Robinson stannar på Katthemmet Kompis


Underbara Robinson.

Robinson är en riktig överlevare. Han kommer att stanna permanent på Katthemmet Kompis eftersom han har gått igenom ganska mycket i sitt liv. På grund av att han haft det tufft tror vi inte det är bra om han ska flytta och byta miljö ännu en gång.  

Robinson kom till oss den 21 juli 2007. Ni kan läsa inlägget HÄR. Vill du läsa mer om Robinson? Klicka HÄR.

Foto: Lotta


Lotta är Marithas högra handHär kommer en presentation av de medarbetare som hjälper till på Katthemmet Kompis. Först ut är Lotta Ekstrand.

Lotta
är Marithas högra hand och vi brukar kalla henne för katthemmets "Lektant". På bilden är det katten Mamma Mia (som har fått eget hem) som sitter på Lottas axel. Hon tar också de flesta foton i katthemmet och mailar över dem till oss (Carola och Jenny) för att vi ska kunna lägga ut dem på hemsidan och bloggen.


Ibland tillverkar Lotta även almanackor och andra informationsblad/reklam till katthemmet. Lotta är nästan alltid med när Kompis ska vara med på marknader, kattutställningar eller andra evenemang som katthemmet brukar delta i genom att sälja kattprylar, hembakat, smycken, tröjor m.m.

I Lottas hem bor de två katterna Bisse och Basse, som båda kommer från Kompis.

Text: Carola - webmaster/Katthemmet KompisMer om Kattens dag


Siri, Per och Mårten fick följa med till Din djuraffär. Lotta hälsar att de skötte sig alldeles utmärkt.


Maritha tar en paus.


Maritha säljer våra fina almanackor.

 
Ägarna till Din djuraffär.

Foto: Lotta

Förslag på obligatorisk ID-märkning av katt

Nu verkar det hända grejer. I ett pressmeddelande från Djurskyddet står det att Eva Eriksson, utredare i regeringen, föreslår att ID-märkning av katter ska bli obligatorisk. Och katter som vistas lösa ute ska vara kastrerade. Förslaget till en ny djurskyddslag presenterades idag.

Nu håller vi tummar, tassar och tår för att förslaget går igenom!

Ni hittar pressmeddelandet HÄR.


Och spöket är...

Lotta Ekstrand! Ett stort grattis till Lotta som bar denna halloweeninspirerade klädsel under julmarknaden i Målerås. Vem som designat konstverket vill varken Lotta eller Maritha avslöja.


Så firade vi Kattens dag

Vilken bra helg det har varit! Igår fick Smulan, Mårten och Per följa med Katarina, Tordis och Alva till Nybro Zoo där de roade sig med spana på alla nyfikna besökare. Samtidigt, lite länger bort, i Din djuraffär höll Lotta och Maritha ställningarna. Även idag fick Din djuraffär besök av Katthemmet Kompis gäng. Tordis, Lotta och Maritha hade en trevlig stund på Kattens dag även idag.

Har ni firat Kattens dag i helgen?


Katarina, Alva och Tordis hade en trevlig dag på Nybro Zoo. Bra jobbat, tjejer!


Per och Mårten skötte sig mycket bra, enligt Tordis, Katarina och Alva.


Smulan, Per och Mårten var populära hos besökarna.


Samtidigt i Nybro. Hundar på modevisning.

Jobbar och sliter

Tidigare idag befann sig Maritha & coNybro Zoo och i Din djuraffär (Nybro). Eftersom både Sören Fernström och jag är blekingebor firade vi Kattens dag på närmare håll, nämligen på Djurkompaniet i Vedeby, strax utanför Karlskrona. Sören har en förmåga att dra in pengar trots att han inte rör ett morrhår. Hade det inte varit för att husse Lasse väckte honom hade han sovit till butiken stängde. Jag är verkligen imponerad av affärsmannen, Sören Fernström! Frågan är vem som har fostrat honom? För inte är det väl arbetsmyran Sonny Fernström? ;-)

En rapport kring Maritha & co:s äventyr i butikerna i Nybro kommer under morgondagen.


Sören laddar inför söndagens arbetsdag i Kalmar.


Ändrad tid

I morgon finns vi i Din djuraffär (Nybro) för att fira Kattens dag. Ni hittar oss där mellan kl 12.00-16.00. Välkomna!

Pälsbollen TristanTristan
kommer från Öland och söker ett eget hem att mysa i. Han är född 2007. Tristan kom till oss som kattunge och då var han både sjuk och rädd. Han fick ögonsalva och ögondroppar för att hans ögon skulle läka. Idag mår Tristan bra och har blivit vuxen. Han tycker om att kela och är en riktigt trevlig myskatt.

Vill du öppna din dörr för pälsbollen Tristan och ge honom all den kärlek han önskar? Kontakta Maritha på telefon: 0706-07 13 90. Prata in ett meddelande på telefonsvaren med namn, telefonnummer samt vad ärendet gäller så ringer hon upp. Det går även bra att skicka sms.

Text: Carola, Katthemmet Kompis


Tristan är långhårig och älskar när man smeker hans päls.


Grattis Katarina

Idag fyller vår vän och medarbetare Katarina år. Det ska firas med både glögg och pepparkakor!
Vi hoppas att Katarina får en underbar födelsedag!

Ett stort grattis önskar Katthemmet Kompis.


Hjälp Sören Fernström att vinna

Svalehultsonen Sören Fernström är återigen i rampljuset. Denna gång figurerar han på Agrias hemsida i tävlingen "mysiga huskatter." Och han vill vinna! För att Sören ska vinna en exklusiv klösmöbel behöver han din röst. Klicka på bilden för att komma till tävlingen. När detta skrivs ligger Sören på fjärde plats. Så kom igen, rösta - kompisar!

Heja Sören! Kattsupportrarna står på din sida.


Simba har blivit öbo


Söta Simba har blivit ölandsbo.

Idag flyttade Simba till en familj på Öland. Han är en stor och mysig kattpojk på 6 år som flyttade till Katthemmet Kompis sommaren 2010. Han tillhör en grupp katter som vi kallar för "Arvekatterna". Simba är något försiktig men älskar att bli klappad och kelad med kammen som han tycker är skön. Ofta lägger han upp magen för att bli kliad.

En kvinna utanför Nybro blev svårt sjuk och hennes önskan sedan dess var att Katthemmet Kompis skulle ta hand om hennes katter efter hennes bortgång. År 2010 försämrades hennes hälsa kraftigt och hon fick svårt att ta hand om sina katter och tyvärr gick hon bort under sommaren.

Katthemmet Kompis kontaktades av en väninna till den avlidna kvinnan och berättade om katterna. Trots att vi egentligen inte hade plats på grund av återuppbyggnaden av vårt nya katthemmet försökte vi ändå hjälpa till då katterna annars skulle blivit avlivade.


Till en början matades katterna av väninnan medan vi beredde plats för nykomlingarna i vårt loppishus och en provisorisk rastgård byggdes. När katterna kom till Kompis visade det sig vara betydligt fler än vi räknat med och katterna var då både magra, mask- och skabbangripna samt okastrerade.


Sedan vintern 2010 bor Simba och de andra arvekatterna i Katthult, som är vårt lilla nya katthem som vi byggde upp parallellt med huvudbyggnaden. Alla katterna mår idag bra efter att ha blivit avmaskade och fått medicin mot sin skabb. De har också kastrerats, vaccinerats och ID-märkts samt fått god och ordentligt mat och fått ordentligt med hull.

Vi önskar underbara Simba lycka till i sin nya familj!

Text: Carola - webmaster/Katthemmet Kompis


Våra tankar går till Sixten

Clipart: Christart


Imorse somnade Emmas katt Sixten in hos veterinären Satu. Han har varit dålig de senaste dagarna och i morse fick han ännu en hjärnblödning. Våra tankar går till Sixten, Puma och Emma. Vila i frid underbara Sixten.

Kramar och kärlek
Katthemmet Kompis


Foto: Emma

Vem kan motstå Taggen?Taggen är en trevlig kattpojk som flyttade till Katthemmet Kompis sommaren 2010. Han tillhör en grupp katter som vi kallar för "Arvekatterna". Han är född 2003 och är brunspotted med vita tecken. Taggen har vad man kallar för Blodöra, vilket han troligen fått av ett sår som inte har skötts ordentligt men han mår bra och lider inte av det. Han är inte så förtjust i andra katter och behöver komma till ett hem där han får vara ensamkatt.

En kvinna utanför Nybro blev svårt sjuk och hennes önskan sedan dess var att Katthemmet Kompis skulle ta hand om hennes katter efter hennes bortgång. År 2010 försämrades hennes hälsa kraftigt och hon fick svårt att ta hand om sina katter och tyvärr gick hon bort under sommaren.

Katthemmet Kompis kontaktades av en väninna till den avlidna kvinnan och berättade om katterna. Trots att vi egentligen inte hade plats på grund av återuppbyggnaden av vårt nya katthemmet försökte vi ändå hjälpa till då katterna annars skulle blivit avlivade.


Till en början matades katterna av väninnan medan vi beredde plats för nykomlingarna i vårt loppishus och en provisorisk rastgård byggdes. När katterna kom till Kompis visade det sig vara betydligt fler än vi räknat med och katterna var då både magra, mask- och skabbangripna samt okastrerade.


Sedan vintern 2010 bor Taggen och de andra arvekatterna i Katthult, som är vårt lilla nya katthem som vi byggde upp parallellt med huvudbyggnaden. Alla katterna mår idag bra efter att ha blivit avmaskade och fått medicin mot sin skabb. De har också kastrerats, vaccinerats och ID-märkts samt fått god och ordentligt mat och fått ordentligt med hull.

Vill du öppna din dörr för underbara taggen och ge honom all den kärlek han önskar? Kontakta Maritha på telefon: 0706-07 13 90. Prata in ett meddelande på telefonsvaren med namn, telefonnummer samt vad ärendet gäller så ringer hon upp. Det går även bra att skicka sms.

Text: Carola - Katthemmet Kompis


Tips för att resa djurvänligt

WSPA (World Society for the Protection of Animals) tipsar om hur man kan resa djurvänligt. De tar upp viktiga punkter vad man kan tänka på innan resan samt vad man kan göra om man ser djur som lider när man är ute och reser.


Fira kattens dag med oss

Kattens Dag har firats i 26 år och bildades från början av SVERAK, Sveriges Kattklubbars Riksförbund. För elva år sedan anslöt sig även Royal Canin och syftet med Kattens Dag är att höja kattens status, öka människans kunskap om kattens foder, vikten av kastrering, vaccinering m.m. Kattens Dag blir också en mötesplats för alla kattvänner som får möjlighet att utbyta erfarenheter med varandra.


Datum och plats: 26-27 november. Under lördagen finns vi på Nybro Zoo. I Din Djuraffär, Nybro, kommer vi att finnas under både lördagen och söndagen.
Tid: 10.00 - 14.00 på lördagen och kl 12.00-16.00 på söndagen.
Länk: Läs mer om Kattens Dag »

Text: Carola - webmaster/Katthemmet KompisVem döljer sig bakom spöket?

Julens mest annorlunda outfit står personen bakom lakanen för. Är det Maritha, Sonny, Lotta, Katarina, Tordis eller Monica? Hrm... vem kom utklädd till ett spöke på julmarknaden i Målerås i helgen?


9214 kronor


En glad och nöjd Maritha.

Så mycket pengar fick Maritha, Lotta, Monica och Sonny in till Katthemmet Kompis vid helgens julmarknad i Målerås. Ett strålande resultat! Som vanligt höll Marithas syster Monica i trådarna kring lotteriet. Och wow, vilka fina priser som stod på spel. (Se bilder nedan.) Tack alla som besökte och handlade av oss dessa dagar!


Lotteriet var mycket populärt. Till vänster står Monica och pratar med några besökare.


Prisbordet.


Lottvinster.

Foto: Lotta


200 almanackor söker ägare

Denna fina kalender/almanacka säljs till förmån för Katthemmet Kompis. Kalendern är utformad av Frida Axelsson som går tredje året på Stagneliusskolan. Runt 200 kalendrar väntar på ett eget hem.

Kalendern kostar 125 kr inkl porto och pengarna går till vårt katthem. Vill du beställa Katthemmet Kompis kalender? 

Det enklaste är att skicka ett mail till Carola eller Jenny att ni önskar beställa. Glöm inte att uppge antal, namn och leveransadress dit almanackan ska skickas. Sätt in summan på vårt Plusgirokonto: 35 74 82-9 och märk insättningen med "Almanacka". Så fort pengarna har kommit in skickar vi den till den angivna adressen. [email protected] eller [email protected]

Så här skriver Frida:
"Denna kalender gör jag som mitt projektarbete på Stagneliusskolan i Kalmar där jag går tredje året. Idén till denna kalender kom genom min hittekatt Moses som i vintras strök runt vårt hus. Vi kunde inte förmå oss att lämna bort honom till Katthemmet Kompis då vi lärt känna honom, så han blev kvar hos oss. Det inget vi ångrar idag då han är en mycket kelig och sällskaplig kattpojk. Jag tycker att Maritha och Sonny på Katthemmet Kompis gör ett behjärtansvärt arbete för alla katter."

Frida Axelsson, Stagneliusskolan, samhällsvetenskapliga programmet, språk.

Ett stort tack Frida för allt arbete och engagemang med kalendern. Och för att hemlösa katter. Tack. Du är guld värd!

   

Med Sonny som chef

Både igår och idag befann sig Maritha & co på Målerås julmarknad. Under lördagen fick Sonny hålla ställningarna hemma i Svalehult med katterna. Och då såg ut så här. Sonny är en riktig arbetsmyra men igår passade hela gänget på att bortse från allt vad ansträning heter. Visst ser det mysigt ut - när Sonny får agera chef?
En hälsning från GizmoGizmo
kom tillbaka till oss i somras eftersom hans matte hade gått bort. För ett tag sen flyttade han till sina nya ägare. Nu har hans husse Janne mailat bilder på familjens nya stjärna. Han berättar att de stomtrivs med Gizmo och tvärtom. Ibland är han lite försiktig men det går bättre och bättre. Gizmo är en riktig kelgris vilket syns på bilderna.


Gizmo gosar och spinner.


Gizmo myser på mattes kudde.

En hälsning från Tjabo

Katthemmet Kompis har fått mail från Tjabo med familj. Så här skriver Gunilla och Fred:

"Nu har Tjabo varit här en månad och han verkar stortrivas och vi med honom. Han är så kelig och go. Han var så lycklig när han fick börja gå ut genom kattluckan och nu hittar han överallt på vår stora tomt. Men vi skrattade åt honom för de första dagarna han var ute kom han tillbaka och gick på toalådan inne fast han hade hela trädgården. Han ser så stolt och fin ut så vi har döpt honom till “Sir” Tjabo."
 
Kramar
från
Gunilla och Fred


Fina Tjabo.

Kopian protesterar mot pensionärslivet

Kopian har spenderat de två senaste dygnen hos veterinären SatuSkogsbykliniken. Anledningen? Han har börjat kissa på golvet, tugga sönder kartonger och minskat på matintaget. Maritha blev såklart orolig och tog kontakt med Satu. Efter två dagar på lyxhotell med egen toalett kunde Satu konstatera att det inte var något fel på den gamle mannen förutom att han tycks gå igenom en "kris" som innebär att han protesterar mot pensionärslivet. Kopian har kommit till ett stadie där han tjurar för att han inte längre klarar lika mycket som tidigare. Vi gillar katter med attityd.


Ryck upp dig, Kopian och njut av pensionärslivet. Inga krav, inget arbete. Bara god mat och Bingolotto.


Kopian har slutat med bantningskuren. I alla fall om man utgår från bilden. Och ja, Kopian. Vi SER dig.

Borta bra men hemma bäst

Så lycklig var Maritha när det visade sig att Murphy kommit hem igen. Det kallas kärlek. Borta bra men hemma bäst.


Bästa vänner. Spinnkungen och bakdrottningen tar igen en veckas kel.

Foto: Emma R

Höstmys i rastgården

Det märks att det blir allt kyligare ut, särskilt på morgonen, kvällarna och nätterna. Våra katter ligger gärna och myser på sina plädar och kuddar inne i katthemmet, men när det är plusgrader ute passar de på att gotta sig i rastgården och njuta av hösten.
Livet på en pinne. Tilda myser i höstkylan.

Murphy har hittat hem

När Sonny kom hem från jobbet idag stod spinnrocken Murphy utanför och jamade. Lite magrare men lika sällskaplig och pratglad som förut. Murphy försvann för över en vecka sen och saknaden och oron har varit stor eftersom han tidigare aldrig varit iväg längre än några timmar. Ikväll firar Maritha och Sonny Murphys återkomst med varsin tonfiskmacka. Murphy själv får nöja sig med kokt torsk. Inte helt fel det heller. Eller hur, Murphy?

Välkommen hem, kompis!


Efterlängtad kille.

Besök av Suss

Suss kom till oss sommaren 2010 då vi tog emot ett antal katter. Tidigt i våras flyttade hon till en egen familj. Hon trivs mycket bra i sitt nya hem där hon älskar att stå i centrum, kela och mysa. Så såg det ut när hon besökte katthemmet tillsammans med matte.


Suss spanar på sina kattkompisar.


Suss med matte.

Foto: Lotta

Tävla om ett sött julkort

Vill du ha chans att vinna detta fina julkort tillverkat av Pia Puma? Det enda du behöver göra är att gilla Katthemmet Kompis på Facebook samt dela inlägget om tävlingen som också finns tillgängligt på vår Facebooklogg. Skriv även en kommentar under inlägget (på Facebook). Du hittar "gilla-knappen" till höger i menyn. Den 30 nov kl 21.00 utses en vinnare genom slumpad lottdragning av alla medverkande. Vi ses på Facebook!

Målerås julmarknad den 19-20 november

Katthemmet Kompis kommer i höst och vinter att vara med på en del marknader samt Kattens dag i november.

Det blir försäljning av goda hembakade kakor, potatis, t-shirts, glaskatter, smycken, diverse kattprylar och mycket mer.

Målerås Julmarknad 19-20/11

Datum: Lördag och Söndag den 19-20/11
Plats: Hyttan, Målerås
Tid: 10.00 - 16.00
Gilla Katthemmet Kompis på Facebook

Äntligen finns Katthemmet Kompis på Facebook. Följ oss genom att trycka på "gilla-knappen" till höger i menyn.  Tillsammans kan vi rädda liv!


Konsten att ta hand om en hemlös katt

Ylva Stockenberg har skrivit en artikel om konsten att ta hand om en hemlös katt på Foderbilens hemsida.
Klicka på bilden för att komma till artikeln.


Kim har hittat hem

Vi har tidigare skrivit om Kim som försvann från Kalmar. Som tur var slutade det lyckligt, sedan några dagar tillbaka är Kim hemma igen, dock lite magrare, men annars i bra skick. Härligt.


Pysseldrottningen har blivit ett år äldre


Med ett leende på läpparna. Pia strålar bland leksakerna.

Idag fyller vår vän och supporter Pia Puma Nilsson år. Det är en stor dag i Västervik - stans pysseldrottning har blivit ett år äldre och ska firas ordentligt. Pia är ett stort fan av Katthemmet Kompis och har skänkt bland annat leksaker till oss i flera omgångar Grattis Pia! Hoppas din dag har varit underbar. :-)

Hjälp oss att hitta Murphy

Maritha och Sonnys katt Murphy försvann från hemmet i Svalehult (Nybro) i måndags och har fortfarande inte kommit tillbaka. Det är inte likt Murphy som alltid håller sig kring katthemmet och huset. Murphy är svart med en vit fläck på halsen. Han är en kelgris som spinner så fort man tittar på honom. Han är ID-märkt i ena örat. Född 2006.

ID-nummer: 4143N

Ring eller maila om du vet något om Murphy. Tel: 0706-07 13 90. Prata in ett meddelande eller skicka sms med namn, telefonnummer samt vad ärendet gäller, så ringer Maritha upp. Det går också bra att maila [email protected] [email protected]

Hjälp oss att hitta Murphy!


Saknaden är stor.

Akut - Mårten och Per söker egna hem


Mårten söker eget hem.

Per och Mårten är söner till vackra Esmeralda men har nu växt till sig och är mycket stora och snygga kattpojkar som nu söker egna kärleksfullt hem. Båda är mycket charmiga och keliga och vill gärna ha uppmärksamhet och vara i centrum. Helst ligger de i våra knä och gosar.

Per och Mårten söker AKUT nya hem som ensamkatter eller tillsammans då de tyvärr bråkar för mycket med de andra katterna. De trivs både ute och inne. Mårten och Per är födda i september 2010.

Vill du öppna din dörr för underbara Mårten och/eller Per och ge dem all den kärlek de önskar? Kontakta Maritha på telefon: 0706-07 13 90. Prata in ett meddelande på telefonsvaren med namn, telefonnummer samt vad ärendet gäller så ringer hon upp. Det går även bra att skicka sms.

Text: Carola - Katthemmet Kompis


Mysiga Per.


Beställ Katthemmet Kompis kalender för 2012Denna fina kalender säljs till förmån för Katthemmet Kompis. Kalendern är utformad av Frida Axelsson som går tredje året på Stagneliusskolan.

Kalendern kostar 125 kr inkl porto och pengarna går till vårt katthem. 

Vill du beställa Katthemmet Kompis kalender? 
Det enklaste är att skicka ett mail till Carola eller Jenny att ni önskar beställa. Glöm inte att uppge antal, namn och leveransadress dit almanackan ska skickas. Sätt in summan på vårt Plusgirokonto: 35 74 82-9 och märk insättningen med "Almanacka". Så fort pengarna har kommit in skickar vi den till den angivna adressen. [email protected] eller [email protected]

Så här skriver Frida:
"Denna kalender gör jag som mitt projektarbete på Stagneliusskolan i Kalmar där jag går tredje året. Idén till denna kalender kom genom min hittekatt Moses som i vintras strök runt vårt hus. Vi kunde inte förmå oss att lämna bort honom till Katthemmet Kompis då vi lärt känna honom, så han blev kvar hos oss. Det inget vi ångrar idag då han är en mycket kelig och sällskaplig kattpojk. Jag tycker att Maritha och Sonny på Katthemmet Kompis gör ett behjärtansvärt arbete för alla katter."

Frida Axelsson, Stagneliusskolan, samhällsvetenskapliga programmet, språk.

Ett stort tack Frida för allt arbete och engagemang med kalendern. Och för att hemlösa katter. Tack. Du är guld värd!
Med Sonny som förebild

... kan det se ut så här. Katarina tror, på fullaste allvar(?), att hon har lika stora fötter som Sonny. Den senaste flugan i Svalehult är att simma runt i Sonny skor. Och ja, ni ser ju resultatet. :-)


En ny modestjärna i Svalehult - vår vän Katarina.


Den gamla räven Sonny i mysbyxor och finskor.

Tävla hos Agria och vinn fina priser

Agria har dragit igång en fototävling som de valt att kalla "Mysiga huskatter". Det enda du behöver göra är att ladda upp en bild på din mysiga huskatt senast måndagen den 21 november kl 10.00. Samma dag startar en röstning där läsarna får vara med och rösta. Av de 14 finalister som röstas fram utser en juryn från Agria Djurförsäkring vinnarna.

Klicka HÄR för att komma till tävlingen.

Charlie söker ett kärleksfullt hemCharlie är en urmysig kattpojke som flyttade till Katthemmet Kompis sommaren 2010. Han tillhör en grupp katter som vi kallar för "Arvekatterna".


Charlie är född 2006. Han är vit och bruntabby. Charlie är mycket kelig och lite busig av sig. Han är katternas clown och vill vara både ute och inne.


En kvinna utanför Nybro blev svårt sjuk och hennes önskan sedan dess var att Katthemmet Kompis skulle ta hand om hennes katter efter hennes bortgång. År 2010 försämrades hennes hälsa kraftigt och hon fick svårt att ta hand om sina katter och tyvärr gick hon bort under sommaren.


Katthemmet Kompis kontaktades av en väninna till den avlidna kvinnan och berättade om katterna. Trots att vi egentligen inte hade plats på grund av återuppbyggnaden av vårt nya katthemmet försökte vi ändå hjälpa till då katterna annars skulle blivit avlivade.


Till en början matades katterna av väninnan medan vi beredde plats för nykomlingarna i vårt loppishus och en provisorisk rastgård byggdes. När katterna kom till Kompis visade det sig vara betydligt fler än vi räknat med och katterna var då både magra, mask- och skabbangripna samt okastrerade.


Sedan vintern 2010 bor Charlie och de andra arvekatterna i Katthult, som är vårt lilla nya katthem som vi byggde upp parallellt med huvudbyggnaden. Alla katterna mår idag bra efter att ha blivit avmaskade och fått medicin mot sin skabb. De har också kastrerats, vaccinerats och ID-märkts samt fått god och ordentligt mat och fått ordentligt med hull.

Vill du öppna din dörr för underbara Charlie och ge honom all den kärlek han önskar? Kontakta Maritha på telefon: 0706-07 13 90. Prata in ett meddelande på telefonsvaren med namn, telefonnummer samt vad ärendet gäller så ringer hon upp. Det går även bra att skicka sms.

Text: Carola - Katthemmet KompisSixten vill också bli årets lussekatt

Även Emmas katt Sixten deltar i tävlingen om titeln årets lussekatt 2011 i Hallandsposten.
Rösta, rösta, rösta... :-)


Söta Sixten.


Rösta på Kjelle Bus som årets lussekatt

Vår vän Kjelle Bus har chans att bli årets lussekatt i Hallandsposten. Men för att ta sig högst upp på tronen krävs röster från våra läsare. Ge Kjelle Bus chansen att vinna genom att Klicka på "gilla-knappen" i inlägget. Vi håller tummarna, tassar och tår för att vår vän står som segrare i tävlingen!

Och du, länka gärna till tävlingen via bloggar, Facebook och/eller Twitter.
/Tass


Kim försvann från Kalmar

Kim är en 10-årig kastrerad hankatt som försvann från sitt hem den 26 oktober. Han försvann från kvarteret Korsnäbben i centrala Kalmar. Tyvärr saknar han chip- och öronmärkning.

Om ni känner igen Kim kan ni ringa till matte Sofia på tel: 0761-70 63 63.

Uppdatering: Kim har hittat hem igen. Dock lite magrare, men annars i gott skick.


Har någon sett Kim?

Text: Carola - Katthemmet Kompis


Katter och kost

I en ny artikel från Agria tas kost för katter upp. Susanna Martell, författare till artikeln, skriver att katter är i stort behov av protein och fett och att de aldrig kan vara vegetarianer. Hon lyfter även fram andra viktiga kriterier som rör katters kost. Artikeln hittar ni HÄR.
Premiär för vår nya hemsida

Vår nya hemsida är nu klar efter mycket arbete. Bakom underverket står vår webmaster Carola. Jag tycker den är suveränt fin och samtidigt lättläst.  Jag vill passa på att skicka över en guldstjärna till Carola för ett fantastiskt arbete. Tassa gärna in på hemsidan HÄR.

Vad tycker ni om det nya hemsidan?


Text och layout: Carola Lindh


Rabatt på kattförsäkringar hos Agria

Fram till den 30 november erbjuder Agria 10 % rabatt på kattförsäkringar för huskatter om försäkringen täcknas via hemsidan.  Är katten dessutom id-märkt får den ytterligare 10 % rabatt. Passa på!Het höstoutfitMaritha är en stjärna på att mixa och matcha arbetsoutfits. Så här såg hon ut när hon steg in i katthemmet tidigare idag. Att hösten har anlänt till Småland tycks inte beröra henne. Visst är det härligt med människor som tar till vara på varma höstdagar i en snygg outfit? Det riktigt strålar kring Maritha.

Tillbaka på banan

Ber om ursäkt för dålig uppdatering den senaste veckan, men har haft fullt upp med skolan. Mycket plugg och långa dagar. Nu är mattekursen färdig och i väntan på att svenskkursen ska börja nästa vecka får jag mer tid över till bloggen.

RSS 2.0