Ny hemsida på ingångKatthemmet Kompis har varit på nätet med egen hemsida sedan sommaren 2006 och nu när Kompis har fått ett nytt katthem tyckte vi det var dags för katterna att även få en ny hemsida.


De flesta av er kommer säkert att känna igen sig eftersom vi valt att bibehålla en del av designen men samtidigt gjort om andra delar. Huvudmenyn kommer att ligga horisontellt precis som nu men istället för en s.k. "dropdown-meny" kommer alla undersidor att vara tillgängliga via en meny på vänster sida. Aktuella saker som händer på Kompis kommer vi att annonsera om på höger sida men allt aktuellt kommer även att vara tillgängligt på en egen sida via huvudmenyn.


En nyhet är också att man från och med den nya hemsidan kan annonsera efter bortsprungna och upphittade katter. Detta kommer att ligga under menyn "Aktuellt".


Katter som söker nya hem samlas under en sektion där ni även kommer att hitta information om hur det går till att köpa katt av Kompis samt våra omplaceringsavgifter och andra tips och råd till er som funderar på att skaffa katt.


Vi kommer att ha samma webbadress (http://www.katthemmetkompis.se) och e-postadresser som tidigare. Ni som länkar till någon av våra undersidor kommer dock att behöva uppdatera era länkar. Jag vågar inte sätta ett fast datum när den nya hemsidan kommer att läggas ut men det blir förmodligen inom några dagar eller max en vecka.


Den nya hemsidan kommer inte att påverka bloggen som ligger på en annan server.


Vi hoppas att ni kommer att trivas med den nya hemsidan. Frågor besvaras via mail av mig på [email protected]


/Carola Lindh
Webmaster för Katthemmet Kompis


Spakryssning


Bubbel med havsutsikt.

Är nyligen hemkommen från en fantastisk spakryssning mellan Karlskrona och Gdynia som var en födelsedagspresent till Peter. Vi har haft två härliga dagar ombord med två behandlingar var, 25 minuters choklad/salt och algpeeling och varsin relaxmassage på 55 minuter. Alla fyra behandlingarna gick på endast 918 kronor! Otroligt billligt. Vi har ätit tre buffér och bara njutit. Skriver ett "kattinlägg" i morgon.

Hoppas ni har en mysig lördag!


Vårt rum med panorama fönster.


Soff- och tevehörnan.


Havsutsikt från relaxavdelningen.En sån mes

Vår vän Dui imponerar med sitt senaste inlägg kring sin lyckade jaktfångst. När en fågel flög in i familjens altan var Dui snabbt framme för att visa vem som bestämde. Vilken talang, kompis! Och vilken mes till fågel.

Jag har tidigare berättat om min egen katt Blixten vars mål (förmodligen) är att utrota Västeråkras alla djur. Nu verkar Dui vara på god väg att göra detsamma, men i en annan del av landet. Hur ska detta sluta?

Klicka här för att komma till Duis inlägg om mesen.


Hoppis & Skuttis á la Kompis

Efter en lång natts sömn(?) och en god frukost är det dags för den dagliga morgonjympan på Katthemmet Kompis. I morse var det Maritha själv som höll i passet. Jympan på Kompis innebär kullerbyttor i alla varianter. Kattungarna brukar klara övningarna smidigast, värre är det för den äldre generationen på bygget.

Så här såg det ut när Lilli var mitt upp i Hoppis & Skuttis á la Kompis.


Lilli - en drottning på jympagolvet.

Foto: Emma R

Det regnar pengar när Sören visar sig...

Under gårdagens kattutställning i Kalmar fick Lotta och Katarina agera vikarier och de skötte sig alldeles utmärkt, enligt Maritha. Även Nalle, Lasse, Sören och Emma fick varsin guldstjärna. Sören fick dock se sig besegrad av en söt kattflicka, men var lika glad och nöjd för det. När dagen var slut hade Katarina och Lotta fått in 1942 kronor samt mat och sand till katthemmet. Sören klappade in 467 kronor. Underbart! Lotta och Katarina hälsar att de hade en jätterolig dag. :-)

Vi tackar alla som besökte oss och ett varmt tack till Calmare kattklubb!
Katthemmet Kompis bord.


Sören med husse Lasse.


Sören jobbar och sliter.


Emma hjälpte till som funktionär vid utställningen.


Denna söta kattflicka vann över Sören.


Emma bar fram Sören.


Katarina dömde i "Herre på täppan".

Foto: Lotta


Succén fortsätterTidigare i veckan befann sig Sören Fernström på Västerviks höstmarknad tillsammans med hunden Cindy. Som vanligt drog han alla blickar till sig. Och även denna gång slutade marknadsbesöket med en tidningsartikel. Cindy och Sören klappade ihop 909 kronor som går till hemlösa katter. Behöver vi berätta hur stolta vi är?

Foto: Pia Puma


Coolt Sören.

Vem vill hjälpa mobbade Nina?Mysiga Nina behöver akut komma till ett eget hem då hon är rädd för andra katter vilket gör att de mobbar henne. Hon är född i april 2010 och har bott på katthemmet sedan sommaren 2010 då vi tog hand om ett antal katter. Nina är en lugn och social tjej som älskar att kela. Hon är både kastrerad, vaccinerad och id-märkt.

Vill du öppna din dörr för underbara Nina och ge henne all den kärlek hon önskar? Kontakta Maritha på telefon: 0706-07 13 90. Prata in ett meddelande på telefonsvaren med namn, telefonnummer samt vad ärendet gäller så ringer hon upp. Det går även bra att skicka sms.

OBS! Vi tar inte emot nya kattärenden då vi har kö till katthemmet.

Grattis Smulan - och alla ni andra

Sveriges vanligaste kattungenamn. Går det att utse? Ja, i alla fall enligt Agria. Igår publicerade de en lista på de hundra vanligaste kattnamnen för honor och hanar. Om vi bortser från att det gäller kattungar är det flera av våra katter som bär Sveriges populäraste kattnamn. Smulan tog hem första plasten medan Doris och Sixten fick dela på andra plats. Andra namn på listan är bl.a. Mimmi, Siri och Kajsa. Och inte att förglömma min egen katt Blixten som hamnar på 27:e plats. Grattis till er alla! Och varma applåder till Maritha som har stenkoll på namntrender.

Klicka HÄR för att komma till listan.
Smulan njuter av första plats på namnlistan.

Vi skålar in en ny vecka

Gör som Tjabo, skåla in en ny och spännande vecka med en kopp vatten. Det ska, enligt Tjabo själv, göra susen. Särskilt måndagar behöver kryddas med lite extra energi, tycker han.


Vår vän Emma blev utan vatten vid sitt senaste besök på katthemmet. Tjabo la beslag på innehållet när hon vände ryggen till. Det gäller att vara snabb, Emma. ;-)

Foto: Emma R


Det fortsätter att gå bra


Pyret ser fram emot att lära känna sina nya ägare.

På fredag flyttar busungarna Polarn och Pyret till ett ungt par. Våra tonåringar har vuxit upp och är redo för nya utmaningar i livet. Vi önskar alla fyra lycka till!


Polarn

Calmare kattklubbs utställning

Lördagen den 22 oktober kommer Katthemmet Kompis att medverka på Calmare kattklubbs klubbmästerskap. Vi kommer sälja hembakat, smycken, glaskatter, t-shirts, kattprylar m.m.
För endast en krona får Du möjlighet att klappa svalehultsonen Sören Fernström. Pengarna går till behövande katter. Boka in kommande lördag i kalendern direkt. :-)

Tid: Kl 10.00-15.00
Plats: Folkets park, Kalmar.

Välkomna!
Det näst bästa

Peter och jag har tillbringat lördagen på Gekås. Jag älskar Gekås men tycker att deras kattavdelning har ett relativt litet utbud. Tyvärr. Dessutom är kattgodiset inte speciellt billigare där än på exempelvis Ica. Ibland har det det t.om. varit billigare i mataffären. Peter har som vana att ge våra katter varsin godisbit innan vi ska sova. (I vårt hem står det kattgodis på sängbordet.) Så för att leva upp till rollen som den stora idolen var han helt enkelt "tvungen" att inhandla godis. Men han ansträngde sig i onödan, för både Ängla och Blixten spottade när de kände lukten av godiset. Båda var dock överens om att det är tanken som räknas och att Peter inte ska se inköpet som ett misslyckande. (Ica ligger trots allt inte långt från oss...)

Hur roligt det än må vara med Gekås så är det ändå bara det näst bästa. Inget kan slå en heldag med pälsbollarna här hemma.

Självklart fick Katthemmet Kompis ta del av vårt Gekåsbesök. 250 bajspåsar fick följa med till Blekinge. Maritha och Sonny kommer tacka gudarna för den generösa gåvan.


Bild från Dogman


Revansch

I söndags tog Sören Fernström revansch då han vann över den långhåriga kattflickan i kategorin "bästa huskatt". Med sig hem till Blekinge fick han ytterligare en rosa rosett, men även en tavla. Snyggt jobbat, Sören! Så ska det se ut. ;-)


En stolt guldmedaljör visar upp sina fina priser.

Toola vill flytta hemifrån


Vem kan motstå Toola?

Toola är född i maj 2009 och är en social och glad kattflicka som gillar lekfullt bus. Hon är en linslus och njuter när hon får chans att stå framför kameran. Toola är en av de katter som överlevde katthemsbranden den 1 januari 2010. Nu söker hon ett kärleksfullt. Hon är kastrerad, vaccinerad och ID-märkt.

Vill du veta mer om underbara Toola?
Kontakta Maritha på 0706-07 13 90. Prata in ett meddelande på telefonsvararen, ange namn, telefonnummer samt vad ärendet gäller. Det går även bra att skicka sms. (Vi tar inte emot nya kattärenden då vi har fullt på katthemmet.)


Toola har förmodligen Smålands sötaste tunga.

Foto: Emma R


Nytt kattförbund bildat


'

Läs mer om förbundet på Wikkis blogg.


Att tänka på innan köp av katt

Just nu har vi en annonsBlocket där våra katter söker egna kärleksfulla hem. Lägligt nog publicerar Agria en bra artikel som belyser vad en kattspekulant bör tänka på innan man skaffar katt.

Vi säljer inga kattungar som ensamkatter. Även Susanna Martell, författaren till artikeln, tar upp frågan kring ensamma katter. "För även om katten inte är ett flockdjur som kräver lika mycket sällskap som hunden vill de inte spendera hela sina liv ensamma hemma."

HÄR hittar ni artikeln.


Bild från Agria


Vår annons på Blocket.

Till Dui och Deco

Vi har problem att kommentera i Dui och Decos blogg. Är det bara för oss det strular? Vi har försökt i flera dagar men utan resultat. Till Dui och Deco, vi har inte glömt er, det är bara tekniken som spökar. ;-)
En rosa medalj till Sören

Mästerkattens utställning tidigare idag blev Sören Fernström utsedd till bästa korthårskatt. Tyvärr blev han utslagen av en långhårig flicka i kategorin "bästa huskatt". Men Sören deppar inte för det - att medaljen han vann var rosa var dagens stora händelse. Det skålar vi för. Heja Sören!

Grattis ännu en gång, Sören Fernström!


Klockrent, ungdomar!Dagens roligaste, bästa och kanske mest knasiga hyss står Katthemmet Kompis ungdomar för. Så här såg det ut när Maritha för en kort stund vände ryggen om för kattungarna i karantän. Inte nog pappersdekorationen, de lyckades dessutom slå på vattenkranen(!) När Sonny fick höra om bravaderna klappade han sig för bröstet och drog slutsatsen att ungdomarnas framsteg måste bero på han snickar- och rörtalanger. Kattungarna har studerat Sonnys arbetsinsats - och ja, ni ser ju resultatet. Så här kan det se ut om man blir upplärd av mannen i huset. Klockrent, ungdomar! Och en guldstjärna till Sonny.


Dagens bild - ungdomsbus.

Foto: Maritha


Katten med guldtassarna


Mannen med guldtassarna - Kopian.

Vad spelar veckodagarana för roll? Måndag, onsdag eller lördag - vardag eller inte. Det går alldeles utmärkt att lata sig även mitt i veckan. I alla fall om man heter Kopian - och är bland de äldsta katterna på bygget. Det handlar bara om att ha tid, att vara fri från sysslor och andra måsten. För tid har han ju, Kopian. Och vilket liv han lever, herren i huset. Frihet varje dag. Kopian är katten med guldtassarna.

Har era katter guldtassar?

Foto: Emma R
Att övertala mannen i huset

Det var kärlek vid första ögonkastet när jag träffade Lilleman. Charmig, busig och så smart. Det är svårt att inte tycka om denna lilla man. Jag är förvånad över att varken Lilleman eller hans syskon Mira och Viggo blivit tingade.

Sen i somras har jag önskat mig Lilleman. Men mannen i huset har sagt nej. Vi har ju redan två katter - rödvita dessutom. Men övertalningen fortsätter. Så jag ställer frågan öppet här: Visst vore Lilleman något för oss, Peter?


En rödvit prins.

Foto Emma R

Det går bra nu


Tjabo

Det flyter på nu. Flera katter är tingade och i morgon flyttar SpökLaban. Veckan efter är det dags för Tjabo att packa väskan för ett liv på landsbygden. Det blir ett nytt steg för dem båda. Det här gillar vi. Fler sådana dagar, tack.

Deras nya familjer är lyckligt lottade som blir ägare till dessa härliga grabbar. Både Tjabo och SpökLaban blir ensamkatter och har möjlighet att vistas både inne och ute.

Lycka till grabbar!


SpökLaban.

Foto: Emma R


Varför anstränga sig mer än nödvändigt?Vi saknar helgen som varit och längtar redan till nästa. Måndagar har en tendens att vara sega, därför är vi extra lata idag. Kopian, som tror det är måndag varje dag, menar att det inte alls är något fel med att vara seg. Varför anstränga sig mer än nödvändigt?

Foto: Emma R

En guldstjärna till Gizmo


Det är svårt att motstå härliga Gizmo.

I somras kom charmtrollet Gizmo kom tillbaka till oss på Katthemmet Kompis eftersom hans älskade matte gått bort. Under sina månader här lyckades han charma alla som kom i hans väg. Tidigare i veckan flyttade han till sina nya ägare, ett par i Nybro. Det var kärlek vid första ögonkastet från båda sidor. Vi önskar Gizmo lycka till i sitt nya hem.

RSS 2.0