Frodo

Idag har Frodo flyttat till ett eget hem. Vi önskar buskillen lycka till med alla hyss! :)

Marithas födelsedagspresent

När jag "ramlade runt" på stan idag hittade jag en perfekt födelsedagspresent till Maritha. Jag kunde inte låta bli att köpa den. :) Nu kommer Maritha att bli jättenyfiken, vilket bara är roligt. Men jag får tyvärr inte avslöja när hon fyller år... Men Maritha har inte riktigt insett hur lätt det verkligen är att få reda på när någon fyller år. På Birthday kan ni se när Maritha fyller år. Och även Sonny. Vad familjen Fernström än tycker, så går det inte att undvika. Födelsedagar hittar man lätt som en plätt med dagens teknik. Det du, Maritha!

image422
Till världens bästa chef från Finnegan & co.
(Men vad innehåller paketet...?)

Kaja

Kaja och hennes syskon, Lill och My, kommer från Öland. De hade bott ute innan de kom till Kompis. När de kom till katthemmet var de blyga och försiktiga. My är fortfarande blyg av sig. Kaja och Lill är däremot keliga.

image421

Stella - vår nya stjärna

Stella har stått i kö till katthemmet väldigt länge. Hon söker nu en ny matte eller husse som vill ta hand om henne. Hon är cirka tre år gammal och väldigt tillgiven. Maila Maritha vid intresse: [email protected]

image420

Napoleon

image419
Napoleon är en mysig kille som älskar kameran. Han tycker om att buffa och kela och älskar såklart god mat. På Katthemmet Kompis blir det mums mums varje dag. :)
Vill du veta mer om Napoleon, skicka ett mail till Maritha: [email protected]

Marithas teorier

Maritha: De måste ha roligt när de läser bloggen.
Jag: Jaså, varför tror du det?
Maritha: Du skriver så bra.
Jag: Nej, i så fall beror det på era handlingar. Jag formulerar bara orden. Det är Sonny och du som bidrar med galenskaperna.
Maritha: Jag hoppas de får ett gott skratt i alla fall.
Jag: Det är härligt med folk som bjuder på sig själva. :)

Nakens teorier om Fernströms nattbravader...

Så här säger vår vän Naken om inlägget "Familjen strömlös".
"Både Maritha och Sonny skulle behöva lära av oss katter att kunna se i mörkret, om de har tänkt att stiga upp så där tidigt i fortsättningen vill säga. Men, men de kanske hade tänkt att gå ut och jaga. Har hört att bästa tiden att få fram en läcker sork är nattetid ;)"

Naken, vi älskar dig!


Familjen strömlös

Jag: Maritha, berätta för Kalle om strömavbrottet.
Maritha: Har du inte berättat det?
Jag: Nej, det skulle mista sin charm.

Så här gick det till när familjen Fernström blev strömlösa.
Tidigare i veckan fick Sonny, av någon märklig anledning, för sig att "pilla på" säkringarna. Detta resulterade i att de blev strömlösa för en kort stund. Ett kort strömavbrott borde inte få några konsekvenser, men för familjen Fernström blev det så. Dagen gick, Sonny gjorde sina sysslor och Maritha tog hand om katterna. Allt var som det skulle. Det blev kväll och de gick och la sig. Innan ögonen slocknade ställde Maritha klockan på 05.30. När klockan var 5.30 ringde den. Men varken Sonny eller Maritha orkade gå upp. När klockan ringde 20 minuter senare röt Maritha till på Sonny att gå upp, vilket han också gjorde. Sonny gick ut till brevlådan för att hämta tidningen, men till Sonnys stora förvåning hade tidningen inte kommit. När han berättade det för Maritha sa hon: "Vi får ringa och klaga!" De satte sig vid bordet med kaffekoppen i ena handen. Sonny slängde en snabb blick på klockan som visade 02.00. Konstigt, tänkte han. Hade klockan gått sönder? Men även klocka nummer två visade samma klockslag. Detta måste betyda att klockan faktiskt var två på natten, och att Maritha och Sonny hade stigit upp nästan fyra timmar för tidigt.
Sonny: Det måste bero på strömavbrottet.
Maritha: Nu går vi och lägger oss. Så här tidigt har vi ingen anledning att vara uppe.

Så kan det gå när Sonny "pillar på" säkringarna och när Maritha är alldeles för trött. Då blir det strömavbrott och en annan tidszon i Svalehult. Det låter som att herr och fru Fernström borde ta semester. Men inte heller det fungerar, för vem ska ta hand om alla katter? :)

image418
Världens härligaste människor är helt klart Maritha och Sonny. Vi gillar dem skarpt.

Rufus - vår härliga pälsboll

Rufus är en perser. Charmig till tusen och snygg som attans. Han är grymt cool. Och väldigt speciell. För ett tag sedan rakade veterinären honom eftersom pälsen hade blivit så tovig. Så här snygg blev han efter en tur hos frisör-veterinären... Visst är han snygg, Rufus?


image416

image417

En dag på Katthemmet Kompis

Idag har vi besökt Katthemmet Kompis. Vi besökte Maritha och Sonny senast i december. Och på två månader händer det mycket. I alla fall på Kompis och hos familjen Fernström. Minette har blivit riktigt rund och go´. Vid ett flertal tillfällen tog jag henne för att vara Kopian. Detta var inte uppskattat. Och jag förstår Minette. ;)
Några av de katter som har stått på kö för att få komma in till katthemmet, fick vi äntligen träffa. Glassa ser ut som en chokladglass, hon är så vacker. Hon är fortfarande blyg, men blir modigare ju mer tid man ägnar åt henne. 
Vi fick också träffa Musse och Molly, två sköna katter som har bott ute i hela sitt liv. Musse är katthemmets nya pajas. Han älskar att stå i centrum. Molly är en rädd tjej som behöver mycket kärlek för att bli en "tuffing".
Förutom att vi kelade katter och sopade, hann vi även med lite mat. Och han är en duktig kock, Sonny. Han måste ha stått i köket hela dagen. Allt för att vi skulle få mat i magen. :)

Ikväll blir det lite nya bilder på charmtrollet Minette. Glöm inte att spana in hennes runda och goa mage...

image413
Minette myser på kökssoffan.

image414
Vacker tass!

Kompis i morgon

I morgon bär det av till Katthemmet Kompis. Så till helgen kommer äntligen lite nya bilder...

Chefen har en hemlighet

Maritha: Nu ska du få höra något roligt!
Jag: Oj, vad är det nu som har hänt?
Maritha: Men det får du inte skriva på bloggen.
Jag: Varför inte?
Maritha: Nej, då kommer folk tro att vi inte är kloka.
Jag: Tror du?
Maritha: Ja, det tror jag.
Jag: Jag antar att det är något tekniskt inblandat.
Maritha: Ja, och även Sonny.
Jag: Det förklarar saken. Detta kommer ut på bloggen. Men inte förrän till helgen.

Så alla kära läsare, till helgen kommer ni få veta vilka konsekvenser ett strömavbrott kan få för familjen Fernström.
Vill du hjälpa till på Katthemmet Kompis?

Vi söker dig som vill hjälpa till på Katthemmet Kompis. Arbetsuppgifterna går ut på att kela och prata med våra katter. Vi behöver hjälp några timmar på kvällarna. Vårt enda krav är att du älskar katter. Arbetet är helt ideellt.
Låter det som en mysig uppgift? Kontakta Maritha på Katthemmet Kompis. Vårt katthem finns utanför Nybro i Småland. E-post: [email protected]
Mobiltfn: 0706-07 13 90.

En kärlekshälsning från Hope och Faith

Minns ni Älvas ungar, Hope och Faith, numera Babe och Honey? Deras mamma Älva flyttade till Nangijala för några veckor sedan och efter sig lämnade hon Hope och Faith. På Alla hjärtans dag skickade de en kärlekshälsning till katthemmet.

"En kram flyger vilt och omger dig som en värmande filt. Mjuk som en vind lägger den sig till ro på din kind. Där vill den stanna, där vill den vara, bara omsluta dig, och inte behöva förklara. Den vill ge dig känslan att vara älskad och behövd just idag. Vill vill dela den med dig, och ge dig kraft och nya tag. Dagen idag är din, tag vara på den. Här kommer Alla hjärtans dag kramen, från Babe och Honey."

Att samtala med Maritha del 2

Jag: Det är många nya och fina kort på hemsidan.
Maritha: Tycker du?
Jag: Ja, du lär dig.
Maritha: Skriv det på bloggen.
Jag: Att du har lärt dig ta kort?
Maritha: Ja, skriv det.

Så nu vet alla att Maritha har blivit kattfotograf. Vi önskar henne lycka till med paparazzilivet! :)

Till alla Robinson fans!

Vi har tidigare fått förfrågan här på bloggen om vi inte kan lägga ut bilder på Robinson. Och nu äntligen, kära läsare, kan ni skåda denna fina kille.


image412

Ullis är månadens katt

image409Månadens katt är solstrålen Ullis. Ullis är ca 15 månader gammal, alltså ganska ung. Hennes son Frodo är ca fem månader gammal när vi skriver detta i februari. Både mamma Ullis och Frodo är sociala och gosiga. /Text: Carola/Katthemmet Kompis
Vill du veta mer om Ullis? Skicka ett mail till Maritha: [email protected]


image411
Ullis älskar att få kärlek och kel.

Röda kattflickor

Grace och Kelly är två röda, underbara och busiga kattflickor som är cirka nio månader gamla. De har tidigare bott på katthemmet, men fick komma tillbaka på grund av allergi i familjen. Tycker du att dessa skönheter ska bli dina bästisar? Maila då Maritha, [email protected]
Katthemmet Kompis finns i Nybro, Småland.

image407

image404

image406Nya vänner

image403

Våra fina tjejer

image401
Mona Lisa

image402
Doris

Både Doris och Mona Lisa söker egna hem. Visst är de underbart söta?


Kämpe överlevde mot alls odds

  image400
I september 2006 hittade en familj en ihopknyten kasse i ett dike. I påsen låg fyra skrikande kattungar. Någon hade försökt dränka dem och samtliga kattungar var i mycket dåligt skick. Familjen tog kontakt med Läckeby djursjukhus, men tyvärr dog en av kattungarna på vägen dit. Två av kattungarna fick somna in eftersom de hade undertemperatur, 33 grader, hade lidit syrebrist som gjorde att de inte hade några sväljreflexer kvar och de hade dessutom fått neurologiska skador som gjorde att deras huvud och framben slängdes hit och dit.
Den fjärde kattungen, Kämpe, överlevde. Han fick flytta in på katthemmet och bodde där tills han var tolv veckor gammal. En av katthemmets honkatter, Tiffany,  "adopterade" honom och lät Kämpe dia. Idag bor Kämpe hos familjen som hittade honom. Och han mår som en riktig prins.

Att samtala med Maritha

Maritha: När kommer ni?
Jag: Jag vet inte, jag måste kolla upp när Kalle är ledig.
Maritha: Bra, för vi har ju köpt nya höns.
Jag: Så vi ska komma för att titta på era höns?
Maritha: Ja, och sen tänkte jag bjuda på plättor.
Jag: Bra, då kommer vi redan den 23 februari. Men bara för att äta pannkakor. :)
Sonny ( i bakgrunden): Det blir ingen mat till Jenny och Kalle. Hönsen hinner inte värpa klart tills dess.


När katten inte är rumsren

Jag fick en fråga på min egna blogg vad det beror på när en katt inte är rumsren. Och jag tänkte svara på den här också. Alltför många katter avlivas tyvärr på grund av de inte är rumsrena. För det mesta handlar det om en protest från kattens sida. Att något är fel. Det gäller för ägaren att klura ut vad felet är. Anledningarna kan vara många. På Hittekatter i fokus finns en intressant artikel om katter som inte är rumsrena. Läs den gärna!

Lilo och Stitch

Lilo och Stitch har stått på kö till Katthemmet Kompis en längre tid.

Katterna har blivit omhändertagna av en privatperson i väntan på att få komma till Katthemmet Kompis. Båda två är innekatter, sociala och keliga. Vi tror att Lilo är omkring 10-11 månader gammal och att Stitch är omkring 1-3 år gammal. /Källa Katthemmet Kompisimage398

Lilo är kelgris.

image399
Mysiga och busiga Stitch.


Robinson på äventyr

Robinson går nu fritt i katthemmet och han tycker väldigt mycket om att spana in alla fina kattflickor. Maxime är favoriten, men även Doris. Han är fortfarande blyg av sig, men vi tror att hans modighet kommer ju mer kärlek han får. För Robinson har haft ett tufft liv.

image397
Denna bild tog jag när Robinson var ny på katthemmet.


Jag saknar Tiffany!

Tiffany är en ängel. Hon är min dröm. Hon är världens underbaraste. Och jag saknar henne. Det var länge sedan hon flyttade från katthemmet nu, men jag kan inte sluta tänka på henne.

image396


Vill du berätta om din katt?

Ni har tidigare kunnat läsa om hur det har gått för Saga, Grace, Kelly, Mozart m.fl. Nu söker vi efter ännu fler kattberättelser. Har du adopterat någon katt från Katthemmet Kompis? Vill du berätta hur katten/katterna har det idag? Skicka gärna med bilder på din katt/katter.
Maila din berättelse till [email protected]

Leon och Trassel

Idag har Leon flyttat från katthemmet. Trassel har blivit tingad.


image393
Leon

image394
Leon

Saga

Saga är en av Maximes ungar. Hon bor i dag i Rödeby norr om Karlskrona. Saga har förälskat sig i Anny, familjens dotter. De är bästa vänner och leker mycket ihop. Dessutom är Saga en riktig kelgris.

image387
Kattkompisen Gösta och lilla Saga.

image388
Söta Saga.

image389


image390
Anny och Saga är bästa vänner.

image391

image392
Saga är så lik sin mamma Maxime.

För alla kattälskare

Hemmets Journal har en mysig sida om katter. Bli gärna medlem där. Gratis är det också. Nu ska vi hoppa i säng! Natti alla kattvänner!

Grace och Kelly

Så här berättar Grace och Kellys matte, Karin, hur de har det idag.

"Grace och Kelly mår jättebra och växer så det knakar. Kelly har piggnat på sig efter hennes infektion och efter pencilinet nu är det fart och fläkt på henne. Tetas med Grace mer än gärna. Dom båda älskar sardiner och tonfisk som dom får varje helg."

image384

image385

image386

För dig som vill ha koll

Spana in Cints kattnyheter om du vill ha koll på vad som händer i kattvärlden.

Livet efter Katthemmet Kompis del 3

Så här gick det för Einstein och Mozart. Matte Helena berättar:

"Första gången jag träffade Einstein var på Kattens Dag i Nybro 2006. För mig var det kärlek från första stund. Det var ju inte tänkt att vi skulle ha fler katter, jag hade ju redan Snuttan och Junior hemma. Men kärleken har ingen lag. Några dagar senare åkte jag till Maritha och hämtade hem Einstein. Väl hemma var Einstein ganska så skygg. Han gömde sig gärna under soffan och höll koll på dom andra katterna. Det tog ganska lång tid innan Einstein fann sig till rätta men sen har det bara flytit på.
 
Mozart fick jag se när jag skulle hämta hem Einstein. Han var en liten svart dunboll, då ca 5 veckor gammal, som tultade runt på golvet tillsammans med sina övriga syskon. Valet av katt i denna kull var inte enkel. Jag har alltid velat ha en röd katt men till slut var det Mozart som stal mitt hjärta. Jag hälsade på Mozart många ggr innan jag äntligen fick ta med han hem. Denna svarta lilla katt bara travade in och satte alla dom andra 3 katterna på pottkanten. Jag har aldrig sett en katt med mer självförtroende än han.
 
I dag finns tyvärr inte Snuttan och Junior kvar i livet men det har samtidigt förändrat Einstein en hel del. Så här i efterhand förstår vi att Snuttan och Junior var väldigt dominanta så när dom gick bort började Einstein helt plötsligt att söka upp oss för att gosa. Snacka om att vi blev lyckliga. Han lägger sig i knäet och spinner och han är den första som möter upp när man kommer hem. Han går även runt och pratar med oss för att tala om var han är.
 
Mozart har blivit en  stor och väldigt vacker pojke. Han älskar att bli borstad och att sitta i knäet och dregla. Tycker han att det gått för lång tid mellan gångerna vi kelar med honom ställer han sig på bakbenen precis som om han säger: nähä du, nu är det faktiskt min tur......
 
I november 2007 blev Einstein och Mozart storebröder till en röd Norsk skogkatt. Så mycket bus som det är här hemma nu är alldeles underbart att vara med om. Katterna blir speciellt glada när Andreas (min man) tar fram 'laserpennan' så att katterna kan springa runt och jag den lilla röda pricken. Dom blir fullständigt 'galna'
 
Dom älskar att sitta i sitt katträd och titta ut genom fönstret på allt som rör sig där ute. Vi har även byggt en kattgård som dom kan vistas i som också givetvis är mycket uppskattat.
 
Så ser det ut hos oss och jag är mycket tacksam över att jag fått förtroendet att ta hand om Einstein och Mozart. Dom förgyller verkligen vår tillvaro."

image382
Snyggingen Einstein.

image383
Ses så söt man kan vara om man heter Mozart... :)

Underbara framsteg

Kommer ni ihåg Maxime och Zeke som bodde i en väldigt farlig miljö under, förmodligen, flera års tid? De fångades in i början på förra sommaren. De var då väldigt rädda och osäkra. Igår berättade Maritha att både Zeke och Maxime ligger i hennes knä och spinner för fullt när hon sitter hos dem. Det kallar vi glädje!

image380
Mysiga Zeke gillar att gosa med Maritha.

image381
Maxime har blivit en kelgris.


Älva har blivit en ängel

Idag har vår älskade Älva lämnat oss. Vi vet inte hur gammal hon blev, men enligt veterinären var hon över tolv år. Och hon var sjuk. Älva hade cancer. Trots det klarade hon av att föda två små kattungar som fick namnen Hope och Faith.
Här kan ni läsa tidigare blogginlägg om Älva:

Så här skrev jag om Älva när hon precis hade kommit till katthemmet.

Läs vad veterinären sa om hennes första veterinärbesök.

När vi upptäckte att Älva hade fött två kattungar.

Vem kunde lämna Älva åt sitt öde? Hur kan man vara så känslokall?
Jag skrev i ett tidigare blogginlägg att älvor inte kan dö. Och jag tror fortfarande att det är sant. För Älva är inte död. Hon lever vidare som en vacker ängel i katthimlen. Och hon är friskare och lyckligare än någonsin.

Ikväll ska hon berätta för sina ungar, Hope och Faith, att hon har blivit en ängel.

Tack vare Maritha fick Älva leva sina sista sex månder som en lycklig och älskad katt. Och hon lever vidare genom Hope och Faith.

Vi ses i Nangijala, Älva. Glöm inte att hälsa Kompis från oss. Vi älskar dig. /Maritha, Sonny, Jenny och alla dina kattvänner på Katthemmet Kompis.

image376
Älva är nu en vacker ängel i katthimlen.

image377
Första gången jag såg Älva visste jag att det namnet passade henne utmärkt. För visst är det väl så, att älvor inte kan dö?

image378
Älvas unge, Faith.

image379
Hope.


Så lever Tyco och Taco idag

Bröderna Tyco och Taco flyttade från Katthemmet Kompis för några veckor. Sedan dess har det varit lugn och ro på bygget. Haha! Deras matte Susanna berättar:

"Vi har då fått den stora äran att få två underbara familjemedlemmar,Tyco och Taco!
Dessa grabbar är verkligen helt fantastiska.
Dom är som två små "minihundar", öppnar ytterdörren springer dom dit för att se vem som kom.
Tyco & Taco älskar att busa, de är ju jätteskoj när barnen leker med dom,dom älskar också att busa med varandra! Dom springer och jagar varandra genom hela huset,flera "brottningsmatcher" blir de varje dag också.....
 Har lite svårt att skriva för tillfället....Taco kom just och vill kela och nu kom Tyco också.
Båda två är riktiga "KELGRISAR", dom älskar att mysa och kela.
På natten kan dom ju bli lite kel sugna me.
I natt väckte Tyco mig,han ville bli klappad en stund och spann som en riktig motor....sen sov han vidare.
Tyco & Taco är kanske inte så värst bra på att ta hänsyn.....bara dom själva får plats i sängen så är de bra....ha ha.
 
Matlagning är ju också något som intresserar grabbarna.....de luktar ju såååå gott, och så blir de ju alltid lite smakbitar... Kött de är mums de!
 
Tyco och Taco är så sociala, dom vill vara med hela tiden, Tyco "pratar" en hel del också, om han inte ser en så "ropar" han efter en! Klättra ÖVERALLT är nånting som båda grabbarna pysslar med, även att hitta på"jäkelskap" är populärt! Tex. att sätta tulpaner på bordet är meningslöst,det är ju så kul att riva och slita i dessa vackra blommor... tills dom är trasiga...
 
Ja, jag förstår varför Maritha ville att bröderna skulle komma till samma hem. Dom tycker verkligen om varandra och har mycket skoj ihop, dom kan till och med sitta i samma låda och kissa samtidigt, de ser så kul ut....haha.
 
Jaha, jag kan ju skriva hur mycket som helst om dessa underbara "kissar", men nu har jag fått ihop en liten sammanfattning om hur dom har det.

 Våra älskade charmtroll vill hälsa till alla kattkompisar på katthemmet, dom hoppas att ställningarna hålls även nu när de flyttat..."

image369
Syskonkärlek.
 
image371
Visst är det kul att leka?

image372
Det är jättegott med fiskpinnar. Matte säger att jag mer än gärna får äta deras mat... :)

image374
Haha, visst är vi söta?

image375
Vad tycker ni?

I Ljusdals-posten publiceras en mycket bra insändare. Ta er en titt.

Bör man kastrera sina huskatter? Vad tycker ni?

Blixten

Vår blogg ska handla om Katthemmet Kompis. Men även om de katter som har bott där. Så egentligen ska jag inte lägga ut bilder på mina katter. Men eftersom Blixten kommer från katthemmet, så antar jag att det är helt okej.
För jag kan inte motstå att visa er dessa söta bilder som jag tog på honom alldeles nyss. Mmm.... min kärlek, Blixten.
Hmm... ibland undrar jag om inte Maritha hade velat behålla honom, när hon ser hur snygg och gó han är. Haha.


image367
Blixten myser i solen... (Som just vid ögonblicket värmer min rygg...)

image368
Det är skönt att sova. Varför anstränga sig när man kan vara lat?


Bloggar om katter

Vi har hittat många roliga och mysiga kattbloggar den senaste tiden. Vi sitter med vår laptop varje kväll och tittar in våra bloggvänner. Ta er gärna en titt på dessa söta katter. Först är Naken, vår stora idol. /Katterna på Katthemmet Kompis

Nakens dabok. Naken är en Devon rex som hittar på en massa bus.

Bond & Bianca. Bustrollen Bond och Bianca är vi lite förälskade i. Jättesöta.

Astrid. En jättego flicka som charmar de flesta.

Kattastroff. Gullig kattflicka.

Sphynx Noja. Allt om katter och lite till.

Maritha har en hemlis på gång...

... men den vågar hon inte spika. Jag som längtar så...

En sida jag inte kan vara utan

image366

Hittekatter ifokus diskuteras allt som rör hemlösa, oönskade och vanvårdade katter. Men mitt i allt det svåra finns det också många solskenshistorier, tips och roliga bilder. Välkomna till Hittekatter i fokus!

Livet efter Katthemmet Kompis

Minns ni Ayla, som bodde tillsammans med sin mamma och syskon, i en livsfarlig miljö?
Ayla bor sedan några månader tillbaka hos Rosita, som också adopterade Missy från Katthemmet Kompis. Här berättar Rosita hur det har gått för Ayla och Missy.

"Ayla var den skygga och den som var mest rädd då hon kom till oss. Missy gick på upptäcksfärd först och kom underfund med både låda och mat. Ayla trivdes bäst under kökssoffan den första veckan och tog inte för sig så värst mycket. Jag (matte) sov ett par nätter på madrass i köket för att de skulle vänja sig. Allteftersom tiden har gått (3 månader) har Ayla visat Missy var skåpet ska stå. Missy låg först i vardagsrumssoffan men sen Ayla har börjat gå upp och lägga sig där håller Missy till på mattan. När granen kom in vid juletid fick katterna en ny rolig leksak, den vältes ett par gånger och smällkaramellerna var roliga. Likaså när granen skulle plockas ut var det roligt, framför allt glittret.

En vana som de gärna tog upp var att få en bit kalkon varje morgon och den som verkligen tigger är Ayla, hon hänger i mattes kläder då matte står vid rätt köksbänk. Ayla pratar gärna under dagen och söker mycket mänsklig kontakt. Det räcker med att klappa henne någon gång så är hon nöjd och kan lägga sig på närmsta matta. Missy har hittat ett fönster i barnrummen som hon ligger i hela dagarna. En dag blev hon instängd i rummet ett par timmar eftersom jag inte såg henne bakom gardinen, det verkade inte som det bekom henne. Hon hade sovit i sängen. Missy har en rolig vana och det är att vifta med höger framtass för att bli klappad, då spinner hon
så gott."

image359
Ayla myser i sitt älsklingshem

image360
Och hon älskar att busa...

image362
Mystjejen Missy.

image363
Visst är jag söt? säger Missy.

image365
Ayla och Missy väntar på kokt torsk eller kan det vara tonfisk? :)

Hur gick det sen?

Ikväll kommer ni att få läsa hur det gick för Ayla och Missy som tidigare bodde på Katthemmet Kompis. Deras matte Rosita ger oss en färsk rapport. Missa inte det!

En prinsessa har anlänt

Glassa är vår nya stjärna på bygget. Och hon ser ut som en liten ängel. Hon är helt enkelt underbar. Hon har stått på kö väldigt länge innan det blev en ledig plats. Glassa har haft ett tufft liv. Hon tycker om när man kelar henne, men är fortfarande lite försiktig av sig. Maritha hälsar att hon blir mer och mer tillgiven för varje dag som går. Veterinären säger att hon är en bondsiames.
Glassa vill vara ensamkatt eftersom hon inte tycker om andra katter. Är du intresserad av prinsessan Glassa, kontakta Maritha.
Katthemmet Kompis finns i Nybro, Småland.

image357
Glassa. (Kortet är inte taget på katthemmet.)

Fina Salmiak

Salmiak   Salmiak

Salmiak är en lite blyg och tillbakadragen flicka med vackra gula ögon.

Om man tar det lugnt och sansat går det bra att kela med Salmiak men hon behöver ett hem där man har tid att ägna sig åt henne för att hon ska känna sig trygg och omhändertagen. Källa: Katthemmet Kompis


RSS 2.0