Det krävs tillstånd om man har fler än nio katter

Som ni säkert vet krävs det tillstånd om man har fler än nio katter. Ni kan läsa mer om det här.

Farväl Evita

Mamma Grevinnan med sina ungar
Evita är den tredje katten från vänster.

Livet är inte alltid lätt. Ibland är det både tufft orättvist. Idag fick fina Evita somna in eftersom hon har varit sjuk. Hon är uppväxt hos en person som samlade på sig alldeles för många katter...
Nu springer Evita runt i Nangijala och busar med vår vän Kompis. Och hon är frisk. Och hon kommer aldrig mer att bli sjuk.

I love your blog

Vår blogg har blivit väldigt populär. Misen är en av många som läser vår blogg.
Så här skriver hon på sin blogg:

"Jenny som skriver så engagerande och charmigt om katterna och allt som händer på Katthemmet Kompis. Katthemmet kompis jobbar med att ta hand om och finna nya hem till hemlösa, vanvårdade och oönskade katter. Något som ligger nära mitt hjärta."

Vi tackar och tar emot. Och vi älskar alla vår fans! /Tass

Så här fungerar det hela:

1. The winner can put the logo on her blog.
2. Link the person you received your award from.
3. Nominate at least 7 other blogs.
4. Put links of those blogs on yours.
5. Leave a message on the blogs you've nominated.

Nakens dagbok. Vi älskar Naken, som är en devon rex. Han är vår stora idol och en underbar vän. Han skriver om livet som katt och om hans lillebror Nude. Naken är vår hjälte.

Sphynxnoja (Ellen): Ellen skriver om sin söta sphynxkatt Yumi och andra saker som rör katter. Ellen har dessutom blivit ett stort fan av vårt katthem. Numera svarar hon på undersökningar genom Cint och är kattfadder! Klart vi gillar Ellen och Yumi!

Örebro katthem: Denna blogg är ganska ny, men vi gillar den väldigt mycket. Örebro katthem skriver om livet på katthemmet, vilka katter som bor där och vilka som har flyttat. Heja kompisar!

Malin: Malin älskar vårt katthem och läser vår blogg ofta. Hon är dessutom en duktig fotograf! Hon får gärna komma till vårt katthem och plåta våra linslusar till charmtroll!

Kattastrof: Kattastrof är bästis med Naken. Tror till och med att de hade ihop det ett tag. ;) I hennes blogg kan vi följa mattes berättelse om söta Kattastrof och om livet som matte.

En blogg om Stockholms katthem: Underbart fin blogg med superhärliga bilder! Fantastiskt bra jobbat!

Gizmos blogg: Gizmo är en cool katt som har fått en egen hemsida!!


Disa och Lisa flyttade igårIgår flyttade bustrollen Lisa och Disa till min kompis. Disa och Lisa kommer från början från Blekinge och har nu flyttat tillbaka, fast till min kompis då. Maritha beskriver dem som två busfrön som tycker om att hitta på hyss på alla möjliga tider på dygnet. Ni kommer att få höra mer om dessa tjejer snart!  

Veckans fråga - raskatt eller huskatt?

Raskatt eller huskatt? Vad väljer du? Motivera gärna ditt svar.


Glassa har flyttat

 
Igår flyttade Glassa till sitt nya hem. Är du intresserad av att titta på någon av våra katter? Ta en titt på vår hemsida eller kontakta Maritha.

Snoffsan och Gizmo är tingade

Igår blev Snoffsan (Paddan, som Maritha kallar henne) och Gizmo tingade. De kommer att flytta till samma familj, men inte förrän de är tolv veckor.

  

Om katthemmet

Vi öppnade Katthemmet Kompis eftersom det finns så många misskötta, övergivna och utslängda katter som är i desperat behov av hjälp med att omplaceras. Katten har tyvärr alltför låg status i vårt samhälle och kan vi hjälpa några katter är det värt mycket.

Katthemmet Kompis är en organiserad ideell förening från och med den 1 september 2006.

Doris hälsar er välkomna in i katthemmet
Doris hälsar er välkomna in till katthemmet

I genomsnitt har vi 20-25 katter inne på samma gång i katthemmet. Vi har också en karantän med fyra platser. I själva katthemmet finns 25 platser och två rastgårdar varav den en ena är på 176 kvm och den andra är på 6 kvm. Katterna har tillgång till tre kattluckor och kan själva välja var de vill gå ut. Dessutom har vi en kattungegård på 6 kvm som också är flyttbar. Själva katthemmet är ca 45 kvm stor och karantänen är på 13 kvm. Sedan vi öppnade katthemmet i juni 2003 har vi omplacerat ca 200-250 katter.

Arbetet i katthemmet tar varje dag mellan tre och sex timmar. Vi byter vatten, ger katterna mat, rensar kattlådorna, städar och naturligtvis umgås vi med katterna. Det blir en hel del kel, lek och bus.

Lekrummet där katterna har skoj
Lekrummet där katterna brukar ha skoj

Stora rastgården
Stora rastgården och katthemmet i bakgrunden

När en ny katt anländer

När en ny katt ska flytta in till katthemmet får den först bo i karantänen ett tag. Där sköter vi avmaskning, vaccinering, kastrering, öronkontroll etc för att se efter att de inte bär på några smittsamma sjukdomar. Kattungar vaccinerar vi tidigast vid 12 veckors ålder.

Hur Katthemmet Kompis startade

Allt började med att en tjej kom till oss med fyra kattungar. De var bara fem veckor gamla. Kattmamman hade försvunnit. Kattfamiljen hade bott hos två äldre bröder på landet dessförinnan. Vi tog själva hand om två av ungarna och deras namn blev "Vera" och "Valdemar". De båda andra ungarna hittade vi ett gemensamt hem till. Detta var alltså början på Katthemmet Kompis som öppnade i juni 2003. Då samarbetade vi med Kattkommando Syd men arbetar nu i egen regi.

Vår hittekatt Kompis

Hur namnet "Kompis" kom till

Namnet "Kompis" kom till därför att vi har en hittekatt som flyttade in till oss för ca tolv år sedan.

Han döptes till Kompis eftersom han kelar med alla ben, alla hörn, ja allt som sticker ut. Han kelar med allt! Kompis har aldrig någonsin bråkat med någon annan katt eller människa och han sover i min armhåla om nätterna.

Han är verkligen en riktig kompis...snäll, go, buffig och kelig.

Hos oss bor även...

...höns och tuppar. Vi har från dvärghöns till maranhöns. Hönshuset planeras att byggas om till ett större hus med rastgård och täckt tak. Våra ägg har alla möjliga färger och storlekar pga. de olika raser vi har. Äggen är allt ifrån vita, beiga, bruna och gröna.

Vårt eget hus
I det här gula huset bor vi själva

Besök oss gärna

Ni som vill besöka katthemmet är hjärtligt välkomna men vi vill gärna att ni kontaktar oss först för att bestämma en dag och tid som passar oss båda. Kontakta Maritha »

Text: Carola/Katthemmet Kompis


Katthemmet Kompis på Emmaboda marknad

Den 13 september kommer vi att medverka på Emmaboda marknad. Ni kan läsa mer om det här.

Vi vill påminna om...

...att ni kan komma med synpunkter och tankar här.
Vad tycker du?


Dagens ros går till...

Karin, som tillverkar söta kattleksaker, och säljer på Tradera. Allt till förmån för katthemmet. Tusen tass, Karin!


Maffiga MadonnaHello kattvänner!
Jag heter Madonna och är stor och fin kattflicka som söker ett eget hem. Jag har bott på katthemmet i ett år nu. Mina ungar flyttade då de var tolv veckor. Jag tycker om att prata med Maritha när hon besöker oss i katthemmet. Maritha brukar säga att jag är lugn och fin katt. Det tar jag som en komplimang.

Tycker du att jag verkar vara lika mysig? Då tycker jag att du ska kontakta min chef: [email protected]
Du kan läsa mer om mig på vår hemsida.

Gustav har flyttat

Gustav, som bodde i ett av våra stödhem, har flyttat till en familj i Blekinge. Han kommer att bli kompis med familjens katt, som är några år äldre.


Jag får gratulera...

Maritha och Sonny till de 15 kycklingarna som kom till världen häromdagen. ;) Nu får de ännu mer att göra. Men det är tur att de inte går sysslolösa i alla fall. ;)

Det är en stor ära, säger Maritha. Så talar en riktig hönsmamma.

Ett värdigt kattliv?

Hos oss gör det ont i hjärtat. Vad känner ni? Är detta ett värdigt kattliv?
Maritha låser in sina medarbetare...

När jag besökte katthemmet senast berättade Katarina, vår medarbetare, att Maritha har låst in henne vid ett flertal tillfällen. Jag höll på att sätta bubbelvattnet i halsen! Var det verkligen sant? Svaret är kort och gott, ja. Maritha har låst in henne. Men låt oss ta allt från början.

Katarina: Jenny, du ska veta att Maritha har låst in mig.
Jag: Men vad säger du?
Katarina: Ja, hon tänker inte alltid på vad hon gör.
Jag: Vad menar du?
Katarina: När jag ska besöka katterna i karatän brukar jag låsa nätdörrarna på insidan för att katterna inte ska smita ut. Vid ett flertal tillfällen har Maritha även låst på utsidan, vilket har inneburit att jag inte har kommit ut.
Jag: Men hur har det löst sig?
Katarina: Ja, när jag inte har haft någon mobiltelefon med mig har jag fått sitta där tills hon kommer på det och öppnar igen.

Det ungefär så här det kan se ut på vårt katthemmet en helt vanlig dag. Maritha försvarar sig med att katterna behöver mycket social träning, det är därför som Katarina har blivit inlåst i "burarna".

Det är tur att jag hjälper katthemmet ideellt, i form av den här bloggen, annars hade jag fått sänkt lön eller sparken. Nu kan jag inte få något av det eftersom det bara är jag som kan lösenordet till bloggen. ;)


Så här glad var Katarina när hon blev utsläppt...


Veckans fråga

Veckans fråga handlar denna gång om antalet katter.

Hur många katter har du?

Akut! Kan du hjälpa Rufus och Frans?

Frans och Rufus matte var tvungen att lämna bort sina katter då hon skulle studera utomlands. Nu visar det sig att matte inte vet när hon ska komma hem, därför måste Rufus och Frans omplaceras. De har bott på katthemmet i cirka ett år och börja tröttna på livet här. Rufus är en perser och Frans är en huskatt. Båda är väldigt sociala och livliga. Rufus tror dessutom att han är katthemmets filmstjärna, vilket i och för sig också kan vara sant... Han är en sann linlus!

Dessa katter behöver ett hem akut! Hör av dig till Maritha om du är intresserad av Rufus eller Frans.

  Frans


Glassa är månadens katt

Denna månad är det charmiga Glassa som är månadens katt. Glassa är en glad, busig och väldigt social kattflicka som skulle vilja komma till ett eget hem. Innan hon kom till katthemmet hade hon ett tufft liv.
Glassas stora passion är burkmat och hon fjäskar gärna för Maritha, Lotta och Katarina för att få sin älsklingsrätt serverad. Smart som hon är.
Kontakta Maritha om du vill veta mer om Glassa.

  

Ikväll flyttar Snäckan

Ikväll flyttar Snäckan till sitt nya hem. Vi önskar henne lycka till!


Mmm... så ljuvlig!Titta så söt man kan vara när man är kattunge! Detta är Snorpan. Hon är cirka fyra veckor gammal. Det är en massa bus i henne och hennes syskon. Så fort de vaknar på morgonen har de en massa tokigheter för sig. Men vad gör det, de är ju söta som socker. ;)

Vill du veta mer om Snorpan och hennes syskon Rossel och Paddan? Kontakta Maritha.


Rossel hälsar på världen

Ibland är Maritha lite omständig, i alla fall när det gäller namn. Denna katt hette först Gizmo, men heter numera Rossel. Svaret till varför denna sötnos har fått byta namn kommer här.
Rossel drabbades för någon vecka sedan av lunginflammtion. Maritha fick mata honom med vällning eftersom han inte ville äta. Detta gjorde hon varannan timme. Nu har han dock varit hos veterinären och fått medicin. Och han har hämtat sig väldigt bra. Rossel fick han heta eftersom det "rosslade" när han andades. Det är Marithas påhitt. ;)

Här hälsar Rossel på världen!En liten snutt om att vara...

... kattägare. Vår vän Anna-Karin tipsade oss om denna filmsnutt, som finns på bloggen Tassar och Morrhår. Känner ni igen er? Den påminner om min katt Blixten, som kommer från Kompis, när han med sina tunga kropp ska ha uppmärksamhet på morgonen.


En blogg om Stockholms katthem

Stockholms katthem har fått en blogg. Jätteskoj, tycker vi! Titta så fina bilder de har. Besök dem gärna!

Nya sötnosar

Dessa sötnosar kommer från ett hem där ägaren tappade kontrollen över antalet katter och bad om hjälp att placera ut dem. De är cirka nio veckor gamla när detta skrivs. Kattungarna är mysiga och sociala.
Är du intresserad av dessa kattungar? Kontakta Maritha.


Från vänster: Syster, Lillebror, Evita, Vilmer och Sara.

Som ett brev på posten

När jag pratade med Maritha igår lät hon väldigt hemlighetsfull. Detta förklarar kanske saken.

Maritha: Jag har fått ett fint armband med katter på. Det är helt underbart!
Jag: Har du? Av Sonny?
Maritha: Naj, vad tror du? Naj, något sådant skulle han aldrig komma på.
Jag: Nähe, vad synd. Men vem har du fått det av då?
Maritha: Jag har köpt det till mig själv.

Armbandet kom med ett brev på posten. Beställt och betalt av Maritha själv. Det kallar jag kärlek. Egokärlek. Och lyx till sig själv. För det kan hon behöva, Maritha, för allt arbete med katthemmet.


Marithas nya armband syns inte på bild. Däremot en massa kattmat.

Tassi

Vi har fått ett mejl från Tassis matte, Katarina. Så här skriver matte:

Tassi kom till mig sommaren 06 med sina 5 ungar direkt från polisen genom Maritha, som hade dåligt med plats på katthemmet. Så jag blev stödhem för familjen. Kände rätt snabbt att jag gärna ville behålla Tassi, och Maritha sa inte emot... :-)
Ungarna flyttade, Tassi blev mer o mer hemtam o visade sig vara en riktig jägare. T.o.m vesslor fångar hon... Det heter ju "Snabb som en vessla" men Tassi är snabbare tydligen.
Tidigare i sommar kom hon in med en sork som var ca 25 cm lång, inte svansen inräknad o lika bred... Tur att den inte levde iaf...
Och glupsk är hon oxå, även om torrfoder alltid finns tillgängligt så skriker hon alltid efter mjukmat, o sina byten käkar hon upp på 2 röda. Och ändå är hon smal.
Nu i sommar åkte jag iväg i 5 dagar. Kattvakterna var lite oroliga, de hade bara sett Tassi på håll några gånger.
Jag kom hem på onsdagsnatten, först på söndagen behagade fröken o komma hem, antagligen riktigt tjurig för att matte åkt bort så länge.  Veckan efter höll hon ständig koll på mig, pratade o mjauade o skulle ha svar så hon visste var jag var.
Har 3 katter till men de verkade inte ha saknat mig nämnvärt...
 
Det var en av mina kissar, 2 av de andra kommer oxå från katthemmet, den tredje kom gående av sig själv o fick stanna.
 


Söta Tassi

När hjärtat gråter...

Ibland vill man bara gråta. Ibland gör livet riktigt ont, men det måste kännas värre för alla hemlösa och oönskade katter.

Simba och Snäckan är tingade

Simba är en katt som har bott i ett stödhem i Nybro. Efter två år i stödhemmet är han äntligen tingad. Härligt att rätt ägare har dykt upp!

Idag blev också Snäckan tingad. Hon kommer att bli kompis med en annan katt och en hund.


  
Simba                                                         Snäckan

Vad tycker DU?

Fler och fler läser vår blogg. Kan vi genom vår blogg få åtminstone någon att inse att katters status måste höjas genom exempelvis kastrering, vaccinering och ID-märkning, är vi jätteglada.

Vi vill veta vad ni läsare tycker om vår blogg.
Vad vill ni läsa mer om?
Har ni frågor om katter, kattskötsel m.m?

Skriv till oss och berätta/fråga!

För det är jag som är KUNG...

Jag är en cool, men något försiktig kille. Som ni ser på bilden är jag väldigt snygg. Och den dagen veterinären kastrerade mig blev jag KUNG! Det är i alla fall vad alla i min närhet säger. Alla utom Finnegan.
Innan jag kom till katthemmet hade jag det tufft och jag var väldigt rädd. Jag grät ofta i min ensamhet. Jag saknade kärlek och varma ord.
Nu söker jag en matte eller husse som kan ge mig allt det där. Visst får jag kärlek och varma ord här på katthemmet, men jag vill ha någon säger det varje dag.

Du kan mejla min chef, Maritha, om du vill komma och titta på mig. /Tass, Robinson.


För det är jag som är kung...


Anna-Karin tipsar!Anna-Karin, som har köpt Lilo och Flossa av oss, mailade mig denna bild. Kanske tycker Ann-Karin att vi behöver ha roligt åt några andra än Maritha och Sonny. ;) Haha.
Denna bild bjuder vi på. Och det tackar herr och fru Fernström för. ;)

Veckans fråga!

Veckans fråga handlar om kastrering. En fråga vi tycker är väldigt viktig och något vi jobbar med mycket på katthemmet.

* Vad anser ni om kastrering av huskatter? Så väl innekatter som utekatter?
* Är din/dina katt/katter kastrerade? Motivera gärna ditt svar.

Vart tror du att de tar vägen...?Denna affisch kommer från Djurskyddet. Det står inte så mycket men den säger mer än tusen ord. Och förhoppningsvis får den åtminstone någon att tänka efter.

Vad tycker ni om affischen?


 


Snoddas och Bamse är tillbaka på katthemmet

Snoddas och Bamse kommer att flytta tillbaka till katthemmet. Deras matte blev allergisk när de hade flyttat in. Så nu söker dessa grabbar ett nytt hem. Ni kan läsa mer om dem på hemsidan.

Märta har hittat hem!

Häromdagen ringde min husse och berättade att han hade sett mig på katthemmets hemsida/blogg. När Maritha berättade det för mig blev jag så glad! Äntligen ska jag få komma hem.
Men ni kan inte gissa hur gammal jag är? 14 år. Det var lite roligt när husse berättade det för Maritha, som höll på att ramla av stolen. ;)

Snart kommer jag att flytta till husse igen. /Tass Märta.


Varför våra katter kostar pengar...

För att täcka kostnader vi har för katterna på katthemmet samt för att höja kattens status, tar vi ut en omplaceringsavgift för de katter vi omplacerar. Vi får också möjlighet att hjälpa fler katter. När vi omplacerar en katt skriver vi ett kontrakt, detta för att vi är rädda om djuren och vill att de ska tas väl om hand. Om det av någon orsak inte skulle fungera i hemmet med katten inom en viss tid vill vi att den återgår till katthemmet istället för att den ska flyttas omkring till andra hem vilket kan göra katten otrygg.

Vi har ett önskemål om att ha fortsatt kontakt med er som tar hand om en katt från oss. Det är alltid roligt att höra om hur katten mår och utvecklas i sitt nya hem.
Text: Carola/Katthemmet Kompis


Tips!

Det är väldigt lugnt på katthemmet idag. Regnet öser ner och katterna softar. Vi har tidigare tipsat om kattnyheter genom Cint.

Här kan ni läsa olika artiklar/reportage om katter.

Hittade denna, väldigt otäcka artikel, innan.

Idag flyttade Bamse


Bamse

Idag flyttade Bamse.  Han charmade sina nya ägare direkt. Och han kommer att leva som en kung i sitt nya hem, lita på det. ;)Dagens ros

Vi kommer att då och då att utse dagens ros till någon som vi tycker förtjänar det. Så håll utkik här på bloggen. Självklart ska personen ha något med katter att göra!

Skrållan och Kalle har fått egna hem

Skrållan och Kalle är två katter som har fått ett hem på varsitt håll. Ni har aldrig hunnit lära känna dessa katter eftersom de bodde på katthemmet och i stödhem så kort tid. Nu har de alltså fått egna kärleksfulla hem, vilket vi är väldigt glada för.

I augusti flyttar även Ullis, Lilo, Tingeling, Knatte och Flossa.

Hipp hipp hurra för Lotta idag!

Det är fest på katthemmet idag. Vår medarbetare, Lotta, fyller 50 år idag! Det ska vi fira med kattmjölk, nykokt torsk och färsk tonfisk.

Så grattis Lotta på den stora dagen! Nu är det bara 50 år kvar till 100. Den dagen kommer vi att fira på katthemmet också, och då med ännu mer torsk.

Tass och grattis ännu en gång! /Katterna på Kompis


Visst är vi söta?


Cilla


Mollie


Muffa


Inez


Skorpan

Hallå där!
Vi är fem busiga kattungar som söker ett kärleksfullt hem. Vi är 13 veckor gamla och är mogna att flytta till en egen matte eller husse. Vi tycker om god mat, kärlek och att busa.
Låter det intressant?
Kontakta vår chef, Maritha, på [email protected]

Tass på förhand!

De magiska orden...

Vi har publicerat denna text innan, men gör det igen. För den är så viktig.

Kastrera din katt

Om du kastrerar din katt kommer det inte att födas oönskade kattungar. Hankatten stannar oftast hellre hemma än strövar omkring efter löpande honor. Dessutom blir katterna oftas mer lugna och harmoniska. En annan anledning till att man bör kastrera sin katt är att man hjälper till att höja kattens status eftersom det blir färre hemlösa och oönskade katter som ingen vill ha. I synnerhet i städerna är det många som irriterar sig på hemlösa katter som får lida för människans ansvarslöshet.

Huruvida en kastrerad hankatt klarar sig i slagsmål gentemot en okastrerad hane beror mer på kattens personlighet och psyke än att den är kastrerad.

Text: Carola/Katthemmet Kompis

Kastrering är den magiska formeln för att antalet hemlösa och oönskade katter ska minska!


Vem äger "Smulan"?

Vem äger Smulan? 

Upphittad på Hässlegården utanför Karlskrona.

Jag älskar dig också, mamma!

Denna söta bild tog jag i all hast när jag såg att mamma Strumpa pussade på lilla Snäckan. Bilden skulle behöva beskäras, men eftersom Photoshop inte finns på denna dator, går det inte. Men bilden är söt ändå.


Dagens outfit

Den senaste tiden har Maritha varit på ett riktigt glatt shoppinghumör! Och det glädjer oss. När hon tar hand om katterna i karantän, bär hon denna klänning. Vart den kommer ifrån minns hon inte, men säger "Den är väl hittad nånstans!"
Det går alltså inte att vallfärda varken till Lindex, JC eller Vero Moda för att hitta denna outfit. ;)


Mmm... så ljuvliga!


Snorpan


Snoffsan


Gizmo


Gizmo

Här är dagens godispåse. Och ögongodis. Snorpan, Snoffsan och Gizmo är fem dagar gamla på bilden. Just idag är de cirka 1,5 vecka gamla. De är söta som socker och har en jätteduktig mamma som tar hand om dem. De föddes på katthemmet och söker nu egna hem. Men de flyttar inte från sin mamma förrän de är tolv veckor.
Är du intresserad av de ögonstenar?
Kontakta Maritha: [email protected]

Något att se fram emotTitta och njut! Ni kommer att få se mer sötsaker under morgondagen! Kattungen på bilden heter Gizmo och är en vecka gammal. Som sagt, imorgon kommer ännu mer ögongodis!

God natt alla kattvänner! Tass på kinden, katterna på Katthemmet Kompis

Veckans fråga

Veckans fråga handlar om vaccinering av katt. Frågan lyder:

Hur ser ni på vaccinering av katt, så väl inne som utekatt?

Vem äger mig?

Jag är en snäll kastrerad kattflicka på 5-6 år. Jag är väldigt kelig och älskar när ni människor klappar mig. En snäll person hittade mig i Lindås utanför Emmaboda, där jag gick och var alldeles vilsen. Jag söker nu min ägare.
Under tiden bor jag på Katthemmet Kompis.

Äger du mig eller vet du vart jag hör hemma?

Kontakta Maritha.
0481-221 08.

/Vacker tass Märta


Vem äger mig?


Ögongodis

Denna härliga kattfamilj är svår att motstå. De är supercharmiga på alla sätt och vis. Kattungarna Putte, Mini, Meja och Snäckan vill vara med där allt händer! Deras mamma, Strumpa, är en riktig skönhet och hon älskar när vi kelar med henne. Kattungarna är cirka sju veckor gamla. De kan flytta till en nytt hem som först när de är tolv veckor.

Är du intresserad av någon i familjen?
Kontakta Maritha på Katthemmet Kompis.Mamma Strumpa - en riktig skönhet.
Snäckan


Putte


Meja


Mini


Upphittad svart kattunge på Hässlegården i Karlskrona

När jag och Kalle besökte hans föräldrar idag kom en svart kattunge inspringades på altanen. Den skrek allt vad den kunde. Den var väldigt smal och helt utsvulten. Hon/han är mycket social. Kattungen är cirka sex månader gammal. 

Den har varken något halsband eller någon ID-märkning.

Vet du vem som äger katten? Kontakta mig, [email protected]Vem äger mig?Cinnamon - en riktig överlevare

I juni kontaktade en person katthemmet om en hemlös katt. Personen visste att katten hade ungar, men inte var hon hade lagt dem, men lovade att hålla utkik. När Lotta, vår medarbetare, skulle köra hem från katthemmet en kväll, såg hon den hemlösa katten vid vägkanten. Hon tuggade på en ekorre. Lotta ringde Maritha som genast satte sig i bilen och körde dit. De kunde gå efter mamman och hittade till slut ungarna, två små röda kattpojkar.

De plockade in familjen och nu bor de på katthemmet. Kattungarna Bisse och Basse är tingade. Det är Lotta själv ska behålla dem. Mamma Cinnamon hade förmodligen inte klarat en vecka till i det skick hon var i, mager och hela pälsen var tjock och tovig och fylld av fästingar. Veterinären rakade henne och nu mår hon bra igen. Hon börjar lägga på sig lite hull. När hon kom bestod hon av skinn och ben, typ.

Veterinären tror att hon är cirka 1-2 år gammal. Hon är väldigt social och spinner så fort man tittar på henne.

Tyvärr har jag inget kort på Cinnamon efter rakningen.

Vill du veta mer om Cinnamon? Kanske vill du bli hennes nya matte eller husse? Kontakta då Maritha, [email protected]


Cinnamon innan hon rakades.


Cinnamons päls, tovig och full av fästingar.


Pälsen var flera centimeter tjock.


Maritha håller i pälsen.
Dagen på katthemmet

Idag har Kalle och jag besökt katthemmet. Tiden har gått väldigt snabbt och jag vet inte riktigt vad vi gjorde alla timmar, men det går undan när man är där i alla fall. Jag tog kort på de nya kattungarna. Några av dem bor i stödhem och kommer snart att läggas ut på hemsidan.
Det är Carola, vår webmaster, som sköter hemsidan. Bloggen är mer tänkt som en dagbok över allt som händer på katthemmet. Vi vill att ni läsare ska få en "djupare" inblick om livet på katthemmet genom vår blogg. På hemsidan hittar ni bland annat alla våra katter, information om hur ni kan stödja katthemmet och kontaktuppgifter.

Nu är vi jättetrötta och ska snart hoppa i säng.

PS Maritha och Sonny hälsar att de har blivit sjuka. Förkylning är bara förnamnet, enligt Sonny. Det är tydligen mycket värre än så , i alla fall om vi får tro Sonny. Vi skickar över ett par vitlöksklyftor på posten. De bör vara framme lagom till på måndag.

Träning inför OS!

Ibland, eller ganska ofta, uppstår det en del tokigheter på katthemmet. Och en hel del jävelskap. De senaste veckorna är det Knatte och Tingeling som har varit i farten och hängt i gardiner och grävt i blomkrukor.
För någon vecka sen övade de inför OS, brottning var sporten som skulle utövas. Tingeling vann med en knapp marginal. Pressbilden från träningen är tagen av Lotta.

(Jag vill tillägga att Knatte och Tingeling är tingade och flyttar om några veckor.)
MemphisMemphis är en försiktig kattflicka som har bott på katthemmet ett tag. Nu vill hon gärna flytta till en egen husse eller matte. Vill du veta mer om denna skönhet?
Skicka ett mejl till Maritha, [email protected]

RSS 2.0