Vecka 30 - Snickaren är tillbaka

Nu är vår fantastiska snickare tillbaka efter sjukskrivningen. Som vi har saknat honom! Han är verkligen en underbar människa och en otrolig snickare. I dagsläget håller grabbarna på att bygga övervåningen och väggarna. Det är mycket arbete kvar, men de är effektiva och vi ser resultat snabbt.
"Det är helt fantastiskt"

I veckan var Nybro Tidning på besök hos oss. Under en eftermiddag fick Maritha, Lotta och katterna stå i rampljuset. Jag tycker att bilden är underbar på tjejerna! HÄR kan ni läsa reportaget om uppbyggnaden av Katthemmet Kompis.


Har du hittat en katt?

Inte alla katter ute är hemlösa. Men är katten mager, smutsig och tufsig i pälsen - då kan den mycket väl vara hemlös. En relativt social och kelig katt som går att klappa och kanske även lyfta har förmodligen, eller har åtminstone haft, ett hem. Den kan dock vara bortsprungen och hittar inte hem igen.

Börja alltid med att försöka ta reda på om katten har en ägare:

* Kolla om katten har ett halsband med kontaktuppgifter.

* Kolla om katten är öronmärkt - den har då en siffer- och bokstavskombination tatuerad på insidan av öronlappen (oftast vänster öra). Om katten är märkt kollar man upp id-numret hos Svenska Kennelklubben som handhar ägarregistret både för katter och hundar. Registret finns på Internet.
Under helger ringer man Rikspolisstyrelsen (eller ber lokala polisen ringa) som kan koppla upp sig på Kennelklubbens dator.

* Katten kan också vara id-märkt med ett chip. Nackdelen är att detta inte syns och måste kollas med en speciell avläsare som finns hos bl.a. veterinär och polis.

* Sätt upp lappar i området, i matbutiken, hos veterinären, zoobutiken, o.d.

* Kontakta de närmaste polisstationerna - ägaren kanske har anmält sin katt som försvunnen - och anmäl katten som upphittad.

* Sätt ut en upphittad-annons på kattrelaterade sidor på Internet.

* Titta också under rubriken Efterlysningar på kattrelaterade sidor. Gå även runt i området där katten hittades för att se om det finns efterlysningar uppsatta.

* Köp ett billigt katthalsband (med säkerhetsspänne) som det går att skriva på eller har en liten kapsel där kontaktinfo kan förvaras. Skriv t.ex. "Om du äger denna katt, var vänlig ring (ditt eget telnr)" eller bara ditt telefonnr på det och sätt sedan på katten halsbandet. Om katten har ett hem dit den går bör ägaren rimligtvis höra av sig om katten kommer hem med halsbandet på sig.

* Behåll katten tills ägaren hittats. Om du inte har möjligheter till det kan man lämna in katten till en djurskyddförening/katthem.
OBS! Kontrollera noga att denna inte bara avlivar katten! Det finns tyvärr katthem i Sverige som anser en snabb avlivning som bra metod att reducera antalet hemlösa katter i Sverige.

* Om katten är skadad eller sjuk bör den tas till närmaste veterinär.


Text: Alexandra, Kattpolisen ifokus.


Siesta i rastgården

Livet är som mest underbart när man kan njuta av solen, sommaren och all god mat. I alla fall om jag frågar våra katter. Att ta siesta i rastgården är livet på en pinne. Alldeles alldeles underbart!

Vad händer hos er?


Besök av Nybro Tidning

I veckan besökte Nybro Tidning för att göra ett reportage om uppbyggnaden. Vi har inte fått besked vilken dag det kommer publiceras, men håll ögonen öppna på deras hemsida.


Maritha agerar fotomodell.


Ett liv i rampljus.


I väntan på vintern

Lotta måste ha fått fel väderleksrapport från SMHI. När hon kom till katthemmet i morse hade hon, som Maritha uttryckte det, en skiddräkt på sig. "Hon tror att det är vinter", skrev Maritha i sitt sms. Sommar eller vinter. Det kanske inte spelar så stor roll, huvudsaken är att Lotta trivs i sin riktigt snygga outfit! Heja Lotta! Mer sådant, tack!
Visitkort

Lagom till invigningen kommer detta fina visitkort att finnas tillgängligt. Det är vår webmaster Carola som har gjort det.


Dagens outfit - Kläder från Gekås

I tisdags fyllde Sonny år. Ett stort grattis i efterskott! Själv har jag jobbat på läger i fem dagar och kom hem igår kväll. När Kalle och jag besökte Maritha och Sonny för ett par veckor sen hade vi med oss ett paket till honom som bestod av en rosa t-shirts och blommiga shorts från Gekås. Titta så snygg han blev i det!
Sonny verkar gilla sin present och enligt Maritha var vårt paket grädden på moset. ;-)

Visst är han stilig, Sonny Fernström?


Tyvärr är bilden mörk och lite suddig, men jag hoppas ni kan se modellen ändå...
Denna gång är det inte Lotta som har stått bakom kameran, utan Maritha.


Läger

Hur har ni det i sommarvärmen? Många av er har kanske semester? Jag hoppas verkligen att ni njuter av er lediga tid. Eftersom jag pluggar blir det ingen semester denna sommar och nästa vecka blir det inte mycket bloggande för min del. Jag ska arbeta på ett läger måndag till fredag. Har jag tid kommer jag att publicera något enstaka inlägg en av kvällarna. Nästa helg kommer jag igång igen. Kika gärna in på hemsidan under tiden.

Vi "ses" på lördag! :-)


Dagens kommentar

Nalle är helt enkelt för underbar! Så här skrev hon i en kommentar till detta inlägg:
"Hade varit kul att se Pia Puma full av rödfärg oxå. Eller gosade hon bara med katterna medan ni jobbade?"

Pia tycker helt enkelt inte om att vara med på bild. Tyvärr. Jag tog ett par smygfotografier, men skulle jag publicera dem skulle hon säga upp bekantskapen med mig. Lätt. Därför finns det inga bilder på söta Pia. Men vem vet, kanske kommer det en dag när även Pia inser hur grymt kul det faktiskt är att vara med på kort? :-)


Ett besök på Djurskyddet i Västervik

I onsdags besökte Kalle och jag vår vän Pia som bor i Västervik. Vi gjorde ett besök på Djurskyddet. Det var roligt att se deras arbete och alla deras fina och goa katter. Det är så härligt att se att det finns fler som brinner för hemlösa katter! Vi vill tacka missarna och deras personal för ett trevligt besök.
På deras hemsida kan ni se bilder på alla deras katter.
Mysiga Måns


Charmtrollet Pim-Pim


Djurskyddet hade en jättefin kattdekor som jag blev förtjust i.


PeeWee

För ett tag sen frågade jag er läsare vad ni tyckte om PeeWee. Så här berättar Marie, en av våra läsare:

Min första katt, Lisa, använde PeeWee-toa och strö i många år. Men hon kissade enbart i toan och föredrog att bajsa på golvet. Mina andra katter har haft PeeWee-ströet i en vanlig liten kattoa vid sidan om den ordinarie. Den har fungerat utmärkt som extratoa om ordinarie toan varit ofräsch. Ingen av mina katter har velat bajsa i PeeWee-ströet. Kanske för att det inte går så bra att krafsa i det. Jag tycker att PeeWee-ströet är toppen, eftersom det luktar så gott av sågspån. Det luktar aldrig kattkiss. Och mycket drygt blir det om man använder det tillsammans med PeeWee-toan!


Välkomna in...!Arbetsmyran Sonny jobbar just nu mycket på sitt vanliga arbete, men snart har han "semester" och kommer då att kunna ägna mer tid åt katthemmet. Fast egentligen skulle Sonny behöva en riktig semester med avkoppling och massvis med god mat. (Han har verkligen slitit som ett djur sen katthemmet brann ner.)
Det som händer kring uppbyggnaden är att katthemmet håller på att isoleras och det är ett stort arbete som pågår. På vår hemsida kan ni läsa mer om uppbyggnaden.


Snart snart kommer våra katter att skutta omkring här inne!


Byggnaden kommer bestå av två våningar. 
Cykelkorg för katter

Är det någon som har testat att cykla med era katter? Fungerar det?
Jag hittade denna cykelkorg för 574 kr på Zoosajten.


Bild från Zoosajten


Sommarbilder på våra skönheter

Hur har ni det i sommarvärmen?
Själv håller jag på att tuppa av i värmen, känns det som. Har jobbat hela dagen med dagsutflykt på Ölands djurpark. Riktigt varmt vill jag lova. Har inte hunnit blogga så mycket de senaste dagarna, så idag blir det bara några bilder från mitt senaste besök på Kompis. De flesta av katterna höll sig framme när vi var där, vilket är både positivt och roligt. Pia hade, fullt förståligt, svårt för alla namn. Jag hade samma problem när jag lärde känna katterna, något som Maritha inte alls förstod. Skrattande I fyra års tid försökte hon lära mig skillnaderna mellan Sky, Shy, Memphis och Salmiak. (Kan tillägga att samtliga är kolsvarta.) Pia hade en trevlig dag på Kompis och hon lattjade runt med sin kamera i högsta hugg. Så här blev resultatet:


Tassie ser oerhört stolt ut, eller hur?


Doris är inne på sitt sjätte år på katthemmet.


Pälsbollen Tristan njuter av julivärmen.


Robinson (Visst har hans öron läkt bra?)


Toola höll sig framme i värmen och njöt av att bli fotograferad.
Gårdagens outfit

Som flera av er redan känner till har Maritha och Sonny en förklärlek till färgglada kläder när de är hemma. I går imponerade Sonny med jeansshorts och linne. Maritha höll fast vid sones byxor och en knallggul t-shirt med avklippta armar och krage. Hon menar att den trasiga t-shirten svalkar bra i värmen. Kan det bli en ny modetrend?

När det gäller Sonnys outfit kanske han har inspirerats av Förkväll på TV4 där Kings moderedaktör Claes Juhlin förklarar att jeansshorts är väldigt snyggt? Som vanligt är Sonny hemlighetsfull med att berätta var kläderna kommer ifrån. Maritha menar att det något som har legat i garderoben länge och som kom väl till användning denna sommar. Hur som helst, snygga är de i alla fall, herr och fru Fernström!


Sonny trivs i jeansshorts, linne och svarta skor.


En krasslig Maritha ställde upp på bild i knallgul t-shirt, sonens byxor och med post i handen.


Avklippt och snyggt. Smart, Maritha!


Vi har satt färg på katthemmet

Oj, vilken varm dag det har varit! Kalle, Pia och jag målade brädor i kokande värme i flera timmar. Maritha, som tyvärr var krasslig, tog det lugnt i skuggan. (Vilket hon gjorde helt rätt i.) Trots att vi målade så länge hann vi inte göra klart hälften av brädorna. Men Sonny verkade ändå nöjd med vår insats, vilket kändes skönt.
Som så många andra gånger var det ett trevligt besök på Kompis med god mat och glatt sällskap. I morgon kommer fler bilder från katthemmet, nu väntar sängen!

PS! Imorgon får ni inte missa herr och fru Fernströms outfit! Jag lovar, Maritha har skapat en ny modetrend... eller två!


Tack och lov är det inte ofta som jag är med på bild!
Målarkungen Kalle. (Ska inte förknippas med arbetarKalle.)


Dagens resultat.


Katarina och Maritha tar en fikapaus.


Kalle och Maritha inviger de nya solstolarna.


Mellanmål. En kall öl och äpple. Det är livet på en pinne!


Morgondagen tillbringas i Svalehult

Äntligen bär det av till katthemmet! Det var länge sedan Kalle och jag var där. Min vän Pia, som jag har lärt känna genom Hittekatter ifokus ska också följa med. Hon bor i Västervik och tar bussen till Kalmar där vi hämtar henne. Imorgon ska vi måla brädor till det nya katthemmet och jag kan avslöja att det blir rött.

Idag har jag bakat morotsbröd som jag ska bjuda på. Till lunch blir det sallad och till middag serveras kasslergratäng. Mums! Tur vi är matglada allihopa! Pia kommer få en guidad tur av Maritha eftersom det är första gången hos besöker Kompis. Och självklart blir det gos med katterna. Cool


Har Din katt testat Peewee?

Nu har ni möjlighet att skriva ner era synpunkter kring PeeWee kattströ.
PeeWee är ett träpellets som används till en PeeWeelåda. Lådan finns i två modeller, en låg och en hög. Lådan är tvådelad och när pelletsen blir blöt (av kattens urin) bildar det sågspån som ramlar i den undre lådan genom att katten krafsar. På foderbilens hemsida står det att man tömmer den undre lådan var fjärde till var sjättedag, ströet spolas sedan ner i toaletten. 5 liter pellets ska räcka i 30 dagar.

Har era katter testat PeeWee? Vilka är era erfarenheter kring ströet?  

Maila mig era åsikter på [email protected]
Bifoga gärna en bild på din/a katt/katter.


Bild från Foderbilen


Vad anser ni om ID-märkning av katter?

Vi som arbetar med Katthemmet Kompis är såklart för ID-märkning av katt. För oss är det självklart, men inte för alla. Det finns de som anser att det är dyrt och att det inte är någon mening eftersom det inte har varit någon som ringt då katten har försvunnit trots att den är ID-märkt.
Kattstatus har skrivit väldigt bra om ID-märkning här.

Nu vill jag höra era argument för ID-märkning. Era åsikter kommer jag sedan att sammanställa i bloggen.


Kattis flyttade till ett eget hem förra året.


Calmare kattklubbs utställning

I helgen var det återigen dags för Calmare kattklubbs utställning i Kalmar. Syftet för oss var inte att ställa utan våra katter utan att sälja hembakat, kattprylar, glaskatter, t-shirts m.m. till förmån för vårt katthem. Det har varit två varma, men roliga dagar. Vi har träffat många trevliga och härliga människor. Och självklart alla mysiga katter! Vi fick in 2132 kr till katthemmet och även kattmat, sand och klösmöbler. :-) Maritha, Lotta och Monica (Marithas syster) hälsar att det har varit en toppenhelg!

Ett stort tack till Calmare kattklubb för att vi fick medverka vid er utställning!


Maritha pratar katt med några besökare.
Agria var på plats under utställningen.
Nalle visar upp sina fina konstverk.
Vi firar 3 år!

Denna månad firar Katthemmet Kompis blogg 3 år. Det är sannslöst vad tiden har gått snabbt. Tanken med bloggen är bidra till att kattens status höjs samt att ni läsare ska få en inblick i vårt arbete kring katthemmet. Det finns kanske de som ifrågasätter hur jag, som bor åtta mil från Katthemmet Kompis, kan skriva om det dagliga arbetet när jag bor så långt bort och inte har möjlighet att vara på plats flera gånger i veckan. Sanningen är den att det har gått över förväntan. Lotta bidrar med de flesta bilder och Maritha fotograferar med mobilen när hon har möjlighet. Maritha och jag har kontakt flera gånger i veckan och då uppdaterar hon mig om det senaste.

Jag önskar dock att jag hade mer tid att lägga på bloggen, men eftersom jag studerar heltid och arbetar extra räcker tiden inte alltid till. Under dessa tre år har vi fått lära känna flera av er läsare, vilket är väldigt roligt.
Vi hoppas att bloggen lockar fler läsare och ni som redan läser fortsätter att följa oss. Tillsammans kan vi öka kattens status och förhoppningsvis få några av inse vikten av kastering och ID-märkning.


Tack för att ni följer oss i vårt arbete!


Minus testar Pussi Roasted

Min katt Minus har testat ''Pussi Roasted med smak av kött & fisk'' ett antal gånger. Enligt min erfarenhet utav kattmat så är den här en klar favorit av min katt. Han är så otroligt kräsen och har godkänt ca 4 sorter av dussintals! Det som är bra med ''Pussi Roasted'' är att dom är mjuka och lite sådär geggiga. Det brukar uppskattas utav katter. Sorten är även bra ekonomiska. /Marcella och Minus

Vill Din katt också vara med i vår testpanel, kika in här så får Du veta mer!Minus


Vi söker en testpanel

Vi söker efter katter vill vara med och testa olika kattprodukter så som mat, sand och godis. Först ut är Pussi Roasted. Har dina katter smakat denna produkt skulle jag uppskatta om ni vill skriva ner era erfarenheter, bra som mindre bra, och maila till mig. Bifoga gärna en bild på katten/katterna som har testat maten.
[email protected]

Välkomna med er bidrag!


RSS 2.0