växjö,
Monica, Johan, Bubben och Semla.

image523
Semla trivs alldeles utmärkt i sitt nya hem.image524

Marithas present

De här söta kakburkarna fick hon av oss på sin födelsedag. Hrm... men gav henne dem redan i söndags. Jag tänkte direkt på Maritha när jag såg dem. Hon älskar nämligen godis och kakor. :)

Grattis Maritha!

Hipp hipp hurra för vår chef idag! Hoppas du får många goa bullar och lite grädde! Torsken serverar vi!
Grattis på den stora dagen önskar katterna på Katthemmet Kompis.
PS Maritha hälsar att hon inte önskar sig några paket däremot är gåvor till katterna hjärtligt välkomna.

image522
Så här ser vår födelsedagsflicka ut.

Den stora dagen börjar närma sig...

Och vad kan det vara? Vad innebär den stora dagen egentligen? Det får ni kanske veta imorgon...
Katterna förbereder för fullt! Inget får gå snett! ;)

Glassa

image521
Titta så fin Glassa är! Hon är inte lika blyg längre utan vill gärna vara med där allt händer. Hon är en jättehärlig kattflicka!

Fördelarna med att kastrera sin katt

Kastrera katten

Om du kastrerar din katt kommer det inte att födas oönskade kattungar. Hankatten stannar oftast hellre hemma än strövar omkring efter löpande honor. Dessutom blir katterna oftas mer lugna och harmoniska. En annan anledning till att man bör kastrera sin katt är att man hjälper till att höja kattens status eftersom det blir färre hemlösa och oönskade katter som ingen vill ha. I synnerhet i städerna är det många som irriterar sig på hemlösa katter som får lida för människans ansvarslöshet.

Huruvida en kastrerad hankatt klarar sig i slagsmål gentemot en okastrerad hane beror mer på kattens personlighet och psyke än att den är kastrerad.
Text: Carola/Katthemmet Kompis


Två stora händelser!

Det händer en massa spännande saker på katthemmet denna vecka. Den ena saken får jag berätta, den andra får jag egentligen inte skriva om! ;) På söndag är det Öppet hus på katthemmet. Missa inte det!! Det var den ena.

Kan ni gissa vad det är för stor dag denna vecka? Som är värd att fira?


Mulliga Kopian

Japp, han är mullig, vår kära vän Kopian. Eller Ko-pian som Maritha brukar kalla honom. Kopian är Maritha och Sonnys egen katt. Han är den första katt man ser när man kommer till katthemmet. Så fort han hör en bil går han fram och vill ha mat. Han tar varje chans han får. Detta kan bero på att han som liten var väldigt mager och fick kämpa för att överleva. Sådant sätter sina spår, även hos en mullig katt som söta Kopian.

image519

image520

Solflickan Petronella

image518
Petronella myser i sin brassestol. Petronella är cirka sju år gammal. När hon kom till oss var hon blyg och osäker. Idag älskar hon att bli klappad. Visst är hon söt när hon glassar sig i värmen?

Sonny och potatismjöl

Vid middagen reste sig Sonny för att gå in i huset och hämta salt. När Maritha fick syn på Sonnys rygg ropade hon:
"Sooooony, du är ju röööd på ryggen! Det blir potatismjöl ikväll."
Kalle och jag: Potatismjöl?
Maritha: Det smetar jag in Sonny med för det hjälper när man har bränt sig i solen.

Dagens soltips! Smeta in din sambo med potatismjöl om han eller hon har bränt sig!


Tälten är på plats

Det är mycket som ska fixas inför Öppet hus den 18 maj. Gräset ska klippas, tälten ska upp, kakor ska bakas, telefonsamtal ska ringas. Idag satte vi upp två tält. Ett tält där vi ska ha loppisprylar och det andra, det stora tältet, där Café Kompis kommer att ha sitt. Vi har slitit som djur. Till mat blev det grillat kött och det var Sonny som stod för matlagningen. När vi skulle åka sa Maritha "Skriv på bloggen att jag tycker att ni har varit duktiga!"
Så nu har jag skrivit att Kalle, Sonny och jag har varit duktiga.

image509
Kalle har blivit satt i arbete. Till vänster kan vi se att Maritha och Sonny försöker smita undan... ;)

image510
Maritha och Sonny diskuterar var tälten ska stå. Marithas röst vägde tyngst.

image511
Det här är ett bord. På Katthemmet Kompis har man sina egna lösningar. "Det behövs bara en duk, sen är det klart!" förklarade Maritha. På bordet ska det stå loppisprylar.

image512
Loppistältet är uppe, men visst ser Maritha lite fundersam ut?

image513
Dags att sätta ihop det stora tältet.

image514
Taket är på plats.

image515
Maritha arbetar.

image516
Maritha sätter upp taket.

image517
Yes, strax klara! Välkomna till Katthemmet Kompis den 18 maj!

Den nya rastgården

Typ halva Nybro och 0,1% av Lyckebyborna har hjälpt Maritha och Sonny med katternas nya rastgård. Katterna mår som prinsar och prinsessor när de får gå in och ut som de vill. Igår hjälpte Mia och Tobias dem med det sista på rastgården. Även Mia har lärt sig och förstått att Sonny och Maritha ska plåtas till bloggen. Utan att jag behövde säga det. Bra jobbat Mia! Här kommer Mias kort från gårdagen.

image503
Mia granskar Maritha och Sonnys arbete.

image504
Katterna inspekterar den nya rastgården.

image505

image506

image507

image508
Den nya rastgården. Sammanlagt finns nu tre rastgårdar på Katthemmet Kompis. Plus fyra frigående som står på tomten. Den femte skulle alltså byggas idag...


Förvirrat läge

Förra veckan sa Maritha att Kalle och Sonny skulle bygga ännu en rastgård, alltå en liten enkel som några av katterna skulle vara i på dagarna. När vi kom till katthemmet idag skulle vi inte alls bygga någon rastgård. Och även om vi skulle ha gjort det, så skulle varken Pascal eller Lilo få gå i den.
"Nä, Pascal har flyttat för länge sedan. Och Lilo bor i karatän."
Det ska tydligen vara förklarningen till varför vi inte byggde en rastgård idag.

Kompis imorgon igen!

Imorgon ska vi åka till Kompis - igen. Två gånger på en vecka är mycket. I alla fall för oss som bor cirka åtta mil därifrån. Kalle har lovat att hjälpa Sonny med att bygga ännu en rastgård. Ja, ni hörde rätt, familjen Fernström ligger inte på latsidan. Det har inte vi heller gjort. Jag har gjort fyra halsband till Öppet hus och så ska vi baka chokladkakor.
Jag: Vilka katter ska få gå i den rastgården?
Maritha: Det får bli Lilo, Stitch och Pascal.


Smakprov

image500

image501


image502

Några av de halsband som kommer att finnas till försäljning på Öppet hus den 18 maj. Alla pengar för sålda halsband går såklart till katthemmet.

Halsband till Öppet hus

image499

Detta halsband finns att köpa på Öppet hus som Katthemmet Kompis har den 18 maj. Det kommer även finnas andra halsband, men också armband. De kommer att finnas i färgerna blått, rosa, turkost och lila.

Smycken

Nu har jag suttit i två timmar och pysslat ihop ett halsband som ska säljas på Öppet hus den 18 maj. Resten ska jag göra klart imorgon. Då kommer jag dessutom att få ännu fler pärlor på posten. Maritha säger att det är bra att jag är sysselsatt. Så att jag inte blir så rastlös. "Kom hit och jobba med dig!", säger hon.
På söndag åker "gubben" och jag till Kompis för att arbeta. Det gör vi ju inte annars. I alla fall inte med kroppen. ;)

Vill du ta hand om Robinson?

Robinson har blivit så vacker! Det riktigt strålar om honom! Ha har haft det väldigt tufft i sitt liv och skulle vilja komma till en matte eller husse som har mycket tålamod. Är du intresserad av att bli hans nya ägare?
Kontakta Maritha på Katthemmet Kompis. [email protected]
Titta gärna in på vår hemsida.

image497

image498

Joline och Isadora är tingade

En glad nyhet! Joline och hennes mamma Isadora blev tingade ikväll. Fira med oss! :)

image495

image496

Dagens skönaste stil

Katta får stå för dagens skönaste stil. Här sitter hon i rastgården och tvättar sig. Kolla in charmtrollet!

image494

Rastgård, pannkakor, städning och sol

En dag hos familjen Fernström kan börja och sluta hur som helst. Man vet med andra ord inte vad som kan hända, för allt kan hända där. Dagen har i alla fall varit väldigt trevlig. Kalle har hjälpt Sonny med rastgården till katterna som bor i karantän. De jobbade jättehårt, våra pojkar.
Cecilia och jag dammsög katthemmet. Och jag skurade deras ugn. Jag hoppas att Maritha blev nöjd.

Vi blev bjudna på pannkakor. Jag kallar i alla fall detta för pannkakor. Maritha säger att det heter plättar. Vad säger ni, är det pannkakor eller plättar? För mig är plättar något smått.

image490
Pannkakor eller plättar?

image491
Mmm... kom och lukta på mina pannkakor, tänker Maritha... ;)

image492
"Pojkarna" arbetar. Fertnström på marken och "Karlsson" på taket. Ett utmärkt team.

image493
Maritha kontrollerar så att Kalle och Sonny sköter sitt jobb.

Härliga Lotta

Lotta heter denna trevliga och härliga tjej som hjälper oss i katthemmet på tisdagar och torsdagar. Duktig är hon också, enligt säkra källor. Katterna tycker jättemycket om henne. Hon har till och med lärt sig namnen på alla utom Shy, Sky, Memphis och Fleur. Och vi förstår henne, de ser alla likadana ut. Det är rena gåtan att lära sig namnen på dem. Annars får Lotta en guldstjärna! Och en "tummen upp".


image489

Grace och Kelly flyttade idag!

Idag fick Grace och Kelly lämna katthemmet. De ska flytta ut på landet till en tjej som heter Cecilia. De verkar inte ha något emot att flytta. Ju större utrymme desto bättre för dem. Tjejerna var jätteduktiga på bilresan hem. Och de prata hela tiden. Fast vi förstod inte ett ord av vad de sa. Maritha brukar säga att de bräker.

image487
Sista kortet på Grace innan hon flyttade från katthemmet.

image488
Kelly gosade i gräset i förmiddags.

Kompis imorgon

Imorgon bär det av till katthemmet för vår del. Jag ska visa Maritha mina pärlor, ta kort på katterna, sopa och Kalle ska hjälpa Sonny med rastgården. Dessutom ska Cecilia hämta hem Grace och Kelly. Det kan bli en spännande dag! Nu ska jag hoppa i säng med mina troll. Sov gott alla kattvänner!

Gris i byttan

Alldeles nyss pratade jag med Maritha. Jag skulle fråga vilka kakor som skulle vara till salu på Öppet hus. Sonny svarar efter 25 signaler, och med andan i halsen.
Jag: Hej, det är Jenny. Har du frun där?
Sonny: Ja, men hon står med grisen i byttan.
Jag: Vad gör ni, sa du?
Sonny: Det ligger en halv gris i kastrullen. Hönsen ska ha den.

Så nu vet alla vad familjen Fernström gör en helt vanlig söndag i maj.


Vad ni kan shoppa på Öppet hus

Söndagen den 18 maj är det Öppet hus på Katthemmet Kompis. Då hoppas vi att så många kattvänner som möjligt besöker oss. Följande finns att shoppa hos oss:

Kattprylar, så som glaskatter, halsband, koppel, vykort, muggar, leksaker, klistermärken och diverse konstglas från kända konstnärer m.m.

Loppisprylar. Maritha och Sonny äger förmodligen Smålands största loppisutbud. 

Hembakat: Chokladkaka (hemligt recept...), chokladbollar, kärleksmums, kanelbullar, banankaka, sockerkaka, brödbullar, pajer, muffins och lite andra småkakor.  

Lotteri: Lotter finns att köpa!Nu kan du köpa T-shirt hos Katthemmet Kompis Fina vinster utlovas!

T-shirts: T-shirts med katthemmets logga.

Katter: Alla katter är till salu, utom Marithas egna.

Halsband: Halsband i många färger och former.

Välkomna till oss på Katthemmet Kompis!
Maritha och kakrecept

Idag fick jag ett mail från Katarina, som hjälper till i katthemmet på onsdagskvällarna. Rubriken på mailet var "Maritha". Först blev lite osäker, vad ville Katarina mig? Hade hon en hemlis om Maritha? När jag öppnade mailet fick jag se följande:

Katarina och Maritha diskuterade priserna på de olika kakorna till Öppet hus som äger rum på katthemmet den 18 maj. Plötsligt säger Maritha:
Maritha: Din syrra skulle ju baka svärmorsrutor! Undrar vad vi kan ta för dem?
Katarina: Öh? Eh... Maritha vad säger du? Svärmorsrutor?

Maritha menade tydligen kärleksmums. Varken Katarina, katterna eller jag har hört talas om svärmorsrutor. Låter ju faktiskt inte gott heller. Är det någon som har recept på svärmorsrutor där ute, hör av er! Katarinas syrra har lovat att baka dem! :)Bloggar du om dina katter?

Bloggar du om dina katter eller har du kanske en så smart katt som gör det själv? Gör gärna ett tassavtryck i vår blogg! På kvällarna vill katterna på katthemmet gärna göra något annat än att bara äta, bajsa och titta på teve. De vill läsa ännu fler kattbloggar! Tipsa dem, tack! :)

Bloggtips till alla kattälskare!

Ni kommer att bli förälskade i Lindas härliga katter. Titta in hos dem här.

Gurkan och Maja är två busiga bengaler som hittar på en massa hyss.

Och så vår vän Naken, som vi diggar till tusen.

Lilla söta Kattastrof avgudar vi också.

Vad du bör veta om Katthemmet Kompis

För ett tag sedan fick vi fylla i en svarstalong som Hittekatter i fokus hade skickat ut till alla katthem i Sverige. Under kommande vecka kommer vi att publicera våra svar, några i taget. Vill ni läsa alla våra svar går det bra att titta in på Hittekatters hemsida.


Vad heter hemmet?

Katthemmet Kompis. Namnet Kompis kommer från en av våra första hittekatter. Kompis var en sann och trogen vän som alltid var snäll mot alla. Tyvärr lämnade han vår jord förra året efter en längre tids sjukdom.
Var ligger hemmet?

I Svalehult, en mil utanför Nybro i Småland.
Hur många arbetar hos er? Finns det fastanställda?

Det är Maritha och Sonny som äger och sköter katthemmet helt ideellt. Några gånger i veckan kommer några tjejer och hjälper till på katthemmet. Vi får också hjälp från flera personer när vi har öppet hus. Carola sköter vår fina hemsida. Engla på Hittekatter ifokus skriver i vår blogg. Alla ställer upp ideellt.
Får ni bidrag från kommunen?

Nej, vi får ingenting.
Hur många medlemmar har ni?

Vi har inga medlemmar, däremot kan man bli kattfadder, vilket innebär att man skänker en frivillig summa pengar när man vill och kan.
Är ni anslutna till någon annan organisation?

Nej, det är vi inte.
Hur många katter förmedlar ni ungefär varje år?

2007 förmedlade vi 97 katter.

Stora rastgården
Den stora rastgården ligger på baksidan av katthemmet. Rastgården är på 176 kvm.


Zeke vill flytta!

Zeke behöver flytta från katthemmet och gärna till en matte/husse på landet. När Zeke kom till katthemmet var han rädd och osäker. Idag tycker han om att få kel och han buffar gärna på Maritha. Vill du veta mer om Zeke? Skicka ett mail till Maritha, [email protected]
Läs mer om Zeke på vår hemsida.

Zeke
Zeke charmar de flesta!

En hälsning från Nasse

Idag fick jag ett trevligt mail från Nasses ägare. Nasse bodde aldrig på katthemmet, utan i ett av våra stödhem. Men tillhörde såklart katthemmet. Hans matte Iréne berättar:

"Vi hämtade Nasse 10 april. Han har funnit sig väl tillrätta. Han smet ut genom dörren första veckan och var borta 3 dagar men kom tillbaka som om inget hänt. Var sen inne ytterligare någon vecka innan han lärde sig gå i kattluckan. Är nu ute och går egna turer. Tar hem ca 2-3 möss per dag. Tyvärr tar han in dom men vi är vana sen tidigare. Leker i trädgården med nya kompisen Misse 18 år. Har blivit mer van vid oss i familjen och ligger nu gärna i knäet och kelar. Gillar att bli kammad. Har tagit dotterns rum i besittning som sitt men hon delar gärna med sig. Han har verkligen vunnit allas hjärta och vi gillar honom skarpt."

image485
Nasse tycker om att lukta på blommor...

image486

Dilba har flyttat till Växjö

image483

Dilba
har inte bott på katthemmet så länge. Idag fick hon redan flytta till sin nya familj som bor i Växjö. De fastnade för henne direkt. Maritha var jätteglad när hon ringde och berätta den trevliga nyheten. Nu hoppas vi att Dilbas nya ägare gör ett tassavtryck här för att berätta hur det går för henne.

image482


Ny rastgård

image481

Katterna kommer att få ännu en rastgård. Sonny har snickrat ihop detta konstverk. Och när det är klart kommer det att bli kalasfint! Lita på det. Katterna som bor i katthemmet har två rastgårdar, en stor på baksidan och en liten på framsidan. Den rastgård som Sonny bygger nu är till katterna som bor i karantän. Jag vet inte om Sonny har någon tidsplan då allt ska vara klart. Kanske blir den klar redan till öppet hus som är den 18 maj?
Vi håller tummarna för det.

RSS 2.0