Ni har väl inte missat vår tävling?

Ni har väl inte missat vår tävling där ni har chans att vinna en årsförbrukning av kattmat?Grattis Gumman!Idag födde Gumman fyra bebbar. Jag är så nyfiken på hur de ser ut! Nu har vi ett helt kattdagis! Bilder kommer snart.


Ett plåtskåp i huvudet

Det första Maritha gjorde när jag träffade henne på öppet hus i söndags var att beklaga sig över värk i huvudet. På morgonen hade nämligen olyckan varit framme i Svalehult. Denna gång i form av att Maritha hade fått ett plåtskåp i huvudet. Och det kunde ha slutat illa.

"Blodet forsade" förklarade hon. "Vill du se?"Aj aj aj. Chefen beklagar sig.


Den stora skadan.

Bessy har blivit mamma

I natt födde Bessy tre små välskapta och runda bebbar. Bessy vårdar dem ömt och hon är så stolt över sina underverk. Bilder på småttingarna kommer snart!


Maritha har debuterat... och jag har vilselett er

Maritha har gjort sin debut i radion. Och jag har gett er fel information. Maritha pratade inte alls i Sveriges Radio Kalmar. Hennes ljuva stämma kunde istället höras i Radio Nybro. Där fick jag!

Det tog mig en hel timme innan jag förstod det.
"Radio Nybro är det, 89,7 nånting" förklarade Maritha.

Jag fortsatte leta som en blådåre på Radio Kalmars hemsida. Men utan resultat.
När Maritha messar och berättar att hon har fått samtalet inspelat på ett kasettband med sig hem, slår det mig. Det är inte meningen att jag ska kunna lyssna på Maritha genom nätet. Jag bor för långt bort.

Det är ju fan att man ska bo i en håla som Karlskrona denna dag. Nybro är ju mycket hetare. Dessutom har de en egen radiokanal!

Jag hoppas i alla fall att chefen skötte sig.

Och jag ber om ursäkt.

/Jenny

Maritha debuterar som radiopratare

Klockan 18.00 i kväll kommer ni att kunna lyssna på Marithas ljuva stämma i Radio Kalmar. Hon ska prata om vårt katthem och vikten med att kastrera och ID-märka sin katt.

Surfa in på Radio Kalmar hemsida och njut. Maritha är på väg att bli lokalkändis!Så gick det på öppet hus

Det var många som besökte oss under öppet hus idag. Tack till alla er! Vi fick in 7279 kronor till vårt katthem. Det är helt fantastiskt!

Lotterna var som alltid väldigt populära, likaså vårt café där våra besökare kunde avnjuta en kopp kaffe med kaka, men också våfflor och korv. Mums!

Självklart var våra katter dagens höjdpunkt även om charmtrollen i det stora katthemmet helst höll sig undan.

Och lite motion blev det för de som valde att gå tipspromenaden. Det var nästan svårare att hitta frågorna än att kunna svaren på dem. Haha.Kattleksaker och kattprylar fanns på detta bord. Bland annat. På bild ser ni vår medarbetare Mia.


Loppisprylar.


Världens godaste kakbord. Eller hur, Maritha?


Café Kompis.


Kajsa väljer och vrakar bland kakorna i caféet.


Det bästa av allt... kakorna! (Säger jag som varken äter godis eller kakor... ;-)


Mmm...


Dessa kakor ska vara helt ljuvliga, har jag hört. Receptet verkade Maritha dock inte vilja avslöja...


Lotterna var jättepopulära!
Mias sambo Tobias hade fått i uppdrag att sätta upp frågorna till tipspromenaden. Problemet var bara att man behövde både karta och kompass för att kunna hitta alla. Tur att Mia var där och kunde guida besökarna rätt... Annars hade man lätt kunnat hamna på villovägar. ;-)

Ögongodis

Mmm... så här underbara är Alicias små bebisar. Idag är de en vecka gamla. De är söta som socker och världens mysigaste. Vi kan inte sluta titta på dem! Och så piper de så där härligt.
Bara några timmar kvar...

Äntligen är det dags för årets första öppet hus! Idag har Maritha bakat i stort sett hela dagen. Det sista inför morgondagen är nu klart. Så i morgon gäller det! 
Vi hoppas att så många som möjligt kommer!  Fika i vårt café, köp lotter, träffa katterna och shoppa loppis- och kattsaker. Och mycket mycket mera!

Hoppas vi ses!

Kärlek/
Katterna på Katthemmet Kompis

Yoggi har "hittat hem"

Kramgoa Yoggi har fått ett hem. Han kommer att flytta till den familj som hittade honom vid vägkanten. De blev förälskade när de fick se honom. Kärlek vid första ögonkastet!


Vi laddar inför öppet hus på söndag!

Igår besökte Kalle och jag katthemmet. Loppis- och cafétältet skulle sättas ihop inför söndagens öppet hus. Vi passade även på att sätta Sonny i sysselsättning. Han fick klippa gräset. Liam, 1,5 år, fick städa upp efter honom. 
Vi hoppas att ni besöker oss på söndag mellan kl 11.00-17.00!Grabbarna krattar.


Liam hjälpte till inför öppet hus.


Även chefen fick arbeta...


Maritha kämpar med att få ihop tältet.


Kopian är först vid caféet.


Katthemmets traktor.


Vinn en årsförbrukning av kattmat!

I samarbete med Oliver´s Petfood har Du chans att vinna en årsförbrukning av kattmat! 

Oliver´s Petfood  tillverkar kvalitetsfoder till hundar och katter. De använder bara noga utvalda och naturliga råvaror som smakar gott. Billiga utfyllnadsämnen, allergiframkallande ingredienser och kemiska tillsatser är bannlysta hos dem.

Så här gör du för att tävla.
Mejla svaren på frågorna till [email protected]
Glöm inte att ange namn och adress. Skriv "kattmat" i ämnesraden.

Du kan endast tävla en gång per hushåll!

Tävlingen pågår fram till tisdagen den 2 juni kl 18.00.

Varför är Omega 3 bra för din katt?
1. Omega 3 ger katten bättre hörsel
2. Omega 3 ger katten ett bättre immunförsvar
3. Omega 3 ger katten bättre kondition

Vilken växt sägs tilltala katten och gör att katten kan få ett slags rus?
1. Murgröna
2. Kattmynta
3. Lilja

Svaren på frågorna hittar Du på Oliver`s Petfoods hemsida.

Det här kan Du vinna!
1:a pris - Ett års förbrukning av Oliver's Signature kattmat.
2:a-3:e pris - Halvårs förbrukning av Oliver's Signature kattmat.

Vi kommer att lotta tre vinnare bland de som svarar rätt på frågorna.

    

Grattis Millah!

Ett stort grattis säger vi till "Millah" från Kalix som genom lottning vann Pias coola kattleksaker!
Vi tackar alla 41 personer som deltog och vi hoppas att ni vill tävla med oss snart igen.

PS Redan i veckan kan ni tävla om ett superlyxigt pris! Missa inte det!

Söta grattiskort

Pia har gjort söta kort till katthemmet. De finns till försäljning under Öppet hus söndagen den 24 maj. Pia har även gjort kattleksaker olika modeller och färger. Även de finns till försäljning nästa söndag.

Tack, Pia!
Alicia har fått kattungar!

Idag födde Alicia fem ursöta kattungar. Förlossningen gick bra och Alicia är nu en stolt mamma som njuter av "mammaledigheten". Bilder kommer nästa vecka.
Inom kort väntar även Bessy och Gumman småttingar.


Alicia har blivit mamma.


Yoggi hittades skadad vid vägkanten

Yoggi hittades av en vänlig själ vid en vägkant där han hade blivit påkörd av ett fordon. Veterinären i närheten tog sig an honom, vilket räddade Yoggis liv. Både höften och hans käke hade tagit stryk av smällen. Nu är Yoggi på bättringsvägen och han ser, trots sin skada, positivt på livet.
Ägaren har sökts men utan framgång. Yoggi är cirka tre år och numera är han kastrerad, vaccinerad och ID-märkt. Han är matglad och tycker om när man pratar med honom. En modig och tuff herre som vet vad han vill!

Yoggi är kvar hos veterinären. Vill Du veta mer om honom? Kontakta Maritha på tfn 0706-07 13 90.

   


Matglad.


Rutan och Mini skulle avlivas...

Rutan och Mini var inlämnade för avlivning. Rutan för att hon kissade utanför kattlådan och Mini för att ägaren skulle flytta. Men som tur var kontaktade veterinärerna oss och vi kunde rycka in.

Rutan blev kastrerad, vaccinerad och ID-märkt så fort hon kom till vårt katthem. Hon har inte kissat utanför lådan en enda gång! Hon är runt året och en väldigt trevlig och härlig kattflicka.

Mini finns kvar på veterinärstationen och vi hjälper dem att omplacera honom. Mini är egentligen inte en liten herre som man kanske kan tro när man hör hans namn. Han är en stor och tuff kattkille på cirka 9-10 år. Väldigt social, kelig och framåt. Mini är van vid att vara utekatt och vill vara det i sitt nya hem.
Han behöver flytta till ett nytt hem så snabbt som möjligt.

Vi Du veta mer om Rutan eller Mini? Kontakta Maritha på tfn 0706-07 13 90.

  
Lilla Rutan.


 
Stora Mini.

Grattis på 57-års dagen, Maritha!

Det är en stor dag på katthemmet idag. Chefen fyller år. Hon har hunnit bli hela 57 år gammal! Sonny har lovat att servera både tårta, bullar och kaffe till Maritha när han kommer hem från jobbet idag.

Hipp hipp hurra för världens bästa chef!

Grattis på 57-års dagen, Maritha!

Istället för blommor och presenter ser vi hellre att ni skänker en gåva till vårt katthem. Märk inbetalningen med "grattis". Pengarna kommer att redovisas på vår hemsida.
PG: 35 74 82-9


Kastrera din katt så föds inga oönskade kattungar!

Vi har skrivit det tidigare och vi skriver det igen.

Om du kastrerar din katt kommer det inte att födas oönskade kattungar. Hankatten stannar oftast hellre hemma än strövar omkring efter löpande honor. Dessutom blir katterna oftas mer lugna och harmoniska. En annan anledning till att man bör kastrera sin katt är att man hjälper till att höja kattens status eftersom det blir färre hemlösa och oönskade katter som ingen vill ha. I synnerhet i städerna är det många som irriterar sig på hemlösa katter som får lida för människans ansvarslöshet.

Huruvida en kastrerad hankatt klarar sig i slagsmål gentemot en okastrerad hane beror mer på kattens personlighet och psyke än att den är kastrerad.

Håller ni med?


Innan du skaffar katt!

Funderar du på att skaffa katt? I så fall är det några viktiga saker att tänka igenom innan du tar steget att bli kattägare. Att ha katt är en källa till mycket glädje och lycka, men det innebär även ett stort ansvar. Skaffa dig inte katt om du inte är beredd att ta det ansvaret fullt ut!


Hur ser vardagen ut för dig & din familj?
Passar det för dig & din familj att ha katt?
Har du & din familj den tid & kärlek som katten behöver?  


Tänk på att en katt lever i 15-20 år och att den även behöver din omtanke när det är dags att åka bort på semester!    


Tänk på att en katt hårar ned en del och att det även kan hända att den vässar sina klor på dina mattor och möbler! Därför kanske inte ditt hem kommer att se lika tipp topp ut som innan du hade katt.


Tänk på att alla katter inte är lika! Du kan aldrig på förhand veta exakt hur den lilla kattungen kommer att bli som vuxen.

Tänk på att det kostar en del att ha katt! (Se kostnadskalkyl nedan). Kanske måste du avstå från andra saker för att ha råd att ge katten det den behöver?


Tänk noga efter om någon i familjen är allergisk?

Ska katten vara inne- eller utekatt? Många miljöer är inte alls lämpliga för utegående katter pga tät trafik på gatorna, människor som kan vara elaka mot den, glykol från bilarna (livsfarligt för katter) och många andra faror.  I dessa fall är det mycket  bättre för katten att vara innekatt. Man kan då istället erbjuda katten en inhängnad balkong, koppelpromenader samt ordna en stimulerande inomhusmiljö. 


Är du borta mycket under dagarna? Då kan det vara en god ide´att skaffa två katter iställer för en.


Se till att skaffa så mycket information om katten & dess bakgrund som möjligt. När Du skaffar katt ska Du alltid betala för den, minst 100 kr. Gärna mera allt från 500 kr & uppåt. Ta alltid betalt för Din katt om du själv omplacerar den. Kattungen bör vara minst 12 veckor. Ett annat alternativ är att ta hand om en äldre katt från ett katthem och samtidigt göra en god gärning. Fördelen med en äldre katt är att du då vet vilken karaktär katten har och på så vis kan välja en katt som passar dig. 


Tänk alltid på att:

Kastrera
Vaccinera
Försäkra
ID märkaText: Lena Lindell, Hittekatter ifokus.


Vi väntar smått!

Vi kan avslöja att under maj månad väntar vi smått här på Kompis. Det är de tre skönheterna Bessy, Alicia och Gumman som har bebbar i magen. Det är så spännade! Vi kommer att få ett kattdagis här i sommar!

Bessy är en omplacerringskatt medan Alicia och Gumman var hemlösa innan de kom till oss. Alla tre kom till oss alldeles nyligen.


Gumman är cirka sex år. Väldigt social och pratglad.


Bessy är fem år. Även hon är väldigt social.


Alicia är 1,5 år. En riktig spinnrock.

Vårhälsning från Snoddas

Vi har fått ett mail från Snoddas matte Linda.

Här kommer en solig hälsning från Snoddas som flyttade från Katthemmet den 19/12-08 och hem till mej, Fredrik och Tussen. Han och Tussen är bästa bästisar. De busar från morgon till kväll och Snoddas har kommit in i våra rutiner jättebra. De är riktiga finsmakare och det enda som gäller är Sheba kycklingbröst, Abbas tonfisk och kokt fisk.
De tassar runt i sina koppel ute i trädgården och jagar myggor, flugor och humlor varje dag.
  
Mvh
Linda, Fredrik, Tussen och Snoddas.Snoddas spanar in fåglar...


Och Tussen håller vakt i trädet.

Har du köpt katt av oss och vill berätta om din misse här på bloggen? Skicka ett mail till [email protected]


Vi har också fått hem!

Oj, här går det undan! När jag precis hade lagt upp det här inlägget ringer Maritha och berättar att även Ozzy och Arwen har fått egna hem. Även dessa charmtroll har flyttat till samma hem. Ikväll gör vi glädjeskutt! Häng med ni också, vettja! ;-)

   

Vi har fått hem!

Idag blev Charlie och Sotana tingade. De kommer att flytta till samma hem. Toppen, eller hur?
Förra veckan flyttade busfröet Ronja till en kattkompis på 12 år. Ronja hälsar att hon håller på att lära upp sin kompis många nya hyss.

  


Ronja blir kompis med en äldre katt.

Öppet hus på Katthemmet Kompis den 24 maj

Öppet Hus

Nu har det börjat att våras på allvar i naturen och hos oss är det dags för vårens Öppet Hus som kommer att äga rum den 24 maj.

Datum: 24 maj 2009
Tid: 11.00 - 17.00


Vi kommer bland annat att sälja hembakade kakor, glaskatter, t-shirts, smycken, handgjorda blompinnar i glas, vykort, kattleksaker med mynta i, och diverse kattsaker.

Det kommer också att bli loppis där du kan fynda fina små saker, lotteristånd för dig som vill prova lyckan och en tipspromenad där får anstränga dina små grå...            


Naturligtvis blir det också tillfälle för er att träffa alla våra gosiga katter som söker nya hem. Kanske blir det någon lycklig katt som kan få ett nytt hem hos någon av er..

Tid för fika i Kompis Café kommer det också att bli där ni kan smaka på lite hembakt.

Karta hittar ni här.

Bilder från tidigare år:


Vårt populära lotteri.


Smycken i alla möjliga färger och former.


Sonnys goda våfflor med grädde och sylt.


Café Kompis
Tipspromenad.


Amelia är tillbakaPå fredag kommer pälsbollen Amelia tillbaka. Hon behöver ett lugnt hem utan barn. Vi hoppas att hon får ett nytt hem så snart som möjligt. Hon är riktigt gosig och hon buffar så fort man klappar henne.

Tävla om coola kattleksaker!

Vår kattvän Pia har tillverkat jättecoola kattleksaker som Ni nu har chans att vinna! Tusen tass Pia! 
Och ett stort tack till Mimmi som tog sig tid att göra designen till tävlingen!
Ni får gärna länka till tävlingen, använd bilden här under.


Linus har flyttat hemifrån

Linus har blivit stora killen och flyttat hemifrån. Han kände att han inte klarade av att bo med alla äldre damer och herrar, så han flyttade till en ny familj. I den nya familjen kommer att han bli otroligt bortskämd. Det låter inte så tokigt, eller hur?


Kompis på Djurkompaniet

Igår hade vi en fantastisk dag på Djurkompaniet i Färjestaden. Linus och Sotana skötte sig alldeles utmärkt och de var mer än nöjda med all uppmärksamhet de fick. Mia och Maritha hade fullt med besökarna och när dagen var över hade katthemmet fått in 893,50 kr. Toppen!

   

   


En kvinna som heter Marie hade gjort dessa söta kort som hon skänkte till katthemmet. Tusen tack!

Thindra lär matte Pia hur man tillverkar en sorkVår kattvän Pia tillverkar coola kattleksaker. Dessa säljer vi på bland annat på öppet hus som vi har två gånger per år. Nyligen fick vi en påse med punkmöss, bläckfiskar och sorkar. Maritha skickade i väg ett gäng garnnystan till Pia som tack för de fina leksakerna. Idag fick jag denna bild skickad till mig. Pia har kommit på sin katt Thindra med att roa sig med alla garnnystan. Om garnet luktar torsk eller skunk förtäljer inte historien. Roligt verkar hon i alla fall ha. Nu håller vi tassarna för att Thindra sätter matte Pia i hårt arbete. För nästa gång skickar vi en låda med böckling som tack för alla sorkar.

Maximes dotter och Kattas halvsyster

Min vän Sandra köpte Saga från Katthemmet Kompis för snart två år sen. Saga är dotter till Maxime och halvsyster till Katta. Visst är de lika, Katta och Saga?


Saga

Mamma Maxime

Krigskadade Katta

Katta, som bor hos vår medarbetare Mia, har råkat ut för en olycka. Katta har såklart bott på Kompis.

Matte säger att
Maritha brukar fråga efter historier som händer oss katter som flyttat från Katthemmet, så hon tyckte att jag skulle maila och berätta vilken duktig katt jag är.

En bit bort här på området bor en liten grå katt, jag har försökt prata med honom eller henne, men den är så orförskämd och har inte presenterat sig, den är bara elak och bråkar med mig. Jag försöker skrika att jag bara vill vara kompis men det går inte. Och häromdagen blev den så arg att den bet mig i ansiktet. Jag har försökt berätta för matte och husse att det gjort lite ont och kliat så fasligt, men de har inte förstått mig. Men häromdagen såg matte i alla fall att jag hade en konstig hårtuss i ansiktet och när hon skulle ta bort den kom det massa äckligt grönt slem ut. Matte säger att det heter var och kommer i sår av alla bakterier.

Det var ganska obehagligt när allt var kom ut men samtidigt ganska skönt. Men nu envisas matte med att jag måste in i tortyrkammaren (badrum tror jag att det kallas, men det är ett otäkt rum där jag antigen måste duscha eller tvätta mitt sår) varje kväll för att hon ska kunna klämma ut allt var. Kattdoktorn Satu har gett mig piller också som jag måste äta - penicilin heter det. När matte håller i mig för att tvätta såret gråter jag, för det gör så ont så ont, men jag klöser henne inte jag bara ålar mig lite, sen spinner jag samtigt och mina piller tar jag också utan att bråka. Så visst är jag en dukig katt!?!
 
Tass, Katta


Krigsskadad.


Lika rund och go som mamma Maxime.

RSS 2.0