Min idol - Finnegan (såklart)

Jag har sagt det innan och jag säger det igen. Finnegan är en av mina favoriter på Katthemmet Kompis. Hans ögon säger mer än tusen ord och jag vill gärna att någon ska få upp ögonen för honom.

image206
Finnegan. Cool som attans.

Tacktal

"Vi på Kompis vill tacka alla som ställt upp och hjälpt till så att det blir en lyckad dag på Öppet hus. Tack alla ni som kom och hälsade på och gjorde dagen ännu mer lyckad. Ska väl även tala om hur mycket kompis fick in, och det var 8911 kr och en hel del mat, sand, leksaker och dynor till sovplatserna, Så ett stort varmt tack alla ni som var hos oss. katterna på kompis." /Maritha och Sonny

På väg till Kompis

I morgon ska vi köra de tre hemlösa kattungarna från Blekinge till Kompis. Ungarna börjar få mer förtroende för människor för varje dag som går. Det är skrämmande hur kattungar kan dyka upp på en trädgård bara så där...! Man slutar aldrig förvånas över vissa människors handlingar...

Kärlek vid första ögonkastet...

Filip och Elsa är ett syskonpar på ca 14 veckor som söker nytt hem.

Båda två är sociala, keliga och framförallt mycket busiga. Vill du ha en eller två busungar som livar upp ditt hem?
Källa: Katthemmet Kompis


image204
Filip

image205
Elsa


För alla kattälskare...

Spana in det här!

Underbara!

Marie och hennes båda ungar Zaba och Zingo har under en tid blivit matade av en familj.

Zaba och Zingo är gissningsvis runt 14 veckor gamla när vi skriver detta i slutet av september. Båda kattungarna är keliga och lekfulla och speciellt Zaba gillar att vara i famnen.

Mamma Marie tycker om människor och pratar mycket men gillar inte alls andra katter.
Källa: Katthemmet Kompis

image200
Zaba

image201
Marie

image202
Marie

image203
Zingo


Tre hemlösa kattungar...

På söndag kommer tre hemlösa kattungar till Katthemmet Kompis. De dök upp i en trädgård i Blekinge för några dagar sedan. Men på söndag ska de få komma till Kompis. Jag lyckades dock bara få med två av tre katter på bild...Räcka ut tungan

image199


Missa inte Hitta hem på TV 4!

På måndag kl 19.30 startar en ny omgång av Hitta hem på TV 4. Läs mer här.
Missa inte detta!

Det här skulle Maritha vara värd...

Eller vad säger ni?  Klick...

Nya hem!

I morgon flyttar Bertil till sitt nya hem på landet. Även Molle kommer att flytta inom kort. Freja och Frida blev tingade ikväll.

image198
Freja

Katterna vill ha!

image195
Bild nr 1 finns att köpa på Zoosajten.se


image196
Bild nr 2 kommer från akvarieshoppen.comimage197
Bild nr 3 kommer från anicare.se

TNR-metoden - läs mer här!

Här kan ni läsa om TNR-metoden!

Prinsessan Minette

Igår fick jag träffa en ny kattunge på katthemmet. Minette heter hon och ser ut som en riktig prinsessa! Jag älskar hennes teckning i ansiktet. Hon påminner om Doris som också bor på katthemmet.
Minette vill helst att någon ska bära henne i famnen, gärna så mycket som det bara går.
/Katthemmet Kompis

image193


image194


Dagens misslyckande...

Det här måste vara bloggens mest misslyckade bild! Sarita ville inte alls vara med på bild när jag skulle fotografera henne igår. På en halv sekund tog hon sats och hoppade upp i luften! Smart katt....!


image192

Resultatet...

Katthemmet Kompis fick in sammanlagt 8911 kr på öppet hus idag! Det är rekord! Tack till alla som besökte katthemmet idag!

Kanondag på Öppet hus!

Det blev en riktigt lyckad dag med Öppet hus på Katthemmet Kompis. Det var väldigt många besökare och alla blev nog charmade av katthemmets katter. Café Kompis serverade ärtsoppa, pannkakor, kakor, kaffe och läsk. Det kunde knappast bli bättre. Det såldes även loppisprylar, hembakat och diverse kattsaker. Dessutom fanns det ett lottstånd med många fina vinster! Man kunde även gå tipspromenad! (Jag är väääldigt nyfiken på vad vinsten/vinsterna är...)
Kopian var såklart först framme vid fikat. Och han höll ställningarna även vid loppisståndet.

Micke flyttade till sitt nya hem idag. Så mycket mer än så här vet jag inte just nu. Jag har precis kommit hem, men så fort dagens kassa är räknad återkommer jag. Jag är helt säker på att det blev mycket pengar till katterna idag.


image188
Vid lottståndet och alla fina priser!


image189
Yes, Kopian höll sig framme i år igen! Vore väl konstigt om han inte gjorde det...Mat kan
man ju inte missa! Räcka ut tungan


image190
Loppisen. Om ni tittar riktigt noga kan ni se Kopian under bordet...
Man kan bara gissa vad han väntade på...Cool


image191
Lynx höll sig framme i hopp om att någon skulle upptäcka hennes skönhet...

Glöm inte Öppet hus i morgon!

Vill påminna er om Öppet hus på Katthemmet Kompis i morgon. Läs mer här.

Ayla och Gatita

Gatita och Ayla har fått egna hem. Gatita bodde bara någon vecka på katthemmet
innan hon fick eget hem. Ayla tillhör den sk Mc Donaldsfamiljen. Ayla var den kattungen
som gick in sist i fällan när vi skulle fånga familjen. Nu är hon inte speciellt rädd längre.

image187
Gatita

image186
Ayla

Kan någon ge heliga birman Bertil ett nytt hem?

image183

Bertil
är en helig birma som behöver ett hem akut! Han trivs inte på katthemmet och skulle behöva komma till ett nytt hem så snabbt som möjligt. Är du intresserad av Bertil? Kontakta då Maritha på Katthemmet Kompis.

image184


image182


Katthemmet Kompis i Östran!

Idag finns det en artikel om Katthemmet Kompis i Östran.

Elsa har besökt veterinären

Igår märkte Maritha att Elsa inte kunde stödja på sitt ena ben. Och på morgonen var det likadant. Så det blev till att fara till Läckeby djursjukhus. Veterinären trodde att hon hade stukat benet, men hon fick medicin för att lindra smärtan. Hon behöver nu återhämta sig ett par dagar.
Elsa kom alldeles nyligen till katthemmet och hon är en pigg tjej som älskar att leka!image181

Pensionären Rembrandt

Rembrandt är en äldre kille på 15 år. Han är gosig och väldigt charmig.

Rembrandt är tillbaka på Katthemmet Kompis efter att ha bott i tre år hos en äldre man. Tyvärr har husse nu gått bort och därför får Rembrandt nu komma tillbaka till oss.

Han är en pensionär som söker ett trevligt pensionärspar att leva sina återstående dagar hos.image180

I dag kommer rynkorna...

Det var i alla fall vad jag läste i en tidning för några månder sen. Men bara om man fyller 25. Vilket jag gör idag.
En annan tidning skrev att rynkorna kommer när man fyller 30. Jag väljer att tro på det sista. För jag vill inte bli gammal. Jag vill inte ha några rynkor. I alla fall inte idag.

25 år gammal, som sagt. Min underbara redaktionen har skickat en hälsning till mig genom radio Blekinge. Och de har även satt in ett kort i tidningen. Förmodligen inga andra som ens skulle få för sig tanken...

Maritha var den första som ringde och gratulerade mig på morgonen. Hon tror fortfarande att varenda människa är vaken kl 8.31....Själv är hon uppe kl 5.30 varje morgon. Katterna ska ju ha sitt, såklart!

Nä, nu blir det snart smörgåstårta och firande på redaktionen. Vilken underbar dag!

T-shirts!

image179
Nu finns det snygga t-shirts till salu. På Öppet hus den 23/9 kan du köpa dessa coola  tröjor! Pengarna går såklart till katterna! Katten på bilden är Kompis, killen som katthemmet är döpt efter.

Regeringen stärker djurskyddet

Läs mer här.

Nina hälsar på här på bloggen!

image177


image175

Jag har fått ett mail av tjej som berättade att en av hennes katter kommer från Katthemmet Kompis. Katten heter Nina och bor idag i Stockholm.
Så här berättar Ninas matte:

"Hon föddes på katthemmet kompis, fick bo som stödis hemma hos vår vän och sambons kollega: Ingrid.  Där bodde hon i två år innan Ingrid passade på att fråga just min sambo om huruvida vi ville ha en kattflicka.  Jag blev oerhört förvånad, sprang iväg och lät mig bli allergitestad (det säkra före det osäkra, tack) Och blev överlycklig när resultatet sa att allt var frid och fröjd. (jag har fortfarande lust att rama in resultatet och sätta upp det på väggen.)

 Ingrid kom och Nina tyckte att det var väldigt märkligt med den totala tystnaden och brist på kattlukt i lägenheten (Ingrid hade vid tillfället.. fem katter boende hos sig.. har jag för mig.. om inte fler.)

Det gick någon hjärtskärande timma av en Nina som tassande omkring och jamade efter sina kattkompisar, men lite senare, när lägenheten hade blivit utforskad så beslöt sig nina för att claima soffan och vardagsrumsfönstret.

Nuförtiden har hon lagt totalt beslag på sambons numer mycket håriga laptopväska, en alldeles förliten skokartong, men hon trivs i den, mellanplanet på klösträdet
Nåde nitro om han vågar sätta tassarna där!! Och den mycket stora rektangulära korgen, som även innehåller en kitschig och kul kudde som min härliga svärmor införskaffade åt mig under ett USA besök. 

 Nina är mycket tydlig med vad hon vill... och vad hon inte vill.  Hon blir besvärad om någonting ligger på golvet där det inte ska ligga, då krafsar hon på föremålet tills jag eller husse flyttar det till sin rätta plats.  Hon har sina favoritleksaker; en mus, och två vippor.

Dessa bär hon omkring på.
Om hon jamar när hon bär på dem så innebär det att hon har tråkigt och hon vill leka
Om hon inte jamar så vill hon mest ha dem under uppsikt tills vidare, och då lägger hon dem resolut i korgen, eller på den gula puffen, eller i skokartongen, eller på sängen, eller varför inte på husses fd laptop-väska, för att sedan lägga sig själv på den.  <3

 Hon känner av sinnesstämningar och tröstar en genast med gos och kel om man är ledsen.
Blir jag och sambon disharmoniska mot varann så blir hon djupt besvärad, och jamar envetet och utdraget tills vi har skärpt oss.

Detta drottninglika då? Detta som gör henne till en fin dam? Detta obeskrivliga som gör att hon faktiskt, på något konstigt vis "Känns" äldre än vad jag är... jag kan inte helt sätta fingret på det... Kanske är det för att hon alltid har varit så väluppfostrad, kanske är det för att hon spretar med lilltån när hon ligger ner? Kanske är det för att hon inte är ett dugg bufflig eller klängig när hon gosar med en, utan att hon är kärleksfull och hjärtlig med en stor dos integritetskänsla och respekt.

Kanske är det för att hon är vacker med sina stora uttrycksfulla ögon, sina vita tassar med svarta dynor och sin intelligenta blick.


Den "Fina damen" försvinner dock på stört så fort hon får syn på, exempelvis en insekt, då tar jaktinstinkterna över och hon blir transformerad till en galen tiger."

image176

image178


Senaste nytt!

Zeke kommer nu fram till Maritha självmant och vill kela. Det är verkligen ett stort framsteg!

Micke och Molle har flyttat ner till katthemmet.

Saba och Zingos mamma finns nu på katthemmet och hon är sköldpaddsfärgad.

I morgon kommer jag att berätta om katten Nina som tidigare bodde på katthemmet.

Så kan du hjälpa...

Det finns många sätt som du kan stödja Katthemmet Kompis på.
Tycker du om att baka? Då kan du baka till vårt Öppet hus som vi har varje år två gånger om året.

Du kan även skänka loppisprylar till vårt populära loppisstånd som finns på Öppet hus.

Du kan bli kattfadder.

Skänka kattmat till våra fodertunnor. Läs mer om det här.

Svara på undersökningar hos Cint. Ett väldigt smart sätt och enkelt sätt att stödja katthemmet på.

Kontakta Maritha om Du har några frågor. Skrattande

/Katthemmet Kompis

Två nya bustroll

Två nya bustroll vid namn Zingo och Saba, har kommit till oss. Zingo är en cremefärgad kille som hittar på en massa hyss. Saba är en svart tjej som är ursöt. De är båda cirka 13 veckor gamla.
Maritha har fullt upp med dessa två charmtroll...

Till helgen kommer två besökare som ska titta på katt.

Årets kattguld 2007...

...gick till Annica!

Detta året har vi, Carola och jag, inte hunnit skicka in Maritha som kandidat till kattguldet. Men för oss, och alla andra som känner henne, är hon ändå guld värd. Och hon borde helt få kattguldet varje år, så mycket tid och energi hon lägger ner på alla katter.

Men vi säger grattis till Annica som också är värd kattguldet.

Sarita från Blocket

Sarita hittade jag i en annons på Blocket. Hon hade sökt sig till en familj, men tyvärr gillade familjens egna katt inte Sarita. De kontaktade polisen och satte upp lappar i området, men ingen hörde av sig angående henne.
Vi tror att någon kan ha dumpat henne i området och sedan åkt därifrån.
Det blev över 30 mils körning för att få Sarita till Katthemmet Kompis...men det var verkligen värt varenda mil!
Sarita är kelgris som gärna vill buffa och prata med oss!
/Katthemmet Kompis
image174
Kelgrisen Sarita

Skumt!

Vad kan ha hänt dessa katter? Obehagligt är det i vilket fall som helst!

Stiliga Zeke

image171

Zeke kommer från Blekinge och fångades in tillsammans med Maxime och hennes
första kull. Zeke är förmodligen Maximes unge från förra året. På så sett tror vi att
Zeke har aldrig haft någon ägare. När vi fångade in honom höll han sig hela tiden
omkring Maxime och hennes ungar, som hon fick i våras (Ayla, Katta, Milo och Brix).
Zeke är blyg, men kommer mer och mer. Han behöver komma till ett lugnt hem med
massvis med kärlek, såklart.
/Katthemmet Kompis


image173
Zeke gosar och flirtar framför kameran...

Glömde...

Ojdå, glömde att berätta! Den matglada katten Kopian som ni kan läsa om här under, är inte till salu! Så att ingen ringer till katthemmet och säger att ni vill ha honom för då blir Maritha tokig på mig...
Kopian är Sonny och Marithas katt. Och ingen annans. Cool

Öppet hus på Katthemmet Kompis!

Söndagen den 23 september är det öppet hus på Katthemmet Kompis (Svalehult, Nybro) mellan klockan 11-17. Besök vårt loppisstånd, ta en fika, köp några lotter och hälsa på alla våra underbara katter! Välkommen!

Kontakta Maritha för vägbeskrivning!

PS Den matglada katten Kopian ser fram emot att få fika med just dig!

image167
Öppet hus september 2006. Kopian håller sig framme även här...


image168
Och här... Det luktar ju mat!

image169
På Öppet hus kan ni köpa massvis med kakor och alla är såklart hembakade!

image170
Blandade kattprylar.


Nya charmtroll på bygget!

Det har kommit några nya katter till katthemmet. Det är mamma Ullis med sina tre kattungar på sex veckor och hennes halvsyster Gatita som är fem månader.

Det har även kommit två kattungar till, Elsa och Filip heter de och de är båda tolv veckor. 

Lisen är tingad och flyttar på lördag.  

Hemmets Journals kattsida

Ta er en titt på Hemmets Journals kattsida. Den är fylld med just...katter!

Pengla och Pralina - de övergivna katterna

Pengla och hennes unge Pralina kom till katthemmet sommaren 2006. Jag och min sambo fick höra att det fanns katter i ladugård som stod tom. De hade förmodligen blivit lämnade kvar ensamma när deras tidigare ägare flyttade. När vi fick höra det åkte vi dit och matade dem. De var båda skygga och väldigt hungriga. Pengla var smal som en pinne i mina ögon och hon var förmodligen inte ens året fyllda. En av hennes kattungar hade hittats död, skatorna hade hackat sönder ögonen.
Jag kontaktade Maritha som sa att hon kunde ta emot dem. I dag bor Pralina hos en tjej i Kalmar. Pengla bor fortfarande kvar på katthemmet, men söker så klart efter ett eget kärleksfullt hem.

Vill du veta mer om Pengla,
kontakta Maritha på Katthemmet Kompis. 

image166
Här sitter de och gömmer sig i ladugården. Rädda och hungriga.

image162
Pengla tar det lugnt i rastgården.

image163
Pengla

image165
Pralina har blivit stora tjejen.

image164
Pralina då hon bara var några veckor gammal.


Katterna ska få en praktikant

På måndag kommer en tjej som heter Kristina till Katthemmet Kompis. Hon ska praktisera på katthemmet ett par veckor. Maritha kan verkligen behöva lite avlastning, så som hon sliter nästan 24 timmar om dygnet. Ett under att hon ens hinner läsa bloggen...Maximes familj - igen!

image158

Maxime myser tillsammans med två av sina ungar.

image159
Saga och Beata sover så gott...

Katter på Cint

Vill ännu en gång påminna om kattnyheterna på Cint. Ta er en titt där!

Försäljningsdrottningen Maritha!

I dag har Maritha stått på Emmaboda marknad och sålt hembakat, t-shirts och diverse kattprylar. Och som hon har sålt! 2100 kr blev det till slut. Och allt kommer såklart att gå till katterna. Inte en krona kommer hon att få. Så "snåla" är katterna på Katthemmet Kompis.... R&auml;cka ut tungan

Kärlekskatter!

Maximes ungar är nu fyra veckor gamla och de är så underbara och goa. Det är fem linslusar som busar runt i karantän på katthemmet och Maritha har fullt upp med att städa upp efter alla deras hyss! Frågan är bara vem som busar mest?
Namn har de nu fått och de heter Saga, Bianca, Neo, Mio och Beata. Vem som är sötast går inte att säga, de är lika ljuvliga allihopa.
För mer information om dessa skönheter, kontakta Maritha.

image152
Beata

image153
Bianca

image154
Mio

image155
Neo

image156
Saga

image157
Mamma Maxime


Välkommen in!

Det är äntligen dags för en tur in på Katthemmet Kompis! Välkommen in i en värld...fylld av katter! Och leksaker...
Så här ser det ut på Katthemmet Kompis!image145


image146
Lilla rastgården. Den stora finns på baksidan.

image147
Den ena delen av katthemmet.

image148
En sovdel.

image149
"Vardagsrumsdelen"

image150
Och teven....Klart att även katterna ska ha koll på världen....

image151
En sovdel. Ida ligger och myser i ett hörn.

Micke och Molle - bamsekatterna!

Micke och Molle är två nya katter på katthemmet. Micke påminner om Zorro, som nyligen flyttade, för han är en riktig linslus. Han älskar att stå i centrum och visa upp sig! Molle är en stor kille som påminner om en riktig bamsekatt.


image143
Micke

image144
Molle

Vad händer i morgon?

I morgon välkomnar vi dig in på Katthemmet Kompis! Då kommer jag att lägga upp bilder på katthemmet. Ses i morgon!

Nu finns bilder på Robinson!

Här kommer äntligen bilder på Robinson. Han är en långhårig stilig kille som har haft det väldigt tufft i livet. Han är fortfarande blyg av sig och drömmer om ett eget tryggt och kärleksfullt hem.


image142
Robinson

Goa Nalle

Nalle är en söt kille på tolv veckor. Han har underbara färger och han blev snabbt en av mina favoriter! Jag älskar nämligen röda katter! Visst är han gudomligt vacker?

image141

Trötta ögon

Har precis kommit hem från katthemmet. Nya bilder är tagna och kommer att läggas ut här i morgon. Just nu vill jag bara sova. Jag hoppas även att Maritha redan gör det, för det kan hon behöva. Ses i morgon!

I morgon...

...åker vi till Katthemmet Kompis för att fotografera, lämna kakor, busa och snacka katt. Så mycket mer hinner man inte på en kväll. Och som jag längtar nu! Det känns som evigheter sen sist!

Kan ju berätta att det händer en hel del spännande saker på katthemmet...Men jag vågar inte avslöja något idag! Så...håll ut, kära kattvänner!

Nya hem för många av våra katter

Kelly flyttar till Öland i morgon. På fredag flyttar Våfflan, Lotten, Samson och Kajsa.

image139
Sötnosen Kajsa

image140
Charmtrollet Samson


"Katterns" muffins!

Nu är muffinsen klara! Och alldeles snart ska jag smaka en...
Om jag vågar!image138
En muffins för Finnegan, en för Doris, en för Petronella, en för...

Dags för bakning!

Ska alldeles baka chokladmuffins som Maritha ska med sig för försäljning till Emmaboda marknad. Hrm...men frågan är om jag kan hålla mig undan godigheterna... Jag älskar ju muffins!
Maritha är också en riktig gottegris, vill jag lova! Hon har nästan alltid skafferiet laddat med kakor och godis! Och det kan ju behövas, för det kommer många gäster till Katthemmet Kompis.


Kloka ord!

Kloka ord kan ni läsa här.

Vi frågar - ni svarar!

image137

Coola Berta!

En av Marithas älsklingar är kattungen Berta. Men idag har hon dock flyttat ihop med en 11-årig kattdam. Hej och hå! Jag kan tänka mig att det är lite sorg hos familjen Fernström....
Berta är ett stort charmtroll och hon hittar ständigt på nya hyss... Men det kommer hennes nya ägare snart att inse!
Här kommer några bilder på prinsessan!image135

image136


Hittekattens dag den 2 september

Nu på söndag är det Hittekattens dag. Läs mer här!

RSS 2.0