Ett stort tack

2012 börjar närma sig sitt slut. Det har varit ett händelserikt år - på gott och ont. Katter har kommit och katter har flyttat. Precis som det alltid har varit. Vi har glatts åt de katter som har funnit sina föralltid-hem och känt sorg för alla hemlösa, oönskade och vanvårdade katter som finns i vårt land. Och vi önskar, av alla våra hjärtan, att vi kunde rädda dem. Allihopa. 
 
Det har onekligen varit ett tufft och smärtsamt år. När Maritha blev allvarligt sjuk under sommaren och inte kunde vistas i katthemmet på grund av ökad infektionsrisk fick våra fantastiska medarbetare rycka in ännu mer. Vi vill tacka er alla för all hjälp och engagemang under året. Ni är fantastiska och gör ett otroligt arbete.
 
Vi vill även tacka alla som på något sätt har stöttat oss under året. Det har bidragit till att vi har kunnat fortsätta att kämpa för hemlösa katter. Alla pengar som skänks sätts in på vår plusgirokonto och redovisas på vår hemsida. 
 
Mitt i alltihopa vill jag lyfta fram Sonny, som i flera månader, har stigit upp mitten i natten för att hinna med ALLA katter i katthemmet innan han har åkt till jobbet. Få hade orkat i Sonnys tempo. En finare människa får man nästan leta efter. 
 
Och så Maritha. Den mest envisa människa jag någonsin har träffat. Hon är en riktig kämpe.
 
Nu blickar vi framåt mot 2013. Vi tror och hoppas att det kommer bli ett bra år. Och vi håller tummar och tassar för att ni är med oss. 
 
Tack för 2012!
 
Gott Nytt År!
 
Jenny
Katthemmet Kompis 
 
I år är det Jussi som pryder nyårskortet. 
 
 
 

En nyfiken kille

Ibland är det spännande att se vad katterna i karantän har för sig, tycker Simba. Men för att kunna spana riktigt ordentligt måste han klättra upp på lådorna. Och varje gång uppstår en "aha-upplevelse", enligt honom själv. Vilken tur att Lotta är på plats och förevigar dessa magiska stunder. :-)
 
 

240 000 timmar per år

För ett tag sen deltog vi en undersökning från SVEKATT (Svenska Kattskyddsförbundet) med syftet att besvara hur många volontärstimmar det behövs för att driva Katthemmet Kompis samt hur många katter vi omplacerade 2011. 

"240 000 timmar per år. Så mycket gratisarbetar runt 40 föreningar varje år för att hjälpa hemlösa katter, enligt siffror från Svenska Kattskyddsförbundet."
 
Klicka på bilden för att läsa artikeln

God Jul Och Gott Nytt År

Vi önskar alla underbara kattvänner en riktigt God Jul Och Ett Gott Nytt År!
 
/Katthemmet Kompis
 
 
Layout: Carola, webmaster.

Julhälsning från Sören Fernström

Vi har fått en julhälsning från svalehultsonen Sören Fernström med familj. Tack, Sören!
 

En hälsning från Doris

Minns ni Doris som bodde hos oss i åtta år innan hon fick ett eget hem?

Så här berättar matte Anette

"Det var en dag i våras när min älskade Saga somnade in efter en tids sjukdom. Min andra katt Fia blev då själv och jag beslöt mig för att skaffa henne en ny kompis. Jag åkte ut till Katthemmet Kompis och fick med mig Doris hem. hon hade bott där i 8 år, helt obegripligt att ingen har sett henne tidigare. Tur var det för mig för jag fick hem denna goa pratglada tjej som min Fia bara älskar. Dom är vid varandras sida hela tiden och gör allt tillsammans. Nu har jag dessa två katter sovandes i min säng och bägge står och väntar innanför dörren när jag kommer hem. jag är så glad att jag fick med mig Doris hem." 

Det värmer våra hjärtan när vi läser hur fint våra katter får det. Tack, Anette! 

Här kan ni läsa den fantastiska berättelsen om Doris.
 

Hipp hipp hurra för Carola

Igår fyllde vår webmaster och IT-supporter Carola år. Vi vill utbringa ett stort grattis i efterskott och hoppas att Carola hade en underbar och mysig dag. :-)

Hipp hipp hurra önskar Katthemmet Kompis.
 
   
 

Julklappstips

Om ni inte redan har köpt alla era julklappar kommer vi här med ett mysigt julklappstips i form av fina volangsjalar som finns i flera färger.

 

Priset är 150 kr + ev porto om den ska skickas.

 

Om du önskar beställa en eller flera sjalar kan ni kontakta Maritha på mobilnr: 0706-07 13 90 (ring eller sms:a). Om telefonsvararen går igång, tala in ert namn och adress så vi vet vart paketet ska skickas.

 

Alla pengar vi får in går direkt till katterna.

 

 

Vackert vinterland

 Vintern har kommit med dunder och brak till Svalehult. Visst är det vackert, men jisses, så kallt det är. Även om vinterlandskapet är väldigt vackert går våra tankar till de hemlösa och oönskade katter som vistas ute i denna kyla. När vi tänker på dem blir snön och kylan något annat, något jobbigt och plågsamt...
 
Så här såg det ut i Svalehult tidigare i veckan.
 
En del av rastgården.
 
Katthemmet sett från framsidan.
 
Cesar föredrar höga höjder så att inte tassarna blir kalla i snön.
 
Kattspår i snön.
 
Fjuttis undersöker vinterlandskapet.
 
 
 

Sally försvann från Otteskruv utanför Nybro

Efterlysning! Sally försvann från sitt hem i Otteskruv utanför Nybro för ungefär två veckor sen. 

Sally är 18 månader. Hon är inte ID-märkt. Ägaren berättar att hon är inte har bott hos dem så länge och att hon kan vara skygg mot nya människor. 

Sally vill väldigt gärna hitta hem igen. Och vi vet ju alla hur fruktansvärt kallt det är ute... :-(

Har du sett Sally? Alla tips är välkomna.

Kontakta Ellinore på telefonnummer 0735-30 14 60.
 
Uppdatering: Strax innan jul kunde Sally återförenas med sin ägare tack vare efterlysningen på vår Facebooksida.
 

Upphittad hankatt i Kyrkslätt utanför Nybro

NÖDROP! Upphittad hankatt i Kyrkslätt utanför Nybro

För ett tag sen dök denna fina, men frusna herre upp hos en familj i Kyrkslätt utanför Nybro. Kanske har han gått vilse eller blivit dumpad? Han är grå till färgen med vita framtassar och vita bakben. Han har även lite vitt på halsen. Upphittaren tror inte att han är kastrerad. Är väldigt social och framåt. 

Vet du vem som äger honom? Alla tips är välkomna. 

Kontakta My på telefonnummer 0738-21 93 03.
 
Uppdatering: Stig, som katten numera heter, stannar hos upphittaren. Läs mer HÄR. 
 
 

Lycka för Kahlua och Jasmin

Nu har det äntligen blivit Jasmins och Kahluas tur att flytta till ett föralltid-hem. De har sett på medan deras syskon och kompisar flyttat och varje gång har de undrat varför aldrig de blev utvalda. Men nu turen kommit till dem. Ikväll flyttade de till en familj i Kalmar som bor i en stor lägenhet. I familjen finns även en hundkompis. 

Vi önskar våra pälsbollar och de nya ägarna lycka till! :-)
 

Kvarglömd hjärna

Vår medarbetare Emma, som adopterade Båtsman för ett par månader sen, har gjort en märklig upptäckt.
 
"Jag har nu absolut konstaterat att Båtsman lämnade kvar sin hjärna på katthemmet. För bara någon minut sen så kom han strossande och hoppade upp på spisen mitt framför ögonen på mig. Har aldrig sett det innan. Igår så stod han vid dörren och jamade. Jag sa till honom att det ösregnade och bar ut honom så han kunde se och känna det, men han fortsätter envist att gå runt här och jama om utgång. Tills jag tog fram laserpekaren. Tack och lov för den!" :-) 
 
Men hur blev det så här? undrar Emma förvånat.
 
Antingen har de lärt sig för mycket hyss av Lotta eller så har Sonny predikat hur viktigt det är att katterna lämnar kvar ena halvan av hjärnan på Katthemmet Kompis. (Så att Sonny ska få ökad energi till fler snilleblixtar.
 
Båtsman, katten som glömde hjärnan på Katthemmet Kompis. (Enligt matte Emma.)
 
 

Vintern har kommit till Svalehult

... vilket Lotta har noterat. I Svalehult är gult den nya flugan. Så här färgglad var Lotta vid sitt senaste besök på Kompis. Lotta menar att det bara finns fördelar med att klä sig färgglatt. Framförallt sticker du ut och syns, hävdar hon.
 
Kommer ni på fler fördelar?
 

Överlevaren Robinson

Robinson kom till Kompis för 5,5 år sen. Förra året beslöt vi att låta honom stanna permantent på katthemmet eftersom han har varit med om många svårigheter. Dessutom trivs han väldigt bra på katthemmet och har flera kattbästisar här. Han gör små små framsteg för varje dag som går och det är fantatiskt att få möjligheten att följa honom. 
 
Vill ni läsa mer om Robinson?
Robinson kom till oss den 21 juli 2007. Ni kan läsa inlägget HÄR. Även HÄR går det att läsa om honom. 
 
Prins Robinson. 

Kattens Dag

Idag har Lotta och charmtrollen Jasmin och Kahlua firat Kattens DagNybro Zoo, vilket de gjorde med bravur. De gjordes sällskap av medlemmar från Calmare Kattklubb som visade upp raserna brittisk korthår, helig birma, norsk skogskatt och maine coon.

 

Ett stort tack till Nybro Zoo och alla som besökte oss! :-)

 

Jasmin och Kahlua skötte sig exemplariskt.
 
 
 
 

RSS 2.0