Tipsa oss om kattbloggar

Vi vill ha tips på fler kattbloggar. Bloggvärlden växer för varje dag och vi tror att det finnas många bloggar som handlar om katter. Nu vill vi ha er hjälp med att hitta dem!

Tipsa oss om kattbloggar!Ett nytt kärlekspar

Vi har fått ett nytt kärlekspar på katthemmet. Denna gång är det Inka och Isse som har fallit för varandra. De leker och sover tillsammans, de njuter verkligen av livet! Inka har haft en positiv inverkan på Isse för tidigare har han inte varit intresserad av varken lek eller kel med de andra katterna.
Jag håller tummarna för att förhållandet håller, så att det inte blir som för Rembrandt.


Isse


Inka


Syskonen Mix

Syskonen Malte, Majsan och Mira Mix, kommer en person som vi tidigare har fått ta emot katter ifrån eftersom denne inte kastrerade sina katter. Tyvärr höll personen inte löftet om att kastrering denna gång heller. Nu har han/hon dock lovat att det ska ske.

Det här är ett gäng ögonstenar som är svåra att motstå. Malte är en pratkvarn och hade han haft möjlighet skulle han gärna sitta på Sonnys axel 24 timmar och dygnet... Han är en riktig knä/axelkatt.
Även hans systrar, Mira Mix och Majsan, är sociala och framåt. De är födda den 11 september 2009.

Nu är de redo att bege sig ut i den stora världen och de undrar om just Du vill skänka dem massvis med kärlek?

Kontakta Maritha om du vill veta mer om Malte, Majsan eller Mira Mix, tfn 0706-07 13 90. Katthemmet Kompis är stängt på onsdagar och söndagar. Det gäller även våra telefontider. Vi har även stängt nyårsafton, nyårsdagen och trettondagsafton.

Uppdatering:
Maritha har gett syskonen Mix egna smeknamn. Mira Mix kallas för "Mixern", Majsan för "Gulan" och Malte för "Toddy". Den enkla förklarningen till smeknamen är följande: Mixrar man en gula blir det toddy. Humor, Maritha!Malte är en skön lirare.

'
Vad funderar du på, Malte?


Mysiga Mira Mix.


Härliga Majsan.


Familjen Mix samlas kring matskålen.


Har Vilse blivit dumpad?

Denna trevliga och keliga kattherre dök upp hos en kvinna långt ute i skogen för ett tag sen. Vilse, som vi kallar honom, var då mager och utsvulten. Hans öga är lite skadat, förmodligen genom ett slagsmål. Vi uppskattar hans ålder kring cirka ett år. Vilse har tyvärr ingen möjlighet att stanna permanent hos upphittaren och söker därför ett eget hem. En veterinär ska undersöka Vilses skadade öga och han kommer även kastreras, vaccineras och ID-märkas.

Vill du veta mer om Vilse? Kontakta Maritha på telefon, 0706-07 13 90.
Katthemmet Kompis är stängt på onsdagar och söndagar. Det gäller även våra telefontider.
Vi har även stängt nyårsafton, nyårsdagen och trettondagsafton.


Har jag blivit dumpad? undrar Vilse.


Curry, Chai, Missy och Melvin har flyttat hemifrån

Chai, Curry, Missy och Melvin har bott i ett stödhem innan de fick egna hem. Curry och Chai har flyttat till samma familj och Missy och Melvin har flyttat tillsammans. Chai var en väldigt osäker kattunge när han kom till stödhemmet men utvecklades till en gosig kattkille som gillar kel och att busa med brorsan. Chai är en snäll kisse som aldrig visat några klor eller rivits och han vill gärna ha sällskap av en annan snäll katt i sitt nya hem eller med brorsan Curry.

Melvin och Missy föddes på grund av att deras husse inte tyckte han behövde kastrera sin honkatt. Båda är väldigt gosiga och sociala.


Chai


Curry


Melvin och Missy.


Telefontider under jul och nyårshelgen

Katthemmet Kompis är stängt alla onsdagar och söndagar. Under jul och nyårshelgen har vi även stängt följande tider:

Julafton:
Stängt
Juldagen: Stängt
Annandag jul: Stängt
Nyårsafton: Stängt
Nyårsdagen: Stängt
Trettondagsafton: Stängt

Det gäller även våra telefontider.


God Jul & Gott Nytt År

God Jul & Gott Nytt År önskar vi alla våra läsare!

/Maritha, Sonny, Jenny och katterna på Katthemmet Kompis


Josefin vann boken "Din katts beteende"

Ett stort grattis till Josefin Robertsson, som genom lottning vann boken "Din katts beteende".
Så här skriver Josefin vad katten Vide önskar sig i julklapp:

"Hittekatten Vide önskar att alla hemlösa katter där ute ska få komma in i ett varmt och kärleksfullt hem. Dessutom önskar han att all ledig golvyta här hemma täcks av mysiga kartonger och prassliga pappåsar. Det är mycket roligare än några leksaker. :)"

Vi vill tacka alla som deltog i tävlingen!

/Katterna på Katthemmet Kompis


Dagens sötaste

Dagens sötaste kattprylar finns hos Kattprylar. Vi vill ha!


Bild från Kattprylar


Tuta och kör!

Detta är den perfekta julklappen till oss katter! Visst är den fräck?
Vad säger du, Sonny? Om vi betalar bränslet står du kostnaden av bilen då? :-)

/Katterna på Katthemmet Kompis
Bilarna finns att köpa hos Huveröds och kostar endast 249 kr. (Gratis bilskatt ingår ej.)


Kan någon ge Kolis ett hem?

Kolis upphittare berättar:

I höstas dök en svart hankatt upp hos mig. Han var mycket trevlig och go. Men tyvärr tycker inte resten av mina tre katter om honom. En av dem har t.o.m blivit riktigt rädd så jag kan inte behålla honom. Han är född våren 2008, kolsvart, därav namnet Kolis. Mycket kelen och go. Han vill gärna ligga i knät och i sängen, och han hänger som en säck över axeln om man tar upp honom. En helt underbar katt, men bör nog vara ensam.
Kolis är kastrerad, vaccinerad och ID-märkt. Han tillhör numera Katthemmet Kompis men får bo kvar hos mig tills vidare.

Kontakta Maritha om du vill veta mer om Kolis på telefonnummer: 0706-07 13 90.
OBS! Katthemmet är stängt på onsdagar och söndagar. Detta gäller även våra telefontider.


Vår önskelista

Vi älskar julen och vi älskar paket, särskilt när de innehåller godis och/eller sovplatser. Vi har surfat runt på Guldfiskens hemsida och har hittat följande:En foderautomat. Smart uppfinning!


En lyxig värmekudde som skulle passa perfekt i vårt katthem på vintern.


Varmt och gott.


Ett färgglatt halsband till en utekatt.


Labben och Nero har flyttat till Rödeby

Labben och Nero har flyttat till en familj i Rödeby. De har tidigare köpt katt från oss och och ville nu utöka familjen med två nya medlemmar. Nero och Labben bor nu relativt nära mig, sisådär 1,5 mil. Har jag vägarna förbi hälsar jag gärna på dem. Nero var en av mina favoriter när han bodde på katthemmet. (Han är en kopia av min Ängla.)


Labben


Nero


Allt om katter

Vi vill tipsa om sajten "Allt om katter."

Så här skriver de om sajten:

Vi bjuder nu in kattvänner i hela Sverige att skapa sin kattprofil och mingla på www.alltomkatter.se
Vi har många ny funktioner som kommer att lanseras i december och ni har nu chans att registrera er profil,
ladda upp bilder, videos och marknadsföra ert katthem och kanske hitta nya sponsorer eller kunder. Vi kommer snart också lansera en specifik sektion för katthem etc. där ni kommer kunna profiliera er ännu mer.

Tävling
Vi har också en trevlig tävling som är öppen för alla. Ladda upp en bild på någon av era katter
namnge den "vintertävling" så är ni med i utlottningen av mp4 spelare, mediaspelare & presentkort.


Klicka på bilden för att komma till tävlingen.


Vinn boken "Din katts beteende"

Nu har det blivit dags för årets sista tävling. I samarbete med Ica bokförlag lottar vi ut ett exemplar av Susanne Hellman Holmströms bok "Din katts beteende".

Klöser din katt sönder soffan eller kissar den på fel ställen? Kanske försöker den förmedla något, men vad menar den egentligen? I den här boken får du svar på dina frågor om din katts beteende och behov. Den innehåller de ”13 heliga punkterna” som talar om vad din katt behöver göra under dygnets 24 timmar för att må bra och för att du själv ska få ut det mesta av din vän katten.
Ett avsnitt i boken tar upp vanliga frågor och svar på kattproblem som kan uppstå. Här får du också veta varför katten Felix förorenar på den dyra mattan i hallen och varför katten Sonja ger bort sina kattungar till grannarna.

Så gör du för att tävla:
Lämna en kommentar där du berättar vad dina katter önskar sig i julklapp. Glöm inte att ange namn samt e-postadress. Vi lottar sedan en vinnare.

Tävlingen pågår fram till onsdagen den 23 december kl 18.00.
Länka gärna till tävlingen från era bloggar/hemsidor.Lycka till!


 


 

 

 


Dags för kastrering, vaccinering och ID-märkning


Nalle är en social nallebjörn.


Flera av våra katter kommer att kastreras, vaccineras och ID-märkas denna månad. På torsdag ska Nalle, Tiger och Tussen följa med Maritha till veterinären och nästa vecka är det dags för Leo och Theo.

Vi har tidigare skrivit hur viktigt vi anser att det är med kastrering, vaccinering och ID-märkning. 

Vaccinera din katt

Man brukar vaccinera mot kattsnuva och kattpest. Kattpest är en mycket plågsam sjukdom och många katter som drabbas dör och de som överlever blir sällan lika friska som de var innan de blev sjuka. Tänk på att även en innekatt kan drabbas av kattpest och snuva genom att smittan även kan överföras genom dina skor och kläder. T ex om du besökt någon med sjukdomen bör du inte gå in i ditt hem utan att först tvättat dig noga och bytat kläder. Därför är det viktigt att se till att katten blir vaccinerad.

Kastrera katten

Om du kastrerar din katt kommer det inte att födas oönskade kattungar. Hankatten stannar oftast hellre hemma än strövar omkring efter löpande honor. Dessutom blir katterna oftas mer lugna och harmoniska. En annan anledning till att man bör kastrera sin katt är att man hjälper till att höja kattens status eftersom det blir färre hemlösa och oönskade katter som ingen vill ha. I synnerhet i städerna är det många som irriterar sig på hemlösa katter som får lida för människans ansvarslöshet.

Huruvida en kastrerad hankatt klarar sig i slagsmål gentemot en okastrerad hane beror mer på kattens personlighet och psyke än att den är kastrerad.

ID-märk din katt!

Om din katt skulle komma bort eller rymma iväg är det lättare för upphittaren att hitta ägaren (dig) om katten är ID-märkt.

Du som har en upphittad ID-märkt katt kan göra en sökning efter ägaren på Internet. På SKK:s ägarregister kan man få fram staden där ägaren bor och i en del fall även ägarens namn.

Skulle katten vara chip-märkt i nacken kan du få hjälp av en veterinär och på större polisstationer. I dessa fall krävs en särskild scanner för att kontrollera vem som äger katten.
Text: Carola, Katthemmet Kompis


Leo ska besöka veterinären.


Marithas kakor är underbaraVarje gång jag och min sambo besöker katthemmet blir vi alltid bjudna på kakor. Maritha är expert på att baka. Fråga mig inte hur hon hinner, men i Svalehult tycks dygnet innehålla 30 timmar. Minst. Sist blev vi bjudna på chokladbollar. Håll med om att de ser goda ut!

Vad de innehåller vill Maritha inte avslöja, men jag garantera att de är grymt smaskiga!


Kelgrisen Inka

Förra veckan fick jag träffa charmtrollet Inka för första gången. Jag blev kär direkt! Vilken skönhet hon är! Hade jag fått välja hade hon fått flytta hem till oss. (Men min sambo är envis som en åsna.)

Inka är mellan 1 och 2 år. Hon hämtades från en lada där hon och några andra katter blivit lämnade åt sitt öde för att klara sig själva då inga människor i närheten brydde sig om dem. Hon är en riktig kelgris och vill gärna vara i centrum. Kan vara både inne- och utekatt. Hon är kastrerad, vaccinerad och ID-märkt.


Visst är hon ljuvlig? ;-)


Kärlek

Petronella är en kelgris. Att Maritha är hennes favorit går inte att ta miste på. Varje dag myser och gosar Maritha med henne, och Petronella har gjort stora framsteg sen hon kom till oss.

När hösten kommer föredrar katterna att ligga inne och sova i värmen. De har alla plaster som de tycker extra mycket om. Teverummet är helt klart populärast och i katthem är "Bonde söker fru" älsklingsprogrammet. De missar inte ett avsnitt!


Vi älskar julklappar!

Vi måste ha varit riktigt snälla i år för häromdagen fick vi en stor juklapp av Leo och Isak som tidigare bodde hos oss. Nyfikna som vi är kunde vi inte låta bli att öppna det. ;-) Paketet innehöll leksaker och kattmat. En bättre julklapp kunde vi inte få! Vi älskar nämligen mat!

Tass så mycket, Leo och Isak!

Vi önskar er en god jul och gott nytt år!

Nosgos/Katterna på Katthemmet KompisGandalf

Gandalf är en stor och härlig kille som kom till oss som upphittad. När hans ägare hörde av sig fanns det inte någon möjlighet för honom att flytta tillbaka. Vi söker därför ett nytt hem till honom. Gandalf är en blandning av ragdoll och han har underbart vackra blåa ögon. Han spinner så fort man tittar på honom och han vill gärna ta stor plats i sitt nya hem.

Han blev nyligen kastrerad. Vill du ge honom ett kärleksfullt hem? Kontakta Maritha på tfn: 0706-07 13 90.
Katthemmet är stängt onsdagar och söndagar, det gäller även våra telefontider.
Myskväll på Kompis

Sen jag började studera heltid i augusti har Kalle och jag inte hunnit besöka Maritha och Sonny så mycket som vi skulle vilja. Det var flera månader sen vi var där. Och jag lovar, vi har verkligen saknat dem. Och självklart Sonnys goda mat! Att komma till Svalehult är alltid så mysigt och vi känner oss verkligen välkomna. Vi blir alltid bjudna på god mat och en massvis med mumsiga kakor. Maritha är expert på att baka!

I går kom Lotta förbi med tre goda och lyxiga bakelser. Maritha smällde i sig en direkt. Kalle och Sonny fick slåss om en, och Lotta åt den sista. Vi hade en härlig kväll med mycket prat om katter, kakor och julen. Det var roligt att kela med katterna igen. Marithas katt Bönan har lärt sig prata japanska eller något liknande, för jag förstod inte ett ord av vad hon sa.

Tack Maritha och Sonny för en mysig kväll!
Lottas mumsiga bakelser!


Ni har fel, Maritha och Sonny!

Häromdagen släpade Kopian hem en saftig mus. Både Maritha och Sonny verkade uppriktigt förvånade över fångsten.
Maritha: Vet du, vi trodde inte att Kopian kunde jaga. Och nu har han dragit hem en halv middag! 

Men Kopian verkade inte speciellt intresserad av gourmetmiddagen utan överlämnade den till Bönan och Lady Di. Bönan rynkade dock bara på nosen och gick sin väg, den luktade förmodligen illa. Lady Di däremot blev väldigt road. Eftersom ingen av katterna var speciellt hungriga blev den varken serverad som middag eller dessert. När Sonny kom hem fick han begrava den stackars lilla musen i rabatten.

Men för att påminna Maritha och Sonny om att Kopian faktiskt kan jaga har vi letat i arkivet. Och bevis finns! Titta här!


Holly har blivit sambo med en skogskatt

I dag flyttade Holly till ett par i Kalmar som äger en sexårig skogskatt. Holly kommer att få det bra i sitt nya hem. Att få en ny kompis är ju aldrig fel.

I dag flyttade även Hollys syskon, Atena och Tilla, till en tjej i Kalmar. De verkar dock inte bli grannar, men enligt Sonny är det gott om bussförbindelser i Kalmar. (I fall gångavståndet skulle vara för långt ...)


Lilla söta Holly.


Varning för tjejligan! Tilla, Atena och Holly är fulla av hyss.


Fideli övergavs av sin matte

När matte sålde huset blev Fideli och hennes mamma blev kvarlämnade och grannarna fick mata katterna. Fideli är omkring fyra månader gammal när detta skrivs i början av december. I början var hon lite blyg men har blivit allt mer nyfiken ju mer man kelar med henne.

Kontakta Maritha om du vill veta mer om Fideli.
Tfn: 0706-07 13 90.


Pillan och Tassie föddes som hemlösa

Pillan och Tassie föddes av en förvildad honkatt i Emmaboda. Kattungarna sökte sig till ett hus i där man började mata både dem och deras mamma. Pillan och Tassie är omkring fem månader. De är båda två fulla av bus men också keliga och mysiga. Deras mamma kommer att fångas in och bli kastrerad. Därefter blir hon utsläppt och familjen i Emmaboda kommer att fortsätta ge henne mat och sköta om henne.

Kontakta Maritha om du är intresserad av Pillan och/eller Tassie på tfn; 0706-07 13 90.


Pillan


Tassie


Chester är krigsskadad

Det händer som vanligt mycket i norra Svalehult. Denna gång är det Chester som har haft oturen med sig. Häromdagen bråkade han med Flinstone genom kattluckan till Lillstugan. Detta resulterade i att Chesters svans och självförtroende fick sig en ordentlig smäll. Så Maritha var tvungen att ta med honom till veterinären Satu för en undersökning. Det visade sig att stackars Chester hade fått en spricka i svansen. Och enligt Sonny lär Chester även behöva psykologhjälp. Flinstone klarade sig igenom fighten med både kropp och själ i behåll. 

Det är inte första gången Chester muckar gräl. I maj 2008 kunde vi rapportera hans hyss för första gången. Ajabaja, Chester! Det ser inte bra ut på ditt CV!


Direktör Chester.

Foto: Lotta


Bisse och Basse lever lyxliv hos Lotta

Vår härliga medarbetare Lotta är stolt ägare till Bisse och Basse som tidigare bodde på katthemmet. Nu avslöjar Lotta att Bisse har övertagit hennes säng! Var Lotta får sova vågar hon inte berätta, men visst är det härligt med människor som offrar sig för sina katter?


Bisse lever lyxliv.

Bisse och Basse passar även på att jaga lamm.
Hur blev middagen, Lotta?
Man blir törstig av att jaga. (Och att äta!)

Foto: Lotta


RSS 2.0