Våra katter ska inte användas till avel

Vi har lagt ut två annonser på Blocket, en där våra kattungar söker hem och en för våra vuxna katter. Vi vill poängtera att vi inte säljer våra katter för att den nya ägaren ska ta en kull på dem. Vi anser att det redan finns tillräckligt med hemlösa och oönskade kattungar. Vi arbetar för att privatpersoner ska förstå vikten med kastrering för så väl hon- och hankatter.

Om alla kattägare kastrerade sina katter hade vårt katthem inte behövts finnas. Det skulle dessutom inte finnas så många hemlösa katter. Enligt Djurskyddet i Sverige finns det ungefär 100 000 hemlösa katter.

Hjälp oss att hjälpa dessa katter! Kastrering och ID-märkning är den magiska formeln för att antalet hemlösa katter ska minskas.


Bianca

Minns ni Maxime som kom till oss från Blekinge? Hon och hennes ungar levde farligt vid en trafikerad väg, i närheten av en McDonalds restaurang. De fångades in, men efter ett tag visade det sig att Maxime var dräktig igen. Bianca är en av hennes ungar från den sista kullen.

Biancas husse har skickat ett kort på sin ögonsten. Och han skriver att hon inte kan ha det bättre. Det värmer!
Smokey och Pipen har flyttat till Kalmar

Smokey och Pipen har idag flyttat till samma hem. De har nu blivit kalmarbor och bor tillsammans med två ungdomar.


Pipen njuter av livet.


Smokey har Smålands sötaste nos...


"Clementin" har återförenats med sin matte

"Clementin" är en ny katt som inte har hunnit komma ut på hemsidan ännu. Hon hittades i Kalmar. En vänlig själ kontaktade oss och frågade om vi hade möjlighet att ta hand om henne. En lapp om att hon var upphittad och fanns hos oss sattes upp på Djursjukhuset i Kalmar. Och häromdagen ringde hennes matte!
"Clementin" heter egentligen Lilleman och är 11 år. Matte var så lycklig när hon kom för att hämta henne. Vi älskar verkligen solskenshistorier!


Kattstatus - för ett bättre kattliv

En blogg som vi tycker värda ett besök är Kattstatusbloggen. Syftet med bloggen är att höja kattens status och livskvalitet. Bloggen tar upp viktiga delar som kastrering, vaccinering, försäkring och ID-märkning.
 


Tusen tack!

Häromdagen ringde en kvinna för att hon ville överlämna 15 kilo torrfoder eftersom hennes katter inte tyckte om det. Sådant värmer oss oerhört mycket och det betyder såklart mycket för vårt katthem. Tack snälla du!

Vi vill också tacka alla andra underbara och generösa människor som skänker kattmat, kattsand, klösmöbler och kattleksaker till oss. Ni är guld värda!


Katthult

Soff i propp och Tristan har fått ett eget hus på gården. Katthult är namnet och det är såklart Sonny som står för påhittet. De har dessutom fått en rastgård. Det ska vara lyxigt att bo på katthem!

Soff i propp hittades som hemlös utanför Nybro. Hon kom först till ett äldre par men har nu bott hos oss på katthemmet i i över ett år. Hon föddes 2007 och blev två år i juni 2009. Detta är en riktig knäkatt och hon stormtrivs med Tristan som hon busar och leker med. Soff i propp älskar burkmat.


Tristan kommer från Öland och söker nu ett nytt hem att mysa i. Han är född 2007 och blir två år hösten 2009.

Han kom till Katthemmet Kompis i oktober -07 och var då både sjuk och rädd. Nu är han frisk.

När Tristan kom var han inte bra i sina ögon och vi gav honom en speciell ögonsalva och ögondroppar för att det skulle läka. Veterinären visste inte vad det var han hade men nu är det i alla fall bra igen.

Tristan är lite blyg men vi plockar upp honom och kelar för att han ska bli tamare. Ligger gärna i knät och spinner gott och är gosig. Han är en mycket trevlig katt.


Bilder på Katthult kommer snart.Soff i propp


Tristan

Nya bilder på Bengt-Roland och Maja

Lotta har tagit nya bilder på Maja och Bengt-Roland.

Bengt-Roland kom till oss tidigare i somras från ett dödsbo. Han är en cool kille som vet vad han vill. Bengt-Roland vill vara innekatt i sitt nya hem och han är både social och mycket trevlig. Han är ca två år och kastrerad, vaccinerad samt ID-märkt.


 

Majas mamma försvann när Maja bara var liten så Bessy fick bli hennes stödmamma. Hon har fyllt 12 veckor och är redo att flytta när rätt ägare dyker upp.


Bengt-Roland


Maja


Amelia har flyttat till NybroTrevliga Amelia flyttade till en familj i Nybro idag. Nu kommer hon att få uppmärksamhet nästan hela tiden. ;-) Hon vill gärna stå i centrum och bli ompysslad.   

Akut! Kan någon hjälpa dessa kattungar?

Innan vi satte upp intagningsstoppet hade vi lovat en kvinna att omplacera några kattungar som hon hittat. Vi har inte fått bilder förrän nu, vilket gjort att vi inte har kunnat lägga ut dem tidigare.

Så här skriver hon:
Kattungarna är 3-4 månader gamla. Ungarna hittades i vår hästhage och fångades in, mamman är "vild" men får mat av en äldre kvinna i närheten. Den svarta ungen är i princip helt tam, fräser lite mot nya saker men är hur gosig som helst mot människor. Den gula är osäker men en riktig knäkatt när man lagt den i knät. Skölpadden och den tvåfärgade grå är det ingen som kommer i närheten av, fortfarande väldigt osäkra och den trefärgade grå får man klappa och lyfta upp.

Kattungarna bor kvar hos upphittaren. Vill du veta mer om dessa kattungar? Kontakta Maritha på telefonnummer; 0706-07 13 90.


Ling och Poppy har flyttat till en kattherre

I går flyttade Ling och Poppy till en barnfamilj. Där bor även en 11-årig kattherre som ser fram emot lite hyss i familjen. ;-)
Ling och Poppys mamma heter Alicia och hon hittades hemlös och mager i Kalmar.


Ling


Poppy
Bessy flyttar i september

Bessy föddes 2004 och blev omhändertagen när hon var en kattunge på ca 4 månader. När hon togs om hand var svansen bruten och eftersom hon inte hade fått någon behandling hade svansen växt ihop fel och är nu krokig. Men det ger henne ett litet charmigt utseende och Bessy är en mycket snäll och go kattflicka som gillar att kela och hon är ganska nyfiken av sig. I september flyttar Bessy till en äldre dam och hon kommer att få en hund som sällskap.


Brakfest i Svalehult

Natten till lördagen vaknade Maritha av att grannens kossor råmade något så förfärligt. (Deras hage ligger intill Maritha och Sonnys hus.) Med båda händerna för öronen försökte Maritha somna om. 
När Sonny skulle åka till jobbet på morgonen blev han stående som ett stort frågetecken utanför ytterdörren. I trädgården stod nämligen åtta kor och betade! Inte nog med det, de hade ätit på deras blommor och trampat ner flera buskar. De måste ha haft kräftskiva, eller någon annan fest, för alla utemöbler låg utspridda på tomten.
Efter festen måste de ha varit fullproppade med mat att de var tvungna att skita ut allt för att få plats med mer. För just skit fanns det gott om på tomten.

När kossorna fick syn på Sonny traskade de mätta och belåtna ner på grusvägen. De tackade artigt för sig och lämnade över städningen till Sonny. Även kossor kan bli rejält bakfulla. Och vem vill städa då?
Vem vill städa efter en brakfest?


Dagen på Djurkompaniet

Maritha har tillbringat största delen av dagen på Djurkompaniet i Kalmar. På förmiddagen hade hon med sig PimPim, Nero, Lovisa och Pyret. När deras magar började kurra åkte de hem till Kompis igen och istället fick Ling och Poppy följa med.

Redan nästan vecka kommer flera av dagens besökare att hälsa på oss i Svalehult. Vi hoppas såklart att de hittar en eller två katter som passar dem.

Lady Di af Svalehulf

Lady Di af Svalehult, även kallad Fjuttis, har blivit en "stor" och tuff tjej. Hon är fortfarande liten till växten, men har tuffat till sig sen hon kom. När jag träffade henne första gången hade hon precis kommit till Maritha och Sonny. Då var hon tunn och inte alls i bra form. Det är skönt att hon gör framsteg!

Fjuttis har lärt sig att gå i koppel tillsammans med Maritha och Bönan. Både Fjuttis och Bönan har varit lättlärda.
Bönan gör framsteg

Pälsbollen Bönan gör framsteg. Hon har lärt sig att öppna kattluckan trots att den är låst från insidan. Smart katt! Eftersom Bönan är innekatt har Sonny kommit på en genial lösning för att hon inte ska smita ut. Han har skärmat av dörren, men samtidigt lyckats pricka in så att de andra katterna kan gå ut. Bönan har nämligen inte lärt sig att hoppa upp på bänken i köket. Det är så de andra katterna kan ta sig in och ut. (Genom att hoppa upp på bänken i köket och sedan skutta ut i hallen.)

Bönan har även lärt sig att gå i koppel. Och hon älskar det! Maritha och Bönan promenerar varje dag och hon är mer som en hund än en katt.

Går ni med era katter i koppel?
Maritha och Bönan.

Katthemmet Kompis på Djurkompaniet

Fredagen den 14 augusti mellan klockan 10.00-15.00 kommer Maritha att finnas på Djurkompaniet i Kalmar för att visa upp några av våra kattungar. Besök oss gärna!

Vi har ännu inte bestämt vilka kattungar som kommer att följa med oss. Det beror på vilka som har fått nya hem, bland annat.

Tävla om porslinskatter hos Wikki

Vår vän Wikki har en tävling på sin blogg där man har chans att vinna söta porslinskatter. Klicka på bilden för att komma till tävlingen.Rea på Ellos

Ellos har rea på flera av sina kattprylar. Här är några godbitar med riktigt bra priser. Så passa på att fynda!


Katter som har fått hem

 

 

Missis kommer stanna i stödhemmet. Tyvärr somnade hennes andra unge, Madicken, in två dagar efter att de hade flyttat.

Sara och Cello kommer att flytta samma hem. Även Skumpa är tingad.

RSS 2.0