Viktigt! Vid köp av katt

Vi är tvungna att göra vissa ändringar när det gäller köp av våra katter. Från och med nu ska kostnaden av våra katter betalas kontant vid avhämtning. Tyvärr har det visat sig att betalning till vårt PG-konto i efterhand inte alltid har fungerat, vilket så klart är väldigt tråkigt.

Har ni några frågor kring detta är ni välkomna att kontakta Maritha på tfn 0706-07 13 90.


Träffa oss på Djurkompaniet!Lördagen den 2 maj mellan kl 10.00-15.00 kommer Katthemmet Kompis att finnas på Djurkompaniet i Färjestaden på Öland. Vi kommer att visa upp två av våra katter, Linus och Sotana. Det kommer också finnas möjlighet att köpa glaskatter och t-shirts.

Hoppas vi ses!

    

Nytt stjärnskott på Kompis

Linus är en cool kattkille på 13 veckor som gärna roar sig med klättra på Maritha och Lotta. Lille Linus är en omplaceringskatt. Han behöver mycket sällskap och han vill ha en lekkamrat i sitt nya hem. Man smälter nästan när man träffar Linus. Han är oerhört mysig.

Vill du veta mer om Linus? Kontakta Maritha på Katthemmet komois på tfn 0706-07 13 90. 


Violetta har fått sin nos opererad


Härliga och gosiga Violetta har nyligen fått sin nos opererad eftersom hon hade problem med andningen samt att äta. Nu mår hon mycket bättre igen.

Violetta är fem år och hon räddades från avlivning genom att hon kunde flytta till ett stödhem. Hon är både vaccinerad, kastrerad och id-märkt. Hon är mycket social, lekfull och van vid att vara ute. Hon vill gärna vara med när det händer något.

 

Lyckad dag på Pelargondagen

Det blev en lyckad dag på Pelargondagen igår. En tillställning som som vår egen Lotta faktiskt är ansvarig för. 2380 kr fick katthemmet in på fyra timmar. Vi sålde kattleksaker, glaskatter, blompinnar, kakor, t-shirts m.m. Mia och Maggan var Marithas "kökspersonal" och de gjorde ett fantastiskt jobb. Bra jobbat!

Men jag undrar om det blev några bullar över till tjejerna, Maritha? ;)


Det är gott gott GOTT med kakor!


Du gömmer dig väl inte för våra besökare, Maritha?


Kompis fika är det bästa man kan unna sig. Bland annat...

  

Det går inte att missa keliga Ozzy...

Ozzy föddes i september 2003 och han är en kille som inte tycker om andra hankatter och går till attack direkt mot dem. För övrigt är han mycket kelig mot människor och barn, har inget emot hundar heller. Ofta följer han med när hunden ska rastas och tycker det är kul.

Uppdatering:
Maritha hälsar att Ozzy är otroligt kelig och att han vill stå i centrum all sin vakna tid. Han är mer som en liten hund. En riktig myskille.

Kontakta Maritha på Katthemmet Kompis om du vill veta mer om Ozzy, tfn 0706-07 13 90.

  


Hemlösa Ronja

  

Ronja var hemlös och blev upphittad i Högsby. Nu söker hon nytt hem. Ronja är omkring 6-7 månader när vi skriver detta i slutet av april. Detta är en mycket kelen och social kattflicka som pratar och gosar mycket. Text/Carola, Katthemmet Kompis

Är du intresserad av Ronja? Kontakta Maritha på Katthemmet Kompis, 0706-07 13 90.


Lägg ett bud på kattleksaker

Ännu en gång har Puma och Gunilla lagt ut jättefina kattleksaker på Tradera till förmån för Katthemmet Kompis. Lägg ett bud innan det är för sent!
Auktionerna hittar ni här och här.

Lycka till!


Miss Molly stannade kvar

För någon vecka sen skrev vi att Miss Molly skulle flytta tillsammans med Simba och Dizzy. Men så blev det inte. Men vi deppar inte, för vi vet att härliga Miss Molly kommer att få ett eget hem inom en snar framtid. Hon är nämligen svår att motså!


Underbara Miss Molly.

Kompis hos Royal Canin

Royal Canin skriver på sin hemsida att de vill hjälpa katthem runt om i Sverige att höja kattens status. Tassen upp, säger vi! Denna vecka har vi fått chansen att presentera två av våra katter, nämligen Charlie och Miss Molly.

Ni hittar dem här.

Till Sonny


Till Sonny:
Eftersom du smet från bullbakningen i eftermiddags tycker vi att du borde kompensera oss katter. Och Maritha, såklart, med en sån här läcker igloo. Den kostar bara 298 kr och finns på Guldfisken i Kalmar.
Och du, Sonny, eftersom du inte bidrog till några nybakade bullar, får du heller inga smaka på Pelargondagen.
Smiter du imorgon också åker du på att köpa den här.

Bara så att du vet.

/Kattligan på Kompis

Trisse behöver ett nytt hem!

Vi hjälper en kvinna att omplacera hennes katt. Trisse, som katten heter, bor kvar i sitt hem, men behöver flytta så snabbt som möjligt.

Trisse
Född: 10 juni 2004.
Han är kastrerad, ID-märkt och vaccinerad. Han är van att gå i koppel och åker även i en cykelkorg ibland. Trisse är social, mysig och väldigt charmig. Han passar som både inne- och utekatt.

Vill du veta mer om Trisse? Kontakta Maritha på tfn 0706-07 13 90.

    

Dagens outfitSå här lycklig är sötnosen Sotana när hon får bära tratt efter kastreringen. (Eller inte.) Den lilla damen kunde inte låta bli såret, så Maritha var tvungnen att styla henne med detta underverk.

Avstängt avlopp och glömska damer

Vår medarbetare Lotta berättar om senaste scoopet från katthemmet.

Sonny var igång att bygga i karatän och hade tagit bort avloppet och mycket riktigt talat om både för Maritha och mej att det inte fanns något avlopp i katthemmet.
Maritha och jag var uppe på övervåningen. Maritha tyckte att hon skulle passa på att städa lite där och hon började sopa och sen skulle hon byta skurvattnet och häller då skurvattnet i avloppet. Vi pratar glatt under tiden och Sonny bankar i taket och Maritha stampar i golvet och svarar honom och sen sköljer hon ur spannen och vattnet häller hon ut i avloppet. IGEN.

Sonny bankar i taket igen och Maritha stampar som svar i golvet. Sen fyller hon på spannen igen och då kommer Sonny och sticker in huvudet och säger "Det finns ju inget avlopp!"
Må tro att vi skrattade. 

När vi var färdiga gick Maritha till diskbänken för att tvätta händerna.
"Nej, skriker jag. Avloppet!"
"Visst i faaan" säger Maritha.

Då går hon ner för trappan för att gå in i katthemmet för att tvätta händerna. Ja, till slut kom hon ju på det själv, så där vände hon i dörren.

/Lotta

Kommentar:
Hur är det med minnet, damer?
Om Sonny fick skurvattnet i huvudet när han stängde av avloppet förtäljer inte historien, men visst hade det var ett riktigt scoop? Haha.

/Bloggaren

   

Katthemmet Kompis på Pelargondag

Katthemmet Kompis kommer att finnas på Pelargondagen söndagen den 26 april mellan kl 11.00-15.00.

Plats: Tvärskogs bygdegård (Ljungbyholm)

Till försäljning finns bland annat:
* Pelargonsticklingar
* Hemmagjorda dofttvålar                                                            
* Handmålad porslin
* Hembakade kakor och bullar
* Handgjorda smycken
* Kattleksaker m.m.

Missa inte att köpa våra nybakade och goda kakor!

Ännu en trippelflytt

Det verkar bli en trend det här med att tre katter flyttar till samma hem. Idag blev Simba, Dizzy och Miss Molly tingade. De kommer att flytta till sitt nya hem nästa vecka. Det roliga är att familjen, som de flyttar till, kom till oss för att titta på kattungar. Istället blev det två 8-åringar och en 1-åring som föll dem i smaken. Som det kan gå. :)

Håll tassarna att trippeltrender håller i sig. Ännu en gång gör vi "vågen". *Glädjeskutt.*
Simba


Dizzy


Miss Molly


Buda på kattleksaker på Tradera!

Lägg ett bud på tre söta kattleksaker med kattmynta. Pengarna går till Katthemmet Kompis.

Länkarna hittar du här och här. Lycka till!
Ditt stöd är viktigt för vår verksamhet!

/Tass
Kattkoloni i Malmö behöver din hjälp

Jag hittade denna blogg genom Rädda Katten. Så här skriver föreningen:

"På ett koloniområde i Malmö lever en stor okontrollerad hemlös kattgrupp. Varje år blir kattkolonin allt större och på vintern 2008 presenterades TNR som en human och långsiktig lösning för katterna."

Vill du veta mer om projektet? Gör ett tassavtryck på deras blogg.


Sturegrabben - en cool bloggmisse!Vi vill tipsa om Sturegrabben, en cool siames som tycker om att busa och att sova. Vi smälter när vi tittar honom i ögonen. *Blink blink*

Nya avsnitt av Hitta hem med start den 13 april

Om två dagar börjar succéprogrammet Hitta hem att sändas på TV4 igen. Sjunk ner i soffan måndagen den 13 april klockan 19.30. På TV4:s hemsida kan ni läsa mer om programmet.

Kommer ni att titta?AKUT! Katter kommer att skjutas av hyresvärd!

En kvinna kontaktade oss och behövde omplacera sina katter eftersom henne hyresvärd kommer att skjuta dem. Vi vill poängtera att man får ha nio katter, har man fler än det måste man ansöka om tillstånd. Vem som helst får heller inte skjuta katter och definivit inte i ett bostadområde. Det är dessutom olagligt.
/Jenny, Katthemmet Kompis

Kan du hjälpa någon av dessa katter? Kontakta Maritha snarast. Tfn: 0706-07 13 90.

Så skriver kvinnan:

Jag har tagit hand om övergivna och avlivningshotade katter och nu får jag inte ha dem längre för min hyresvärd.
Han hotar att låta skjuta dem så jag är stort behov av att omplacera dem.
Hoppas att någon snäll människa kan rädda deras liv och samtidigt skaffa sig en riktig vän.
Alla katterna är sociala och keliga.
 
 
LUCKY


     
Född 1 januari 1997.
När vi fick henne var hon så mager att hon inte kunde stå på benen. Hon åt plast och visste inte vad kattmat var.
Men hon repade sig men var alltid mycket mager. Hon är den keligaste katt som finns, kommer ofta och hoppar i knät på mig och vill vara klappad och kliad på ryggen. Hon är helt problemfri katt och hon tycker inte om bråk. Vi kallar henne polisen för börjar några katter bråka med varandra, springer Lucky emellan och stoppar bråket.
Försäkrad hos Agria.
 
ARWEN

  
Född december 2002.
Helt problemfri honkatt. Lugn och social och kelig. Hon var upphittad med sin bror som en liten kattunge övergiven i skogen mitt i vinter för att frysa ihjäl. Men de var upphittade och lämnades hos mig. Hennes bror Aragorn är sjuk i urinsten och honom behåller jag, men Arwen måste flytta. Försäkrad hos Agria.
 
OZZY  
Född september 2003.
Han är en katt som tycker inte om andra hankatter. Han attackerar dem direkt. Annars är han mycket kelig mot folk och barn och har inget emot hundar heller. Han brukar följa med mig när jag rastar hunden och tycker att det är kul.
Han är också mycket pratsam av sig och går och jamar ganska ofta när folk pratar till honom.
 
BESSY  
Född 2004.
Bessy fick jag som en liten kattunge på knappt 4 månader och då hade hon bruten svans som tyvärr inte fått någon behandling och växte ihop fel så att den är krokig. Men det ger henne en charmig utseende. Hon är en jättesnäll katt som tycker om att kela och är ganska nyfiken av sig.
 
GIZMO


  
Född hösten 2007.
Gizmo är en goding. Han är helt problemfri, men lite rädd av sig... Han tycker om andra katter och hundar, liksom människor, men var ganska mobbad av Ozzy här hemma så han försöker gömma sig när han ser honom.
Men bara Ozzy försvinner ur sikte så är han världens gulligaste katt.
 

Glad Påsk

God Jul

Påskkycklingar

önskar vi på Katthemmet Kompis.

Trippelflytt

Kaja   

Vesslan


Rasmus

Det är inte ofta som tre katter flyttar till samma hem. Vi kan med glädje och värme berätta att Kaja, Vesslan och Rasmus har flyttat tillsammans. Allt går utmärkt med charmtrollen och de var framme redan samma dag. Vesslan och Rasmus var lite försiktiga när de bodde på katthemmet, men det försvann snabbt när de väl kom till rätta i det nya hemmet.

Nu ska vi göra "vågen" för denna trippelflytt!

Kattbloggar har försvunnit

När min dator "kraschade" försvann även alla kattbloggar som jag hade inlagda under favoriter. Tyvärr har jag bara halva minnet med mig, så jag kommer bara ihåg ett fåtal adresser utantill.

Jag efterlyser er katter som bloggar. Skriv en kort kommentar med adressen här under.

/Jenny

Naken om varför rosa är hans favoritfärg...

Vår vän Naken har haft frågestund. Så här svarar han på frågan varför rosa är hans favoritfärg.

"Min mage är rosa. Jag gillar min mage och därför också rosa. Rosa matchar dessutom min hårfärg allderles ypperligt. Jag har hört att vissa människor inte tror att vi katter kan se skillnad på färger. Jag tror inte att människor kan se skillnad på färger. Varför skulle de annars klä sig i svart när det finns rosa."

Bild lånad från Nakens blogg.Emil ska blivit sambo med Lill

Vi fick ett telefonsamtal från Emils matte och husse där de berättade att Emil saknar sin tjej, Lill. Lill och Emil hade ett relativt stabilt förhållande när de bodde tillsammans på katthemmet. För att Emil skulle bli nöjd bestämde de sig för att Lill ska få flytta till dem. På torsdag flyttar hon till Emil på Öland. Äkta kärlek övervinner allt, inklusive distansförhållanden. Eller hur?

Lill kommer från början från Öland där hon och hennes syskon Kaja och My bodde utanför en mack. Personalen matade dem under en tid. Efter ett tag tog de kontakt med oss. Både Lill och Kaja är sociala medan My är lite försiktig.

PS Vill ni ser bilder på Emil och hans framsteg, kika in på hans mattes blogg. ;)

Tillbaka på bloggfronten

Äntligen har jag fått i gång min dator! "Några" kronor fattigare, men det var det värt. Nu ska jag ta igen allt jag har missat de senaste dagarna. Nya katter ska läggas ut. Och självklart scoop från Svalehult.

Missa inte det!

Bloggpaus

Min dator strular. Nätverkskortet har tydligen försvunnit. Så jag kommer inte ut på nätet för tillfället. Nu sitter jag hos Kalles föräldrar, men det kommer, förmodligen, att ta ett par dagar innan "min" IT-supporter kan fixa det. Paaaaah. Och jag som inte kan leva utan min dator! Mail, blogg, kattsidor.... Ja, allt känns väldigt långt borta.
Sonny har erbjudit sig att vikariera som bloggare. Och ja, vi håller andan. Men först måste han lista ut lösenordet. Haha.

Vi hörs, kattvänner!
/Jenny

KattpolisenLänka gärna Kattpolisens hemsida vidare på bloggar och hemsidor!

www.kattpolisen.ifokus.se
 
Kattpolisen är en sajt som ska underlätta för kattägare att hitta sin bortsprungna katt. Den ska även hjälpa katthem/polisen och privata kattupphittare att finna ägare till den upphittade katten.
Problemet med hemlösa katter i Sverige är stort. Det finns över 100 000 hemlösa katter i landet. Många har tidigare haft ett hem och är saknade av sina ägare. Men hur ska man hitta ägaren? Många har fortfarande inte ID-märkt sina katter.
 
Vi sliter för att minska eländet för hemlösa katter. Regeringen vill inte hjälpa till med en lag om ID-märkning. Antalet hemlösa katter stiger för varje år. Ingen har resurser att leta efter kattens ägare samtidigt vet en kattägare ofta inte var och hur man kan leta efter sin katt. Katter som egentligen har en ägare blockerar en plats på katthemmet helt i onödan. En plats som en helt hemlös katt skulle kunna fått istället.
 
Våra förhoppningar är att Kattpolisen.ifokus ska kunna bidra till en smidigare lösning. En kattägare kan lägga in en sökannons under respektive län eller stad. Katthem, Polisen etc. har möjligheter att lägga in annonser med upphittade katter samt söka efter matchande annonser med bortsprungna katter.

Text/Alexandra, Kattpolisen


 

RSS 2.0