Calle Ståtlig, Flisan och Studsbollen vill flytta hemifrån

Calle Ståtlig, Flisan och Studsbollen tillhör ett gäng katter som vi tog in för ett par år sedan och går under benämningen arvekatterna. Några av arvekatterna har redan fått egna hem och nu är det dags för detta gäng att söka egna hem.

Calle Ståtlig är verkligen en ståtlig hankatt som flyttade till Katthemmet Kompis sommaren 2010. Han är född 2007, en mycket fin, snäll och trevlig kille som vill ha utemöjligheter i sitt nya hem. Flisan är född 2009 och är något försiktig av sig men blir modigare och modigare. En charmig kattflicka. Studsbollen är en lekfull honkatt men kan ibland vara något försiktig av sig. Men hon gillar att bli klappad.

Både Calle Ståtlig, Flisan och Studsbollen har behövt lite extra tid på sig och behövt äta upp sig vilket är anledningen till att han inte har lagts ut på hemsidan förrän nu. Nu är dock alla tre redo att flytta till egna kärleksfulla hem. Vill du öppna din dörr för någon av dessa katter?

Vill du veta mera om Calle Stålig, Flisan och Studsbollen? Kontakta Maritha på telefonnummer 0706-07 13 90. Prata in ett meddelande med namn, telefonnummer och vad ärendet gäller så ringer hon upp. Det går även bra att skicka sms.

Text: Carola, webmaster/Katthemmet Kompis

 

Calle Ståtlig

Flisan

Studsbollen


Loffe hittades skadad och övergiven

Loffe har bott på katthemmet sen i februari då han hittades skadad och hoppade på tre ben. Han var ensam och övergiven och ingen verkade bry sig om honom.

Idag mår han bra och är kastrerad, vaccinerad och ID-märkt. Han har gjort stora framsteg och blivit en otrolig kelig kille som gärna vill stryka sig kring benen och få uppmärksamhet. Loffe är född 2009. Han trivs både inne och ute.

Vill du veta mera om denna charmiga och härliga kille? Kontakta Maritha på telefonnummer 0706-07 13 90. Prata in ett meddelande med namn, nummer samt vad ärendet gäller så ringer hon upp. Det går även bra att skicka sms.


Vem kan motstå Loffe?

Akut! Nizzi och Snutt söker ett hem med utevistelse

Dessa mysiga och sociala katter söker ett hem akut då deras matte har varit tvungen att flytta till lägenhet och katterna vantrivs med endast kunna vara inomhus.

Nizzi är svart och Snutt är sköldpaddsfärgad. Snutt är från början en hittekatt. De är båda cirka två år och vill flytta tillsammans eftersom de är så trygga med varandra. I det nya hemmet vill de ha möjlighet till utevistelse.
Både Nizzi och Snutt är vana vid barn och hundar. Det söker förtvivlat efter ett hem som kan ge dem en andra chans.

Vill du veta mer om dessa fina katter? Kontakta Maritha på telefonnummer 0706-07 13 90. Prata in ett meddelande med namn, telefonnummer samt vad ärendet gäller så ringer vi upp. Det går även bra att skicka sms.


Snutt


NizziMysiga Mille

Mille är en trevlig hankatt som bor i stödhem i väntan på ett permanent hem.

 

Han är född 2008 och mycket kelig och social. Han kom till en familj som började mata honom vilket var mitt i vintern. I stödhemmet bor han tillsammans med tre honkatter som kompisar.

 

Vill du veta mer om Mille? Kontakta Maritha på telefonnummer 0706-07 13 90. Prata in ett meddelande med namn, telefonnummer samt vad ärendet gäller så ringer hon upp. Det går även bra att skicka sms.

 


Underbara nyheter

Tack vare vårt inlägg på vår Facebooksida har Viggo och Mirja fått ett eget hem. Deras nya ägare körde från Stockholm till Nybro för att hämta dem i söndags. Fantastiskt!

Förra veckan flyttade Tassie till en kattpojke i Madesjö.

T-Lisa flyttar till eget hem i maj.

Tilda stannar hos Charlie och Ellinor.

Zimba och Trollet hann aldrig läggas ut på vår hemsida, blogg eller här på FB. Trollet är just nu på väg till sitt nya hem på Öland där han blir sambo med en birma. Zimba flyttar till Torsås på onsdag.

Vi önskar er alla lycka till i era nya hem!


T-Lisa


Mirja


Viggo


Tassie


Zimba

Honkatt försvann i Orrefors november 2011

Thomas honkatt försvann från sitt hem i Orrefors redan i slutet av förra året. Thomas har nu flyttat till Norge men har varit tillbaka i Orrefors i ett försök att hitta sin katt igen men utan resultat.


Honkatten är tre år gammal och korsning mellan Norsk Skogkatt och vanlig bondkatt. Färgen är brunbeige och svart. Katten är kastrerad och ID-märkt (i Norge). 578098100287516.

Har någon sett honkatten eller känner igen beskrivningen?

Hör av dig till ägaren på e-post: [email protected] eller

Hör av dig till Katthemmet Kompis
Tel: 0706-07 13 90
E-post: [email protected] [email protected]

 


Nöpdrop! Vem kan hjälpa dessa katter?

Nödrop! Kan någon hjälpa Kissen och Lillkissen? Läget är riktigt akut!


De här två honkatterna står för närvarande på kö för att komma in på katthemmet pga. husses svåra allergi.

 

Husses allergi utvecklades till det sämre strax efter att han skaffade den yngsta katten men trots att han försökt klara av att leva med katterna har hans hälsa förvärrats ordentligt och läget är därför riktigt akut.

 

Vi är även tacksamma om någon kan ställa upp som stödhem tills Kompis kan ta emot katterna på katthemmet.

 

Kissen och Lillkissen är två yngre katter som är sociala och keliga av sig. De är också syskon men från olika kullar. De har levt som innekatter. Äldst av katterna är den svarta Kissen som är född 2010. Han har gått i koppel några gånger på sommaren och fungerar bra med barn, även barn som ibland "kan ta i lite mycket i sin iver".

 

Den grå och lite långhåriga Lillkissen är lite yngre, något mer tillbakadragen och tycker bäst om när det är lugnt och stillsamt omkring henne. Bäst tycker honom om när hon själv kommer fram för att kela, då är hon en riktig kelgris.

 

Maila till husse på e-post:
[email protected]


Lillkissen behöver ett hem omgående.

Och även Kissen...


En hälsning från Tasseman

Vi har fått mail från Tasseman, en härlig kattpojke som aldrig hann läggas ut på hemsida och blogg innan han fick hem. Så här låter det när Tasseman har ordet:

Hej!
Här i Kalmar är det full fart! Husse och matte har gett mig många fina leksaker att busa med och de har en chinchilla som jag gillar att titta på och prata med, men min absoluta favorit är min kattkompis Iris. Henne följer jag hela tiden och härmar allt hon gör. Eftersom jag är mycket busigare än vad hon är brukar jag stimma upp henne också och så kör vi rally genom alla rum, det är såå roligt! När jag har busat en bra stund tycker jag att det är skönt att krypa ner hos husse eller matte i sängen eller soffan och spinna högt. Varje morgon när mattes klocka ringer hoppar jag upp bredvid henne och passar på att få lite morgonmys och killar henne med min lurviga svans medan hon snoozar, det är härligt.
Hoppas att alla mina kompisar på Katthemmet mår bra!

Hälsningar
Tasseman


Tasseman njuter i sitt hem.
Med känsla för spa...Känslan för spa fortsätter Katthemmet Kompis. Nu senast fick vår medarbetare Emma uppleva en ljuvlig behandling av charmtrollet Kitten. Och det bästa av allt; det var gratis. Det kallas lyx, Emma!


Bortsprungna och upphittade katter

På vår hemsida kan ni läsa om upphittade och bortsprungna katter. Just nu finns tre katter upplagda som är upphittade på olika orter, Tving utanför Karlskrona, Halltorp utanför Kalmar samt i Nybro. Dessa katter söker fortfarande sina ägare. De bortsprungna katter som ligger på hemsidan försvann från Strängnäs och Oknö i Mönterås.

Vet Du något om dessa katter?
Hjälp dessa katter att hitta hem!
Kontakta respektive kontaktperson till varje katt. (Se länk nedan.)

Här hittar ni bortsprugna katter.

Här hittar ni upphittade katter.Cleo firar sex år hos Katarina

Cleo bodde på Katthemmet Kompis under sitt första år innan hon fick hem hos vår medarbetare Katarina. Idag har hon hunnit bli sju år.

Katarina beskriver Cleo som en mycket snäll och trevlig katt förutom de få gånger hon har träffat små kattungar. Då har fräst och sprungit undan. Cleo föredrar stort framför smått. Och katter som inte låter alltför mycket. ;-)


En nyrullad Cleo.Rosa puman Cleo.Vem kan öppna sitt hjärta för Mirja och Viggo?

Mamma Alba sökte sig till en familj där hon kom att bli matad. Snart visade det sig att hon var dräktig med Viggo, Mirja och Lilleman. När det blev ledigt på Katthemmet Kompis kunde de flytta till oss. Lilleman flyttade till ett hem tillsammans med Fiffi i början av mars. Viggo och Mirja söker fortfarande egna hem.

Viggo är rödvit och Mirja är cremefärgad och vit. Viggo är en kelgris medan Mirja är lite försiktig och behöver tid innan hon vänjer sig. De är båda lugna och trevliga katter. Syskonparet är födda i slutet av maj 2011. Vi vill att de flyttar tillsammans eftersom de känner så stark trygghet med varandra.

Deras mamma Alba är sköldpaddsfärgad men eftersom hon haft det tufft i livet är hon misstänksam och stannar därför kvar på katthemmet tills hon blivit mer trygg.

Vill du veta mer och Mirja och Viggo? Kontakta Maritha på telefonnummer, 0706-07 13 90. Prata in ett meddelande med namn, telefonnummer samt vad ärendet gäller så ringer hon upp. Det går även bra att skicka sms.


Viggo


Mirja


Viggo myser.

Fille och Zack söker ett gemensamt hem

Bästa vännerna Fille och Zack stod i kö innan de kunde flytta till Katthemmet Kompis. De är födda 2011, Zack i maj och Fille i juli. De söker ett gemensamt hem där de får tillgång till massor av kärlek. De är båda sociala, nyfikna och lekfulla. Zack tycks inte vara rädd för någonting. När Katthemmet Kompis medverkade vid invigningen av Hippo Djur & Naturs nya lokaler i Madesjö för ett par veckor sen fick Zack följa med. Han trivs med att stå i centrum. :-)

Vill du veta mer och Zack och Fille? Kontakta Maritha på telefonnummer, 0706-07 13 90. Prata in ett meddelande med namn, telefonnummer samt vad ärendet gäller så ringer hon upp. Det går även bra att skicka sms.


Zack är en modig och tuff kille.


Fille söker tillsammans med sin bästa vän ett gemensamt hem.

Låt oss presentera några överlevare...

Sedan två år tillbaka bor busfröet Kurre bor hos vår medarbetare Katarina. Innan han kom till Katarina fick han känna på en tuff uppväxt. Vid fyra månaders ålder blev han utkastad och lämnad åt sitt öde. Just då hade Katthemmet Kompis fullbelagt och kunde inte ta emot honom så Katarina öppnade sitt hem. Idag är Kurre är en charmig grabb som älskar att hitta på nya hyss.

Även Marmelad, som också är en av våra katthemskatter, bor hos Katarina. Efter katthemsbranden i januari 2010 fick hon flytta hem till Katarina. Då var hon bara åtta månader gammal, idag har hon hunnit fylla tre år. Så här skrev Katarina om Marmelad strax efter branden:

"Marmelad kom till mig en vecka efter branden, hon hade då tillbringat en vecka på djursjukhuset på grund av av brända tassar. Jag var lite orolig för hur det skulle funka, hade fyra katter hemma redan, varav en är bråkig, ingen av de andra gillade honom. Men nåt fantastiskt hände, Marmelad ville vara kompis med Kolis, bråkmakaren, de började leka för fullt och på så vis lät han de andra katterna vara ifred. Så nu är de lugnt här hemma förutom buset då, till och med de andra har kommit igång och kan leka de också. Så Marmelad var en riktig liten fredsmäklare. Hon är sen flera veckor bra i sina tassar, de läkte fint."


Låt oss kalla det kärlek.Träffa oss på Nybro marknad

Har Ni vägarna förbi Nybro fredagen den 4 maj mellan kl 9.00-16.00 är Ni varmt väkomna att träffa Maritha & co på Nybro marknad. Vi kommer att finnas på plats tillsammans med Nalle, Lasse och marknadskatten Sören. Till försäljning finns bland annat t-shirts, virkade möss (kattleksaker), katthalsband, handsydda grytlappar och necessärer m.m. Besök oss gärna! :-)

Välkomna!


Maritha och Sören hälsar er välkomna till Nybro marknad.

Glad Påsk

Inför årets påsk har Katthemmet Kompis slagit till stort. Låt oss presentera Katarina och Marithas ekologiska påskris. Fjädrarna kommer från hönsgården och inga fjädrar har plockats direkt från hönsen. Inga onödiga transportkostnader för att köpa färgade fjädrar på stormarknaden har förekommit. Närproducerat och miljövänligt är i fokus för årets snyggaste och smartaste påskris.

Vi önskar alla kattvänner en riktigt Glad Påsk!


Djur- och miljövänligt på Katthemmet Kompis.

Morris söker ett hem akut

Morris är en vuxen honkatt som fyllde 7 år i oktober 2011. Hon hittades utanför ett dagis där hon rotade i soptunnorna efter mat.

 

Morris togs om hand av vår medarbetare Katarina som fungerar som stödhem i väntan på att söta Morris ska få ett eget hem. I början åt hon precis allt hon kom över van som hon var vid att gå hungrig och leta efter mat. Trots att det alltid stod torrfoder framme stal Morris mat ur kastrullerna om man vände bort blicken en stund. Efter ett tag i stödhemmet insåg Morris att hon fick mat när hon behövde vilket har resulterat i en liten rund mage. :)

 

Morris får gå ut i det fria om hon vill men håller sig mestadels inomhus och fungerar därför bra som innekatt. Hon är en mycket snäll och kelig katt som gärna ligger på rygg med magen i vädret. Hon är både kastrerad och vaccinerad.

 

Vill du veta mer och mysiga Morris? Kontakta Maritha på telefon 0706-07 13 90. Prata in ett meddelande med namn, telefonnummer samt vad ärendet gäller så ringer hon upp. Det går även bra att skicka sms.

 

Text: Carola/Katthemmet Kompis

 

Mysiga Morris söker ett hem akut.

 


Petronella har gått ur tidenI går blev en sorgens dag på Katthemmet KompisPetronella blev en änglakatt när hon fick sluta sina dagar efter en tids sjukdom.

Petronella hade sedan en tid haft ganska dålig aptit och trots alla läckerbitar hon erbjöds slutade hon att äta helt vilket gjorde att hon fick somna in.

 

Den här kattmadamen var väldigt speciell av sig, tyckte om uppmärksamhet och gillade att klias under hakan. Petronella kom till katthemmet för åtta år sedan då vi omhändertog henne och sju andra katter från Alsjöholm. Två gånger har vi försökt att omplacera henne i nya hem men Petronella trivdes aldrig riktigt och därför fick hon stanna permanent som Maritha och Sonnys egna huskatt.

 

Petronella vi saknar dig och du kommer för alltid att finnas kvar i våra hjärtan.

Vi älskar dig.

 

/Dina vänner, matte och husse på Katthemmet Kompis

 

Text: Carola/Katthemmet Kompis

 

Vi saknar dig Petronella men du kommer för alltid att finnas kvar i våra hjärtan.

 

 


Lekstuga

Svårt att veta hur du kan underhålla din katt? Gör som vår medarbetare Emma, köp en färgglad vippa i närmaste djurbutik och dina katter kommer (förhoppningsvis) att älska dig! Så här såg det ut när Emma underhöll Sixten, Doris och Toola tidigare i veckan. Svårare än så behöver det inte vara... :-)


Sixten tror han underhåller en cirkuspublik.


Sixten förbränner kalorier.


Doris


Doris försöker se fruktansvärt farlig ut(?)


Toola busar.

Tassie blir sambo

I mitten av april blir Tassie sambo med en nioårig kattpojke i Madesjö. I det nya hemmet kommer hon få möjlighet till både inom- och utomhusvistelse. Tassie var en av de katter som överlevde katthemsbranden i januari 2010. Hon levde ute i vinterkylan i några dagar innan vi lyckades fånga in henne igen. Hon var då svårt nerkyld och fick åka till veterinären och vistas där ett par dagar. Tassie återhämtade sig och idag är hon återigen pigg och glad.

Vi önskar fina Tassie lycka till i sitt nya hem!


Vackra Tassie.

Tonårsbus i Svalehult

Minimi är en av Marithas egna katter och han är en riktig knäkatt. Han är tillsammans med Knyttets familjen Fernströms terrorist. Eller Lill-ligan som Maritha och Emma kallar dem. Maritha behöll Minimi själv för att Knyttet skulle få en kompis och sluta terrorisera Murphy och Paddpojken som hade börjat tröttna på henne. De är riktiga busligister och Minimi har en rolig stil när han leker för han ställer sig på bakbenen och dribblar leksakerna i luften, ungefär som en minijonglör. Minimi kommer antagligen inte bli större än så här. Knyttet har redan växt ifatt honom trots att han är äldre.


Tonårsbus i Svalehult.


Lördagens invigning

I lördags medverkade Katthemmet Kompis vid invigningen av Hippo Djur & Naturs nya lokal i Madesjö. En av våra katter, Zack, fick följa med och stå i centrum. Som vanligt hade vi lotteri och denna gång inbringade det ca 1300 kronor till katthemmet. I butiken finns numera en fodertunna och en bössa där ni kan skänka en slant och/eller foder till katthemmet.

Vi tackar Hippo Djur & Natur för en trevlig dag!


Lotta och Maritha hade en suveränt bra dag.


Emma gosar med Zack.


En nöjd chef - Maritha.
Tordis och Nils var på plats i den nya lokalen.

RSS 2.0