Ännu fler katter har fått hem

Idag blev Mini och Svante tingade. De flyttar till samma hem den 24 oktober. I morgon ska Maritha vara "ledig". Vad hon nu definerar ordet "ledig" med. För ledig blir hon aldrig. Hon har ju ett helt katthem att sköta. Det är tur att chefen är sysslosatt.


Mysiga Mini.


Veckans fråga - Vad kostade din katt?

Hur mycket kostade din huskatt eller raskatt?


Vem äger mig?


Hjälp mig att hitta hem.

Matte/husse var är du/ni?

Jag saknar dig/er. Jag vill komma hem igen. Ett par snälla människor hittade mig i Nybro och där blir jag matad. Jag har en ID-märkning och genom den kunde de snälla människorna spåra ett telefonnummer till er, men ni svarar inte när de ringer. Har ni bytt nummer?

Jag är en social kattflicka på cirka tre år som efterlyser min ägare. Jag är rödvit och långhårig. Känner ni igen mig? Hör av er till Maritha på Katthemmet Kompis genast! Jag vill hitta hem!
Tfn: 0706-07 13 90.

/En ensam kattflicka

PS Jag bor inte på Katthemmet Kompis, jag håller till där de snälla människorna hittade mig.


Ännu fler katter har fått hem!

I dag flyttade Strumpa, Konrad, Tom och Jerry. Tingeling blev tingad! Denna vecka har varit toppen! Väldigt många katter har fått hem. Och fler besökare kommer nästa vecka! Håll tassarna för oss!


Söta Strumpa.

Underbart!

I går flyttade Drutten. I dag blev Lotus och Snorpan tingade. På eftermiddagen flyttade Hugo till Linköping. I kväll flyttade bästisarna Rufus och Frans till samma hem. Och i morgon kommer ännu fler som vill titta på våra katter!

Underbart, eller hur?


Bye bye, Rufus!


Håll koll på vår blogg

Genom Bloggkoll kan du ha stenkoll på vår blogg. Och du missar inte våra senaste inlägg. Anmäl dig redan idag!

En olycka händer så lätt

Det kan inte alltid vara lätt att vara chef. Eller att heta Maritha Fernström. När Maritha och Sonny var i Nybro häromdagen, måste Maritha, av någon anledning, ha somnat till. För i samma sekund small det till i hennes huvud. Folk på gatan stannade upp. Fåglarna slutade kvittra. Och Sonny fick en chock. Kvar stod Maritha med en lyktstople framför ögonen och såg allmänt dassig ut. På kvällen ringde hon mig och berättade vad som hade hänt.
"Nu har jag en stor bula i pannan. Och jag kan inte visa mig bland folk."

Det kan inte vara lätt att vara chef.


Katta har fått se världen från en seleKelgrisen Katta ska flytta till vår medarbetare Mia. Under de senaste veckorna har de dessutom blivit bästisar. Katta älskar sin nya matte. Och tvärtom. Häromdagen besökte Mia Katta här på katthemmet. Med sig hade hon en sele och koppel. Katta skrattade högt när hon fick se det. Efter en stund, när selen satt på plats, fick Katta följa med Mia på en promenad i trädgården. Gissa om vi blev avundsjuka. Fast vi måste samtidigt erkänna att det är ett hundjobb att gå med snören runt kroppen. Ett sånt påhitt. Fast enligt Katta var det en riktig aha-upplevelse. Vi ska fråga chefen vad hon tycker om den saken.

På återseende!

Nosgos/Katterna på Katthemmet Kompis

Nu ska vi se...

Det är några katter som har flyttat eller blivit tingade de senaste dagarna. Ska se så jag inte missar någon.
Pratkvarnen Diva har flyttat till Öland där hon verkar stormtrivas, sängen är favoritplastsen. Meja och Lukas har flyttat till samma hem. De kommer att bli kompisar med hundar och med katten Ole, som tidigare bodde på katthemmet.
Knatte och Lillebror är tingade.

Jag hoppas jag inte har glömt någon nu. Annars får Maritha skälla på mig. ;)


Pratkvarnen Diva.

Vi tipsar!

Vi vill tipsa om ett jättebra kattströ som vi är väldigt nöjda med. Det är World´s best cat litter. Det är ett miljövänligt kattströ gjort på majsstärkelse. Ströet är komposterbart och går dessutom att spola ner i toaletten.
Ströet finns bland att köpa på Djurkompaniet, Swecat och Foderbilen.


Vi söker stödhem

Katthemmet Kompis är i akut behov av stödhem till några av våra katter. Att vara stödhem innebär att en eller flera katter bor hos Dig tills katten får ett eget hem. Katthemmet står för mat- och veterinärkostnader.

Vill du veta mer vad det innebär att vara stödhem?
Vänligen ring Maritha eller skicka ett mail.
[email protected]
Tfn: 0706-07 13 90.

Snälla, ge oss ett hem!

Jag har ägnat kvällen åt att lägga in annonser på våra katter på Blocket och i några lokaltidningar.
Här hittar ni annonserna på Blocket.

Kattungar

Ungkatter och vuxna katter

Perserkatten Rufus

På onsdag, torsdag, fredag och lördag kommer det en annons i Blekinge Läns Tidning samt Barometern. Håll utkik!!

Vill du ge någon av våra katter ett hem, snälla, kontakta Maritha!
Tfn: 0706-07 13 90.

Titta gärna in på vår hemsida.


Vi vill påminna om...

att delta i vår tävling! Ni kan vinna fina priser! Tänk på att ni inte behöver berätta en hel novell för att kunna delta. Läs mer här!

Rembrandt och Sonny har något gemensamt...

image323

Rembrandt byter fruntimmer lika ofta som Sonny byter kalsonger.
Denna herre är 15 år. En gammal katt med andra ord. Men han är fortfarande frisk och pigg. Trots sin höga ålder har han inte slutat hoppas på den stora kärleken. Först dejtade han Älva, men tyvärr somnade Älva in förra året. Katitzi flyttade in till honom några veckor efter att Älva hade gått bort. Men deras förhållande höll inte speciellt länge. Katitzi tyckte att Rembrandt var en gammal gubbe och dumpade honom och flyttade till en egen familj. Älvas bortgång och Katitzis dumpande tog hårt på honom. Men förra veckan berättade Maritha att Märta skulle flytta in hos honom. Märta är cirka 13 år och de passar bra ihop åldersmässigt. Nu är de kärare än någonsin och myser gärna under täcket.
På måndag ska de skriva in sig i PRO. Sonny har lovat att betala avgiften för boulen.Nya sponsorer

Maritha vill rekommendera World´s best cat litter. Hon tycker att det är ett jättebra kattströ. Och jag håller med henne. Vi är helnöjda. World´s best cat litter sponsrar numera katthemmet. Tusen tack, säger vi!


Idag är det stora dagen

Idag är det stora dagen på katthemmet. Vår bloggare Jenny fyller år. Det ska vi fira med räkor och nykokt torsk. Hipp hipp hurra för Jenny idag! 

Vill ni gratta henne?
Jenny hälsar att hon hellre ser att ni skänker en liten slant till oss katter istället för paket.  
Sätt in en valfri summa på vårt konto och märk det med "Jennys födelsedag". Pengarna kommer så klart att gå till vår verksamhet! (Och inte till Jenny.)

Ännu en gång, grattis grattis!

Tass/Katterna på Katthemmet Kompis

Vårt pg är: 35 74 82-9

Grattis Lisa!

Vi säger grattis till Lisa som idag flyttade till nya ägare! Vilken underbar födelsedag husse måste ha haft! ;)


Lycka till, Lisa!

Så lever Disa och Lisa idag

Här kommer ett sött kort på Disa och Lisa, som bodde på katthemmet en vecka innan de fick ett nytt hem. Numera heter de Saga och Wilma och är busigare än någonsin. Titta på sötnosarna här. Visst är de ljuvliga?

Personerna bakom Katthemmet Kompis


Maritha "chefen" Fernström.

Det var Maritha som kom på idén med katthemmet. Och det är hon som bestämmer över bygget. Det är hon som är chef. Ibland jobbar hon 24 timmar om dygnet. Detta gör oss riktigt imponerade! Som chef är hon bestämd, men nogrann. Det bästa med Maritha är att vi får så god mat och mycket kärlek. Dock är hon inte lika snäll när hon bjuder in veterinären till katthemmet. De gånger veterinären kommer är det något lurt på gång, oftast handlar det om att vi ska få en spruta i nacken, så att vi inte får några sjukdomar. (Vi syftar så klart på vaccinering, om någon skulle missuppfatta det hela.) Maritha gör ett bra jobb och vi ska inte klaga. Utan henne hade vi förmodligen fortfarande varit hemlösa. Och oönskade. Maritha är vår ängel. Och idol.


Sonny "vice VD" Fernström.

Sonny, Marithas karl, är en gentleman med stora bokstäver. Han har byggt hela vårt katthem. Och endast med några spikar och en hammare. Det är i alla fall vad han säger. Sonny är stor och stark och en sann arbetsmyra.
Han brukar läsa godnatt sagor för oss på kvällarna. Detta för att vi ska bli mer sociala.
Tack vare sin styrka är han också duktig på att bära in stora säckar med mat till oss. Sonny är en cool man i sina bästa år, som vi uppskattar väldigt mycket. Starkt jobbat, Sonny!


Vår kattflicka Katarina.

Katarina är vår snälla kattflicka. Hon kommer till oss varje onsdag kväll och ger oss god mat, nytt vatten, tömmer våra lådor och kelar med oss. Hon brukar också fotografera.
Katarina hjälper även till när vi har öppet hus på katthemmet. Hennes dolda talang är bakning! Hon gör jättegoda kakor som säljs på öppet hus.
Vi tycker jättemycket om Katarina för hon busar alltid med oss och berättar en massa hemlisar om Maritha och Sonny. Det tycker vi är jättespännande! Tass för all hjälp, Katarina!


Härliga Lotta.

Härliga Lotta hjälper till med i stort sätt allting på katthemmet ungefär två gånger i veckan. Hon älskar att jobba med oss katter. Lotta är en lugn och rolig tjej som ofta ger oss kärleksförklaringar. Även Lotta hjälper till på öppet hus och när vi medverkar vid olika kattutställningarna. Lotta är av en dem som tar fina kort till hemsidan.
Det bästa med Lotta är att hon alltid är så go och glad och har en positiv livssyn. Det gillar vi. Och hennes goda kakor, så klart. Nospuss till vår lilla Lotta.Carola
Carola är vår IT-supporter. Hon kan allt om datorer och dess tillbehör. Det är Carola som har lärt Maritha att sätta på och stänga av datorn. Det är också Carola som får fixa Marithas dator när hon pajjar den. Förutom det sköter hon vår fina hemsida. Och det gör hon kalasbra! Vi är så glada att Carola vill hjälpa oss, som tack för det skickar vi lite torkad torsk på posten.Bloggaren Jenny.

Jenny sköter vår blogg de gånger vi inte kommer åt datorn här i katthemmet. Jenny lärde känna Maritha för 3,5 år sedan då hon köpte sin katt Blixten från vårt katthemmet. (En för övrigt väldigt snygg katt!) När hon inte bloggar, läser hon sms från Maritha, och sätter sin gubbe, Kalle, på att baka chokladkakor till öppet hus.
Hon svarar också på sådana mail som Maritha inte kan eller hinner svara på. De få gånger hon besöker katthemmet har hon med sig ett svart blixtrande ufo. Med ufot tar hon en massa fjantliga kort, som tydligen ska passa bra in på hemsidan och bloggen.
Det blir dyrt när Jenny och Kalle besöker oss, det går nämligen åt en massa mat. Och pannkakor är favoriträtten. Tyvärr är hon dålig på att städa vårt katthem. Hon skyller på att hon jobbar så hårt med bloggen när hon inte är här, att hon måste varva ner och klappa oss katter istället. Det tycker vi låter som en bra idé. Men för det mesta sköter hon sig väldigt bra. Det är i alla fall vad chefen brukar säga.

Mia
Tyvärr har vi inget foto på underbara Mia. Mia hjälper till med en massa saker på katthemmet. Hon bakar till öppet hus och olika marknader. Hon hjälper även till på olika evangemang. Mia är också en duktig fotograf, för hon tar många fina kort på oss. Hon tycker om att gosa med oss katter och att ge oss mat och rensa våra lådor. Mia är en toppentjej!

Gun
Tyvärr har vi inget kort på fantastiska Gun. Gun är en härlig kvinna som hjälper till med bland annat städningen till öppet hus. Gun medverkar också på olika evangemang. Hon är stödhem till några av katterna som tillhör vårt katthem.

Monica (Marithas syster)
Monica hjälper oss bland annat då vi har öppet hus. Det är Monica som underhåller besökarna vid lottståndet. För prata kan hon. Och baka. Vilken tur att vi har Monica.

Maggan (Katarinas syster)
Även Maggan hjälper till vid öppet hus. Maggan står då gärna vid loppisprylarna. Hälsa på henne vid nästa öppet hus!

Kristina
Kristina är en toppentjej som är stödhem till några av våra katter!

Tass för all hjälp/Katterna på Katthemmet Kompis

En hjälpande tass...

Bli kattfadder

Ett sätt att hjälpa en katt till ett bättre liv kan vara att bli fadder. Ju fler faddrar Katthemmet Kompis får desto fler katter har vi möjlighet att hjälpa.

Vi tar tacksamt emot alla bidrag. Finns ingen slant som är för liten, ingen som är för stor. Det finns inget krav på att du regelbundet måste ge ett bidrag utan det gör du när du själv har möjlighet.

Vill du bli fadder åt en katt?

Du kan bli fadder genom att ladda ner fadderanmälan via en pdf-fil där du fyller i talongen och skickar in den till Katthemmet Kompis. Då kommer vi att kontakta dig och du får ett inbetalningskort som du kan använda för din faddergåva. Pengarna sätts in på vårt PG: 35 74 82-9. Du kan också välja att göra din kattfadderanmälan via hemsidan.Vi har fått ett hem!

Hello kompisar!
Vi vill bara meddela att vi, Ozzie, Bell och Katta har fått egna hem. Katta flyttar till vår medarbetare, Mia, i oktober. Ni kan väl bara gissa hur glada och stolta vi är! Vi flyttar inte tillsammans, utan till varsitt hem. Undra vem som kommer att bli mest bortskämd?

/Tass
Ozzie, Bell och Katta


Busiga Katta.Veckans fråga - utställning

Veckans fråga handlar om utställning.

Har du ställt ut dina katter någon gång? Om ja, berätta gärna hur det gick.

Vill du ge mig din kärlek?

Det är jag som är Snorpan. Jag bor tillsammans med min mamma, Lillan, och mina två syskon Gizmo och Paddan, på Katthemmet Kompis. Jag är sju veckor gamla. Och busig som ett helt dagis. Tyvärr hade min bror, Gizmo, det tufft sina första veckor i livet. Han fick lunginflamation och fick åka till doktorn. Nu är Gizmo helt återställd och kommer att flytta till ett eget hem tillsammans med syrran Paddan när de är tolv veckor. Det känns så klart lite snopet, att inte jag blev vald. Jag känner mig utanför och söker därför efter en egen matte eller husse som vill ge mig kärlek.

Tycker du om busiga, charmiga och smarta katter? Bra, för då är jag rätt katt för dig! Men du måste prata med min chef, Maritha. Det är nämligen hon som bestämmer vem jag ska flytta till.

Nospuss/Snorpan

PS Chefen når du enklast på mobilen, 0706-07 13 90. Kika gärna in på vår trevliga hemsida. Men du, håll med om att det är jag som är snyggast... ;)


Här är lilla jag!

Lillan
Spana in morsan min, visst är hon en skönhet?

Vi tänker på dig, Naken!

Vår vän Naken är skadad. Han låg i hårdträning inför OS, men var tvungen att avbryta sin träningen på grund av en skada. Mycket tråkigt, tycker vi. Han ska opereras, men har lovat att tänka på oss när han ligger på operationsbordet. Och vi gör detsamma, fast på katthemmet. Vi tänker på dig, Naken.

/Kärlek
Katterna på Katthemmet Kompis


Naken till vänster.

Bild: Naken

Lyckad dag på Emmaboda marknad

Det gick bra på Emmaboda marknad idag. Katthemmet fick in 2942 kronor. Att kommer så klart att gå till verksamheten.

Varför vill min familj inte veta av mig?Mitt namn är egentligen Smulan, men när jag kom till Katthemmet Kompis blev jag kallad för Märta. Jag är en gammal dam på 14 år. I somras försvann jag från min familj. I flera veckor gick jag omkring i min ensamhet och sökte efter matte och husse. Jag var ensam. Och väldigt rädd. Världen var så stor och jag var så liten.

Jag levde på fåglar och möss. Det var tufft, men jag ville inte ge upp. Jag ville hitta hem igen. En dag hittade jag ett hus, kvinnan som bodde i huset verkade trevlig. Jag bestämde mig för att smyga på henne under en buske. Kvinnan var snäll och började mata mig. Å, vad jag njöt av den goda maten! När jag hade tillbringat fyra dagar under busken berättade kvinnan att jag skulle åka till ett katthem. Äntligen kom min räddning! Nu hoppades jag att matte och husse skulle hitta mig där.

Maritha, som äger katthemmet, tog väl hand om mig. Hon gav mig god mat och tog mig till veterinären. Där bekräftades det att jag var kastrerad. Maritha frågade om jag hade en ägare, men jag kunde inte svara. Hon förstod mig inte. Eller så gjorde hon det. För några dagar senare efterlyste hon min ägare på katthemmets hemsida och blogg. En dag fick Maritha ett telefonsamtal. Det var husse som ringde! Gissa om jag blev glad!

Han berättade att han trodde jag var död. Han sa också att han skulle höra av sig. Det gjorde han aldrig, så Maritha fick ringa upp honom. Husse sa då att han skulle komma och titta på mig. Han kom aldrig. Han sa däremot att jag var så sjuk att jag hade svårt att gå och att jag hade cancer som inte gick att rädda. Jag gick inte heller ihop med mina kattkompisar där hemma. Det var i alla fall vad han sa. Jag blev jätteledsen, men jag vågade inte gråta. Tänk om de andra katterna skulle skratta åt mig?

Sanningen är den att jag inte alls har svårt att gå. Och när jag besökte veterinären, sa hon att de kunde rädda mig genom en operation. Husse och matte ville inte ha mig. Jag var inte värd mycket mer än så. Dessutom hade det uppstått allergi i familjen. Bara sådär. Jag är ju en pigg och glad kattdam som älskar livet, kärlek och god mat. Varför ville de inte älska mig längre?

Jag är fortfarande ledsen och sårad och det skär i mitt hjärta varje gång jag tänker på deras svek. Alla ni människor som gör sådant mot oss djur, borde få ett riktigt klös i rumpan. Usch och fy.
Nu ska jag leva lyckligt mina sista år i livet. För jag är en kämpe. Och en väldigt härlig kattdam som tror på kärlek.

Tass för att ni lyssnade! /Märta

Vill du ge Märta ett nytt hem? Kontakta Maritha, [email protected]
eller ring 0706-07 13 90.


Söta Märta.


Öppet hus är inställt!

Vi måste tyvärr meddela att Öppet hus, som skulle ha ägt rum den 21 september, är inställt. Vi hoppas ni har överseende med detta. Vi laddar i stället inför Öppet hus i maj nästa år. Vi ses då! /Tass

Rösta fram Hittekatter ifokus sommarkatt!

Glöm inte att rösta fram Hittekatter ifokus sommarkatt! Det är helt gratis att bli medlem. Du kan rösta på din favorit här.


Veckans fråga - torrfoder

Veckans fråga handlar om torrfoder.

Vilket torrfoder ger du dina katter?

Maritha laddar med äppelkaka

Maritha är i full gång med att ladda inför öppet hus som är den 21 september. Hon kommer att baka goda äppelkakor med hasselnötsblandning på toppen. Det är Kopian som har tipsat henne om receptet.
Själv sätter jag gubben min på att baka chokladkakor. Vi återkommer lite längre fram vilka andra kakor som kommer att finnas till försäljning under dagen. Läs mer om öppet hus här.

Dags för Skorpan att flytta!

Imorgon flyttar Skorpan till en familj i Nybro. Oj oj oj, det kommer att bli mycket bus med den söta herren i hemmet. Skorpan älskar nämligen att busa och charma in sig hos folk.


Hittekattens dag

Hittekattens dag firas första söndagen i september. Det är en ganska ny tradition som nu äger rum för fjärde gången. Dagen när alla hittekatter och katthem får stå i centrum. I år infaller Hittekattens Dag den 7:e september. Flera katthem har öppet hus på Hittekattens Dag, det är också lämpligt att göra en egen liten insats för de hemlösa katterna just den här dagen. Om inte annat tända ett ljus och skänka alla hemlösa kissar en extra tanke.

'Hittekattens Dag' var en idé som började ta form våren 2005 i webbgruppen Kattgruppen. Först vara det tänkt som en dag när alla hittekatter skulle få en födelsedag. Idén utvecklades efter lite diskussioner på andra forum. Det kom kloka förslag om att det skulle kunna bli en dag när alla katthem och hittekatter får stå i centrum. En dag som får en plats i almenackan och där vi alla hjälps åt att slå ett slag för huskattens ställning. Med tiden skulle det ju faktiskt kunna bli något riktigt stort av det.
Vi hade lite olika förslag om vilken dag som skulle vara lämplig. Efter att frågan varit uppe ytterligare en gång för diskussion fastnade vi för första söndagen i september.

Nu försöker vi hålla den här diskussionen vid liv för att fylla Hittekattens Dag med innehåll. Alla ideer är välkomna!!!

Första Hittekattens Dag ägde rum söndagen den 4:e september 2005. Men denna första upplaga av Hittekattens dag hann inte få så mycket innehåll utan blev mera ett startskott inför det framtida arbetet. Andra och tredje gången hade flera katthem öppet hus och det började hända lite olika saker. Nu är det dags för 4:e upplagan av Hittekattens Dag som 2008 äger rum den 7:e september.

På Hittekattens dag 2006 hade Göteborgs Katthjälp öppet hus. På bilden har en kattkoloni i Göteborg fått mat genom Göteborgs Katthjälp.

Var med och forma Hittekattens Dag! Välkommen att lämna förslag och ideer för innehåll!

Ska du eller din förening göra något särskilt på Hittekattens dag? Berätta om detta i diskussionstråden nedan. Hur tänker du fira din/dina egna hittekatter?

Här kommer några förslag på vad du kan göra på eller inför Hittekattens Dag:

  • Skänk pengar till ett katthem.
  • Skriva en insändare till din lokala tidning om vikten av kastrering och ID-märkning.
  • Sätt upp lappar från kattstatuskampanjen i din omgivning: Kattstatus för ett bättre kattliv (Skrivs ut via länken).  
  • Beställ tid för kastrering och ID-märkning av dina egna katter så snart som möjligt (om du har okasterade/omärkta huskatter).
  • Inventera din omgivning vad gäller hemlösa katter.
  • Tänd ett ljus för alla hemlösa katter.

Tack till Lena Lindell Hittekatter ifokus för denna fina artikel.


Bisse och Basse lever loppan hos lyckliga Lotta

Lotta, vår medarbetare, har blivit kattägare. Och en stolt kattmamma. Igår fick Bisse och Basse flytta till henne. Innan de kom till katthemmet levde de med sin mamma, Cinnamon, i skogen. Livet var med andra ord tufft.

Grabbarna har lekt och busat hela dagen. Det är full rulle hemma hos Lotta! Vilken tur att Maritha inte nämnde något om att de brukar hänga i gardinerna och retas med Sonny. Fast sådant tror jag att Lotta kan leva med. Det är ju det som kallas kärlek, eller hur?


Glöm inte gardinerna, pojkar!


Det ska bli paj av alltihopa

Maritha hälsar att det snart är dags för öppet hus på bygget igen. Söndagen den 21 september är det fest på katthemmet. Information kommer snart ut på hemsidan.
Maritha har börjat ladda inför den stora dagen. Den första utmaningen var att plocka äppel till pajerna. I vanliga fall brukar inte äppelträd växa på tak. Men det gör det dock hos familjen Fernström. För att kunna plocka äpplena var Maritha tvungen att klättra på taket på rastgården. Och hon som är höjdrädd! Hua. Vad gör man inte för sina älskade katter?
Katterna måste ha skrattat i kapp när de såg henne.

Eller som Sonny sa: "Det var en syn för gudarna, ska ni veta!"

Eftersom Maritha är liten och nätt behövde inget tak lagas. Hon klarade det galant. Och några äppel fick hon också. Det ska bli undehållande att äta hennes pajer. Men... jag får betala för dem. Men det gör inget, pengarna går ju till katthemmet.
Starkt jobbat, Maritha!

Men Sonny, varför klättrade inte du på taket?

  
Här är taken Maritha klättrade på. Bilden är tagen från ett annat tillfälle.

Tusen tass, Metal Barbie!

... som har nominerat oss med följande motivering:

"Ett katthem som har en jättemysig blogg om katterna som söker nya hem och tar upp viktiga frågor. Synd bara att de är för långt bort för att kunna gå och kika på katterna!"


Tass, Metal Barbie!


Tävla med Katthemmet Kompis!Och vinn fina priser!

Gillar du Aristocats?

Då tycker vi att du ska delta i våra två tävlingar och vinna jättefina priser i form av Aristocats nya DVD (utgiven av Walt Disney), fleecepläd eller varför inte en butler för en dag? Filmen om Aristocats producerades första gången år 1970 och den här utgåvan innehåller förutom filmen även bonusmaterial i form av bortklippta scener, spel och aktiviter samt lite om vad som sker bakom kulisserna.


Vad handlar filmen om?

Är du tokig i katter vet du kanske redan vad filmen handlar om men för er som inte vet kommer här en kort beskrivning:

I hjärtat av Paris bor den tjusiga katten Duchesse med sina tre kattungar hos den vänliga miljonärskan Madame Bonfamille. När den girige betjänten Edgar råkar få höra att att katterna skall få ärva alla pengar, bestämmer han sig för att kidnappa dem!

Han söver ner Duchess och hennes ungar, tar med sig dem långt ut på landet och överger dem där.....Plötsligt dyker den coola vildkatten Thomas O´Malley upp till deras undsättning. En spännande hemfärd väntar, fylld av äventyr och nya häftiga kompisar, bl.a. Scat Katt och hans jazzband som släpper loss i "Alla snubbar vill ju vara katt".

TÄVLING 1

Det finns många kattöden ute i vårt land. Har du en solskenshistoria att berätta om en katt? Skicka in den till oss! Historien ska vara sann och max en A4-sida. Det vore roligt om du ville skicka med en bild på katten du berättar om.  

Skicka in ditt bidrag till: [email protected]  


Tävlingen avslutas den 30 september 2008. Några av bidragen kommer att publiceras på vår hemsida efter att tävlingen är avgjord.


Detta kan du vinna:

1:a pris är en fleecepläd med motiv av Aristocats samt en DVD-film med Aristocats  
(värde ca 300 kr).

2-3:e pris är en DVD-film med Aristocats (värde ca 200 kr).

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

TÄVLING 2

Vill du vinna en butler för en dag?

Vi ska tillsammans utse Sveriges Thomas O'Malley. Som ni ser på bilden är Thomas en orange katt. Därför letar vi inte efter en katt som ser ut precis som honom, utan mer en katt som liknar Thomas O'Malley till sättet, bra självförtroende, självständig och kanske lite småkaxig eller varför inte helt enkelt bara gullig.Klicka på bilden för att komma till hemsidan.

Gör så här:

Skicka in bilder på din favoritkatt med en kort motivering till varför du ska vinna butlern till ditt hem! Skicka in ditt bidrag till: [email protected]

Vi vill ha ditt bidrag senast den 30 september 2008. 

Välkommen med din medverkan!


Detta kan du vinna:

En butler i form av presentkort på mat, städ och tvätt.

Lycka till!


Söta kattleksaker!

Karin tillverkar kattleksaker och säljer genom ett auktionsforum. Allt till förmån för vårt katthem. Tack Karin!
Vill du lägga ett bud på hennes söta leksaker? Kika in här.


Titta så söta!

En geting i rumpan

Jag skickade alldeles nyss ett sms till Maritha och frågade om jag fick skriva om när hon råkade ringa upp X klockan fem på morgonen. Det fick jag inte. Däremot fick jag skriva om när vår medarbetare, Katarina, blev stucken av en geting i rumpan. Maritha berättar:

"Hon besökte en kompis och satte sig på en våt trädgårdsstol. Tog av sig och satte sig i trosorna. Och hux flux hade en geting stuckit henne i rumpan. Skriv om det." /MarithaHugo och Ullis har flyttat!

En av våra nya katter, Hugo, har flyttat. Han flyttade idag. Ullis flyttade häromdagen. Hon har väntat riktigt länge på att den rätta ägaren skulle dyka upp. Hon kommer att få det jättebra. Hon är en riktig myskatt.
Hugo, sötnosen som flyttade idag, är "döpt" efter min katt, som också kommer från Katthemmet Kompis. Maritha var väldigt trött när vi skulle hitta på namn till de nya kattungarna, så matchen blev enkel. Äntligen fick jag jag välja "mina " namn, Blixten och Hugo. Min Blixten hette nämligen Hugo när han bodde på katthemmet.
Men Maritha har inte bara goda minnen från den tiden då han bodde där:
"Nä, han bet mig i tummen när han skulle vaccineras."

Det är första och enda gången Blixten har gjort något för att försvara sig. Att det var Marithas tumme som fick ta smällen kan jag förstå. Det kan inte vara roligt att få en spruta i nacken.


Min Blixten.Hugo flyttade idag.


Snart är det tävlingsdags!

På fredag kommer ni att kunna tävla på vår blogg och vinna fina priser. Carola, vår webmaster, och jag, håller på att klura ut vad tävlingen ska gå ut på. Det är något att se fram emot. Missa inte det! /Tass

Något riktigt sött!


Blixten

Dessa katter var avlivningshotade. Alla är sociala och fulla av bus. De är mellan 6-14 veckor gamla. Blixten, Hugo och Smulan är långhåriga. Lotus, Tom och Jerry är korthåriga. Kontakta Maritha om du är intresserad av dem, tfn 0706-07 13 90. Titta gärna in på vår hemsida.


Blixten är snabb som attans. Och lekfull till tusen.


Hugo ser ut som en prins!


Smulan är en riktig pälsboll.


Lotus är cirka sex veckor gammal.


Charmtrollen Tom och Jerry älskar att leka och busa. Och att synas.

RSS 2.0