Kattbloggar


Kattstatus bloggen


Katten Gullan bloggar från Södertälje katthem.

Tipsa oss gärna om fler kattbloggar.
[email protected]

Fi, Blesina, Figaro och Taggen har fått hem

Det har hänt en hel del på Kompis de senaste dagarna. Fyra katter har fått hem eller blivit tingade.
Fi, Figaro och Taggen är tingade. Blesina har flyttat. Kattungarna flyttar när de blir tolv veckor. Figaro flyttar till samma hem som Blesina när han är tillräckligt gammal.


Blesina och Figaro flyttar till samma hem.


Figaro


Taggen


Fi

Saga och Puh stannar i stödhemmet

Saga och Puh kommer att stanna i stödhemmet. Stödhemsmatte kan inte skijlas från dessa skönheter. ;-) 

 


Challe behöver ett hem på landet

Charmtrollet Challe behöver ett hem på landet. Han trivs inte på katthemmet och behöver därför flytta så snart som möjligt. Läs mer om Challe här.

Kontakta Maritha om du vill veta mer om honom, 0706-07 13 90.


Veckans godispåse

Sju söta små charmtroll söker nya hem när de blivit stora nog att flytta.

De sju kattungarna består av den lilla gråvita killen Smokey, en svartvit hona, tre röda killar samt två röda honor varav en är långhårig. Katterna är ca 7-10 veckor gamla när vi skriver detta i mitten av juli. Dessa kattungar kommer att flytta in på katthemmet så snart det blir ledigt.

Nu är det intagningsstopp på katthemmet. Det innebär att vi inte tar emot nya ärenden.
Kattdagis

När Kalle och jag besökte Kompis förra veckan möttes vi av ett helt dagis av kattungar. Maritha kunde inte förstå hur vi inte kunde se skillnad på alla. Jo, de kattungar som skilde sig från mängden kunde vi lära oss namnen på, men inte resten. Det var omöjligt. Signe, Sara och Svea såg likadana ut, det vill säga svarta.
Hopplöst! ;-)

Det var mysigt att se dem leka med varandra. Kattungar är så lättroade och de vägrar att sitta stilla!
Så här såg det ut när det var matdags på dagis.


Nästan alla kattungar är på plats.


Hipp hipp hurra för Sonny!

I dag fyller Sonny 53 år! Det ska vi fira stort här på Kompis. Sonny har redan fått en skogsmus inskickad till sig från Kopian. Är Sonny riktigt snäll kan han förvänta sig bullar och en hallontårta i kväll!

Grattis på födelesedagen, Sonny!
Majas mamma försvann

Lilla Maja kom till oss för två veckor sedan. Hon hade då förlorat sin mamma. Hennes mamma försvann och kom aldrig tillbaka, förmodligen har det hänt henne något. Maja har nu börjat anpassa sig till livet på katthemmet. Hon är lite försiktig av sig, men hon kommer göra stora framsteg ju mer vi kelar och pratar med henne.
Maja är cirka 8-9 veckor.


Åskan har slagit ner

Åskan har slagit ner i Fernströms telefon och dator. Ni kan därför endast nå Maritha på mobilen, 0706-07 13 90.

Blesina kommer från en kattsamlareBlesina kommer från samma hem som Misis där ägaren hade för många katter och inte klarade av situationen. Hon föddes i maj 2008. Hon är sköldpaddsfärgad och långhårig. Blesina är väldigt trevlig och hon blir tuffare för varje dag som går. Vill helst vara innekatt.

Vill du veta mer om Blesina? Kontakta Maritha på telefon 0706-07 13 90.

Misis och Madicken har flyttat till ett stödhem

Misis kommer från ett hem där ägaren hade alldeles för många katter. Misis är bara tio månader gammal. För en vecka sen födde hon en liten röd kattflicka som tyvärr somnade in en dag senare. Ett dygn senare födde hon ytterligare en unge, Madicken. Madicken är helt frisk, men mamma Misis är för ung för att kunna ta hand om henne och ge henne mjölk. Maritha har därför fått mata henne flera gånger per dag. I dag meddelade Maritha att Misis och Madicken har flyttat till ett stödhem. Stödhemmet, som är mycket vana vid nyfödda kattungar, kommer att fixa det jättebra.Vi önskar dem lycka till!


Madicken föddes i lördags.
Mamma Misis.

Svalehult i eftermiddag

I eftermiddag bär det av till Svalehult för Kalle och min del. Sonny har lovat att laga en riktig gourmetmiddag. Den kan vi inte missa! I kväll blir det förhoppningsvis nya kort här på bloggen och en massa annat smaskigt "skvaller" från Katthemmet Kompis.

Challe och Bengt Roland

Challe och Bengt Roland kommer från ett dödsbo och de kom till oss för ett tag sen. De är två coola killar som vet vad de vill. Bengt Roland vill vara innekatt i sitt nya hem medan Challe passar bättre som utekatt. De är båda sociala och trevliga. De blir två år i september. Är kastrerade, vaccinerade och ID-märkta.

Kontakta Maritha för mer information, 0706-07 13 90.


Challe


Bengt Roland myser med Maritha.

Lilltjejen har fått somna in

Lilltjejen, den lilla röda flickan som föddes igår natt, har i dag fått somna in. Tyvärr visade det sig att hon hade brock i halsen. Det innebar att hon inte kunde tillgodogöra sig maten. Nu vilar hon lugnt och fridfullt i Nangijala. Fina lilla tjejen!


Fototävling - Sommarkatt 2009

Nu är det dags för Hittekatter iFokus fototävling Sommarkatt! Ladda din kamera med sommaraktiga kattbilder och var med i vår tävling. Tävlingen är öppen för bidrag till och med den 31/8. Du lägger in dina foton här!

Regler:

Har du tagit en härlig sommarbild på din katt i sommar? Skicka in den till oss senast den 31 augusti 2009. Juryn kommer att utse de tolv finalister som går vidare i tävlingen. Sedan är det ni medlemmar som utser vinnaren genom en öppen omröstning här på sajten.

Du kan tävla med tre bidrag. Du måste ha upphovsrätten till de bilder som du tävlar med. Du lägger dina bidrag i tråden här nedan.

Klicka på bilden för att komma till tävlingen.Akut! Nyfödd kattunge söker en mamma

I natt föddes en kattunge på Katthemmet Kompis. Mamman stöter bort sin unge och den lilla tjejen får därför ingen mat. Hon tar heller inte emot när Maritha försöker mata henne. Vi behöver därför hitta en stödmamma till henne. Läget är alltså väldigt akut!


Katthemmet Kompis finns i Nybro, Småland. Kontakta Maritha på telefon 0706-07 13 90.

Är det någon som vet om det finns en kattmamma som kan hjälpa henne?


Bönan stannar

Bönan, som kom till oss för några veckor sen, kommer att stanna hos Maritha och Sonny. De har blivit förälskade i denna pratglada dam.

Bönan och Lady Di af Svalehult har funnit varandra, de är numera mycket goda vänner. Och de har något gemensamt, de går båda promenader i koppel. Något som de inte alls verkar ha något emot.

Vi vill tacka alla som har skänkt gåvor till Bönan. Tusen tack allesammans!


Caprise har somnat in

Idag fick Maritha och Sonnys katt, Caprise, somna in hos veterinären Satu på Öland. Caprise hade atros i lederna och har haft svårt att gå den senaste tiden. Hon har överlevt både rävbett och en tumör, men denna gång orkade hon inte kämpa vidare.

Nu sover hon gott i Nangilima och när hon vaknar upp nästa morgon kan hon gå igen.

Det har bara gått några timmar sen hon lämnade oss, men vi saknar henne redan. Farväl älskade och underbara Caprise. Vila i frid.
Våra hjärtan klappar för dig.

Kärlek
Matte och husse


Grattis i efterskott, Mia!

I går fyllde vår medarbetare Mia 30 år. Det firades med ett stort kalas med massvis med tårta, bullar och jordgubbar!

Grattis på 30-års dagen, Mia

önskar katterna på Katthemmet Kompis

PS Mia, nu när du är ett år äldre är det hög tid att du skickar över ett kort på dig!

En olycka händer så lätt

En olycka händer så lätt. Och då särskilt när man är trött. (I alla fall om vi utgår från Maritha Fernström.) Förra helgen medverkade Kompis på Calmare kattklubbs kattutställning. När söndagen kom, och utställningen var slut, parkerade Maritha som vanligt bilen på uppfarten till "gården". Några minuter senare gick Sonny ut för att säga god natt till hönsen. Då såg han Marithas bil stå parkerad inne bland buskarna! Chefen hade glömt att lägga i handbromsen och eftersom marken inte är jämn rullade den in i både buskar och blommor.

Det är tur att de har något att göra, där borta i Svalehult!


Marithas bil.

Fem veckor

Imorgon blir Gummans ungar Figaro, Nero, Pimpim och Ängla fem veckor. Det ska firas!


Figaro


Nero


Ängla


Pimpim

Bilder från kattutställningen

Nu finns bilder från Calmare kattklubbs kattutställning här.

RSS 2.0