Melvin, Missy och Randy

De här tre kattungarna föddes 2009-06-09. Melvin, Missy och Randy föddes pga. att husse inte tyckte han behövde kastrera sin honkatt. De är födda inomhus och lever nu i sitt nya stödhem i väntan på eget hem. Kattungarna är jättegosiga. Melvin är den ljusgrå kattungen med vitt. Missy är den tabbyfärgade och Randy är svart silver tigre. Alla kattungarna är vaccinerade två gånger samt avmaskade.Melvin och Missy


Randy

Text: Carola/Katthemmet Kompis


Så gick det för Bullen

Nu tyckte jag att det var dags att skicka en uppdatering om Loke, eller Bullen, som han kallades när han bodde på katthemmet. Loke har bott hos oss i drygt ett halvår nu och han verkar trivas jättebra. Han är otroligt snäll och menar aldrig något illa, men han är sanningen att säga kanske inte världens smartaste katt. Och han har lite svårt att tyda signaler från min andra katt Gargamel. Vill Gargamel inte leka (vilket är relativt ofta mätt med Lokes mått) morrar och fräser han. Loke tror att det räcker med att avvakta i några sekunder och gå runt Gargamel till andra sidan för att lägga in sin attack då. Gargamel har inte bytt åsikt på den stunden och Loke får sig en rejäl smäll! Men det avskräcker han inte, skam den som ger sig, så efter en stund blir det ett nytt försök!
 
Från dag 1 har Loke varit mycket kontaktsökande och sällskaplig och vill verkligen vara med. Han är ingen knäkatt, men han gillar att ligga på mattan och på våra fötter. Och sover, det gör han i sängen, på mattes sida! Gargamel var ganska skeptisk i början, men nu är de två riktiga kompisar som äter, busar, sover och spanar ihop!
 
Maritha varnade mig för att han verkade vara rädd för män, men det verkar han inte alls vara. Han är nyfiken på alla som kommer hem till oss och han är inte ens rädd för små barn, vilka Gargamel skyr som pesten.
 
Loke har en stor passion för ost. Vi har börjat försöka lära honom tricks, för han gör nästan vad som helst för att få en ostbit! Än så länge har vi bara fått honom till att stå på bakbenen och sitta fint :) Det börjar dock synas på midjemåttet, så nu är det restriktioner infört på ostätandet till hans stora besvikelse.
 
Loke har verkligen hittat sin familj och vi är glada att vi får ha honom!
 
/Annica, Johan, Bullen och Gargamel
Julkort från Rädda Katten

Dessa söta julkort har vi beställt från Rädda Katten. Rädda Katten gör en stor insats för hemlösa katter i Skåne.
Titta in på deras hemsida för att beställa korten. 

Deras julkort kostar:

4 julkort för 20 kr (+porto 5 kr)


10 julkort för 45 kr (+porto 10 kr)


20 julkort för 85 kr (+porto 20 kr)


30 julkort för 130 kr (+porto 20 kr)


Gizmo, Kit och Kate har också flyttat

Igår berättade jag att flera av våra katter har fått nya hem. Idag har ytterligare tre katter flyttat. Kit och Kate har flyttat till samma familj och även Gizmo har flyttat.


Kate


Kit


Gizmo
Angående mobilsamtal

Av kostnadsskäl ringer vi inte upp mobiltelefonnummer då det är en alltför dyr kostnad för oss. Ring oss igen om ni inte får tag på oss första gången. Ni når oss på mobilen, 0706-07 13 90.


Ängla, Tess, Felix och Fröken Sylvester har fått hem

Vi kan med glädje berätta att Ängla och Tess har flyttat till en barnfamilj. Felix flyttar till sina nya ägare på torsdag och Fröken Sylvester är tingad. Roligt med glada nyheter! :-)


Tess


Ängla


Fröken Sylvester


Felix


Vem kan rädda Måns innan den 1 november?

Jag har tidigare berättat om Måns som lever som hemlös, men som har sökt sig till ett hus, där han tyvärr inte kan vara kvar eftersom han jagar bort familjens egna katter. Tyvärr hotas han nu av avlivning. Vi vill dock påpeka att det inte är Katthemmet Kompis som står bakom beslutet! Vi avlivar inga friska djur.

Måns behöver ett hem innan den 1 november!
Kontakta Maritha om du kan rädda Måns, tfn 0706-07 13 90.Mysiga kattbröder

De här bröderna föddes hemlösa i slutet av april 2009. Kattungarna har dock blivit matade och i augusti togs de omhand av stödhemmet där de nu bor i väntan på nytt hem.

Chai var en väldigt osäker kattunge när han kom till stödhemmet men två månader senare har han utvecklats till en gosig kattkille som gillar kel och att busa med brorsan. Chai är en snäll kisse som aldrig visat några klor eller rivits och han vill gärna ha sällskap av en annan snäll katt i sitt nya hem eller med brorsan Curry.

Kontakta Maritha om du vill veta mer om Chai och Curry, tfn: 0706-07 13 90.


Chai


Curry


Jussi var skadad och utsvulten

Jussi är en två år gammal hankatt som ingen ville mata. Han var både skadad och mager när han kom till oss och totalt utsvulten. Nu har han lagt på sig lite hull och har återhämtat sig bra. Jussi är lite blyg av sig och behöver ett lugnt hem som innekatt. Han är kastrerad, ID-märkt och vaccinerad.

Kontakta Maritha om du är intresserad av Jussi, tfn: 0706-07 13 90.


Akut! Vem kan rädda Måns?
Vi har fått ett akut samtal om en katt som har kommit till en familj i utanför Karlskrona. Han kallas för Måns och har bosatt sig på familjens altan. De har tyvärr ingen möjlighet att behålla eftersom han jagar i väg deras egna katter. Måns vill mer än gärna komma in i värmen!

När han kom till dem var han mager och utsvulten, men har lagt på sig mer hull. Han är väldigt social och han vill gärna vara nära människor.

Kan någon hjälpa Måns, så att han får ett kärleksfullt hem och slipper frysa? Han behöver verkligen få ett hem! Vi har tyvärr ingen möjlighet att ta in honom eftersom det är fullt på katthemmet.

Har ni några frågor, vänligen kontakta mig per mail: [email protected]Gräddkatt

Vår medarbetare Mia viskade i mitt öra att följande scoop inträffade hos familjen Fermström när hon senast besökte dem.
"Sonny skulle öppna gräddburken som han skakat grädden i när vi skulle fika, och lyckades då skjuta iväg locket över borden. På kökssoffan låg Kopian och sov och blev nedsprayad med grädde. Sonny förklarade saken med att han tyckte att Kopian kunde jobba undercover som dalmatiner ett tag... Kopian tittade förnärmat på Sonny tills han upptäckte att prickarna var ätbara och ganska goda!"
Emil och Lill bjuder på ödlar (för den som ha...)
Här kommer en hälsning från Emil och Lill på Öland, som just nu ligger inne i värmen och myser med sin matte. :)

De mår alldeles utmärkt båda två och har efter 10 (Emil) respektive 6 (Lill) månader hos oss funnit sig väl tillrätta.
De är ute mycket och kan komma och gå som de vill eftersom vi skaffat kattlucka till dom men nu när hösten börjar bli allt kyligare verkar de föredra att spendera allt mer tid inomhus. Emil är dock den som mest gillar utelivet.
Lill är väldigt social och har blivit en riktig knäkatt. Hon är dessutom den mest pratiga av dom båda och brukar säga till när hon tycker det är dags för frukost.
Under hösten har Lill presenterat oss för både fåglar, ödlor, näbbmöss och möss som hon tagit med hem för att leka med men det har varit mindre uppskattat av oss än hon hoppats på tror jag...
Emil har å sin sida gjort stora framsteg när det gäller den sociala biten bara de senaste veckorna. Han är allt mer kelig och söker upp oss för att bli gosad med så nu jobbar vi på att han ska få tillräckligt förtroende för oss så vi kan lyfta honom också. Vi tar det sakta men säkert och det har hittills gått bra. Han har förövrigt både växt en hel del och fått tjockare päls bara under sommaren. När Lill flyttade till oss för ett halvår sen var hon större än Emil, nu är det tvärtom! :)
De gillar verkligen varandras sällskap också och det är så härligt att se!

Många hälsningar från Emil, Lill, matte Lisa och husse Johan


Lill och Emil klöser ikapp.


En vacker bild på söta Emil.


Lill myser.


Filmstjärnor

Vi har fått mail från Lilo och Flossas matte, Anna-Karin. Hon skickade med ett videoklipp på sina charmtroll, men tyvärr går det inte att visa på bloggen. Så ni får nöja er med denna söta bild på Flossa istället. 

 


Tusen tack!

Sötnosarna Helle och Magne Manx fick en dålig start i livet. Idag hade de däremot bättre tur, för i eftermiddags flyttade de till samma hem i Växjö. Vi vill tacka Magne Manx och Helles matte, lillmatte, lillhusse och mattes fantastiska arbetskamrater på ATEA som har skänkt kattmat, sand, leksaker m.m. till oss! Ni är guld värda! Det betyder oerhört mycket för vår verksamhet.

  


Vill någon ge Gizmo kärlek?

Gizmo har stått på kö för att komma in på katthemmet och nu har det blivit ledigt. Han bor för närvarande inne hos oss för att han behöver mycket trygghet och lära sig att åter lita på människor. Han har haft en jobbig tid hos sin förra ägare och av den anledningen behöver Gizmo ett hem där man har tid med honom och där han får mycket närhet och trygghet.

Kontakta Maritha om du vill veta mer om Gizmo, tfn: 0706-07 13 90.
Text: Carola


Grålle levde som hemlös

Grålle hittades av en dam som bor långt ut i skogen då han sprang omkring och skrek. Hon lockade hem honom och gav honom mat. Grålle hamnade så småningom i ett stödhem och blev avmaskad och vaccinerad två gånger. Han är en osäker och otrygg katt men börjar försiktigt tina upp allt mer. Han behöver en tam och snäll kattkompis i sitt nya hem. Han lever som innekatt och trivs bra med det.

Vill du veta mer om Grålle? Kontakta Maritha på telefon, 0706-07 13 90.


Text: Carola


ÖvergivnaCilla
hittades på en gård tillsammans med sin unge, Fröken Sylvester. Ingen på gården brydde sig om katterna och nu behöver de komma till ett nytt hem där de blir väl ompysslade. Cilla är långhårig och vi gissar att hon är mellan 1-2 år. Hennes unge Fröken Sylvester är liten till växten men glad, pigg och kelig liksom sin mamma Cilla. Fröken Sylvester är ca 5 veckor i mitten av oktober.


Text: Carola
Foto: Lotta


Kontakta Maritha på telefon, 0706-07 13 90, om du är intresserad av Cilla och/eller Fröken Sylvester.


Akut! Vem kan rädda Måns?

Vi har fått ett akut samtal om en katt som har kommit till en familj i utanför Karlskrona. Han kallas för Måns och har bosatt sig på familjens altan. De har tyvärr ingen möjlighet att behålla eftersom han jagar i väg deras egna katter. Måns vill mer än gärna komma in i värmen!

När han kom till dem var han mager och utsvulten, men har lagt på sig mer hull. Han är väldigt social och han vill gärna vara nära människor.

Kan någon hjälpa Måns, så att han får ett kärleksfullt hem och slipper frysa? Han behöver verkligen få ett hem! Vi har tyvärr ingen möjlighet att ta in honom eftersom det är fullt på katthemmet.

Har ni några frågor, vänligen kontakta mig per mail: [email protected]Måns vill komma in i värmen.


Felix var hemlös i över ett år

Felix har stått på kö för att komma in på katthemmet och nu har det blivit ledigt. Han har gått hemlös i över ett år. De som brukade mata honom har sett honom från och till. Han är mycket kelig, hoppar gärna upp i famnen och kelar. Felix är kastrerad, vaccinerad och ID-märkt. Troligen är han 2-3 år gammal.

Kontakta Maritha om du är intresserad av Felix, tfn 0706-07 13 90.


Text: Carola
Foto: Lotta


En kopia av Finnegan

Visst är dessa två katter lika? Finnegan och dörrstoppet? Klockrent ju!

   
Dörrstoppet finns att beställa från Kattgalaxen och kostar 420 kronor. Finnegan är redan såld.
Bild från Kattgalaxen.


Har någon dumpat Helle?

Lilla Helle är förmodligen syster till Magne Manx. Hon hittades på samma plats bara några dagar efter Magne Manx. Vi tror att de har blivit dumpade eftersom de är så keliga och älskar närhet. Helle är omkring fyra månader i oktober.

Kontakta Maritha om du vill veta mer om charmtrollet Helle, tfn 0706-07 13 90.


Mysig, kelig och alldeles underbar!


Magne Manx hittades med bruten svans

Stackars lille Magne har fått en tuff start här i livet. Han hittades dumpad med bruten svans. Enligt veterinären har någon också klippt honom i örat. Svansen har opererats bort.
Trots sin tuffa start är Magne en väldigt framåt och nyfiken katt som också är mycket kelig av sig. Han är omkring 3,5 månad i början av oktober.

Vill du veta mer om Magne Manx? Kontakta Maritha på telefon; 0706-07 13 90.

Text: Carola
Foto: LottaLilla Lotta hittades i grannbyn

Lilla Lotta hittades av Sonny i en grannby där hon hade gått omkring ett tag utan att någon brydde sig om henne. Hon fick ingen mat där hon höll till och Sonny hjälpte henne därför till vårt katthem. Lilla Lotta är social och pratar mycket. Hon är ca ett år i början av oktober.

Text: Carola
Foto: Lotta

 


Tyco och Taco bjuder på middag...

Hej på er alla!

Här kommer en hälsning från Tyco och Taco Persson.
Vi hoppas att alla mår bra och busar ordentligt mycket, precis som vi gjorde när vi bodde på Katthemmet Kompis.

Vi lever livets glada dagar med vår kära familj. Dom har låtit "installera" en kattlucka så vi kan gå in och ut precis som vi vill, det kallar vi ett riktigt kattliv. MJAU! Och sen är de så bra med den där kattluckan för nu kan vi bidra med råvaror till middagen, fast vi har kommit på att vår kära familj verkar inte tycka det är så bra med den hjälpen... Vi har försökt släpa in allt från ormar till fåglar, men inget duger. Visst är dom kräsna!
 
Hm, ja vad var det mer vi ville berätta? Jo, vi har fått en bästa kompis och de är en cocker spaniel gosse som heter Ozzy, han är jätteskojig att leka med. Mycket trevligare att leka med honom än de andra katterna på gatan.....en dag var jag, Tyco, "tvungen" att jaga upp grannkatten Lisa i ett träd, hon hade suttit och tittat på mig från sin tomt hela morgonen och då fick jag nog och tänkte att "hon vill nog leka tjejen, men hon sprang upp i trädet istället." (Hon kom ner efter en stund, som tur var för min matte var lite orolig när Lisa satt i trädet.)

Men en trevlig katt kom till oss i julas, vi bjöd honom på käk och han la sig här hemma. Vi hade aldrig sett honom innan så vår familj kollade i hans öra och där fanns som väl var en ID-märkning och dom kunde spåra ägaren på internet. Det visade sig att denna kattherre hade varit på språng i hela sex månader! Snacka om att ägaren blev lycklig när husse ringde upp henne. Hon kom samma dag och hämtade sin älskling.

Trots att han var en mycket trevlig herre så var det rätt skönt när han åkte, vi vill ju helst inte att någon annan äter från våra matskålar, såklart.
Vi bifogar några bilder på oss, två välmående katter i sina bästa år!
Ha de gott allihopa!

Kattkramar
Tyco och Taco, Lindås.

 

 

 

 

 

 


RSS 2.0