Fläskigt värre, Chester!

Den ståtlige katten Chester är inte alltid så oskylig som man kan tro. Han tycks gå i Kopians fotspår vad det gäller matintag. Häromdagen osade det stekt fläsk från köket, något som Chester snappade upp utifrån. Utan Sonnys vetskap var han snabbt framme och fläskade till sig en tugga. Maritha har lovat att ställa honom på vågen men inte förrän efter jul. Hon menar att det skulle vara samma sak som att bluffa om hon skulle väga hon i dagsläget eftersom han förmodligen kommer lägga på sig extra hull om han fortsätter i samma takt.
Det ska va gott att leva...


Hipp hipp hurra för Katarina!

Ett stort grattis i efterskott till vår härliga och duktiga medarbetare Katarina!

Kom förbi Kompis på onsdag så bjuder vi på den senaste smaken av Gourmet pearl. :-)

/Tasskramar från dina vänner på Katthemmet KompisJulmarknad i Johansfors 2010


Maritha visar upp ett nybakat bröd.

I går fanns Maritha, Lotta och Monica på plats på julmarknaden i Johansfors. Lotta berättade att det var trevligt på marknaden även om det var kallt lokalen. För att hålla värmen dansade Maritha och Lotta till julmusiken som spelades. Ett bra sätt att roa sig själva och andra på... ;-)
Marithas syster, Monica, skötte lotteriet alldeles utmärkt. Tummen upp!

Nalle, Lasse och Sören hälsade på och han väckte uppmärksamhet vart han än gick. Sören är så vacker med sin glansiga päls och smidiga kropp. En underbar katt!

Under dagen fick vi in sammanlagt 5133 kr. Ett mycket bra resultat.

Tack till alla som besökte oss denna dag!


Sören med husse Lasse.


Aktiviteter i november och december

Kattens dag
Datum:
28/11
Tid: Kl 14.00-18.00
Plats: Nybro Zoo.

Ny djuraffär i Nybro
Din djuraffär
öppnades i torsdags och finns i Djurkompaniets gamla lokaler vid ÖB i Nybro. Katthemmet Kompis kommer vara där söndagen den 28/11 mellan kl 12.00-16.00.

Julmarknad i Bromboda
I början av december är det julmarknad i Bromboda och där kommer vi att vara med och sälja bland annat kattprylar, prydnadssaker, smycken, hembakat m.m.

Plats: Bromboda julmarknad, ca 1 mil söder om Emmaboda
Datum: 4 december
Tid: 12.00 - 15.00

Text: Carola, webmaster/Katthemmet Kompis

Din djuraffär i Nybro

Torsdagen den 25/11 öppnar en ny djuraffär i Nybro. Din djuraffär kommer finnas i Djurkompaniets gamla lokaler vid ÖB. Katthemmet Kompis kommer vara där söndagen den 28/11 mellan kl 12.00-16.00.

Välkomna!Bloggtips: Kattpalatset

Kattpalatset är en nystartat blogg som handlar om katterna Charlie, Sonja och Lucia. I bloggen får vi följa deras busiga vardag. Jag tycker det är en rolig och härlig blogg och jag hoppas ni gör ett besök hos dem.

Ägaren har skrivit en presentation av katterna här.

   

 


Vad gör du för hemlösa katter?


Foto: Crisse

Kylan tränger sig på och därmed väntar ett tuffare liv för hemlösa katter. Runt om i landet jobbar eldsjälar för att förbättra livet för dessa katter. Men katterna är många och vi kattälskare räcker inte alltid till. Även om man kan känna hjälplöshet finns det trots allt små saker som vi kan göra.

Vad gör du för hemlösa katter?


Foto: Crisse


Foto: Crisse


Bromboda julmarknad den 4 december

I början av december är det julmarknad i Bromboda och där kommer vi att vara med och sälja bland annat kattprylar, prydnadssaker, smycken, hembakat m.m.

Plats: Bromboda julmarknad, ca 1 mil söder om Emmaboda
Datum: 4 december
Tid: 12.00 - 15.00

Text: Carola, webmaster/Katthemmet KompisOPERATION X-MAS – tillsammans gör vi skillnad!

Julen är en högtid där ni tillsammans med OLIVER'S petfood kan göra en skillnad för hemlösa hundar och katter i Sverige, Danmark och Europa. Idag går Operation-X-Mas igång för 4:e året i rad.


Vill du vara med, så klicka här och donera vad ni vill ur OLIVER'S sortiment av läckerheter, så dubblar OLIVER'S upp. Operation-X-Mas hjälper hemlösa hundar och katter i Sverige, Danmark och Europa.


Du skriver endast OPERATION-X-MAS i kommentarfältet. Notera att du alltså inte själv motager något då allt sänds till hundarna och katterna tillsammans med dubbelt upp från OLIVER'S


Hur det fungerar:

1.     Klicka här och donera vad ni vill ur OLIVER'S sortiment av läckerheter

2.     Du skriver endast OPERATION X-MAS i kommentarfältet

3.     Notera att du alltså inte själv motager något då allt sänds till hundarna och katterna

Varje påse med Godbitar eller foder, stor som liten som ni donerar blir dubbelt upp.

olivers-petfood.se/operationxmas kan du följa utvecklingen dag för dag, tills din donation är att främja och redo att njutas.


Transport av din gåva till hundarnas internat står naturligtvis OLIVER’S för så varje donation kommer att göra skillnad för en levande varelse. Vill du att din gåva särskilt ska gå till ett av projekten skriver du bara detta i kommentarsfältet. Så ser vi till att din donation tillsammans med fördubblingen från OLIVER’s går direkt till det som ligger dig varmt om hjärtat.


Förra året donerades foder för 267.400 SEK i november-december, ett rekord som vi självklart vill slå i år.

/Oliver´s petfood


Träffa oss på Kattens dag

Katthemmet Kompis kommer medverka på Kattens dag den 28 november. Under dagen kommer ni få möjlighet att prata "katt", tävla och träffa några av våra katter. Vi meddelar vilka katterna blir. Läs mer om Kattens dag på Royal Canins hemsida.

Plats:
Nybro zoo
Tid: Kl 14.00-18.00

Välkomna!


Ett varmt tack till Tordis och Nils

Ett stort tack till Tordis och Nils för all hjälp med målningen under helgen. Ni har varit jätteduktiga. Tordis hjälper även till på katthemmet två gånger i veckan.

Många mjuka tasskramar


Nya katthemmet invigs 2011

Vi måste meddela att invigningen av det nya katthemmet blir 2011. Vi ligger efter med bygget och måste prioritera att katterna har det bra i vinter. Dessutom är gårdsplanen en enda lervällning och är inget roligt att gå runt i. Vi hoppas att både fyr- och tvåbenta står ut med att vänta. Vi hoppas trots allt att ni besöker oss den dagen Katthemmet Kompis står klart.


Dagens blötaste


Tar sig vatten över huvudet
Akut: Arvskatterna

 


Tilda


En kvinna utanför Nybro har varit svårt sjuk i några år och hennes önskan har sedan dess varit att Katthemmet Kompis skulle ta hand om hennes katter när hon hade gått bort.

Kvinnan dog i somras efter att hennes hälsa hade förämrats kraftigt. Hon var då så sjuk att hon hade svårt att ta hand om sina katter. En väninna till den avlidna kvinnan kontaktade oss efter kvinnans död och berättade om katterna. Eftersom vi då var mitt uppe i bygget av vårt nya katthem hade vi egentligen inte plats att ta in fler nya katter men då detta hade varit kvinnans sista önskan försökte vi ändå hjälpa till eftersom katterna annars skulle blivit avlivade.

Katterna matades till en början av kvinnans väninna medan vi beredde plats för nykomlingarna vid vårt loppishus. Som väl var hade vi nyligen färdigställt en ny rastgård som vi hade tänkt att ha i reserv och den kom väl till användning nu. Väninnan fångade in och lämnade katterna till oss och det visade sig vara fler än vad vi räknat med. Katterna var magra och både mask- och skabbangripna samt okastrerade.

Idag mår katterna bra igen efter att ha blivit avmaskade och fått medicin mot sin skabb. De har blivit kastrerade och ID märkta samt vaccinerade. Katterna har också ätit upp sig och fått ordenligt med hull. De är tama och mycket trevliga att ha och göra med. Yngsta katten är ca ett halvår gammal och den äldsta, som också är mamman, är nio år. De flesta ligger dock i åldern från två år och uppåt.

Intagningsstopp gäller dock ännu!

Även om vi hjälpte till med de här avlivningshotade katterna i somras har vi fortfarande intagningsstopp för nya katter.

Vill du ge någon/några av de här katterna ett nytt hem?

Mer information om dem får ni om ni ringer 0703-33 14 32.
Telefontider: Måndag och onsdag: Kl 10.00-14.00.
Tisdag, torsdag och fredag: Kl 16.00-19.00.
Katthemmet är stängt för besök onsdagar och söndagar.

Text: Carola, webmaster/Katthemmet Kompis


Millan, Gullan, Grevinnan och Kajsa längst bak.


Pysen är yngst, mellan 6 mån till ett år.


Fenix och Kassimir går hela tiden efter oss och vill kela.


Här bor katterna tills vidare.Tävling: Lussekatt 2010


Blixten är min katt och kommer från Katthemmet Kompis.


Nu är det dags att skicka in bidrag till Hittekatter i fokus tävling "lussekatt 2010". 1:a pris är Göteborgs Katthjälps kalender. 2:an och 3:an får pris i form av virkade kattleksaker. Varje deltagare får tävla med max tre bilder.


Tävlingen pågår fram till den 30 november.


Ängla.


 Göteborgs katthjälps kalender.


Herren i huset är sjukskriven

Tidigare i veckan startade Kopian bråk med Chester. Lotta har mejlat bildbevis på hans skada. Med andra ord, nu är det lugnt i huset när herren är sjukskriven.

Skicka gärna en krya-på-dig-hälsning till Kopian i kommentarsfältet.


Aj aj aj, Kopian.


Pälslös.

Triangeldrama

Det är få familjer jag känner som råkar ut för så många olyckor som familjen Fernström. I veckan var det, återigen, Kopian som drabbades. Å andra sidan har han sig själv att skylla eftersom det var han som startade bråk med slagskämpen Chester. Chester i sin tur fick backup av syrran Filippa som försvarade honom. Kattfajten slutade med att den gamle herren Kopian fick åka till veterinären och bli omplåstrad. Jag tackar gudarna för att Maritha inte kom i kläm. Vem vet hur det hade slutat? Maritha verkar ha lärt sig vad som krävs för att hålla sig undan olyckor. För det har ju blivit en hel del genom åren. Tungan ute

Kopian mår efter omständigheterna bra, men protesterar eftersom han har utegångsförbud tills såren har blivit läkta. Chester och Filippa passar på att njuta medan lugnet fortfarande varar... Cool


Kopian startade bråk med...


Chester som fick backup av...


syrran Filippa.

Tack...

Ett stort tack till....

Solis
, Vilda och Gosan som har skänkt leksaker till oss. (Solis, Vilda och Gosan vann tredje pris i Hittekatter ifokus fototävling "Sommarkatt 2010".)

Lena Lindell, Hittekatter i Fokus, har också skickat kattsaker och hon önskar oss lycka till med det sista av återuppbyggnaden.Rosa pantern Cleo"Cleo bodde på katthemmet sitt första år i livet, kom dit som kattunge. Sen kom hon till mig så idag samsas hon med tre andra katter. Jag bytte filt i fåtöljen och det tyckte Cleo kändes bra så hon intog platsen. :)
Jag tyckte hon passade bra till den rosa färgen. Hon är 5 år gammal och är en mycket snäll och trevlig katt."

/Katarina, medarbetare på Katthemmet Kompis

Sören tigger pengar


"Här kommer en söt bild på Sören när han tigger pengar tillsammans med Wikki åt Katthemmet Kompis.
Han är störtcool. Var ute i koppel i flera timmar på marknaden i Bergdala igår och inte en åstymmelse till att visa rädsla. Han hälsade med hög svansföring på alla som ville klappa honom."
 
/Nalle och Lasse


Ett stort tack till Anna-Karin

Ett varmt tack till Anna-Karin i Växjö för alla fina saker som du har skickat till oss. :-) Vi blev jätteglada och uppskattar dina gåvor väldigt mycket. Tusen tack!


Julmarknad i Johansfors

Varje år medverkar vi på julmarknaden i Johansfors (Emmaboda). Som vanligt kommer vi att sälja hembakat, kattprylar, t-shirts, smycken m.m. Missa inte detta tillfälle att träffa oss och samtidigt stödja vårt katthem.

Datum: 27 november
Tid: Kl 10.00-18.00

Varmt välkomna!Isak, Kitty och SuneIsak och Sune har funnit varandra.

Sune, Isak (Hulken då han bodde på katthemmet)  och Kitty har tidigare bott på Katthemmet Kompis. Vi har fått ett mail från deras matte och husse som berättar hur det har gått för dem.


Hej!
Skickar här en bild hur det ser ut hos oss varje morgon...
Sune, Isak och Kitty dricker mjölk från samma fat.  Aldrig något gruffande då, även om Kitty och Isak ryker ihop minst en gång om dagen för övrigt.
 
Isak har nu bott hos oss drygt ett år, medan Sune och Kitty flyttade in då Isak blev ensam. Kompisen Leo blev sjuk och gick inte att rädda. Saknaden är stor!
 
Nu busas det rejält här, leka tafatt och brottas gillar dom alla tre. Och ibland är det någon som vill ha sovkamrat, annars hittar de olika mysiga platser att sova på.

/Fia, Fredrik, Isak, Sune och Kitty


Kitty myser och njuter av livet.


Frukostdags. Är det nykokt torsk som serveras? ;-)

RSS 2.0