Veckans lataste

Vädret har inte varit på topp under veckan, något som våra katter snappat upp. Medan karlarna har arbetat med uppbyggnaden av det nya katthemmet har de flesta katter haft det mysigt och njutit av livet. Varför anstränga sig mer än nödvändigt?

   
Matti, Pengla och Tassie vet hur man njuter av livet.


Avklarad tenta

Den senaste veckan har jag vrålpluggat till två tentor, en i naturkunskap och en i motorik, som jag skrev idag. Det är anledningen till att det har varit tyst på bloggen den senaste tiden. Nu är de äntligen avklarade och jag kan pusta ut och ta nya tag med bloggen. Hoppas ni har förståelse för detta! :-)

Dagen innan valborg
Så här långt har arbetslaget kommit denna vecka. I morgon fortsätter arbetet... sen blir det valborgsfirande för alla inblandade! Vi hoppas på ett soligt och härligt väder. Och god mat, såklart.

Hur ska ni fira valborg?

Auktion till förmån för Katthemmet Kompis

I samband med Wikkis födelsedag (grattis Wikki!) anordnar hon en auktion till förmån för vårt katthem.

Så här skriver hon på sin blogg:
Eftersom det är min FödelseDag idag så vill jag ge bort något! Så nu auktionerar jag ut just denna fina Wikki-teckning till HögstBjudande! Bud emottages i kommentarer till detta blogginlägg, och pengarna ska gå till katthemmet Kompis!

Bilden är 16x20 cm och är som sagt en orginalillustration, minimibud är 350 kronor! Budgivning pågår ända till nästa måndag 3 maj, då högstbjudande får bekräftat hur betalning ska göras. (Det blir ungefär som Tradera, fast på min blogg!)


Bild: Lady Thirty


Vecka 17
Energin flödar i vårvärmen

Bygget med det nya katthemmet går i en rasande fart. Nu är snart reglarna på plats och tills sin hjälp har Maritha och Sonny haft Mia och Tobias. Självklart har Sonny haft ett finger med i spelet, men denna gång valde han att låta strålkastarljuset falla på Mia och Tobias. Att Mia är en riktig arbetsmyra visste vi, men att hon är en fena på att bygga är en dold talang. Härligt Mia! Visa karlarna hur det ska gå till! Skrattande

Visst är bilderna fina? Vem tror ni står bakom kameran denna dag? Flört 


Tobias sköter sina sysslor.


Arbetsmyran Mia.


Världens bästa Mia.
Början på något riktigt stort...


Så gick det på Pelargondagen

Maritha och Lotta har haft en härlig dag på Pelargondagen i Tvärskog. Katthemmet sålde bland annat fika (kakor och pajer), kattleksaker och diverse kattprylar. När dagen var slut hade de fått in 1137 kr till katthemmet, vilket vi är väldigt nöjda med! Nu väntar mys och matning av katterna. Hörs lite senare!


Kakorna var populära.


Chefen bakom bordet.


Utställningsplantor.


Lyckliga Lotta med sina pelargoner.


Arbetar-Kalle med familj dök upp. Typiskt att bilden blev så suddig. Vem kan ha stått bakom kameran? ;-)


Något för kattälskare

Jag fullkomligt älskar alla fina saker som finns hos Kattgalaxen. Ett paradis för alla kattälskare. Jag önskar mig detta:


Foderburk


Hjärtskål


Söt musmatta


Plåster till chefen med Hello Kitty, så att hon kan plåstra om sig efter alla olyckor...

Bilder från Kattgalaxen.


Goa Lotta

Vår medarbetare Lotta är alltid pigg och glad när hon kommer körandes på sin moppe. En tidig morgon fångade Maritha henne på bild när hon anlände till Kompis. Och Lotta sken upp som en sol! I morgon är det dags för Katthemmet Kompis att sälja fika Pelargondagen i Tvärskog (utanför Nybro). Lotta är en av dem som står bakom evangemanget.


Goa Lotta. 


Katthemmet Kompis i Hemmets journal

Nu finns reportaget om Katthemmet Kompis tillgängligt på Hemmets Journals hemsida. Tyvärr har det blivit ett tryckfel, det var inte 25 katter som omkom i branden. Vi vet fortfarande inte det exakta antalet. (Och lär förmodligen inte få veta det heller.)

Nu väntar sängen... Sov gott allesammans!Våren har kommit till Kompis

Våra katter har börjat få vårkänslor, solen skiner och de njuter av att få tillbringa dagarna i rastgården. De är nyfikna på vad som händer runt omkring, särskilt på grabbarna som arbetar med uppbyggnaden av katthemmet. Att lyssna till fåglarnas kvitter är som att äta en stor mjukglass för oss människor en varm sommardag. (I allafall om vi ska tro lilla Tassie.)

Hoppas ni har det bra därute!

   
Pengla, Robinson och My.
Vi välkomnar våren.


Cementen är på plats

Tidigt i morse kom "cementbilen". Lotta var på plats för att fotografera. Tänk när vi, om några månader, kan se tillbaka på uppbyggnaden, vilken otrolig känsla. Det är fantastiskt med bloggar! Så här har dagen på Kompis sett ut:Chefen och grabbarna väntar på "cementbilen". Spänningen är enorm...


Cementbilen anländer.


Cementen ska läggas på...


"Slav"-Kalle och Sonny.


Tvättstugan och toalettutrymmet är "färdigt".


Arbetar-Kalle putsar skorna.


Sonny sköter sig.


De dyra stövlarna får man offra för katterna...


Snart är katthemmet klart!


Vecka 16

Nu är golvvärmen på plats. Självklart är chefen där för en inspektion!


Sonny ser fundersam ut och chefen inspekterar grabbarnas arbete. Betyget blev riktigt högt!


Närbild på konstverket.


Arbetslaget. "Slav"-Kalle, (typ lärling) Arbetar-Kalle och Sonny.


Sovmorgon

  
Från vänster: Doris, Sixten, My och Jussi.

Söndagar innebär sovmorgon på katthemmet. Ja, inte för Maritha och Sonny, de har i stort sett aldrig sovmorgon. Sista dagen på veckan brukar våra katter ta en längre tupplur efter en "vild" lördagsnatt. ;-)
Hur har er dag varit?


Vecka 15

Så här ser byggplatsen ut denna vecka. Arbetet med katthemmet har gått fort, tycker jag. Oj, vad det arbetas flitigt i Svalehult. Självklart är chefen på plats för att inspektera bygget.


Maritha "chefen" Fernström och Arbetar-Kalle.
Toalettbesök. Maritha berättade (med stolthet) att det är här toaletten ska ligga.


Sonny visar dagens outfitSonny är väl inte Smålands mest modemedvetna 50 plusare. Men... ibland gör han ett försök att hålla hög klass. Smålänning som han är vill han såklart gynna Kosta outlet där dagens outfit är inköpt. På frågan om en modeblogg kan vara aktuell för herr Fernström svarar han utan tvekan nej. Så tyvärr alla modefantaster, ni får helt enkelt nöja er med mysbyxor och t-shirts på vår blogg. Men vem vet, kanske är Sonnys outfit startskottet till en ny trend? Skrattande Vad tror ni?

God morgon

Hoppas allt är bra med er! Här skiner solen och jag tror det blir en härlig dag. Tyvärr har det inte blivit mycket bloggande de senaste dagarna. Jag har haft fullt upp med skolan men nu ska jag ta nya tag. Ikväll ska Kalle och jag besöka Kompis, ser fram emot det. Nya bilder kommer senare eller imorgon.

Kram på er!


Kan någon hjälpa Flintstone?

Flintstone är en social, glad och nyfiken kattherre som gärna vill stå i centrum. Han bor på Katthemmet Kompis i Nybro, men trivs inte hos oss eftersom han vill vara ensamkatt och bo på landet.

Flinstone är 3-4 år och han kom till oss från skogen. Han var då i dåligt skick, mager och utsvulten, men idag har han gott om hull på kroppen. Han är kastrerad, vaccinerad och ID-märkt.

Vill du ge Flintsone ett kärleksfullt hem som ensamkatt på landet?
Kontakta Maritha på Katthemmet Kompis: 0706-07 13 90.


AKUT! Katt fast i träd!

Jag fick precis ett telefonsamtal från Maritha på Katthemmet Kompis i Nybro, en av hennes egna katter har klättrat högt upp (minst 10 m) i ett träd och kommer inte ner. Katten i fråga har stora balanssvårigheter (pga en närvskada) och kan inte ta sig ner. Maritha och Sonny har försökt men de når inte katten. Nu efterlyser de någon i närheten av Nybro som är en duktig klättrare som AKUT kan komma och hjälpa dem. Räddningstjänsten åker inte ut förrän efter två dygn (!), och Maritha tror inte att katten klarar av att sitta där uppe så länge. Kan någon hjälpa ring Maritha på tel: 0706-07 13 90

Uppdatering: Fläcken har kommit ner från trädet. Sonny klättrade upp i trädet så högt han kunde och försökte få Fläcken att klättra ner i en stor korg men hon vågade inte. Under tiden som Maritha och Sonny gav katthemskatterna mat hade Fläcken tagit sig ner, förmodligen ramlat. Igår kväll verkade hon ha lite ont men idag var hon som vanligt igen. Vi antar att det är Flinstone som är boven i dramat. Eftersom han inte trivs i lillstugan och i den nybyggda rastgården går han lös tillsammans med Maritha och Sonnys egna katter. Flinstone har varit lite taskig mot Fläcken tidigare så han är starkt misstänkt! ;-)


På väg mot nya äventyr...

Maritha och Sonnys katt Filippa är en ressugen katt som gillar att se sig om. Herr och fru Fernström är vanligtvis noga med att stänga bildörrarna, men förra veckan gick något snett. Och självklart var Sonny boven bakom dramat. Deras katter går alltid in på kvällarna, men denna kväll syntes inte Flippa till. Maritha ropade och ropade, men ingen katt dök upp. Märkligt, tyckte Maritha. När Maritha skulle köra till stan dagen efter möttes hon av Filippa som satt och spanade i framrutan på bilen. Vilken syn! Vilket syfte Filippa hade haft när hon hoppade in i bilen dagen innan har vi ingen aning om. Sonny hälsar att det inte gick någon nöd på Filippa, han menar att hon har ju både hull och uthållighet, så några timmar i bilen gjorde ingen skada...


Filippa


Arbetar-Kalle - vilken karl!

Våra bloggläsare Suzanne och Wikki hyllar Arbetar-Kalle. Och vi instämmer!

"'Eran' Kalle är definitivt 'something else' :-) Spränger stora stenar, tar hand om mobbade tuppar och får katter och ekorrar att leva i fredlig gemenskap. Ta väl hand om honom!!" /Suzanne

"Men fniss jag tror att ni är lite kära i Kalle, allihopa???! svansdans Blir det så att man tänder på killar som kan handskas med sprängmedel???!"
/TassKram Wikki

Arbetar-Kalle är en karl att räkna med. Vilken man! :-) Heja Kalle!
Ekorren Egon

För många år sen hittade Arbetar-Kalle en pytteliten, övergiven ekorrsunge. Under några månader tog Kalle hand om Egon, som han kallades. Egon blev så tam att han kunde äta ur Kalles hand. Först var han tveksam om hans katt och Egon skulle komma överens men det gick över förväntan och de blev goda vänner. När Egon var stor nog att klara sig själv flyttade han ut i naturen. Vilken söt berättelse!

Har ni tagit hand om ett vilt djur?


PANG!

Här kommer några bilder från dagen. Arbetar-Kalle har sprängt den stora stenen och arbetet med att bygga upp Kompis fortsätter imorgon...

   
PANG! Där small det...!

   


Stenrika

Det märks att det nya katthemmet är på gång för det händer mycket i Svalehult nu. "ArbetarKalles" insatser har gett resultat och imorgon ska denna sten sprängas bort. Vi har även fått cellplast (frigolit) till plattan levererat. Så här skrev Maritha i ett sms: "Denna sten ska sprängas imorgon så att den kan tas bort. Vi är ju stenrika! /Maritha"
Haha. Humor, Maritha! Verkligen stenkul! Skrattande


Stenrikt i Svalehult.Nalle och Tussen har flyttat till Boda

Ikväll flyttade "nallebjörnarna" Nalle och Tussen till en man i Boda. Med tiden kommer de att få vara utekatter, men först ska de bekanta sig med sin nya ägare. Tussen och Nalle bodde inte på katthemmet utan i stödhem innan de flyttade till Boda.

 
Nalle och Tussen.


Katthemmet Kompis på Pelargondagen

Årets Pelargondag kommer att äga rum den 25 april mellan kl. 10.00-14.00 i Tvärskogs bygdegård. Det kommer att finnas pelargonsticklingar och utställning av pelargoner. Även Pelargonsällskapet kommer att medverka för att ni ska kunna ställa frågor om de vackra blommorna.

Katthemmet Kompis kommer också att medverka och vi kommer där att ha lite försäljning men även hjälpa till att servera fika.

Välkomna!StorKalle mobbade LillKalle som fick flytta till ArbetarKalle

Vi måste meddela något mycket tråkigt. Det är familjen Von Tupp som har varit i farten, eller snarare StorKalle. Han har mobbat ut LillKalle eftersom han ville ha fruarna för sig själv. Stackars LillKalle. Men Sonny har ordnat det fint för honom, han har redan flyttat till en ny ägare, och vem kan vara bättre än "ArbetarKalle"? LillKalle har fått tre egna fruar och stormtrivs numera med tillvaron.


LillKalle har fått tre egna damer.


ArbetarKalle är LillKalles nya ägare.


Familjen Von Tupp avnjuter en påskmiddag... Våfflor stod på menyn.


Svalehult är fyllt av överraskningar

Maritha och Sonny imponerar... med ytterligare en "rastgård"! Svalehult är fyllt av överraskningar. Denna "minirastgård" pryder framsidan av lillstugan och stod klar ikväll. Sonny borde snart söka patent på alla sina bygglösningar.

Dagens stora överraskning! Flört


Det är Maritha som står bakom kameran... (mobilkameran)
Hjälp Göteborgs katthjälp

Hjälp oss att hjälpa Göteborgs katthjälp att vinna 100 000 kronor genom Gemensam styrka. Du kan rösta på dem VARJE dag. Kom igen nu alla djurvänner! Rösta!


Hemligheten bakom Memphis kropp

Jag har för det mesta koll på våra katter trots att jag bara besöker katthemmet sisådär varannan månad. Men häromdagen upptäckte jag en annan, "ny" katt. Min första tanke var att Maritha hade tagit in en hemlös stackare. Men nej, katten på fotot var Memphis, i en helt "annan" kropp. Jag fick gnugga ögonen flera gånger innan jag kunde förstå det. Hemligheten bakom hennes nya "slanka" kropp är den lååånga utevistelsen i samband med branden. Memphis har alltså varken gått på GI-metoden eller varit med i Viktväktarna. Det hårda livet ute satte sina spår på kroppen. Numera är hon normalviktig och veterinären kan inte längre klaga på att hon behöver banta. Eller som Maritha sa: "Tur att de har haft lite hull att ta på, ibland är det inte så tokigt med mulliga katter". Flört

Vi vill dock poängtera att detta inte är en bra med metod för att gå ner i vikt. Att leva utomhus utan mat, i minus grader, i flera veckor är ingen bra lösning. Ät, rör på dig, njut och var glad!  CoolFöre...


Efter...


Frukostbuffé i Svalehult

En av fördelarna med att besöka familjen Fernström är vi alltid blir bjudna på Sonnys goda mat och Marithas smaskiga kakor. Kylskåpet är alltid laddat med godsaker. Det räcker med att titta in där så blir jag mätt!

I morse serverade Sonny en härlig frukostbuffé till Maritha, Rune och sig själv. Självklart var äggen den stora höjdpunkten. Hönsen har skött sig alldeles utmärkt och igår värpte de 18 stycken. Nu rullar äggen runt i Marithas, Sonnys och Runes magar.

Jag måste ju passa på att presentera Rune som har köpt två katter från Kompis, Caruso och Skorpan. Rune har hjälpt till att bygga bl.a utegården till hönsen och rastgården till katterna. Vi är så tacksamma att Rune vill hjälpa oss! Tack Rune!

Självklart är det Maritha som står bakom kameran... ;-)


Matglada Sonny.


Rune njuter av de ekologiska äggen.


Är Maritha och Jussi på väg att bli vänner?

Som ni vet skadades Jussi i samband men branden men återhämtade sig efter ett par veckor. Jussi är en blyg katt men under tillfrisknandet var han tvungen att utstå Maritha och Sonnys omsorg. Nu är han återställd och glider runt i lillstugan som en filmstjärna. Den senaste veckan har han inte sprungit iväg när Lotta och Maritha har försökt närma sig honom. Igår fräste han dock åt Maritha när hon sträckte fram handen, men sprang inte i väg. När hon tog bort handen sträckte han fram tassen. Flört

Kanske är chefen och Jussi på väg att bli goda vänner? Skrattande


Resterna av Katthemmet Kompis

Katthemmet är numera en stor mörk plätt. Igår blev arbetet med att ta bort resterna klart. Gården står tom och det är en märklig känsla. Det märks att det saknas något. Trots att vi vet att det nya katthemmet kommer bli fint är vi ledsna och har en klump i magen. Det gör så ont.

Kalle från Nybro Gräv & Schakt har gjort ett fantastiskt bra arbete dessa dagar. Vilken kille! Tummen upp för Kalle! Samma företag kommer även att lägga grunden till vårt nya katthem.
Kalle är en riktig arbetsmyra.

Foto: Lotta


Glad Påsk alla kattvänner

Vi vill önska Er en riktigt Glad Påsk!

Idag är det tre månder sen vårt katthem brann ner. Tack till alla Er som som något sätt har bidragit till att vi kan bygga upp det igen! Ni är värda massvis med påskägg! :-) 

Hur ska ni fira påsk?


 
My och Petronella hoppas på många påskägg.

Foto: Lotta


RSS 2.0