Vem kan hjälpa mobbade Morgana?Akut! Morgana
är en mysig kattflicka som tyvärr blir mobbad av Tassi, Toola, Mimmi och My. Hon söker därför ett hem akut.

Morgana är en söt svartvit kattflicka som söker nytt hem. Hon är född 2009 och har bott på katthemmet sedan sommaren 2010 då vi tog hand om ett antal katter. Morgana är kelig, lekfull och mycket social. Hon är kastrerad, vaccinerad och ID-märkt. Fungerar som både inne- och utekatt.

Vill du öppna din dörr för underbara Morgana och ge henne all den kärlek hon önskar? Kontakta Maritha på telefon: 0706-07 13 90. Prata in ett meddelande på telefonsvaren med namn, telefonnummer samt vad ärendet gäller så ringer hon upp. Det går även bra att skicka sms.


Totte och Knotte har flyttat till Öland

Tidigare i veckan flyttade syskonparet Totte och Knotte till en familj på Öland. Vi önskar våra charmtroll lycka till!


Knotte och Totte blir ölandsbor.

Upphittad katt i Nybro

Uppdatering: Dagen efter vårt blogginlägg hörde kattens ägare av sig till Fredrik.

Upphittad katt, Grönvägen i Nybro.


Igår, den 22 februari, tog Fredrik hand om en mager svartvit kattpojke (ca 1 år) på Grönvägen i Nybro. Han har en vit fläck på svanstippen. Katten är tillgiven, men mager. När han hittades bar han ett reflexhalsband som verkar vara relativt nytt. Okastrerad och ingen ID-märkning.

Vet du vem som äger denna skönhet? Kontakta Fredrik på 0706-72 27 19.Efterlysning! (Oknö, Mönsterås)

Efterlysning! Oknölundsvägen på Oknö, Mönsterås.

Ronja försvann från Oknösundsvägen på Oknö, Mönsterås, den 8 augusti 2011. Personen som passade henne bor inte längre kvar i området, men det är möjligt att Ronja fortfarande finns kvar på Oknö.

Ronja är 8 år, väger ca 5 kg och har gråsvart huvud och rygg, brunröd på kinder och sidor, vit över hals, bröst, mage samt framtassar. Hon är tatuerad i vänster öra med nummer S6500, bär ett rött halsband med Agriabricka. Snälla hör av dig till Nina Forsberg: 0768-99 95 07 eller 0465-40 95 90 om du har information om Ronja.


Morris har levt ett tufft liv

Snälla Morris bor hos vår medarbetare Katarina som också är vårt stödhem. Morris hittades utanför en förskola då hon och kämpade med att hitta mat i soporna. När hon flyttade in hos Katarina åt hon allt hon kom över. Hon hade inte sett mat på väldigt länge. Trots att det fanns kattmat i skålarna försökte hon äta rester ur kastruller. Efter ett tag insåg hon att hon inte behövde kämpa med att få mat och förstod att maten i kattskålarna skulle räcka. Idag är hon rund om magen och behöver aldrig vara hungrig.

Hos Katarina har Morris möjlighet att gå men håller sig helst inomhus och fungerar därför bra som innekatt. 
Hon är en snäll, kelig och charmig tjej som gärna ligger på rygg med magen i vädret. Morris är 7 år och är kastrerad och vaccinerad.

Vill du veta mer om fina och härliga Morris? Kontakta Maritha på telefon: 0706-07 13 90. Prata in ett meddelande på telefonsvaren med namn, telefonnummer samt vad ärendet gäller så ringer hon upp. Det går även bra att skicka sms.


Morris älskar att bli kelad.På turné med Maritha och Lotta

I veckan har Lotta och Maritha varit på turné. De har besökt Charlie och Tilda och deras matte Ellinor. De har också hälsat på Zingo som flyttade för ungefär ett år sen. Så här berättar Lotta om turnén:

Vi, Maritha och jag, har varit och hälsat på hos Charlie och Tilda som bor med hunden Benno och matte Ellinor. Charlie har funnit sej väl tillrätta, Tilda är lite blyg än men hon kom ut från sitt favoritställe i köket och hälsade på oss. Charlie har tagit komandot över familjen om matte låter saker stå för länge framme som inte ska vara där ja då markerar han att detta ska bort Han har också en joggingrunda från sovrummet ut i hallen in i vardagsrummet och tillbaka varje kväll tar han några rundor.

Vi var också och hälsade på hos Zingo som flyttade för drygt ett år sedan. När vi kom tittade han misstänksamt på oss Maritha gav honom en myntamus som han kelade med ett tag, vi satte oss att dricka kaffe och matte ropade på honom men han kom inte. till slut tittade dom efter och då hade han krypit under överkastet i sängen och gömt sej. Han gick inte fram till Maritha utan han kikade på henne på håll som om att han trodde att hon skulle ta honom vilket vi ser på bilden när Maritha har honom i famnen.

Det syntes lång väg att han har det jättebra i sitt nya hem. Ibland tar matte fram selen och går ut en runda med honom och det är ju spännande, han är mycket väluppfostrad herre som går i selen utan några som helst problem.

/Lotta

Charlie myser med en myntamus.


Lotta, Charlie, Benno och Maritha.


Söta Tilda.


Maritha hälsar på Zingo.


Zingo med sin myntamus.
Zingo med matte.

Smoke och Cole föddes hemlösa

Cole är en mysig kille.

Smoke
och Coles mamma var hemlös när hon sökte efter kärlek, värme och mat hos en familj. De fortsatte att mata henne och under tiden födde hon tre ungar. Familjen beslöt sig för att behålla mamman och Smoke och Coles syster. Smoke och Cole stod på kö ett bra tag innan vi hade plats för att ta emot dem.

Smoke och Cole är födda i april 2011. De är lite försiktiga av sig men både Emma och Maritha berättar att de älskar att spinna och kela när de känner trygghet till den som klappar dem. Vi vill att de ska vara innekatter tills de känner sig trygga. Båda är kastrerade, vaccinerade och ID-märkta.

Vill du veta mer om våra mysiga killar, Cole och Smoke?  Kontakta Maritha på telefon: 0706-07 13 90. Prata in ett meddelande på telefonsvaren med namn, telefonnummer samt vad ärendet gäller så ringer hon upp. Det går även bra att skicka sms.


Smoke söker eget hem.

Nya kattungar


Totte.

Knotte och Totte (hanar) är två syskon som sedan en tid har stått på kö för att komma in på Katthemmet Kompis. Deras syster Myggan flyttade till ett eget hem i början av februari.

Kattungarna är födda i augusti 2011 och dök upp i en familjs trädgård. De är mycket keliga och tillgivna. De fungerar som både inne- och utekatter. Knottes svarta päls är underbart vacker och glansig.

Vill du öppna ditt hjärta dörr för charmtrollen Knotte och/eller Totte och ge dem all den kärlek de önskar? Kontakta Maritha på telefon: 0706-07 13 90. Prata in ett meddelande på telefonsvaren med namn, telefonnummer samt vad ärendet gäller så ringer hon upp. Det går även bra att skicka sms.

Text: Carola, webmaster/Katthemmet Kompis


Knotte.


Sylvester är tingad

I månadsskiftet mars-april flyttar Sylvester till ett ungt par och deras hund. Han kommer att få vara både inne- och utekatt. Det dröjde inte länge innan Sylvester fick ett eget hem, ibland går det helt enkelt väldigt snabbt. :-)
 

Efter flera år på Kompis söker Puma och Tristan egna hem


Puma söker eget hem.

Tristan och Puma är två kelsjuka katterna som har bott på katthemmet i några år men behöver få ett hem på landet där de får möjlighet att springa fritt. Båda katterna är mycket sociala och trevliga.

Puma är en hittekatt från Öland. Vi gissar att Puma är född i början av 2009. Detta är en stor och stilig kattkille som spinner så fort man tittar på honom. Puma är mycket social och en riktig kelgris. Han var en av de katter som överlevde katthemsbranden vid nyår 2010. Han fångades in några dagar efter branden men hade klarat sig ganska bra ute i kylan men fick ändå vård av veterinär. Idag mår Puma jättebra och är redo att flytta till eget hem.

Tristan kommer från Öland och söker ett eget hem att mysa i. Han är född 2007. Tristan kom till oss som kattunge och då var han både sjuk och rädd. Han fick ögonsalva och ögondroppar för att hans ögon skulle läka. Idag mår Tristan bra och har blivit vuxen. Han tycker om att kela och är en riktigt trevlig myskatt.

Vill du öppna din dörr för charmtrollen Tristan och/eller Puma och ge dem all den kärlek de önskar? Kontakta Maritha på telefon: 0706-07 13 90. Prata in ett meddelande på telefonsvaren med namn, telefonnummer samt vad ärendet gäller så ringer hon upp. Det går även bra att skicka sms.

Text: Carola, webmaster/Katthemmet Kompis


Pälsbollen Tristan.


Tristan.


Puma.

 


Myggan har flyttat

Myggan och hennes syskon Totte och Knotte är födda i augusti 2011. De dök upp i en familjs trädgård och fick stå på kö innan det fanns plats på Kompis. Nu har Myggan flyttat till ett eget hem och vi önskar henne lycka till!

Knotte och Myggan.

Lilleman och Fiffi är tingade


Underbara Lilleman.
Igår stod det klart att Fiffi och Lilleman flyttar till samma hem i början av mars. Fiffi var bara en liten kattunge när hon kom till oss genom veterinären för fyra år sen. Hon var en av de katter som överlevde branden i januari 2010. Lilleman kom till oss förra året tillsammans med mamma Alba och syskonen Viggo och Mirja.
Igår var det även dags för Ester och Svea att flytta till sitt nya hem.

Härliga Fiffi.
Det är inte sommar ännu, Maritha

I november gick hon med uppkavlade byxor och nu, i februari med snö och minusgrader, har hon dessutom klätt av sig strumporna och går barfota tjugofyra timmar om dygnet. Resten av norra Europa hade blivit avskräckta på grund av kylan. Maritha skyller på värmen och menar att fötterna inte står ut. Hur ska det då gå i sommar, Maritha?


Varning för djurplågare i NybroLäs hela artikel HÄR.

Nedsatt pris på vår fina almanacka

Frida Axelsson är en kreativ tjej som läser det samhällsvetenskapliga programmet i Kalmar. I ett projektarbete har hon gjort en superfin almanacka för 2012 som vi nu har fått möjlighet att sälja på hemsidan. Pengarna vi får in går direkt till katterna.

 

Vi har ett fåtal almanackor kvar som vi säljer till nedsatt pris!


Pris: 125 kr/st (inkl. porto)
Nytt pris: 100 kr/st (inkl. porto)

 

Så här kan ni beställa:

 

Det enklaste är att skicka ett mail till Carola eller Jenny att ni önskar beställa. Glöm inte att uppge Antal, Namn och Leveransadress dit almanackan ska skickas. Sätt in summan på vårt Plusgirokonto: 35 74 82-9 och märk insättningen med "Almanacka". Så fort pengarna har kommit in skickar vi den till den angivna adressen.

 

Carolas E-post: [email protected]
Jennys E-post: [email protected]

 

Alternativt kan ni skicka er beställning via SMS till Maritha på tel: 0706-07 13 90.

 

Text: Carola, webmaster/Katthemmet Kompis


Hur går det för Simba?


Simba då han fortfarande bodde på Kompis.


I november flyttade mysiga Simba till Öland. Här berättar matte Sigun hur det går för honom.

 

"Igår förvånade oss Simba med att dyka upp när vi satt och åt middag i köket. Han strök runt bordet och tiggde mat av oss (rådjursstek). Han börjar dessutom bli lite mer nyfiken på vad som händer i huset om dagarna och vågar sig ut i köket och äta och dricka samt gå på lådan. Nu har han också börjat visa sig leksugen och då går det livligt tillväga. Annars är sena kvällen och natten hans bästa tid. Ligger han på sin trygga plats under sängen är han otroligt kelig , spinner och vill bli klappad, helst på huvudet som om det var hans kattmamma som slickade honom. Även att bli kliad på magen gillar han. Det går sakta men framåt för Simbas införlivande i vår familj."

 

Hälsningar från Simbas matte Sigun

 


Efterlysning! Trekanten, Kalmar

Vi har fått ett samtal från ägaren till en hankatt som försvann i Trekanten i Kalmar. Katten är rödtigre, 1 år, och är av rasen maine coon (långhårig). Han är dock lite försiktig av sig, men öppnar gärna dörrar. Bor du i Trekanten eller i närheten, titta gärna i era förråd eller garage.

Har du sett honom? Kontakta Maritha på telefon: 0706-07 13 90. Prata in ett meddelande på telefonsvaren med namn, telefonnummer samt vad ärendet gäller så ringer hon upp. Det går även bra att skicka sms.En ny stjärna på KompisSylvester
är det senaste stjärnskottet på Kompis. Han är en härlig långhårig pälsboll som kräver mycket kel och uppmärksamhet. Sylvester drömmer, precis som våra andra katter, om ett eget kärleksfullt hem. Han är kastrerad, vaccinerad och ID-märkt och fungerar som både inne- och utekatt. Sylvester är född 2009.

Vill du öppna din dörr för underbara Sylvester och ge honom all den kärlek han önskar? Kontakta Maritha på telefon: 0706-07 13 90. Prata in ett meddelande på telefonsvaren med namn, telefonnummer samt vad ärendet gäller så ringer hon upp. Det går även bra att skicka sms.


Vem kan motstå Sylvester?

Upphittad katt i Tving utanför KarlskronaHjälp oss att hitta ägaren till denna fina katt
! Länk till inlägget, skriv om det på Facebook. Vi är tacksamma för all hjälp.


En gul katt har sökt sig till Saras familj i Tving (utanför Karlskrona i Blekinge), där han nu varit i ca 1,5 vecka när detta skrivs den 16/1.
Familjen har försökt att hitta ägaren utan resultat ännu så länge. Ännu så länge har man kommit ca en halvmeter nära katten vilket har gjort det svårt att bedöma om katten är en hona eller hane.

Pga. allergi och astma kan familjen inte behålla katten men det finns en bod där katten kan bo så länge och där finns en värmelampa om det blir kallt.

Känner ni igen katten?
Kontakta Sara om ni känner igen katten:
Mail: [email protected]
Mobiltel: 0764-156 755

En sur bönaSå här "lycklig" såg Bönan (Maritha och Sonnys katt) ut när hon var nyfriserad. En bestämd fröken som vet vad hon tycker om. Vi gillar katter med attityd. Bra, Bönan! Bra.

Per njuter av livet

I slutet av december flyttade busfröet Per till en barnfamilj på landet. Per älskar sitt nya hem där han lever rövare varje dag. (I alla fall om man ska tolka bilderna.) Nu har han även upptäckt hur spännande det är att vara ute, men är dock fortfarande försiktig av sig. Per ser ut att vara en riktig livsnjutare.


Mösspåtagning.


Levande charader.


Mysstund.


Välkomna hem till mig!


Mot nya äventyr.

RSS 2.0